Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość Natala3
Dziewczyny, gratulacje. Brunia, Ty Farciaro, taka nowina zaraz po wynikach męża to prawdziwy cud. Może wyniki Mu pomylili i to nie były jego. Nieźle Go zaskoczysz tą wiadomością. Jak czytam takie historie jak Twoja to zaczynam wierzyć, że mi też się uda, a skoro aniołki tak tłumnie spadają z nieba przed Bożym Narodzeniem to może do mojej rodziny też jakiś wpadnie. A tak poważnie to w środę mam wizytę ,,organizacyjną" przed in vitro.

Gość Natala3
Alutka, Goniulka piszcie jak Wam przebiega ciąża i co mówią lekarze, tak się cieszę, że tyle dzieciaczków to forum przyciąga. Piszę tu od roku i takiego ,,zagęszczenia" jeszcze tu nie było.

Gość brunia1307
Dziewczyny moja beta to 1300.... nie za wyskoka??? mam sie martwić???

Gość brunia1307
Jestem taka zdenerwowana...wychodzi na 5tydz ciąży... Sprawdziłam w internecie że tygodnie ciąży liczy sie od dnia ostatniej miesiączki, czyli teraz wchodziłabym w 5tydz.

Brunia beta bardzo ładna! A czy ten 5 tc według Ciebie, to już po hsg ? Nie robili Ci przed usg?

Gość brunia1307
no waśnie okres rozpoczął mi się 19go pażdziernika a badanie hsg miałam 27pażdziernika i od razu na drugi dzień już miałam pęcherzyk owulacyjny wielkości 20mm... więc chodziłam na obserwacje owulacji i lekarz wtedy robił usg... pęcherzyk w 12dniu cyklu (bardzo szybko jak na mnie :)) urósł do 25mm i pękł i wtedy musiałam zajść...też się martwiłam czy przed hsg ale to nie możliwe...nie wiem co myśleć bo nadal w to nie wierze. M w jeszcze większym szoku niż ja :)

Brunia piękna beta :) a kiedy idziesz na wizyte do gina? odpoczywaj teraz dużo, żadnego dźwigania, wielkich porządków, po prostu pełen relaks :) Ja troche odsunełam już od siebie te negatywne wczorajsze myśli, cóż kuzynka M zaszła naturalnie 2 razy i to wogóle z jednym jajnikiem i jajowodem to ja z niedroznym jednym też dam rade. Zresztą nie musimy sie spinać bo jednego szkraba mamy,choć zawsze marzyliśmy o dwójce a ostatnio M przebąkiwał nawet coś o trójce, to go wysmiałam że takim razie bliźniaki żebym nie musiała znowu przechodzić hsg i reszty badań :)

Gość brunia1307
Wizyta dziś na 22gą w nocy dopiero :) normalnie. Dobrze ze jest z kim pogadać o tym na forum bo rodzina jeszcze nie wie :) Dacie radę. Mi się taki cud zdarzył że teraz to zaczynam wierzyć w cuda i nic mnie już nie zdziwi :) W was też wierze i przesyłam pozytywne fluidy :*

Gość Goniulka
Dziękuję dziewczyny!!!! Tak udało mi się w pierwszym cyklu po hsg.Nie wytrzymałam i poszłam do tego laboratorium i były wyniki ;) Bete robiłam w 26dc i 11 dni po owu i wynosi 71,3 ;) 1.12 ide do gin dopiero.Także trzymajcie kciukasy aby wszystko było ok. Nie poddawajcie się, bo dla takich chwil warto żyć! Ja za Was kochane też mocno trzymam kciuki!

Brunia to na to wygląda,że byłaś w ciąży przed hsg? Nie chciałabym Cię straszyć,ale jeśli gin nic nie widział na usg nic, a betę masz taką wysoką to może być to ciąża pozamaciczna- ja tak miałam. Beta 1500 a na usg nic nie widać. Oczywiście nie życzę Ci tego, daj koniecznie znać co gin powiedział!

