Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bertta

Prawa ciężarnych a chamstwo ludzi. Polacy gdzie wasza kultura?

Polecane posty

Tak masz rację ...Kamelia wróciła i tolerancja i normalne rozmowy też wróciły.... Jeśli masz ochotę dołączyć...zapraszamy :)

Gość jak wróciła kamelia
to szlag trafia i tolerancje i normalne rozmowy. Nie dziękuję :-P

Gość do Dr Hanibal Leckter
A ty chłopaczyno do której klasy zdałeś teraz? A może w ogóle nie zdałeś? Buehehehehehehehehehehe

byłam pewna, że Twój poziomik umysłowy gdzieś w okolicach podstawówki oscyluje. Poproś mamunie - może ona taka fajna jak Kamelia i na kolonie Cię wyśle...nudzić się nie będziesz i durnot, ciemna maso wypisywać. Co topik to Ty tam siedzisz - byłam pewna, że masz wakacje.

Brawo...pasujecie do siebie z Kamelią jak dwie krople wody. No...dawaj jeszcze popis tej swojej małomiasteczkowej kulturki. Już się wkurzyłeś :-D Pokaż jeszcze co potrafisz...bo nawet na zawodówkę nie stać takiego matoła jak ty.

Gość bo widzisz Anulka
takie coś jak Hanibal Leckter i kamelia bardzo psują ten topik.

puk puk, czy ja się jeszcze zdążyłam odezwać a już jakieś wiaderko z pomyjami prosto na moją głowę poleciało..... Hanibal...miło mi, bo chyba nie każdy wie że kamelia to biała lilia....zarumieniłam się odrobinę ....Skąd wiedziałeś ze to biały kwat??? i pozdrawiam prosto tego pola z pastewnymi.....wiadomo..burakami :D:D:D Anulka witaj...i jak tu być delikatnym ....wród czegoś takiego, człowiek sięprzywita zajrzy a tu hooops...coś ci na łeb leci...niekoniecznie białe lilie....no ale są wyjątki...na szczęście

Gość ty kamelia już się
parę stron temu zdążyłaś odezwać. Nie psuj dziewczynom opinii i topiku.

No tak buractwo ma wakacje....... Uff pozdrawiam was z baaaardzo deszczowego Cambridge.. pogoda mi tu juz delikatnie mowiac dziala na nerwy jakis 2 czy 3 tydzien. Chce slonca alle to chyba za duza prosba jak na ten kraj :). Juz mialam wczoraj nadzieje ze moze jednak poprawa bo sie sloneczko pokazalo za chmur ale to byla przelotna chwila, a dzis od rana deszcz, chmury, wiatr i zimno jakies 10 stopni zaledwie. :( Ehh no jak widze jeszcze Anulka w domciu :) bez nowego potomka :) ciagle czekasz :). I witam kamelie :) mam nadzieje ze w dobrej formie :) papa jeszcze sie odezwe ale teraz musze wracac do pracy.

Generalnie nie narzekam na kulture Polaków, w wyniku tego że do pracy staram się tak jeździć by omijać zatłoczone linie:P, ale dzisiaj... Kierowca zamknął mi mi drzwi przed nosem (acha - jestem w ósmym miesiącu, więc nie da się nie zauwazyć brzucha, zwłaszcza że jestem dość szczupła) udajac że nie widzi mnie i mojego machania. Skarge wyślę, ciekawe czy będzie jakaś reakcja. Pędziłam na przystanek kawałek dalej by złapac inny autobus, w efekcie ból brzucha, słabo mi się zrobiło i czułam że zaraz krew z nosa zacznie mi lecieć. Wsaidłam do autobusu na miejscu dla uprzywiejowanych odpicowana laska lat dwadziescia parę, gapi się na mnie jak na dziwadło, bo ja już zaczęłam ryczec z bólu i nerwów, ale tyłka nie ruszyła, miałam jej zwrócić uwagę choć tchu mi brakowało, ale miejsca ustąpiła mi starsza i na oko raczej schorowana pani. Fajnie nie? A do tych co twierdzą że nikt nie kazał mi w ciążę zachodzić - więcej nie zajdę, to nie na moje nerwy i zdrowie, jedno mi starczy :P

