Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość njibhu

depilacja pasta cukrowa

Polecane posty

Gość jagodaa_8
POMOCY!! Zrobiłam tą pastę cukrową według przepisu i wyszła mi odpowiednia konsystencja(chyba) i kolor i zaczęłam nakładać ją sb na nogi. Nakładałam z trudem, bo nie wychodziły ma takie cienkie paski jak na zdj i potem odrywałam i nic:( Nie usuwało włosków i jak chwilę miałam pastę w ręku, to twardniała. Co mam zrobić ?? Jak ją odpowiednio nakładać, żeby uzyskać oczekiwany efekt?

Gość jagodaa_8
POMOCY!! Zrobiłam tą pastę cukrową według przepisu i wyszła mi odpowiednia konsystencja(chyba) i kolor i zaczęłam nakładać ją sb na nogi. Nakładałam z trudem, bo nie wychodziły ma takie cienkie paski jak na zdj i potem odrywałam i nic:( Nie usuwało włosków i jak chwilę miałam pastę w ręku, to twardniała. Co mam zrobić ?? Jak ją odpowiednio nakładać, żeby uzyskać oczekiwany efekt?

Gość gość
Jak sobie nie radzisz to idz do profesjonalistki, raz zapłacisz, przyjzysz sie na zywo co i jak, nawet wypytasz o szczegoly i problem z głowy

Gość gość
odswierze troche ale jak Wy sie tym depilujecie? kupilam gotowa i kurde cala sie wylepie a i tak sie malo wydepiluje.. nie wiem ale chyba tylko ja taka ulomna jestem

Gość gość
Hehe, mam to samo, nie mogę sobie poradzić :) Dlatego co jakiś czas idę na depilację pastą do salonu :)

Gość gość
Większosc ludzi po pascie cukrowej ma tylko lekko zarózowioną skóre, co znika po paru minutach. Za to po laserze bardzo często są przebarwienia, odbarwienia, na co klient zgadza się podpisując się ood zgodą na zabieg.

Gość gość
jest lepsza niż wosk bo tak nie boli. a miałby ktoś jakieś informacje na temat tego jak to wyglada w denique? we warszawie oczywiście, bo niedługo wyjeżdżam tam na studia i chciałąm zaczerpnąć opinii :)

Gość gość
wyjeżdżasz do Warszawy, a tylko jeden salon znalazłaś w którym robią depilacje pastą? słabo szukasz :)

Gość Finka34
Nie ma nic szczególnego w depilacji pastą cukrową. Byłam na niej raz u kosmetyczki w Opolu, ale efekty mi się nie podobały. Bardzo niedbale wykonano tą depilację :/ Teraz wolę sama robić depilację w domu. Mam wosk do depilacji z hb i używam go regularnie. To na pewno lepsze niż pasta cukrowa ;)

Gość PyraPoznanska
hej dziewczyny!! trafiłam osatnio do superr salonu gdzie robią depilację pastą cukrową STUDIO SZMINKA PANI OLA zero podraznień, zaczerwienień, jestem dwa tygodnie po usuwaniu i nic mi jeszcze nie odrasta jeste rewelacyjnie, Pani Ola również bardzo kompetentna i idzie jak burza w tej pascie. Polecam

Gość Kaszka456
Na pewno jest ich wiele, ja wypróbowałam tylko jeden salon w Opolu, ale zupełnie mi się nie spodobał. Złe podejście do klienta, warunki nieciekawe, a efekt depilacji nietrwały. Ogólnie nie było najlepiej. Dlatego przerzuciłam się na depilację w domu. Kupiłam wosk do depilacji z hb, w sumie nawet nie był drogi, a efekty są naprawdę fajne ;)

