Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Gość kkkkkddddd
Tak naprawdę to poza tymi bólami nie mam w ogóle żadnych objawów ciązy. nawet piersi zwiekszyly sie bardzo nieznacznie, nie są bolesne ani nic, może cera ciut lepsza...nic poza tym.

Gość do kkkk
wczesniej mialam bol jajnikow, miewalam tak przed okresem, w czasie kiedy miala byc miesiaczka mialam plamienie co uznalam za okres a z glupoty zrobilam test ciazowy i wyszly dwie krechy, na drugi dzien poszlam po porade do ginki, ta mnie wyslala na oddzial, uwierz ze badalo mnie 3 lekarzy w szpitalu, dwoch po szpitalu i kazdy mowil tylko o splaszczonym pecherzyku, nikt nie szukal dalej mimo tego ze mowilam ze mnie boli prawa strona, w szpitalu mialam bete 5000 - 5tc,, jak wyszlam ze szpitala, po 4 dniach 8000, a za rowny tydzien trafilam juz w kiepskim stanie na oddzial i wtedy lekarce dopiero zaswiecilo sie zielone swiatelko.... Na reszte pytan ci nie odpowiem, na pewno jest cos nie tak, kontroluj bete i badz pod opieka lekarza....

Gość do kkkk
a i wtedy tez nie mialam objawow ciazowych zadnych, mimo takiej bety....

Gość enka1982
Beta-hCG w ciagu 48H powinno wzrosnąć o około 66%,( a nie 140%) Im ciąża późniejsza, tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale od 1200 mIU/ml do 6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml czas ten może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje badanie USG.....organizm ludzki to nie zegarek szwajcarski ;) owulacja mogła się przesunąć...i też nie książka medyczna, że wszystko przebiega dokładnie tak jak zostalo w niej opisane, a teraz spójrz jakie szerokie normy są przewidziane dla tego wskaźnika: Normy beta-HCG tydzień ciąży mlU/ml 3-4 ----------- 9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000 tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml 3 5 - 50 4 4 - 426 5 19 - 7,340 6 1,080 - 56,500 7-8 7,650 - 229,000 8-12 25,700 - 288,000 13 -16 13,300 - 254,000 Normy hcg Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156 Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870 Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500 Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300 Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000 Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000 Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000 Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939 Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074 itd a samo plamienie...choć oczywiście moglo to być zagnieżdżenie to jednak jest to twój domysł bo tak naprawdę przyczyn może być wiele. Oznacz może hormon raz jeszcze i udaj się ponownie do gina....może być różnie ale z góry złego nie zakładaj ;)

Gość kkkkkddddd
dziękuję za odpowiedzi i slowa otuchy. wiem, że organizm ludzki to nie zegarek ale też wiem, kiedy mogło w ogóle dojść do zapłodnienia (a raczej zaplemnienia) i nawet licząc kilka dni różnicy związanej z przeżywalnością plemników daje to dość precyzyjny termin zapłodnienia. staram się ani nie panikować ani nie łudzić, podejść racjonalnie. niestety dziś trochę plamię...

Gość kkkkkddddd
Jestem w szpitalu, tarfilam z krwawieniem, wszyscy obstawiali poronienie ze wzgladu na te kiepskie wartosci i przyrosty bety wczesniej i brak jaja plodowego w usg. Ale beta urosla z 1700 do 2400 w ciagu 48h, ostani wynik jest dzisiejszy. Wczoraj w usg znow nic. Jajniki ok. Z wyliczen to 7 tydzien... :(

Gość do kkk
trzymaj sie mocno i mysl pozytywnie, niech lekarze cie dobrze zbadaja,.... A w usg w ogole nic? Nawet pecherzyka? Cialka zoltego? Masz opis usg? A boli cie brzuch? Ktorys bok? Pewnie znowu zrobia bete by sprawdzic czy rosnie.... oczywiscie napisz jak bedziesz cos wiedziec, trzymam kciuki!

Gość sagu$ka
hej. mam pytanie. dzisiaj jest moj 51 dzien cyklu. przez ten czas robilam dwa testy sikane z apteki. ostatni robilam w 46 dniu cyklu, a pierwszy zaraz po terminie miesiaczki, czyli gdzies ok. 30 dnia cyklu. oba testy negatywne, a ostatni okres mialam 17 marca. zastanawiam sie, czy test z apteki wykrylby juz ciaze w 46 dniu cyklu? czy raczej to nie jest ciaza, a po prostu okres spoznia sie przez jakies problemy hormonalne? w ciagu dnia nie mam sluzu, ktory swiadczylby o nadchodzacym okresie. ostatnio zauwazylam podczas sikania, ze wylecial ze mnie sluz przezroczysty i ciagnacy sie, ale taki bardziej zbity. ogolnie myslalam o infekcji pochwy, ale ten sluz jest rzadziej (kiedys mialam grzybice pochwy, wiec wiem, jak to wyglada). sluz czasami jest tez troche bialy. w ogole czesto jestem senna i czasami mam wrazenie nabrzmialego podbrzusza, a piersi czuje jakby byly takie ciezkie, jak kamien. i tak jest caly czas!!! nie wmawiam sobie ciazy, ale czuje w piersiach, ze jest jakas roznica...ale z drugiej strony 2 negatywne testy o czyms swiadcza. mozliwe, ze nie wykrywaja ciazy? a jesli ciazy faktycznie nie ma, to co moze byc nie tak? jutro wybieram sie na bete dla potwierdzenie, czy jest tak, czy siak i bede umawiac wizyte do ginekologa, bo to nie jest normalna sytuacja. PROSZE O RADY!

Gość Wątpie w ciąże
kiedyś też nie miałam długo okresu (dokładniej to jakieś 2-3 miesiące) w ciąy nie byłam. Za to lekarz wykrył endometrioze. Przyczyn może być wiele.

Gość kkkkkddddd
W usg totalnie nic... Jajniki tez w porzadku. Dzis bede miec kolejne, robione przez kolejnego lekarza... Krwawic calkiem przestalam, boli praktycznie nie mam, czasem jakies delikatne chyba bardziej dlatego ze sie nad tym zastanawiam.czekam.

Gość kkkkkddddd
Wykluczyli pozamaciczna,znalezli pecherzyk w macicy ale zdeformowany i bez tetna.spodziewaja sie spadku bety na dniach :-(

Gość do kkk
przykro mi - trzymaj sie, przytulam....

Gość do kkk
sagu$ka jak zrobisz bete to bedziesz miala jasnosc, a na tym etapie nic wiecej ci nie powiemy...

Gość sagu$ka
kkkkkddddd bardzo mi przykro :( kochana wiem, ze to okropne, ale trzymaj sie! nic straconego! pomysl, ze lepiej jest na takim etapie stracic ciaze, jakby pozniej okazalo sie cos nie tak, a ty przyzwyczailabys sie do dzidziusia. zajrzyj tutaj czasami.

Gość kkkkkddddd
Beta urosla! Mimo tego co mi powiedziano po usg.Juz sama nie wiem co o tym myslec... Powtorka bety i usg za 48h. Dla odmiany zlecono mi leki podtrzymujace...

Gość sagu$ka
a moze idz do innego lekarza?? ja bym na twoim miejscu tak zrobila, ze inny lekarz i usg, koniecznie znowu beta. powiem ci, ze ja czekam na okres do piatku, a jak nie to w piatek mysle, ze bede umawiac sie na wizyte do lekarza...okres ostatni 17 marca i dwa negatywne testy. wydaje mi sie, ze predzej sa to jakies zaburzenia u mnie, bo nie licze na cud, ze jest to ciaza :(

Gość kkkkkddddd
Zrob bete prywatnie gdziekolwiek. Ok 40 zl. Testy mnie juz kilka razy oszukaly choc nie az po tak dlugim czasie jak u Ciebie. Beta z krwi jest wiarygodna. A usg swoja droga mozesz potem wykonac zeby potwierdzic ciaze lub sprawdzic co sie dzieje ze sluzowka skoro okresu nie ma.

Hej dziewczyny ! Podzielę się trochę swoją historią, (może to forum nie zaginie) Staramy się o dzidziusia już prawie dwa lata lecze się do tego na PCO Teraz spóźniła mi się @ ostatnią miałam 01.04. robiłam wczoraj bete wyszło 647.3 myślicie, że to jest to ?:) Dziś ide na wizytę 3majcie kciuki :)

kkkkkddddd - trzymaj się mocno i myśl pozytywnie, ja już wylałam morze łez mam nadzieje, że się skończy to kiedyś powodzeniem... dla nas wszystkich :) Dodam jeszcze tylko, że pomimo braku @ mam bóle brzucha i piersi mnie bolą tak dziwnie... i często chodzę do wc na siuśku :)

Gość sagu$ka
kasiax no jeszcze pytasz...tez mam pco:)

Gość monisiak91
Hej dziewczyny nie załamujcie sie nie wiem czy znacie moją historię.W zeszłym roku w sierpniu poroniłam w 8 tyg ciąży, poźniej na początku grudnia drugi raz w 7 tyg a 20 marca moja córeczka zmarła w 16 tyg ciąży ;(. Teraz muszę pół roku odczekać i przejść wszystkie badania. Życzę wam powodzenia i trzymam kciuki.

Gość sagu$ka
monisiak91 masz 22 lata? to juz niezle przeszlas, jak na ten wiek...:/ wspolczuje. jak faktycznie masz tyle lat i takie problemy. wspolczuje, naprawde. mi okres na razie spoznia sie i tez nie wiem, czy przez zaburzenia...ale dzisiaj sroda, wiec do piatku czekam i bede dzwonic do lekarza. moze jutro zdecyduje sie isc na ta bete, ale troche sie boje. przy takim opoznieniu chcialabym zeby byla to ciaza:(

Gość monisiak91
Tak w listopadzie skończe 22 lata. Nigdy w życiu nie przypuszczałam ze bede musiała przechodzić przez takie cierpienie ze bede musiala kupić trumienkę i pochowac swoje nie narodzone dziecko. Za dwa miesiące jade do lekarza do kliniki w Będzinie i tam dalej dowiem się jakie badania mnie czekają, 2 czerwca będziemy z mężem rok po slubie tak bardzo pragnę tego maluszka mamy oboje pracę, mieszkanie jesteśmy ustawieni a tu takie rzeczy, Najgorsze jest to czekanie to tak bardzo boli gdy czlowiek wszystko zobie zaplanuje a tu wszystko idzie nie tak...a moje koleżanki wpadly i wszystko jest ok...ehhh brak słów

Gość kkkkkddddd
Wspolczuje i zycze sil. Coz los bywa okrutny... Ja w stresie przed jutrzejszym usg i beta. Czy ktoras moze wie czy to mozliwe by beta rosla gdy nie ma tetna?

Gość Beta rośnie gdy
rośnie pęcherzyk ciążowy. Zarodek serduszko nijak ma się do poziomu bety.

Gość graga007*
monisiak musialam przeczytac dwa razy bo myslalam ze cos zle przeczytalam:/ wspolczuje ogromnie, nic wiecej nie bede pisac bo tylko ty wiesz jaki to jest bol utrata nienarodzonego dziecka.... przebadaj sie koniecznie..... Sciskam!!! Do Będzina to niedaleko mnie:) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Kkkkkk - wyzej ma ktos racje ze beta rosnie jak pecherzyk rosnie.... A jaka byla teraz ta beta??? Bo jezeli jest w jajowodzie to moze ja bedzie widac dopiero w 7-8tc??? Ktory to tydzien od ostatniej miesiaczki i jak dlugie mialas cykle???

Gość graga007*
u nas jakos leci, pol roku minelo, za niedlugo 7 miechow skonczy, ale dalej bez zebow:) chyba mu jakies ida bo'maruda niesamowity:)

Gość kkkkkddddd
Ostatnia beta u mnie 3200 (wzrost z 2400 przez 48h). To 7 tydzien od ostatniej miesiaczki.Pecherzyk znaleziono normalnie w macicy ale raczej nie dano mu wielkich szans.niby splaszcony, zle rozwiniety i rzekomo brak tetna.

Gość graga007*
kkkkk, ale moze jeszcze warto poczekac? Mi tetno sie pokazalo dopiero w ok 10tc liczac od ostatniej miesiaczki.... Przy ciazy pozamacicznej jeden z lekarzy mi powiedzial ze z pustym pecherzykiem, lub ciaza nieprawidlowa moge chodzic do 11tc, o ile nie bedzie krwawien lub innych niepokojacych rzeczy, a tobie co lekarze mowia???

Gość kkkkkddddd
W nocy zaczelam slabo krwawic, ale rano beta znow wykazala wzrost.W usg pecherzyk juz nie wyglada jak pecherzyk.:-( Znow nic nie widac.jutro powtorka bety, wszyscy juz teraz zgodnie maja nadzieje na jej spadek. Jak spadnie czeka mnie lyzeczkowanie. Jak wzrosnie pewnie laparoskopia poszukiwaniu ciazy pozamacicznej.