Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zielono mi...

problemy z naczynkami....

Polecane posty

Go艣膰 zielono mi...
jak tam? olecicie jakie艣 specyfiki na naczynka? a mo偶e kt贸rej艣 kolagen pom贸gl ? ;) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 rumiankowa
ja mam zaniar kupic krem na naczynka la roche-posay,kosztuje 45 zl podobno warto.sa to kosmetyki laboratoryjne wiec moze cos pomoga,ponad to przemywam twarz skrzypem,wcale nie wystrzegam sie slonca i nie jest tak zle:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwono mi
Rumiankowa tego kremu la roche posay nie polecam-jak ju偶 krem to Dermedic na rozszezone naczynka.a czy faktycznie przemywanie twarzy skrzypem pomaga?ja od wczoraj zacz臋艂am.zamierzam pic tez jakies zio艂a ale nie wiem za bardzo co-chyba obkurczajace naczynka.zaraz poszukam w necie i si臋 dowiem jakie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rumiankowa
a ten krem jest nie dobry???jejku podobno to dobra firma,juz sama nie wiem co mam kupic,,,,tyle tego jest a zadne nie skutkuje tak swietnie,mialam iwostin---bez komentarza,bylo jeszcze giorzej,no a lteraz latem naczynka sa bardziej"aktywne"bo goraco i wogole i przydaloby sie cos kupic.Mimo wszystko opalam sie,nie jest tak zle,ale mam dosc ze wszystko mi sie ladnie opala a twarz nieeee:)(:(:(skrzyp dla mnie jest dobry:) Mowisz ze dermedic jest dobry,a milas jakies nieporzadne skutki po la roche posay?????? Dziewczeta piszcie,musimy sobie pomagac!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwono mi
ten krem la roche posay mama dosta艂a w promocji zamisat dermedicu i by艂ysmy bardzo zawiedzione-bo po kilku dniach uzywania dermedicu zaczerwienienia sie pochowa艂y a po tym posaya jakie艣 krostki mi powyskaiwa艂y a mojej mamie nic nie pom贸g艂(obie mamy naczynkowa cer臋).wiem ze firma jest dobra ale nie wszystko z艂oto co sie 艣wieci-popro艣 o pr贸bki w aptece tego kremu Dermedic a przekonasz sie ze jest dobry. Odkry艂am tez 偶e spozywanie magnezu dobrze wp艂ywa na zaczeriwenienia, a takze rutinoscorbin i witamina pp.Takze faktycznie przemywanie twarzy skrzypem 艂agodzi sk贸r臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwono mi
Rumiankowa mam jeszce pytanie-ja t膮 naczynkowa cer臋 mam od pocz膮tku wiosny i nie wiem czy na zime te problemy z naczynkami sie powi臋kszaj膮 czy zmniejszaj膮?Jak jest u ciebie?kiedy masz najbardziej widoczne te zaczerwienienia?latem czy zim膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 d偶astinka
najlepszy krem na naczynka to diroseal(avene) i synchrorose(general topics) oba s膮 dosy膰 drogie i mog膮 podra偶nia膰(bo to s膮 raczej leki a nie kosmetyki) wi臋c te偶 warto poprosi膰 o pr贸bki.ten drugi jest troch臋 t艂u艣ciejszy od tego z avene ale nie zapycha por贸w,poprostu sk贸ra sie po nim troch臋 艣wieci.polecam na noc :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rumiankowa
co do tego kiedy sa bardziej widoczne zmiany,to wg mnie latem.Tak naprawde ja z naczynakami zmagam sie od grudnia ubieglego roku,wiec nie az tak dlugo,jutro kupuje sobie wode termalna Avene,podobno jets dobra na zaczerwienienia.Wszyscy mi mowia ze mam ladna cere,bo tradziku nie mam tylko te rumianki,bo pajakow na szczescie (jeszcze) nie mam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosiulka
hej dziewczyny!! Mam ten sam problem co wy.. rumien nawiedzil mnie 4 miesiace temu po kwasach AHA skora sie przesuszyla no i poszly naczynka wygladalam fatalnie rano jak wstawalam pelno czerwonych plam skora wygladaala jak by byla chora kupilam erisa na naczynka potem krem z iwostinu zel z vit C i do tego esencje doskonalosci z Avonu.. bylo coraz gorzej patrzylam w lustro i plakalam bo juz nie moglam dac sobie rady szlak mnie trafial zaczelam uzywac vichy normaderm bo jest tam wzmianka ze likwiduje zaczerwienienia fakt rumien znkl po 3 dniu uzywania bylam zadowolno cera zrobila sie bladsza i tak sie nie czerwienila jak wstawalam no ale niestety musialm odstawic bo skora niedosc ze sucha zaczela robic sie tak jak by odwodniona no i rumien wrocil na now.. przeczytalam o tym skrzypie i poszlam do apteki panie w aptece powiedzialy mi ze skrzyp do picia dziala bardziej na nerki i polecily mi tabletki skrzypo vita ktore kosztuje ok 15zl no i kupilam cerutin przez tydzien bralam po 2 skrzypy i 4 cerutiny po tygodniu stosuje juz tylko 1 tabl skrzypu i 2 cerutiny rumienia nie mam co mnie cieszy chodze na solarium i rumienia nie mam w koncu jestem zadowolona pije alkohol i kiedy rano wstaje RUMIENIA NIE MAM .. mam nadzieje ze jak po miesiacu odstawie te tabletki to moj koszmar nie wroci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosiulka
a i na noc uzywam tylko oliwki dla dzieci bambino rano skora wyglada swietnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rumiankowa
Gosiulka to swietnie!!!!! Ciesze sie z toba!serio!Oj ja tez bym tak chcial,kupie sobie ten skrzypowit(chyab takie zielone pudeklo..)wlasnie tez biore ceritin,przemywam twarz wywarem ze skrzypu i dzis kupilam sobie wode termalna Vichy.Mam nadziej ze bedzie jaks poprawa:) oby!! Czayli ten vichy na naczynka nic nie pomogl?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rumiankowa
Gosuilka,kupilam ten skrzyp i bralam ceritim i rzeczuwiscie takze widzilam poprawe:) Niestety skonczykl mi sie cerutin,musze znowu kupic. Dzieks za rade,serio swietnie!!polecam!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oooooodddddddpppppppppp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zielono mi...
Witam wszystkich! jednak pojawi艂y si臋 nowe wpisy :D ja ca艂y czas smaruj臋 si臋 Dirosealem i bardzo go polecam. Sk贸ra mo偶e i czasem lekko piecze, ale przewa偶nie jest bledziutka ( a przecie偶 o to chodzi艂o). cena jest do艣膰 wysoka, ale kremik starcza na d艂ugo :) Po skrzypie poprawi艂 si臋 chyba stan sk贸ry - mniej wyprysk贸w itp., paznokcie szybciej ros艂y, wi臋c polecam. Teraz poza Dirosealam na noc smaruj臋 si臋 na dzien koniecznie kremem z wysokim filtrem, na rozne blizny, ranki i zaczerwienione miejsca takze Solcoserylem ( w aptece bez recepty, masc, cena ok. 10 z艂)-pogrubia naskorek, podobno dobrze dzia艂a na naczynka. Widz臋, 偶e po nim szybciej goj膮 si臋 jakie艣 ranki :D. Czasem stosuj臋 glink臋 czerwona na naczynka... Ostatnio zaopatrzy艂am si臋 tez w balsam do cia艂a Dax Cosmetics koktajl zio艂owy (?). na razie stosuj臋 od kilku dni, wi臋c za wczesnie by m贸wi膰 o efektach :) Zapomnia艂am, ze stosuje tez serum z Avonu na naczynka i przebarwienia. Cena do艣膰 wyg贸rowana, balam sie, ze to bubel, ale przyznam szczerze, ze stosuje kilka tyg. i jakby sk贸ra mniej sie czerwieni (smaruj臋 miejsca, kt贸re ostatnio czesto sie zaczerwienialy bez powodu). A Wy macie jakies swoje ulubione kosmetyki na naczynka? Czekam na opinie :D Pozdrawiam wszystkich z tym problemem 馃槝