Gość aga93
Hej :) Ja depiluję włoski pastą cukrową od 2 lat (od 1,5 roku nie stosuję maszynek ani kremów do golenia). Od około 50 dni robię peeling 2 razy w tygodniu. Zawsze godzinę przed depilacją i ponad 2 doby po. Do tego przed zabiegiem stosuję puder, aby nie mieć podrażnień. Pól godziny po zakończeniu wyrywania, nakładam krem nivea. Miejsce pod pachami jest ciemniejsze i wygląda jakby była na nim gęsia skórka. Trzy tygodnie po stosowaniu peelingu zauważyłam niewielką poprawę wyglądu (skóra stała się trochę jaśniejsza). Jednak największy problem mam z tempem odrastania włosków. Już po równiutko 3 DOBACH od depilacji pojawiają się włoski. Oczywiście są słabsze i cieńsze i nie mam pokrytej nimi całej pachy (po 2-3 mm powierzchnii zostają puste). Wiem, że w tym miejscu włoski odrastają 50% razy szybciej niż na reszcie ciała, ale pasta cukrowa powinna zapewniać gładką skórę na 2-3 tygodnie! A ja muszę depilować pachy co 7 dni. (to nie jest związ

Gość gość
Chodzę na depilację cukrową do salonu Beauty Premium w Poznaniu. Depiluję całą twarz i zauważyłam, że odrasta mi coraz mniej włosków i są coraz jaśniejsze. Na początku miałam robione taką ciemniejszą pastą, którą się podgrzewa, a ostatnio miałam inną jaśniejszą, którą smaruje się skórę o potem przykłada specjalne paski.

Gość monisssek
Zrobiłam pastę wg przepisu: 1,5 szkl. cukru, 1/2 szkl. wody, sok z połowy cytryny. Gotowałam, cały czas mieszając, pieniło się jak jasna cholera, zdejmowałam z gazu na chwilę, żeby przestało, sprawdzałam kolor i dalej na gaz. Gotowanie zajęło mi ok. 30--40 minut. Najlepiej gotować na najmniejszym ogniu, w garnuszku z grubym dnem, który zapobiegnie przypaleniu się pasty. Uzyskałam kolor pięknego bursztynu (wow!) i konstystencję miodu, przelałam całą zawartość do słoika. Wstawiłam do zimnej wody na noc(!). Następnego dnia pasta była twarda jak kamień. Wstawiłam do gorącej wody, gdy masa zaczęła robić się miękka, wybieram łyżką trochę pasty i ugniatam w dłoniach, żeby była bardziej plastyczna. Robię kulkę i rozgniatam ją w miejscu depilacji, na grubość około 0,5 cm, nakładam POD WŁOS trzymam 3 sekundy, głęboki oddech i ciągnę Z WŁOSEM na raz, rób roluję pastę! Boli oczywiście, ale nie ciągnie skóry, tylko włoski. (<3) Problemem po tej depilacji mogą być małe krwiaki (w moim przypadku były spowodowane głęboko umiejscowionym włoskom - najczarniejsze włoski), ale da się przeżyć. Po depilacji występuje tylko zaczerwienienie skóry jak po szczypaniu, zero krostek i podrażnień! Goliłam nogi przez 6 lat, w ten czas włoski na moich nogach zaczęły być ciemne i okrutnie twarde, a wrrr. Dlatego nie wszystkie włoski za pierwszym razem się wyrwą. Zrobić przerwę przez dzień dwa, a potem ponownie pasta cukrowa :) Wydepilowałam sobie również okolice bikini tą metodą, najgorsze dla mnie były momenty depilacji w pachwinach, o mamo! Ból jak cholera, przez 5 sekund, ale włoski nie odrastają przez 3 tyg., nie ma krostek, podrażnień, swędzenia, wrastających włoków, można spokojnie iść na basen. :) Twój facet też doceni gładkie nogi i okolice bikini. :) btw. Jak to mi mówili, "Chcesz być piękna, to cierp". P.S. Przed zabiegiem przetrzeć skórę amolem/spirytusem(odkaża i szybko paruje), skóra musi być idealnie sucha. Po zabiegu też odkazić. Można też się znieczulić..., myślę, ze 2, 3 lampki wina wystarczą. :) A, i jeszcze jedno. Można się przyzwyczaić do bólu! Za 5, 6,7 ściąganiem pasty, już człowiek nie reaguje jak za pierwszym razem.

Gość gość
Ja też chodzę na depilację pastą cukrową. Mam potem bardzo gładkie nogi. Przy okazji pasta cukrowa daje dobre nawilżenie skórze.

Gość gość
Miałam depilację dwoma rodzajami past. W jednym salonie mieli Alexandria, a drugim Ella. Pasta Ella jest wg mnie zdecydowanie lepsza.

No to już wiem ze depilacji cukrowej sama w domu próbować nie będę ;) A co innego polecacie żeby efekty były na dłużej ale żebym mogła zrobić sobie depilacje sama w domu? Chodzi mi głównie o nogi i pachy. Próbowałyście może depilacji ciepłym woskiem w domu? Niedawno widziałam reklamę Easy Wax i wyglądało na całkiem łatwe a jak jest na prawdę, może ktoś już próbował albo słyszał opinie?

Ja używam EasyWax. Oczekiwałam od tego produktu długotrwałego efektu i to się sprawdziło. Wystarczy, że zrobię depilację raz na około 4tygodnie i jest super. A sam zabieg jest bardzo prosty do wykonania.

Gość gość
Wole depilacje woskiem, chodze na nia w Black Pearl w Krakowie. Zawsze wykonuja ja tam dokladnie, nie boli i jest niedrogo :)

Gość gość
Pachy bardzo ładnie wyglądają jak są wydepilowane pastą cukrową, w dodatku pasta cukowa nawilża i wygładza skórę. Nie trzeba zapuszczać długich włosków, wystarczy 3-4 mm.

Gość mila1986
Pracuje od 7 lat z pastą. Epiladerma jest super ale juz niedostepna w Posce. Ella tragedia, albo za twarda albo za leista Pandys niezly ale wiecznie problem z dostawa. Najlepsza jak do tej pory Alexandria. Najlagodniejsza dla Klienta i ekonomiczna dla kosmetyczki. Polecam

Gość gość
A ja pracuję na pascie Ella. Mam wszystkie 3 rodzaje. W zaleznosci od typu owłosienia wybieram rodzaj pasty. Bardzo ją lubie.

Gość gość
w Łodzi zerknij na ofertę gabinetu Amarone www.gabinetkosmetyczny.lodz.pl oni mają naprawdę szeroką ofertę.

Gość Marysiawarszawa
miałam Ele robioną, masakra boli przy nakładaniu, urywa włoski.Wczoraj robiona Aleksandria w Galerii Urody super, Pani sztukę robienia depilacji opanowała do perfekcji! Nakładała pastę a ja miałam wrażenie, że wykonuje masaż, standardowy ból przy zrywaniu, ale do przeżycia! POLECAM

Gość gość
Nie ma róznicy czy zabieg jest robiony pastą ella czy aleksandria. Obie są nakładane pod włos, a zrywane z włosem. Roznica jest tylko w cenie. Nie wiadomo dlaczego pasta aleksandria jest ciągle taka droga skoro już ma konkurencję. Potem są takie bezsensowne wpisy jak ten powyżej. Ja pracuję na pascie ella i moje klientki są bardzi zadowolone, o czym świadczy fakt, że wrcają na kolejne depilacje. Włosy są wyrywane w caości a nie zrywane. Polecam. Gabinety oferujące depilacje pastą cukową można znalezc np. na zumi.pl

Gość stała klientka
polecam kosmetyczkę, która specjalizuje się w depilacji bikini pastą cukrową i nie tylko Byłam u niej pierwszy raz na depilacji rąk i było wszystko okey a później przekonałam się o bikini i jestem zadowolona. jej numer tel 797-322-746 z dojazdem lub bez i mogę z czystym sumieniem polecić.

Gość gość
Www.j.gs/4Xlw tyle w temacie

Gość gość
Miałam wczoraj depilację pastą cukrową ella. Wszystkie włoski od razu wychodziły, troszkę bolało, ale to przy kazdej depilacji. Miałam lekko zaczerwieniona skóre przez może pół godziny. Od tareaz będę chodzić tylko do salonów, które depilują pastą cukrową.

Gość gość
hej dziewczyny, ja próbowałam cukru w domu ale mi nie wychodziło... ale od pół roku chodzę na depilacje cukrową całego bikini do pani Kasi w gabinecie ingenium w Poznaniu. Świetna sprawa - zero włosków i zero podrażnień :)