Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luiza_x

poród na golasa czy w koszulce?

Polecane posty

Gość jenka
ja rodziłam w swojej koszulce (a dokładnie podkoszulce męża ),na lewatywę zgodziłam się bez problemu i polecam ją ,ponieważ w trakcie porodu nie ma niemiłych "niespodzianek".trwa to dosłownie 2 min (lewatywa),nic nie boli,idzie się za chwilę do ubikacji i załatwia potrzebę. krocze mi nacinano ,nikt się nie pytał czy się godzę ,chociaż ja o to nie mam pretensji (a może bym pękła i gorzej bu się goiło?). urodziłam ok 24 w nocy a przed obchodem rano umyłam się i przebrałam w moją czystą koszulę. wniosek taki ,że rodzić można nawet w byle jakiej koszulinie ,bo wiadomo ,że czysta po porodzie nie będzie - a po wszystkim po prostu przebrać się.

Gość fruzi
Mysle że to zależy od miejsca - z mężem i połozną mogłabym i nago , w szpitalu przy tlumku ludzi - raczej w koszulce, a propos jak to jest dzisiaj , bo ja rodziłam 7 lat temu .

Gość dziubbbasek
hmm..ja rodziłam miesiąc temu..wprawdzie miałam cesarkę ale kilka godzin spedziłam na sali przedporodowej..bo podawali mi leki na wywołanie bóli..ale w trakci okazało sie ze dzidziuś ma slabe tentno wiec zrobili operacje..ale na sale przedporodową miła wstep tylko położna i lekarz..byłam cały czas z meżęm..w sali była łazienka tylko do mojej dyspozycji..z prysznicem..a w sali wanna..szpital jest prywatny ale wszystko tam jest za darmo..nawet znieczulenie ZZO..no prawie wszystko..płaci sie tylko za poród w wodzie..opiekę miałam rewelacyjną..a szpital był bardzo przytulny..wiec jak któraś dziewczyna jest z Krakowa..to polecam całym sercem szpital Ujastek na Nowej Hucie..mają oni nawet podpisaną umowe z jakąś firmą która ma karetki..i jak sie zadzwoni to w granicach miasta kraków dowoża za darmo....to adres stronki..mozna sobie o nim co nieco poczytać.. http://www.ujastek.pl/

Gość dziubbbasek
pS. a jak by ktoś myślał że za taki szpital i opieke trzeba było posolić to sie grubo myli..

Gość danis
rodziłam w szpitalu miejskim w Gdyni poród wspominam super bardzo miły personel wspaniała położna, mówiła do mnie Danusia nie marnuj mi skurczów. Rodziłam jak czlowiek w koszuli szpitalnej bardzo przywoitej, nawet gdy potem leżałam na oddziale też chodziłam w szpitalnych koszulkach bo naprawde były ok. zaraz po porodzie stwierdziłam że mogłabym znowu być w ciąży. Mam nadzieje że jak zdevcyduję na 2 dziecko też będzie tak fajnie. Dodam , że nie było przy mnie męża a wszyscy wokół byli mili i przyjaxni. Nie posamrowałam jak to niektorzy pytają. Pańtwowa służba zdrowia też może być wporzo. Zalezy tylko na kogo sie trafi. Są ludzie i ludziska.

Gość AŚKA72
Rodziłam 6 lat temu w Redłowie (Gdynia). Miałam na sobie koszulę, był ze mną mąż, mialam wspaniałą "obsługę" i nie zapłaciłam za to ani złotówki. Teraz też będę rodzić w tym szpitalu.

Gość anix34
Odświerzam , na filmach faktyzcnie raczej są nago .

Gość rimawa
A to jak to w końcu było przy waszych porodzch , czy jest jakiś wybór ?, bo do cesarki to rozbierają z tego co wiem , przy zwykłym rodzi się w koszuli czy trzeba bez ,pytam jak teraz jest .

Gość nie rozumiem takiego podejścia
Rodziłam w górze od piżamki. Nie ma potrzeby rozbierać się do rosołu przy porodzie naturalnym.

Hihi mowa o koszulce w czasie porodu :) Rodzilam dwa miesiace temu .... Dostalam koszule do porodu i za cholere nie moglam zajarzyc jak ja zalozyc :) w koncu po meczarni zakladania jej ....w czaasie regularnych skurczy ( heh zmagania z koszula odwrocily na chwile moja uwage od bolu:P ) w koncu wchodze na porodowke , a polozna : --Joaska , co tak dlugo ? --Aaaa...bo meczylam sie z ta koszulina ... --wlasnie widze bo zalozylas ja tylem na przod .... :P i pomogla mi sie ubrac :) lekkich 3-godzinnych porodzików zycze :) jak moj :P i nie bojecie sie --- nie ma czego 😘

Gość rimawa
do ni rozumiem - to skąd nagie rodzące na filmach?

moze wyobraznia scenarzystow ? :P kazdego wolna wola rodzic w ubraniu czy nie ...