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 antykon
duzo picia, 3 litry dziennie, woda, herbatka pu-erh czerwona, naprawd臋 sprobujcie, u mnie problem sie odpiero zaczyna, i tak postanawiam z tym walczy膰, mam nadzieje ze pomo偶e

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 momomo
mi troch臋 pomog艂a seria kosmetyk贸w Eris-pharmaceris na naczynka. Dodatkowo bior臋 cerutin oraz esceven w tabletkach . Ju偶 nie mam czerwonego motyla na twarzy jak kiedy艣-wsciekle czerwony nos i policzki z daleka wygl膮da艂y jak by mi motyl usiaad艂 na twarzy. OKROPNO艢膯!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosiulka
zielono mi.. a jaki krem nawilzajacy stosujesz pod to serum z avona na naczynka ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hel55
Na moj膮 cer臋 naczy艅kow膮 u偶ywam kremu z masy per艂owej NO-SCAR Per艂a Ink贸w do kupienia w sklepach zielarskich cena 70 z艂. Krem ten kupi艂am na blizn臋 pooperacyjn膮 tarczycy, a poniewa偶 mam blizny potr膮dzikowe i cer臋 mieszan膮 zastosowa艂am go r贸wnie偶 na twarz (takie zastosowanie przewiduje producent). Efektem ubocznym zastosowania tego kremu by艂o widoczne zbledni臋cie naczynek, cera sta艂a si臋 blada, naczynka znikn臋艂y. Kremu tego u偶ywam na zmian臋 z kremem Activ C firmy La Roche Posay. Redukuje on zmarszczki, zmniejsza wydzielanie sebum i zamyka pory. Przeznaczony jast do cery dojrza艂ej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zielono mi...
Witam :D odno艣nie kremu....w艂a艣ciwie serum z Avonu stosuj臋 na inne miejsca ni偶 twarz, na twarz tylko na noc Diroseal, a ze jest dosc t艂usty i wolno si臋 wch艂ania to wystarczy. Na dzie艅 natomiast krem z filtrem, na to juz czasem podk艂ad, puder. Robi臋 te偶 maseczki na naczynka, np dax cosmetics zwezajaco-uszcelniajaca.... No i przez to nie mam kiedy stosowac inych kremow, nie chce przerywac kuracji Dirosealem ( a uzywam go od lutego) :D A co do per艂y ink贸w to mi niestety nic nie da艂a ani na drobne blizny ani na naczynka, tym bardziej na tr膮dzik ;). Przez do艣膰 t艂ust膮 konstystencj臋 narobi艂o mi si臋 wiele pryszczy. Do dzi艣 stoi drugi s艂oiczek..nie u偶ywam... Ale dobrze, ze komu艣 innemu pomog艂o :D pozdrawiam 馃槝