Gość Mia777
Goniulka i Brunia - zaczynam wierzyć w cuda jak Was czytam. Choć u mnie zapał na dwie kreseczki spadł , ból na @ jak nic. Mój M kupił test i nalegał bym zrobiła ,no i patrze teraz ,jedna paskudna kreska. Dziś 10 dzień od IUI także w piątek odstawiam leki i pewnie @ zawita na dniach. Wiecie co Kochane , już niejedna osoba mi mówi że 2015 rok to będzie prawdziwy wysyp dzieciaczków , oby każda z nas podnosiła tą statystykę . Goniulka i Brunia -szczere gratulacje !!!!!! Natala kiedy masz wizytę odnośnie in vitro ? W której klinice ?

Gość MyszkaM86
Brunia a kiedy masz wizyte u gin? a może masz bliźniaki z jednego jajeczka że taka beta duża? Dla mnie to liczenie tygodni ciąży od ostatniej miesiączki nie ma sensu. bo nawet ja wiedząc dokłądnei kiedy było zapłodnienie jak miałam IUI robiąc bete byłam faktycznie na początku 3tyg. a trzeba dodać jeszcze te 2 tyg.przed zabiegiem. Tak sobie wymyslili,bo przy naturalnym podejściu trudno ustalić dokładną date jajeczkowania a kiedy była @ raczej kazda kobieta wie :) Choć przyznam sie Wam, ze u mnie ostatnimi czasy to mąż czuwa nad tymi datami,ja przestałam sobie tym głowe zawracac hehe :) Mia mi w 14dniu od IUI wyszła ledwo ledwo bladziutka druga kreska także nie trać jeszcze nadziei.

Gość Mia777
Może i masz rację Myszka , że za wcześnie przekreślam ten cykl. Ale te bóle podbrzusza i bolące piersi zabierają mi tą nadzieję Czy @ może przyjść w czasie brania duphastonu ? Czy raczej dopiero po odstawieniu ? Biorę od IUI 2 x1 . I acard 2x1 i 1x1 encorton 10.

Ja kiedyś dostałam w 14dniu ale ostatnia tabletke brałam dzień wczesniej wieczorem. Pamiętaj, że czasem oznaki na @ mogą być jednak mylące i świadczyć o ciąży

Gość Mia777
Dzięki Myszka, poczekam do weekendu i zrobie drugi test.

Brunia ja kiedys trafiłam do lekarza po 23 także twoja wizyta nie odbiega od normy hehe :) daj znać koniecznie co powiedział twój gin

Gość Mia777
Brunia jak tam po wizycie ? czekamy na dobre wieści :)

Brunia odsypiasz nocną wizyte? my sie tu doczekać nie możemy co ci lekarz powiedział, weź nas nie stresuj dłużej

Gość brunia1307
Jestem jestem :) teraz to już JESTEŚMY obecni :) Mam gościa w brzuszku wielkości 5mm :) także szczęście jest :) lekarz powiedział że wszystkie badania nasienia itp to już przeszłość i mam nad ty nie myśleć... widocznie po hsg które przeczyściło mi jajowody, silny plemniczek się przedostał i oto mamy cud :) Razem z M jesteśmy kolejną parą która oszukała medycynę i udowadnia że wynikami nie należy się przejmować :) Teraz zalecane odpoczywanie :)

Gość Mia777
Brunia GRATULUJĘ !!!!!!! Na pewno stresowałaś się przed wizytą , super że wszystko jest ok.A teraz czas dbać o siebie i maleństwo. Jesteś przykładem na to że niemożliwe staje się możliwe. Cieszymy się razem z Tobą :) I nie uciekaj nam z forum :)

Gość brunia1307
Nie uciekniemy napewno :) będziemy na bierząco informować o sytuacji :) Trzymamy ogromne kciukasy za Was - Wy też dacie radę :*

Brunia to teraz juz oficjalnie gratulujemy :) autostrada przeczyszczona i od razu jakiś żołnierzyk popędził do jajeczka :) Czyli ciążowy worek chyba juz na dobre sie rozwiązał :) to teraz zafasolkowane dziewczyny przesyłajcie pozytywne fluidki żeby i reszta mogła sie cieszyć z lokatora pod serduchem :)

Gość brunia1307
Mąż bardzo zadowolony :) oboj***ardzo szczęśliwi

Gość Natala3
A mnie czeka histeroskopia na początku grudnia. Wczoraj lekarz stwierdził, że podanie zarodka przez tak poskręcaną i wąską szyjkę macicy może mu zaszkodzić. Podobno przy tym badaniu trochę mi ją rozciągną i będzie łatwiej. Teraz biorę tab anty żeby śluzówka nie rosła i czekam. Paradoks taki, nigdy nie brałam pigułek żeby zabezpieczyć się przed ciążą, a teraz muszę brać żeby w nią zajść. Myszka ile wolnego potrzebowałaś na to badanie bo muszę sobie zorganizować jakiś urlop i nie wiem ile. Mia byłam w OVEA bo w OVUM nasz lekarz nie przyjmuje w środę, a tylko tego dnia mogłam pojechać. Powiedział mi, że mają mało środków na in vitro, bo tak były dzielone, że lubelskie mało dostało

Natala wątpie by histeroskopia coś szyjke rozszerzyła, moja dalej jest zakręcona jak była i nie wiem czy to wina jej budowy czy taka moja uroda że potem w ciąży szybko zaczęła sie skracać. A co do wolnego, u nas idzie sie do szpitala na 3 dni, pierwszy to przygotowanie, w drugim zabieg a następnego dnia do domu. Nie wiem jaką masz prace, jak coś z dźwiganiem to weź sobie z tydzień wolnego a jak biurowa to spokojnie możesz iść następnego dnia po wypisie do pracy, chociaż asekuracyjnie 1-2dni można wziąć.

Gość Natala3
Dzięki Myszka, ja nie mam ciężkiej fizycznej pracy, ale jestem dużo w ruchu i sporo jeżdżę samochodem. A czas przedświąteczny to gorący okres u mnie i u męża, bo mamy ten sam zawód. Ale dam radę, do szpitala idę na dobę, potem troszkę w domu mam nadzieję, że do poniedziałku wydobrzeję. A napisz czy coś Cię bolało po badaniu? Mi zrobią na całkowitym znieczuleniu. Lekarz powiedział mi, że dzień przed moim badaniem zadzwoni do lekarza, który ma mi to robić i powie mu gdzie jest problem i na co tamten ma zwrócić uwagę, a szyjkę mają mi rozciągnąć urządzeniem o dziwnej nazwie, nie umiem powtórzyć. Zobaczymy może się uda na tyle by dało się założyć cewnik i podać zarodek. Asiak i inne dziewczyny spodziewające się potomka jak samopoczucie?

Gość MyszkaM86
Wiesz co, ja po badaniu to czułam takie lekkie pobolewanie jak na miesiaczke i troszke krwawiłam - zawsze to jest jednak ingerencja w narządy rodne. Tez miałam robione pod narkozą. Skoro masz być tylko jeden dzień w szpitalu to proponuje wziąć sobie te 2 dni wolnego na dojście do siebie, bo jak mają ci rozszerzać tą szyjke to możesz być troche bardziej obolała. 1 Mnie dziś wyciągali szwy, z tej prawej strony co mnie bolało zaczynała sie ropa zbierać, jak wypłyneła ze szwem to czuje sie teraz jak nowonarodzona. Tylko teraz strasznie ale to strasznie nie chce mi sie wracac do pracy. No i troszke sie jednak boje czy nie za wcześnie,bo ja musze od czasu do czasu pare kg podnieść, zobaczymy jak to będzie, postaram sie unikac zbędnego wysiłku :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować