Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Myszka u mnie kosmówka ok, przyklejona dobrze. Lekarz powiedział że czasami plamienie się zdarza. Trzymam za Ciebie kciuki i czekam na dobre wiadomości. Długo będziesz w szpitalu? Psioczka dwa zarodki to dobry wynik. Oby się dalej ładnie rozwijały. Podadzą Ci dwa czy jeden. Odpoczywaj po transferze. Ja leżałam 3 dni plackiem. Będzie dobrze zobaczysz :)

Gość Mia777
Jak tam Psioszka po transferze ? Odpoczywasz ? Wszystko poszło dobrze ? Myszka napisz jak wyjdziesz ze szpitala, jak tam po tych dwóch zabiegach. Pewnie tęsknisz za malutką , ciekawe ile będą Cię trzymać w szpitalu, ja po laparo leżałam jakieś 4 dni , no ale u Ciebie dwa zabiegi i z resztą to zależy od wielu czynników kiedy wypuszczają do domu. Trzymam kciuki by było OK :) Odezwij sie po wyjściu :) Asiak słuchasz się koleżanek i nie forsujesz sie niepotrzebnie ? :) Odpoczynek i pozytywne nastawienie , to podstawa :) Pozdrawiam Was wszystkie i za każdą trzymam kciuki :)

U mnie ok, trochę podbrzusze czuję,ale do ogarnięcia. Zabrałam jednego bobasa ze sobą.

Gość brunia1307
asiak33 GRATULACJE!!!! U mnie kolejny problem doszedł :( tym razem z moim M. Zrobił badania nasienia i wykazano "teratozoos*****e" :( w tym 100% plemników nieprawidłowej budowy :( Mężuś jest załamany, ja tak samo... staramy sie tego nie pokazywać ale wiadomo... :( Wczoraj M był totalnie załamany :( Dziewczyny mam szanse chociaż na inseminacje?? :(

Gość brunia1307
* teratozoospermia

Gość gość
Witam Dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie Alutka83 :) Chciałam Wam dać kilka naprawde skutecznych rad. Zacznijcie sie faszerować witaminkami wspólnie z partnerami, uwierzcie, że jest to skuteczne!!!!!! (ozczywiście regularnie :) ) Dla Pana maca!!! cynk i selen , wit C , zeń- szeń ( poprawa nasienia gwarantowana) Pani również Maca , wiesiołek i jakiś dobry zestaw witaminek , sporo ruchu i jak najwięcej warzyw i owoców !!!!!! Przestałam się faszerować chemią , którą mi nonstop wypisywał Dr przeszlam zalamke........ póżniej wzięłam się w garść i intensywnie się faszerowaliśmy tym j.w i po 2 miesiącach się udało !!!!!!!! a ponad 2 lata nic !!!!!!!! Owocnych staranek, trzymama kciuki :)

Gość ewela32
Witam jestem tutaj pierwszy raz z mężem staramy się o dziecko ponad 2 lata w poniedziałek ode na hsg mam pytanie do Alutka83 chodzi mi o te witaminki czy mogła byś coś wiecej napisać o tych witaminach jak sie nazywają bardzo chętnie też bym spróbowała tych witamin z góry dziękuje

Witam dziewczyny :) Ja już w domku:) Psioszka cały czas trzymam kciukasy,maluch pewnie już sie ładnie umościł w twojej macicy. Brunia domyślam się jak bardzo was ta informacja przybiła:( problem jest tylko z budową plemników czy z ilością lub *****iwością też? radziłabym twojemu M wizyte u androloga czy nie jest to czasem skutek żylaków powrózka nasiennego. znalazłam informacje, że oprócz cynku i wit.E facet powinien też przyjmować L-karnityne

Gość Natala3
Cześć dziewczyny, Brunia1307, inseminacja przy takich wynikach męża jest raczej niemożliwa. Skoro są nieprawidłowej budowy to nie poradzą sobie w macicy, mój m ma dobre wyniki, a cztery inseminacje się nie udały. Dochodzę do wniosku, że lepiej bym zrobiła podchodząc do in vitro już w ubiegłym roku. Teraz najlepiej udać się z m do lekarza i jak dostanie leki to na pewno wyniki się poprawią. Alutka83, gratulacje, zdrowy styl życia to dobry krok i dzidziuś ma lepszy start w brzuszku wysportowanej mamy ze zdrowymi nawykami żywieniowymi. Kilka lat temu faszerowałam męża witaminami, aż dostał uczulenia (zmiany na skórze, które zdarzają się u młodych chłopców, mąż jest po 40-tce,widać tak go odmłodziłam ha,ha), ale sama nie łykałam niczego. może warto zacząć. Psioszka pisała o Q10, z witaminami chyba to kupię.

