Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Księciunio

W POZNANIU MIESZKASZ? SPOTKAJMY SIE NA FORUM

Polecane posty

zyje zyje..ale wiecie w taki piękny dzien grzechem byloby siedziec przed kompem..;)

Gość
Na Grunwaldzie najbliższe jest mi miejsce mojego zamieszkania, czyli osiedle Kopernika :) Ulubione miwjsca w Poznaniu: Park Sołacki, Lasek Marceliński ( szczególnie na rowerowe przejażdżki), Rusałka, Strzeszynek, Nowe Zoo na Malcie, Stary Rynek, mogę wymieniać pół dnia, bo w naszym mieście kocham prawie wszystko :) Ale się pięknie ochłodziło, deszczyk pada, jutro będzie zimno, 15 stopni :P

Gość kamileczka
zyjemy cały czas ale czasami warto przewietrzyc nasze mozgi

Gość Nea
Nie moge pozwolic,azeby poznaniacy mieli mniej wpisów.I ja mieszkam w Poznaniu i jestem z tego dumna,bede walczyła do upadłego:).

Gość opera
No Poznaniu wstań do walki.Boshe jak tak dalej pójdzie to przegramy:).Czy ja jestem teraz sama,jedna walcząca?

ja również jesurodzoną Poznanianka, mam 23 latka pozdrawiam wszystkich

Gość wielka pyra
I ja swoją skromną osobą poprę tę walke.Też mieszkam w Poznaniu,wiec raz kozie smierc,mam nadzieje,że sie uda:)

Gość ania....
powinnam sie uczyc na egzamin ale wespre topik :) moje ulubione miejsca: Malta, Rusałka, Ogród Botaniczny, Nowe Zoo :) pozdrawiam :)

Air- mysle w takim razie ze na 99% minelysmy sie kiedys....bowiem moim najblizszym miejscem jest rowniez os. kopernika :D pozdrawiam i wspieram

Gość
Ophra - :) to jest fascynujące prawda? Może nawet mieszkamy na jednej ulicy :) hahaha super Co to? Pierwszą pyrką jestem dzisiaj? Kto jeszcze jak ja czekał wczoraj na burzę? A tu tylko taki deszczyk kropił, a teraz wiszą chmury ciężkie, a ja muszę do miasta i na pewno zmoknę :P

żyje, żyje:D:D:D też się zgłaszam, jako rodowita \"pyra\";)

a jak juz jetseśmy wszyscy tutaj z poznania, to powiedzcie, czy lubicie okreslenie \"poznańczyk\"? bo mnie osobiście krew zalewa jak to słyszę i od razu poprawiam na POZNANIAK!!

Gość upupupupu
up

Gość
Pewnie, że Poznaniak\\Poznanianka :)

____też jestem z POZNANIA :P pozdrawiam :)___

Gość _13
jaaaa tez połzen

Gość
Marusia - zaciekawiłaś mnie tym pytanie, poszukałam w necie i znalazłam coś takiego: \"O mieszkańcach Poznania mówi się poznanianie, potocznie poznaniacy, rzadziej poznańczycy. Forma żeńska od poznanianin to poznanianka. Od poznaniak można by teoretycznie utworzyć formę poznaniaczka (równie dziwną jak od warszawiak – warszawiaczka), a od poznańczyk – poznanka (jak Sudańczyk – Sudanka). Nie mam jednak dowodów, że nazwy takie są rzeczywiście używane, dlatego radzę poprzestać na formie poznanianka.\" No i nazwy mieszkańców miast pisze się małą literą, więc poprawiam, ja wolę poznaniak\\poznanianka :D

Witam witam, a gdzie sie podziewa gospodarz ?;), gospodarza brak...jak reka odjal:D Air- to co teraz , czas na kolejne pytanie? o ulice? albo moze najpierw o wiek? :) Zdecydowanie bardziej lubie okreslenie poznaniak od poznanczyka :) Czy Wam tez tak zimno dzisiaj ? brrrrr Pozdrawiam wszystkich poznanskich forumowiczow :)

Gość
No chłodno się zrobiło, ale dla mnie to prawdziwa ulga, za gorąco było :P dzisiejsza temperatura jest w sam raz, tylko żeby tak nie wiało. Zawsze w tyłku źle :P Ophra - może być wiek :) Ja mam 24 lata :) a ty?

tak się zapytałam, bo dla mnie zawsze byliśmy poznaniakami:) ale moja polonistka w liceum uparcie nazywała nas poznańczykami i jak się buntowaliśmy, to mówiła, że obie formy sa poprawnę i TAK SAMO CZĘSTO używane. dodam, że ona tez z poznania była, kończyła to samo liceum, w którym potem uczyła.

Gość ehhhhhhhhhh
coś ciężko idzie z tym pobijaniem wrocławia ;) w górę pyry!!!!

Air- nieco starsza od Ciebie jestem :D mam o 8 lat wiecej :D To juz moze powoli zblizajmy sie do finalu - podaj pierwsza litere nazwy ulicy, przy ktorej mieszkasz....nie bedziemy przeciez odkrywac wszystkich kart na forum ;) pozdrawiam....brrrr dzis jeszcze zimniej

własnie ciężżżko pracuje :P pozdrawiam wszystkich ziomali :P

Gość elissssssssssa
POZNAŃ!!!!!!!!!!!!!:)

no i co ??? odpuścimy wrockowi ?? nigdy w życiu ! do roboty pracowici poznaniacy . STARY GRUNWALD POZDRAWIA

tey co jest no POZNANIACY do roboty :P wpisywac się już :P:P:P