Witaj Neso..👄...na pocieszenie Ci powiem,że w Kraku też pada sobie równo...hihih...No dziś przestało, ale jest tak...hmmm...wilgotno i trochę szaro... Majaja...hihih...witaj...No cóż panowie kierowcy;) Choć powiem Ci ,że kiedyś miałam niezwykle miłą sytuację. Wracałam do domku ze starszą pociechą w wóżku. Wsiadałam do tramwaju i oczywiście nikt się nie ruszył , coby mi pomóc ten wózek wnieść...Hihih...wyobraź sobie, sam motorniczy podniósł się z krzesła, odwrócił się do pasażerów i powiedział \"Czy państwo oślepliście????\" Ni i pomógł mi wtachać wehikuł ze śpiącą Tusią.... Pozdrawiam serdecznie :D:D:D:D:D

No niestety, mam porownanie teraz z dwoch krajow, Polski i UK. niestety Polska wypada baaaardzo slabo, zeby nie powiedziec ze wrecz tragicznie. Ja rozumiem dbanie o siebie, ale dbanie o siebie to jedno a chamstwo, arogancja i egoizm to inna sprawa. Tez jestem osoba dbajaca o siebie, ale jesli ktos potrzebuje pomocy czy ustapienia miejsca to pomoge/ustapie.

Neso...ja dopiero teraz się dowiedzialam , co stało się w UK...Brak mi słów, jestem w szoku....Mam nadzieję,że u Ciebie wszystko dobrze...Wiem,że nie mieszkasz w Londynie, ale mimo wszystko dotyczy to państwa , w którym mieszkasz... Pozdrawiam ciepło 🌻

No niestety, nie jest to przyjemne. 33 osoby podobno nie zyja, 45 ciezko rannych, a ponad 300 lekko rannych w tym jedna osoba z Polski jakis mlody osobnik ktory jechal na kurs jezykowy. U mnie w Cambridge okej, ale zauwazylam wzmozony ruch policji na ulicach miasta i wojska a takze helikoptery wojskowe lataja. Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Ale nie wroze Blairowi dlugiego rzadzenia. Brytyjczycy sa bardzo negatywnie od poczatku nastawieni do tej wojny i nie chca jej. I maja racje. Mam nadzieje tylko na liscie nie jest kolejna Polska..... :(

Pozdrawiam na dzis, bo jakos humor mi nie dopisuje... po takich przezyciach. Moze jutro bedzie lepiej

Gość nie Polska nie
my tu sobie możemy spokojnie rodzić dzieci. Naszym bomby nie grożą...

Polska tez jest jednym z koalicjantow. No a bilans juz jest wiekszy. 50 zabitych w tym 3 polakow, 50 ciezko rannych i ok 400 lekko. [ i ] swieczki dla niewinnych ludzi....

Szkoda slow...... :( milej nocki mimo wszystko Aha, polacy to sa tylko ranni .....

Bardzo mi przykro kochana....pozostaje pamięć, o tych, których nie ma i tak jak napisałaś ... Dobrej nocki...Śpij dobrze....

wczoraj byłam w hipermarkecie zakupy zrobic. z zakupami stanełąm do kasy pierwszeństwa a tam oczywiście tłum ludzi i nikt nie przepuści. w następnej kasie pierwszeństwa stała inna dziewczyna w ciąży też na szarym końcu bo nikt nie przepuści. wszyscy mająto gdzieś że teraz latem trzeba stać w upale w sklepach, autobusach . póżniej z wózkiem jest podobnie, ile razy trafiało mi się z pierwszym dzieckiem, że jak chciałam wysiąść z wózkiem z autobusu to ludzie poprostu uciekali do innych drzwi, albo stałam z maluchem w zatłoczonym autobusie i musiałam mu tłumaczyć, że niestety musi stać bo nie mam miejsc wolnych, choć na przeciwko siedziałą sobie dziewczyna która mnie znala od dawna bo mieszka u rodziców w bloku, ale ona przecież zmęczona po szkole. już się nauczyłam, że na leży liczyć tylko na siebie :), żle nie będzie i wytrzymam to wszystko :)