Gość Natala3
Myszka, dobrze, że już po zabiegu ile masz zwolnienia po szpitalu? Psioszka i Asiak leżycie sobie wygodnie?

Gość brunia1307
do MyszkaM86: problem z budową plemników.. ilościowo 15mln ale to w normie..tylko ta morfologia plemników tragicznie wyszła :( od rana się edukuje co z tym zrobić. Będzie trzeba odwiedzić lekarza... no i jakieś witaminy i dieta... mam nadzieję że się to wszystko poprawi. Ciężki koniec roku nas czeka :(

Hej dziewczyny! Myszka co wykazały badania? Kiedy będziesz miała wyniki? Psioczka odpoczywaj dużo, zero sexu, gorących kąpieli i dźwigania. Trzymam za Ciebie kciuki. Z witamin to ja brałam tylko kwas foliowy a mąż salfazin. Alutka gratulacje! W którym tygodniu jesteś? Teraz napisze co u mnie. A więc nie jest kolorowo. Wczoraj znowu krwawiłam. Byłam w klinice. Dalej widać tylko pęcherz ciążowy z ciałkiem żółtym. Zarodka dalej nie widać. Mam L-4 na kolejny tydzień i w piątek wizytę.

Brunia ja czytałam że troche można to witaminami poprawić, ale raczej pozostaje Wam tylko in vitro. z drugiej strony do dolnego progu prawidłowej morfologii brakuje wam tylko 4% Mam nadzieje, ze lekarz coś Wam doradzi. Natala nie brałam zwolnienia, razem z tymi szpitalnymi dniami wzięłam sobie tydzień urlopu, mam nadzieje że do piątku będe juz zupełnie mobilna bo teraz szwy troche ciągną jeszcze,zwłaszcza po prawej stronie gdzie miał być przepychany jajowód. 3 dni do pracy i będe miałą jeszcze 2 dni wolne potem, chyba dam rade, mam nadzieje że to wystarczający czas by wszystko sie z grubsza zagoiło, zresztą za 6 dni mam iśc do ściągnięcia szwów.

Asiak biedna jesteś. mam nadzieje, że w piątek będzie już coś więcej widac. Wiesz wiele zalezy od lekarza i sprzętu, jedni widzą szybciej zarodek a inni później. Wynki histopatologii będą za ok.2tyg. wtedy tez odbiore wypis bo nei chce mi sie jeździć sto razy i na kontrole też po tym czasie mam sie zjawić więc zobaczymy co mi moja gin powie

Gość Goniulka
Witam was ponownie.Ja miałam hsg 29.10. Od dwóch tygodni bardzo bolą mnie piersi,więc postanowiłam zrobić dziś test.wyszła blada kreska,więc poszłam na bete. Co najbardziej mnie zdziwiło,bo poszłam do innego niż zwykle laboratorium i powiedziano mi że wynik za 3dni? Czy któraś z was się z tym spotkała? Kobietkom,którym się udało serdecznie gratuluję i spokojnej ciąży życzę i pozdrawiam wszystkie forumowiczki

Gość brunia1307
Dziewczyny szokkkkkkkk!!!! Jeszcze płaczę ;) JESTEM W CIĄŻY!!!!!! wŁAŚNIE ZROBIŁAM TEST I WYSZŁY 2 PIĘKNE KRESECZKI :D NIE WIERZĘ.... 3 tyg temu robiłam hsg, potem test post coitum i 3 dni temu mąż odebrał załamujące wyniki nasienia... a tu cud ;) Po takich przeżyciach i strachu.... nie wiem jak mu to powiedzieć bo jest od czasu wyników nasienia załamany.... muszę coś wymyśleć :) oby to nie był fałszywy alarm

