Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość njibhu

depilacja pasta cukrowa

Polecane posty

Gość Nowa=niedoświadczona *
Hej, czytałam dzisiaj wasze komentarze. Mam 15 lat i chciałabym pozbyć sie włosów m.in. pod pachami i na ngach. Za 2 tygodnie mam osiemnastkę koleżanki i kupiłam sobie kródką spódniczkę i bluzkę bez ramionczek. Impreza jest w knajpie , w której będę tańczyć ale wstydzę się niechcianych włosków. Używam jednorazowej maszynki do golenia ale po 2 dniach włoski odrastają. Nie mam w domu depilatora. Chciałabym zrobić tę pastę cukrową ale nie chcę jej gotować AŻ 1,5 godziny bo moja mama mi nie pozwoli............. Proszę pomóżcie mi

pomocy

To jest bardzo ważne!!!!

Jestem w podobnej sytuacji, ale nie dostaję kieszonkowego więc nie mogę kupić sobie gotowego wosku. Myślę o wypróbowaniu tej pasty, ale mam pewne wątpliwości z jej wykonaniem. Chciałabym dostać dokładniejszy przepis krok po kroku jak go przygotować

Gość dulcemaria
podłaczam sie pod temat. mi chodzi głównie o okolice intymne. po goleniu maszynka zostaja te okropne kropki

Gość joni
Kupiłam gotową pastę ale nie ma tu instrukcji co z tym zrobić... ani słowa... mam lejącą się maź w słoiczku z którą nie wiem co zrobić... filmiki pokazują jak pasta jest w stanie "gumy" i można ją z łatwością przylepiać i zrywać. Ja mogę sobie ją jedynie nalać na nogę i patrzeć jak spływa.. masakra.. kasa poszła w błoto :( wiecie może co się robi z tym czymś??

Gość madziik
mam pytanie. kupiłam taka gotowa pastę cukrową na allegro i ma konsystencję karmelu. jak mam jej teraz użyć?

Gość Kurczako
co do wypowiedzi kogoś o nicku "123" :D naucz się pisać poprawnie po polsku bo straszne orty sadzisz, aż oczy bolą

Gość upupupu

Gość blelum
aha. jeszcze jedno. tego nie trzeba gotować 1,5 godziny jak ktoś wyżej pisał. mi to zajęło chyba z 15 minut.trzeba trochę pomieszać jak się pieni a potem poczekać aż zbrązowieje.

Gość Martapas
jak długo waqm stygnie ta pasta

Gość aż ostygnie

Gość justine119
CO ZROBIĆ JAK PASTA STRASZNIE SIĘ LEPI DO RĄK?? A MOŻE TAK MA BYĆ???!!!

Gość jak długo stygnie
ja miseczkę z pastą wkładam do miseczki z zimną wodą. Jak się lepi - to staram się jeszcze bardziej ją rozrabiać - w końcu przestaje się lepić i zbiera to, co jest ponaklejane na dłoniach. Czasem dmucham, żeby było szybciej. Jak to ie pomoże - to znaczy, że była źle zrobiona - może jeszcze trzeba trochę pogotować? Można też używać mocno klejącej - ale z paskami, jak wosk.

Gość jak długo stygnie
Jeszcze do osób, które mają problemy z odrastaniem - to już wg mnie zależy od skłonności danej osoby. Bo ja tylko i wyłącznie nie mam po paście problemów z odrastaniem, z wrastającymi włoskami itp. Po wszystkim innym mam, a najgorzej po wosku (niby to samo), już o goleniu nie wspomnę - tragedia. Depilator - jako tako.

Gość uważam że trzeba znaleźć
swój sposób depilowania różnych części ciała. Ja - stosując metodę prób i błędów, a nieraz wiele mnie to kosztowało - odkryłam, że: Pachy mogę golić maszynką - i przez ok 2 dni włoski nie odrastają, nie mam podrażnień, nie wrastają i jest ok. Po kremie mam podrażnienia, pastą też dobrze, ale samej mi ciężko - innych metod nie odważyłam się wypróbować. Bikini - tylko pastą cukrową! Po goleniu - masakra, wielkie, ropne krosty, wrastanie. Po kremie - podrażnienia, depilatorem - trzeba mieć dużo samozaparcia, bo boli, plastry ciężko "dopasować w te miejsca". Pastą depiluję nawet wargi i wszystko naokoło, nie czuję bólu, żadnych efektów ubocznych i spokój na 2-3 miesiące. Nogi - depilator. Pasta też - jak najbardziej, ale za dużo z nią kłopotu na takich dużych powierzchniach. Chyba że po małym kawałeczku. Poza tym trzeba czekać, aż włoski osiągną odpowiednią długość. Golenie - wrastanie, podrażnienia. Krem - mało skuteczny. Ponieważ depilator czasami urywa włoski, a nie wyrywa - więc one szybciej odrastają - dla porządku przejeżdżam po nogach co 1-2 dni, zawsze kilka zapomnianych włosków się znajdzie. Takie są moje doświadczenia w walce z owłosieniem :-)

Gość aa.
a można zrobić paste z: - miodu - 2 łyżki - cukru - 1 szklanka - wody - 2 lyżki ? jakoś tak to było.. I kolor też karmelkowy.. nie próbowałam i nie wiem czy ten "mój"przepis skutkuje.

Gość swaerta
pasta mi wyszła ale depilacja trwała niemal 4 godziny - najgorzej jest z okolicami bikini i pachami- nie wszytskie włoski łapie od razu. A ktoś tutaj stosował długo tę metodę? ciekawa jestem czy mniej wlosków odrasta

Gość luna.7
Gorąco polecam Panią Asię pracującą w Krakowie w Face and Body na Piłsudskiego 36/1 (wcześniej pracowała na Karmelickiej w Camille Albane). Jeszcze nigdy nie byłam tak zadowolona z depilacji!!!

Gość Mantissa13
A propos Krakowa i pasty cukrowej - byłam w weekend na targach ślubnych i widziałam jak trenerzy z Węgier usuwali owłosienie na rękach - rewelacja. Podobno ich podopieczna pracuje w Krakowie na Piłsudskiego. Sprawdziłam w necie - Face and Body:)

Gość Epilatorka
własnie sprobowałam gotowej pasty cukrowej na nogach, masakra jakaś, skóra podrazniona i siniaki sie pojawiły, czy juz Ktoras miała podobne efekty? ehh ide probowac dalej :)

Gość ona40
hej, depilacje cukrową w częstochowie można zrobic w Strefie Urody na Wolności.

Gość andzia_0611
Kobitki... Zrobiłam tą pastę ... i nic..... Bardzo się kleiła w dodatku. Jak nakładałam ją na nogi, pozostawiałam na ok 10 min. Potem zrywałam to tak jakby nic nie trzymała tych włosków bo ani jednego nie wyrwała.... Co ja zrobiłam źle. :( Robiłam wg. przepisu : 1 szklanka cukru, 1/4 szklanki soku z cytryny i 1/4 szklanki wody

Gość olivkowamama
byłam wczoraj na bikini na pście cukrowej... moim zdaniem rewelka, wcześniej używałam wosku- moim zdaniem masakra...wosk jest dobry na łydki, uda ale nie bikini... nie wiem skąd wziełyście ceny z kosmosy takiej depilacji w gabinetach, ja za bikini zapłaciłam 65 zł i było warto polecam salon ul Bracaka23 m24 oczywiście warszawa.

Gość Angie84
Mi chyba nie udało się zrobić dobrej pasty. Niby jest twarda jak kamień po zastygnięciu i ciemno brązowa, ale jak tylko chce wyrobić kulkę do depilacji to się klei i rozpływa w dłoniach... Może powodem jest wysoka temperatura w domu, bo upał za oknem.... Jak myślicie? Proszę o poradę. Pozdrawiam:)

Gość Angie84
Zapomniałam napisać, że niestety zablokowali ten filmik... szkoda... pozdr.

Ja kupiłam pastę Kamsakizi na Allegro.Wstawiam pojemniczek z pasta do garnka z gorącą wodą na ok.15 min,wyjmuje troche palcami i rozciągam przez ok 2 min aż z koloru miodu zrobi sie matowa.Rozsmarowuję na skórze pod włos i szybkimi ruchami zrywam z włosem.Skórę trzeba dobrze naciągnąć,bo mogą pojawic sie krwiaczki,tak jak mi z tyłu uda,ale zniknęły po kilku dniach.Jeśli chodzi o nogi,trzeba włosy trochę zapuścic,bo niektórych za krótkich nie łapie,tak ok pół cm.Pachy samemu trochę niewygodnie robić,ale jakos dałam radę,boli...Bikini boli bardzo,ale warto,bo jeszcze nigdy nie miałam tam tak gładkiej skóry,zero krostek!Wcześnie goliłam je tylko maszynką,już następnego dnia miałam bolące krosty,a tutaj już minął tydzień i nic!Fakt,miałam tak dłuższe włoski.Ważna rada-posypuję troszkę skórę przed depilacją talkiem,oczywiście uprzednio umytą.Chodzi o to,żeby była maksymalnie odtłuszczona i nie spocona.Gdy po kilkunastu minutach depilacji pasta robi sie zbyt płynna i nie mogę jej odlepić,biore pasek materiału (np.stare prześcieradło),przyklejam i odrywam,tak jak przy wosku,i dalej kontynuuję depilację z paskiem,aż przestaje chwytac włoski. Depilację robłam tydzien temu,na nogach czuć przy dotyku,że odrastaja ale nie sa zbyt widoczne,tylko jasne i słabe,tak samo na pachach.Jedynie bikini nadal zostaje gładkie. Ogólnie jestem zadowolona z tej pasty i na pewno będe jej uzywac,pomimo,że pochłania duzo czasu,ale poprostu trzeba nabrac wprawy.Ruchy muszą byc szybkie i zdecydowane,bo jak zaczyna sie z nia babrać to wszystko się tylko lepi.

Hej poczytałam ten wątek i chcę spróbować gotowej pasty, czy można gdzieś kupić poza Allegro? Bo pasta kosztuje dychę, ale wysyłka już 14 zł :/ Może jest w aptekach albo drogeriach? Któraś widziała na mieście?