Gość nie rozumiem....
To chyba na jakiś "zagranicznych"? Rodziłam w normalnym polskim szpitalu i nikt mi nie kazał zdejmować góry.

zreszta w czasie porodu to najmniej wazna golizna ... i tak pozniej w czasie pologu pokazujesz dwa razy dziennie na obchodzie swoje krocze ...:P nie mialam przy tym uczucia wstydu ... wytlumaczylam to sobie faktem , ze jest to lekarzy praca i moja piczka jest kolejna ktora ogladaja w swoim zyciu ... tak jak np..piekarz kolejny chleb .... normalka...standard....natura !

hehe czytam wypowiedzi i rozbawila mnie jedna rzecz.....poród silami natury nazywaja co niektorzy \"zezwierzęceniem\" ( tak wogole to pozycja na czworaka choc u nas wysmiewana jest pozycja idealna do porodu, odciaza kregoslup i radziej wystepuja pekniecia krocza-dawniej tak kobiety rodzily)a dlaczego nie nazwac by zezwierzeceniem uprawianie seksu? Przeciez zwierzeta tez tak sie rozmnazaja! Mamy 21 wiek , metoda in vitro-chyba jest bardziej na czasie, po co sie ponizac i zapladniac jak zwierzeta?:P:P:P

Gość tyi
No właśnie tak bywa w zach. europie .

Gość DO DAFODILLE
bardzo prosta różnica - bo seks jest PRZYJEMNY, a poród nie - czujesz różnicę ?

Gość olcia20
Moim zdaniem niema to rużnicy czy rodzi w czym sie rodzi......poród mam w grudniu, i jest to dlamnie najmniej warzne w czym bede rodzić....

Gość bardzo ciekawy temat
Mam wrażenie że ten topik upadł dlatego proponuję go podnieść, gdyż można się z niego dużo ciekawostek dowiedzieć. Sama mam zamiar rodzić w wodzie. Opiszcie moje drogie swoje przeżycia i od strony technicznej jak to wygląda. Pozdrawiam wszystkie mamy.

Gość minia102
Wygląda na to, że w tym roku nie ma za bardzo chętnych do bycia mamami.

Gość Olinek Okraglinek
niech ktos napisze jak jest w przypadku ciecia cesarskiego, czy na stole lezy sie nago z cyckami na wierzchu??

Gość minia 102
Olinku Okraglinku nie bądź za bardzo ciekaw tego co Cię nie dotyczy, chyba że jesteś kobietą a po niku który podałes chyba jest na odwrót

Wyluzuj, temat dotyczy mnie jak najbardziej bo czeka mnie cesarka i bardzo to przezywam, jesli nie mozesz pomoc to po prostu nie komentuj a moj nick wzielam z bardzo sympatycznej bajki dla dzieci, kazdy moze sie nazywac jak chce :(

Gość popieprzony kraj
gdzie nadal traktuje sie ludzi jak zwierzeta...

Paulka123 szczerze Ci życzę, żebyś spędziła tam tylko 3 dni ale nie zawsze jest tak ładnie. Jak trafisz na kiepski szpital z kiepskim personelem to nawet rodząc w poniedziałek możesz poleżeć do następnego, tylko dlatego, że będą mieli przy Tobie \"mało roboty\" a miejsce zajęte i kasa z NFZ leci i nie przytrafią im się zakłócające spokój pacjentki na weekend, bo przecież miejsca mają zajęte:] Ot szara, polska rzeczywistość :o

Ja rodziłam 3 razy, na razie. Za każdym razem w innym szpitalu. 2 razy było mi smutno go opuszczać:D Ale środkowy poród to była totalna porażka. W prawdzie tego szpitala tak bardzo ludzie nie krytykują, ale po tym pierwszym chyba za dużo się spodziewałam:D Za trzecim razem umocniłam się w wierze, że ta druga porodówka z wszelkimi tytułami przyjaznymi dziecku i matce to po prostu nieporozumienie:P Życzę Ci, żebyś miała tak jak ja za 3 razem:D Urodziłam w niedzielę wieczorem, poniedziałek w szpitalu, we wtorek o 7 rano obchód i decyzja, że szkoda marnować ostatnich dni lata. No i puścili nas do domciu. Po 36 godz:D

Gość minia102
PODNOSZĘ!!! Czy w tym kraju już nikt nie chce rodzić?

Gość lo matko
DeGie - OCZYWSICIE NIE ZGODZILISMY SIE NA ZADNYCH STUDENTOW - no tak, lekarze sie co prawda musza nauczyc ale lepiej na innych niz na nas prawda? takie oczywiscte jest ze sie zada kompetencji i profesjonalizmu ale na studentow sieie zgadzamy? niech sobie do innych ida? nic nie dajemy ale duzo zadamy w zamian? WSTYD

Gość minia102
Wielka szkoda że tak intrygujący topik upada

Gość AsiaJ.
We Wrocławiu urodziłam obie córeczki w szpitalu na Brochowie, podobnie jak moja siostra i kilka koleżanek. Poród odbywał się w małym pokoiku za zamkniętymi drzwiami przy położnej. Personel był dla nas bardzo miły. Położna powiedziała do mnie w w pewnym momencie, odgarniając mi włosy z czoła: -Uśmiechnij się, kobieto. :) Szpital ma bardzo dobry oddział dla wcześniaków i noworodków po ciężkich porodach, z aparaturą i inkubatorami. Tam też spędziła 10 dni moja córeczka, która urodziła się o 3-tygodnie za wcześnie i trzeciego dnia zachorowała na zapalenie płuc. Jest zdrowa do tej pory (ma 4 latka).