Gość MyszkaM86
Brunia super wieści. Ale nim powiesz mężowi może leć zrób najpierw bete i umów sie na wizyte u gina zeby potwierdzić. Cuda sie zdarzają :) Wyniki bety sa z reguł jeszcze tego samego dnia, maks, najpóźniej następnego. ale może to laboratorium do którego trafiłaś wysyła gdzies próbki i stąd tak długi okres oczekiwania na wynik

Gość Mia777
Pięknie zaczął sie tydzień , od takich wiadomości. Brunia super nowina !!!! ale upewnij się betą w razie co . Oj chyba rozwiązuje się w końcu ten worek :)

Gość brunia1307
umówiona jutro u mojego gin jestem ale dopiero na 22gą wieczorem... niestety z miasta nie jestem a sama nie pojadę na badania... Jutro lekarz musi mi potwierdzić ten cud :) Temp ciała od tyg pow 37stopni..myślałam że to przeziębienie :)

Gość brunia1307
MyszkaM86, Mia7777 Dziękuje :)

Gość Mia777
Brunia miałas jeszcze jakies objawy , sygnały organizmu ? ból brzucha czy cokolwiek ?

Gość brunia1307
właśnie załatwiłam auto i byłam zrobić bete. jutro wyniki. Oprócz tej temp ciała to również typowe bóle jajników jak przed okresem i okropny ból piersi i straszny katarek mam wieczorami. Ale ja łączyłam to z typowymi objawami przed okresem i przeziębieniem.... 2 dni się spóźnia okres i właśnie drugi test zrobiłam i znów 2kreseczki. Normalnie nie dowierzam :) czekam za M jak wróci z pracy :*

Gość Mia777
Brunia drugi test i dwie kreseczki , myślę ,że to już śmiało można Ci gratulować !!!!!! No jak czytam co pisałąś we wcześniejszych wpisach a to co teraz to aż nie do uwierzenia. Wyobrażam sobie co czujesz , napisz jutro jak tam beta , ma być wysooooka :) Asiak dwie kreseczki , teraz Ty Brunia , ciekawe jak u Goniulki . Może Goniulka wykonaj jeszcze jeden test .

Mia777 - i jak IUI? Masz już pozytywną wiadomość? brunia1307 - gratuluję !!! zobacz, byłaś już tak załamana wynikami męża, a tu taka niespodzianka :D Pisałaś że czeka was ciężki koniec roku a tu raczej przecudowny koniec roku :) Goniulka tobie również gratuluję !!! pierwszy cykl po HSG i trafiony :) Skoro dwa testy potwierdziły to na pewno się udało :) Czyli brunia i Goniulka - udało wam się od razu po HSG... Mi niestety nie, ale mam pozytywne myśli. asiak33 - jak się czujesz? wszystko ok?

Alutka,Goniulka, Brunia brawo :) Gratuluję Wam dziewczyny. Brunia mąż będzie bardzo zaskoczony. Musisz nam jutro napisać jak przyjął dobrą nowinę. Psioczka to już tydzień minął. Kiedy testujesz?

Brunia no jak drugi test i to nie poranny ppkazuje 2 kreski to cos jest na rzeczy :) A u mnie troszke skrzydła mi opadły.... Mój M nie wytrzymał i napisał do mojej gin czy robiła mi laparo i jaki wynik, no niestety ten prawy jajowód na stałe jest niedrożny :( czemu dokładnie dowiem sie na wizycie kontrolnej. Tak więc sprawa letniej IUI sie komplikuje, stymulacja za kilkaset złotych gdy nie wiadomo czy pęcherzyki nie urosna po niedrożnej stronie i trzeba będzie czekać na następny cykl... Najpierw człowiek sie wkurzał, że wszystkie badania ok a nie ma dziecka a teraz to co chwila coś: niedrożne jajowody, polip ehh...

Gość Mia777
Ania8306 - u mnie jeszcze za wcześnie na test , biorę duphaston , acard i encorton ale czuje takie bóle jak przed @ , tak jakby się przebijała @ a leki to blokują. Ale pierwszy raz myślę inaczej niż zawsze , teraz nie odganiam myśli o ciąży tylko wmawiam sobie ze jestem i koniec , może siłą myśli i pragnienia w końcu się uda :)A jak nie to znowu załamka , same wiecie jak to jest .

Tydzień minie w czwartek. W piątek robię betę ,estradiol i progesteron, bo klinika ma takie wymagania do weryfikacji czy jeszcze jakieś dodatkowe leki brać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować