Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze kiedys przyszła mama

pytanie do tych z Was ktore sa juz mamami

Polecane posty

Gość moze kiedys przyszła mama

Chcialam zapytac jak zmienilo się Wam ciało po ciązy? Ja nie mam jeszcze dzieci Czytalam o rozstepach itp ale co innego przeczytac a co innego zapytac osoby ktore juz rodziły A dokladniej chcialam zapytac o biust ja noszę 75 c i nasłuchałam się okropnych komentarzy szczegółnie od osób z małym biustem ze takie piersi okropnie się deformują po dziecku Czy to prawda ??

Gość troche racji
w tym jest..ale moje piersi sie akurat nie zmienily.tylko brodawki sa ciemniejsze i ,same sutki,taki jakby dluzsze.jednak nie wyglada to az tak zle jak sie tego balam.trzeba przez cala ciaze i okres karmienia robic codziennie masaz szorstka gabka,wsmarowywac okreznymi ruchami duuuuzo balsamu(jesli masz sklonnosci do rozstepow to specjalny krem) i ZAWSZE SPAC W WYGODNYM STANIKU.osobiscie uwazam,ze przy takiej pielegnacji biust nie powinien obwisnac(moj jest taki jak przed ciaza).moj rozmiar to 75c przedtem,okolo80d teraz(ciagle karmie raz dziennie,przez trzy miesiace karmilam tylko piersia)

Gość ania 30
ja ci powiem tak napewno piersi się w jakim takim stopniu zmienią to zależy też od tego jak długo będziesz karmić piersią,czasami trzeba wybrać czy stawiamy nacisk na urodę ,czy na dobro dziecka nie twierdzę oczywiscie,że karmienie sztuczne jest gorsze,ale jeżeli można karmić to powinno się tak robić jeżeli masz męża, który nie zwraca uwagi tylko na ciało,ale potrafi dostrzec cos więcej w tobie to nie masz powodu do obaw

Gość Kroma
To chyba nie jest az tak istotne jak będziesz wyglądać po porodzie. Na pewno jak potem o siebie zadbasz wrócisz do podobnego wyglądu, sylwetki. Piersi zawsze się zmienią, bo w czasie ciąży są nabrzmiałe siarą, potem mlekiem, więc to logiczne, że po przestaniu karmienia staną się nieco obwisłe, ale nienajgorsze. Najważniejsze jest to cudenko, które urodzisz. teraz jestem drugi raz w ciąży. Tyję dużo, widzę jak pupcia rosnie mi z dnia na dzień, łydki zrobiły się olbrzymie. Na pewno będzie trudno potem zgubić zbędne kilogramy, ale przy dwóch szkrabach na pewno mi się uda. Poza tym dzieci dają tyle szczęścia i radości, ze warto trochę przytyć i zmienić sylwetkę na nieco mniej atrakcyją, co wcale nie oznacza, że nie może ona być jeszcze bardziej efektowniejsza niż przed porodem. Wszystko zależy od nas, naszego nastawienia, skłonnością do tycia. Każdy inną ma budowę ciała. Ja np. po pierwszym porodzie nie miałam rozstepów na brzuchu, właściwie brzuch idealny,a urodziłam bardzo duze dziecko, niczym nie smarowałam brzucha, natomiast przybyło mi w łydkach i w pupci ( bo akurat te miejsca zawsze mi tyją). Wystarczył rower całe lato i wszystko wróciło na miejsce. Nie martw się tym, ale ciesz się na ciąze i maleństwo.

To jest oczywiste, że ciało po ciąży zmienia się. Ale co do rozstępów to jeżeli od początku zainwestujemy w dobry krem, to żadnych rozstępów nie będzie. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Ja jestem bardzo z niego zadowolona.

Gość gość
Ja jestem trzy tygodnie po 2. porodzie i jestem zadowolona z wyglądu ciała. Brzucha już prawie nie mam, trochę pępek rozciągnięty jeszcze. Zero rozstępów, tu mam wielkie szczęście chyba bo kobitki cuda wcierają czasami a i tak mają rozstępy. Piersi na razie nie czas oceniać, zobaczymy po karmieniu.

Gość gość
To chyba sparwa genow. U mnie nikt w rodzinie nie mial rozstepów, ja tez nie mialam, choc niczego nie stosowalam. Piersi mialam zawsze nie specjalnie duze i nie wisialy, po ciazy troche urosly i teraz sa w sam raz. Wiec to sparwa indywidualna