Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 44444444444444444444

grozi mi usunięcie macicy, czy ktoś przez to przechodził?

Polecane posty

Gość baaaaa
Magnolio, za bardzo przejmujesz się cewnikiem, wyjmą Ci go na drugi, trzeci dzień, ale po operacji nie bedzie Ci już przeszkadzał, to tylko pierwsze chwile po włożeniu są nieprzyjemne. Przy siusianiu przytrzymuj sobie podbrzusze, nawet lekko dociskaj, a wtedy nie bedziesz czuła dyskomfortu przy jego oddawaniu. Wierz mi, to pomaga.

Trea bedzie dobrze, wczoraj minęły trzy tygodnie od mojej operacji i to jakby jakiś przełom , jelita zaczeły się uspokajać i pecherz też. Moze wszystko zaczyna wracać do równowagi, chociaż musze podzielic sie pewnym spostrzezeniem. Ze szpitala wyszłam w 5 dobie po operacji i zaczełam regularnie pić syrop lactulosum, który i w szpitalu mi podawano zeby zapobiec zaparciom. Przez cały ten czas miewałam bolesne turbulencje w brzuchu, po 3 butelce odstawiłam syrop i nie wiem, moze to zwykły zbieg okoliczności ale od tego dnia czuje się lepiej. Podobno ten syrop nie powinien powodowac zadnych sensacji ale kazdy organizm jest inny i inaczej moze reagować. Moze i Ty bierzesz jakieś specyfiki, które mają pomóc i złagodzić a jednak działają niekorzystnie...? Zdrówka zycze.

Magnolio ja też bałam się cewnika. Załozyli mi go jak juz byłam uśpiona wiec nic nie czułam a wyjeli na drugi dzień po operacji po południu i uwierz mi zaden to ból. Pierwsze oddanie moczu też nie było najgorsze, troszeczke pobolewał mnie pecherz ale to pikuś w porównaniu z tym, jak dokuczały mi jelita. Pozdrawiam

Gość baaaaa
dobre jest też siemię lniane mielone, rozpuścić w pół szklanki wody, jedną łyżeczkę siemienia

Gość cewnik
ważna rzecz bo przy cewnikowaniu można uszkodzić cewkę i mieć potem krzywe siusianie i uszkodzone połączenie cewki z pęcherzem. Szkoda że mi przed operacją nie założyli cewnika jeszcze przed uśpieniem bo bym czuła że mnie z bólu rozrywa i bym zaprotestowała, a tak to w narkozie byłam długo, wybudziłam się całkowicie za półtorej doby i długo z tym byłam nieświadoma. I jeszcze dłużej bo wszystko bolało bardzo jak to po operacji i dopiero po następnej dobie dogadałam się że sam cewnik chyba zbyt boli ale nie wyjęli i czekałam jeszcze na wyjęcie jedną dobę. To teraz siusiam na boki i bez sensu, być może w dużym stopniu z powodu tego cewnika? anka1002

Gość Trea77
Magnolia ,przespałam całe po południe po operacji i cała noc a rano zdjęli mi cewnik i już sama chodziłam za potrzebą. Do Kora dzięki za dawane mi wsparcie ja nie biorę żadnych syropów tylko ratuję się śliwkami suszonymi ,zaparzam je w gorącej wodzie nawet na noc,zawsze miałam problem jak nie jadłam świeżych owoców a teraz nie mogę ich jeść bo jeszcze większe kłopoty i boleści jelitkowe i stąd jeszcze te problemy.Ale już ból jest co dzień mniejszy i to mnie pociesza .

Gość noka
mam macicę pełną mięśniaków, idę na operację 18 lipca i strasznie się boję. Mam mieć usunięty trzon macicy, ale tak naprawdę to okaże się w trakcie.Boję się bólu po operacji, napiszcie o swoich doświadczeniach.

Gość do Magnoli
Magnolia w takim pechu trzeba pomyśleć tak - nie ma tego złego..........? no bo co poradzisz innego teraz ? przykro mi bo wiem jak bardzo chciałaś mieć to już za sobą

Gość noka
Ja mam się zgłosić rano do szpitala i w tym samym dniu operacja, czy któras z Was tak miała?

Gość noka
przychodzi się z kompletem badań, a wcześniej mówią jak się przygotować do zabiegu, ale o tym mam się dowiedzieć 16 czyli w poniedzialek

Gość noka
nie stosują lewatywy,ale jakieś inne środki przeczyszczające

Gość noka
16 jestem na wizycie u lekarza, dogadanie szczegółów, a operacja 18

Gość noka
mój lekarz był na urlopie dlatego tak to wygląda, 3 tyg. temu robił mi łyżeczkowanie

Gość noka
okropne miesiączki po 10-12 dni przez ostatni rok

Gość noka
próbowałam zioła i akupresurę, ale szkoda pieniędzy i rozbudzonych nadziei

Gość Magnolia czarnabi
wiem cos o tym koszmar a w jaki sposób Ci usuną macicę?

Gość Magnolia czarnabi
ja hormony itd....

Gość noka
cięcie brzuszne, stres coraz większy, ale tylu kobietom się udało...

Gość Magnolia czarnabi
damy radę jakoś:)najlepiej zasnąć na 3 dni

Gość Magnolia czarnabi
kupiłam sobie leki uspokajające i dzień wcześniej wezmę to opanuję stres

Gość noka
nie wiem jakie znieczulenie lepsze, gdybym mogła wybierać,nigdy nie miałam, oprócz krótkiego przy łyżeczkowaniu

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się