Witam wszystkich Mam nadzieje ze w lepszych humorkach. No mi sie juz poprawil. Aczkolwiek Londyn postawiony w stan najwyzszej gotowosci. Wczoraj Blair wygolosil przemowienie. Tutaj w Cambridge jedynie co to po prostu wiecej policji wrzedzie zwlascza na dworcu kolejowym i autobusowym oraz ogolnie na miescie no i helikoptery wojskowe lataja nad miastem. Dzis ma byc koncert w centrum na polanie. Mialam isc, kurcze ale nie wiem, normalnie sie boje. Ale z drugiej strony nie mozna popadac w paranoje i sie zamykac w domu. Chyba jednak sie przelamie i pojde. No papatki Anulka, Ty jeszcze bez malenstwa ?? No czekam czekam az sie pochwalisz nowym potomkiem ;)

No Hannibal. chyba nie innego wyjscia jak wrzedzie wywiesic karteczki tego typu a w autobusach i tramwajach oznakowac przynajmniej kilka miejsc. Inaczej sie nie da

Gość nieśmiało zapytam
Czy ja, jako nie ciężarna to mam jeszcze jakieś prawa? Czy jkuż wszystkie zarezerwowane dla przyszłych matek? Czy mogę ewentualne dostać się do lekarza, nie przepuszczając całej kolejki ciężarnych kobiet? Czy mogę zrobić zakupy stojąc w kolejce, nie przepuszczając tabunów ciężarnych? czy po cięzkim dniu w pracy i pierwszych objawach grypki mogę usiąść w autobusie, nie narażając się na padnięcie, po to aby ciężarna usiadła? Mogę jeszcze życ w tym kraju?

Gość Forever Faithless
popieram panią powyżej :) Nie będąc w ciązy też nie jest lekko w tym kraju.

Witajcie...widzę ,że mało nas zostało na tym topiku :D:D:D Ja jak widać przeterminowałam, ale uśmiecham się i czekam...hihihi... Tak...nie jest lekko nikomu w naszym kraju...i nie dlatego,że nie ma powywieszanych karteczek...tylko dlatego,że panuje kompletna znieczulica, brak poszanowania drugiego człowieka , bez względu na to kim on jest... Jeszcze jedno, do Pani, która pisze o tabunach ciężarnych...jakoś nie zauważam tych stad domagających sie swoich praw...Ilekroć jestem u gina (a chodzę do przychodni) jest nas najwyżej dwie w kolejce... Pozdrawiam...:D:D:D

Gość nieśmiało zapytam
Anulko...ok...dwie ciężarne. Przepuszczam je i...czekam dodatkowe 40 minut jak nie godzinę. A ja równiez mam swoje rózne sprawy i nie zawsze mogę poświęcić tyle czasu na czekanie w kolejce. Co wtedy? :-(

Ja to rozumiem...tylko widzisz tu nie chodzi o to,że ja nie mam czasu postać w kolejce...Chodzi o co innego...Ja tylko proszę o pierwszeństwo , kiedy np mam silne skurcze, kiedy jest upał i bardzo źle się czuję....To pierwszeństwo na prawdę nie wynika z faktu,że ja mam nos do góry , bo ja jestem w ciąży...ono wynika z faktu,że ciąża to stan specyficzny często z wieloma niedogodnościami ... A co do Twojego pytania...nie wiem , co wtedy...Zależy na jakie ciężarne trafisz...bo w końcu zawsze można powiedzieć...\"przepraszam, ale nie przepuszczę , bo się bardzo spieszę\" i tyle...

Bo dziś sobota miły doktorze...to wszyscy stadnie na te większe zakupy lecieli... Pozdrawiam....stadnie :D;)

Gość realnie*
A mi kiedyś jedna brzuchata chciała się wryć ! Ja urywam się z pracy do lekarza (oczywiście miesiąc wcześniej rezerwowałam wizytę) - a tu taka pewna swego przychodzi 45 minut po czasie i od samych drzwi drze się, że ona jest w ciąży i musi wleźć na początek tego ogromnego ogonka. To chyba lekka przesada - CIĘŻARNE - JEŚLI WYMAGACIE SZACUNKU OD INNYCH, NAJPIERW SAME IM TO OKAŻCIE ! Ja brzucha nie mam i nie będę przepuszczała żadnej brzuchatej, bo jak ktoś powyżej napisał stracę kolejne 40 minut, a też mam swoje życie i ważniejszy jest dla mnie szybki powrót z pracy i obiad dla męża niż ustąpienie takiej wrednej, która całe dnie gnije na kafeterii. I może po mnie nie widać, ale mam od zawsze niedociśnienie i nieraz było mi słabo i pociemniało przed oczami - jak żyję 34 lata nikt mi miejsca nie ustąpił. WET za WET