Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bertta

Prawa ciężarnych a chamstwo ludzi. Polacy gdzie wasza kultura?

Polecane posty

Gość no fajnie swietnie
ale mnie obchodzi to co ja mam do zrobienia i nie zamierzam tracic nawet minuty ze swojego planu dnia dla ciezarnej bo wole ten czas spedzic ze swoim dzieckiem.Dlatego nie przepuszczam ciezarnych w kolejkach, w autobusie jak nie jestem bardzo zmeczona miejsce ustepuje. Dla mnie najwazniejsza jestem ja a nie obca kobieta

Gość też sie wypowiem
Nie czytałam całego tematu - trudno by było bo stron dużo, ale napiszę tylko że będąc w 32 tygodniu ciąży byłam na mszy w dniu Bożego Ciała. Ludzi w kościele tłum, miejsca do siedzenia oczywiście brak. W ławkach oprócz staruszków sporo ludzi w sile wieku. Oczywiście miejsca nie ustąpił nikt, a młoda kobieta siedząca w ławce odwróciła głowę ode mnie tak szybko jak tylko umiała. No cóż, było mi trochę przykro - pozostało ramię męża na którym mogłam się wesprzeć. Pewnie zaraz ktoś napisze że jak jak chciałam siedzieć to trzeba było wyjść z domu pół godziny wcześniej. Sympatyczne natomiast było zdarzenie w autobusie jak miejsca ustąpił mi biegnąc przez pół autobusu pan - sinonos. Cała reszta kulturalnego towarzystwa twardo patrzyła w okna i grzała swoje miejscóweczki. Osobiście w autobusach miejsca ustępuję starszym bądź ciężarnym.

Gość tak mysle i sie zastanawiam
"Pewnie zaraz ktoś napisze że jak jak chciałam siedzieć to trzeba było wyjść z domu pół godziny wcześniej." No dokladnie tak nalezalo zrobic :D O co chodzi?

Gość też sie wypowiem
o długo na odzew nie trzeba było czekać:)

No ma racje trzeba było iść wcześniej albo wziąść sbie małe krzesełko wedkarskie (kilka bać już z takimi w kościele widziałam :P) Mnie nie ochodzi jakaś baba w ciąży chociażby w 9 miesięcu jadę zmęczona po 10 godzinach nauki i chce sobie usiąść i odpocząć. Starszym ludziom ustepuje ale ciężarówą mowię NIE.

diabeł wcielony - świetą prawda, w dodatku takie maciory myślą że są w ciąży to wszytsko mogą, wszytscy będą się do nich uśmiechać i usługiwac a tak naprawdę gówno nas obchodza wasze wydete brzuchy z gównem w środku...

Gość do Fanki
strasznie mi ciebie żal ale tych którzy mają pecha z toba przebywać jeszcze bardziej

A poza tym ja za darmo biletów nie dostaje tylko płacę tak samo jak inni i skoro płace to siedzę. To że jestem młody i nie jestem w ciąży nie oznacza że jestem wypoczety. Równie dobrze moge byc zjebany pracą i tez mi się chce siedzieć.

"do Fanki" nie spółczuj bo nie wiesz jaka jestem naprawdę... właśnie chciałąm to napisać że co miesiąc płacę za kom kartę nie po to żeby stać tylko siedzieć jak znajdzie się miejsce a ciężarówki jeszcze miejsce mogą zarać :D:D:D:D

Gość xxxxxxmmmmmaaaa
okej rozumiem że ciężarne nie musza jeździć w godzinach szczytu i narażać siebie i dziecko i też nikt nie musi im ustępować w sklepie skoro mają siłę latać 2 godziny po markecie. ale co powiecie na taką sytuację: izba przyjęć ginekologiczno położnicza, jestem w 39 tygodniu i czekam na ktg. w poczekalni oprócz mnie pacjentki czekające na przyjęcie na oddział ginekologiczny i inne czekające na przyjęcie na porodówkę z mężami, partnerami. panowie w przedziale wiekowym 25-35 lat i wszyscy zadowoleni siedzą koło swoich ciężarnych żon. żaden, dosłownie żaden nie wstał i nie zapytał czy nie chcę usiąść. rozumiem gdyby to była izba przyjęć ogólna to mogłabym przypuszczać że ci dżentelmeni są chorzy i nie mają siły wstać ale chyba na izbie ginekologiczno- położniczej panowie nie potrzebują pomocy medycznej.

Skoro czekają na przyjęcie nie przyszło ci do głowy że chcą siedzieć obok żony, trzymac ją za rekę i m.owić miłe słowka przed horrorem który zaraz będzie. (poród)

"ty pojebana" bez przekleństw napisałabyś to szybciej i ładniej :P:P nie wiesz jaka jestem więc nie pisz że mam zrobić prawo bo zrobię ale w swoim czasie mam 14 lat, niech ciężarne sobie zrobią bo bzykają się powinny myśleć o takich sytuacjach :P:P:P:P:P:P:P

Gość xxxxxxmmmmmaaaa
no tak oczywiście miłe słówka żadna z tych ciążarnych nie zwijała się z bólu spowodowanego skurczami. ja wime jedno jak by był ze mną mój facet i siedział koło mnie a jakaś kobieta w 9 miesiącu stała to osobiście bym go zgoniła żeby jej ustąpił. chodzi mi o to ze jak można wymagać kultury od ludzi w miejscach publicznych skoro w takim miejscu jej nie ma i panowie którzy widzą jak męczą się ich żony nie ustępują miejsca innym ciężarnym

narazie mam 14 lat wiec żadnego doświadczenia w tych sprawach ale wiem że jak kiedyś za ok. 15-20 lat bede w ciąży i będę jechała na porodówkę to nie zwale faceta z krzesła, nawet jak nie bede miala skurczy to bede chciała słyszeć miłe słowa.. i jego boecnosc na krzesle obok :P w tym momecie nie ebdzie mnie ochodzila nawet rodzaca....

Oj fanko Dody mam nadzieję, że będziesz kiedyś w ciąży, nie zdążysz na porodówkę i urodzisz stojąc w autobusie :))))o i najlepiej bliźnięta.

Gość no to umowcie
sie na randke:p

albo na mszę wieczorna aby mieć miejsce do siedzenia :P no jeszcze mogły iść robić cyrk do jakieś restauracji z mężem albo żra teraz kolację i to jest najbardziej prawdopodobne.

Gość a tu lizecie sobie
na forum dla ciezarnych:p

Gość fanka a ty
cnotka jestes?bo cosik mi tak dziewictwem zajezdza:p

Mam 14 lat wiec czego oczekujesz??? zresztą co ci do tego podefilu jeden? taka jedna wredna pomarańcza doniosła na mnie i mi bana zaraz dadzą wiec się żegnam 🌼 [ kwiatek ]