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zielono mi...
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rumiankowa
U mnie jest tak,od poczatku wakzcji sie nie malowalam i jest ok,tylko jak jest goraco to mam rumienie:( chce kupic krem maseczka na naczynka z flosleku...(ktos stosowal????) w dzien smaruje sie garnierem matujacym odswierzajacym i jest o.k. Biore skjrzyp 2x dziennie + cerutin 4 x dziennie.Jednak chcialabym kupic sobie jakis naprawde dobry krem,zastanawiam sie nad vivhy normaderm.Trzeba niedlugo bedzie pomyslec o ziemie:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rumiankowa
hej dziewczyny!piszcie. Kiedys czytalam cos o tym ze na naczynka dpbra jest witamina pp.....kupilam opakowanie,czy ktos to bral i moze cos na ten temat powiedziec????? pliska piszcie:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zielono mi...
Witam Wi臋c na rumie艅 koniecznie krem z filtrem! To podstawa! W dodatku z takim porzadnym. od kiedy stosuj臋 go, nawet w upa艂y sk贸ra jets ok i blada :D. A dobry krem na naczynka? ja ci膮gle polecam Diroseal...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rumiankowa
a ten Twoj kremik nadaje sie dla osob w mlodym wieku bo ja mam dopiero 16,czytalam chyba nawet ty to pisalas ze plamy przeniosly sie na ramiona deklotd,czy danal tak masz????pozdrowienia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zielono mi...
A Witamine PP przepisa艂a mi dermatolog na czerwone d艂onie...Poczytaj sobie o jej wlasciwosciach :). K ma podobno dobry wp艂yw na naczynka, PP troch臋 rozszerza chyba....w kazdym razie ja bra艂am ko艅sk膮 dawk臋 :P wit. A i PP na czerwone d艂onie i mo偶e nawet by艂o lepiej. najlepiej id藕 do dermatologa, mo偶e przepisze... pozdr.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zielono mi...
Rumiankowa! Chyba wiek tu nie ma nic do tego. Ja mam kilka latek wi臋cej od Ciebie. Fakt, 偶e co艣 mi si臋 narobi艂o z tymi plamami, ale tak juz mam - mozliwe, 偶e to na tle nerwowym i nie zwi膮zane z kremem. W ka偶dym razie stan cery poprawi艂. Polecam poczyta膰 recenzje na www.wiza偶.pl, na r贸znych forach, a najlepiej mo偶e popro艣 w aptece o pr贸bk臋 (jesli jest taka mozliwosc), bo niektorych podobno uczulal...馃槝

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rumiankowa
dziejuje za odpowiedz.No bardzo bym chciala zeby stan cery mi sie poprawil:) ale czytalam o naczynkach na gooogle i bylo napisane ze na naczynka wit, pp jest wskazaana,bede brakla 2 x dziennie,oprocz tego biore jesczze skrzypo vita i 4 x dzinnie cerutin.Kupilam dzis tez krem maseczka z flosleku sklad spoko-arnika gorska,wyciag z kasztana itp :0 no zobaczymy:) pozdrawiam :) buzssssssssssssssssska

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rumiankowa
zawsze lepiej zeby plamy byly na deklodzie niz na twarzy.Nie masz juz wypiekow???ja no teraz mam:( nie wiem czemu juz z 3 godz .......co ja sie mmam z tymi naczyniami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zielono mi...
Kochana! Mam jak zjem co艣 gor膮cego albo pikantnego :(, wi臋c wystrzegam si臋 tego. Ci膮gle smaruj臋 cer臋 kremem z filtrem 60i co prawda jestem bia艂a ale nawet jak mnie lekko piecze twarz - patrz臋 w lusterko, a tam ! zdziwienie, ze bia艂a cera :D. Tak wi臋c pomaga, ale trzeba uwa偶a膰 na tak膮 cer臋. Ja pij臋 skrzyp polny, poprawil chyba stan mojej cery, mialam 艂adn膮 cer臋 bez pryszczy..odstawilam niedawno i zn贸w si臋 pojawi艂y :( Niestety jak juz cera si臋 zaczerwieni i piecze to ma艂o co na to daje :(, trzeba czekac....czasem po艂o偶e glink臋 czerwon膮, jakby troch臋 ch艂odzi cer臋, zwil偶am wod膮 termaln膮...czasem inne maseczki.... Zycze powodzenia :D, pisz o rezultatach a co do Dirosealu to niestety trzeba si臋 uzbroi膰 w cierpliwo艣膰 :( A do moich plam..mo偶e i lepiej na dekolcie, ale nie wiem, sk膮d je mam :( nawet teraz ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rumiankowa
oooo,teraz nawet tez??bardzo sa widoczne?Chyba nie ma swietnego lekarstwa na te nasze buzki,czasem nie mma zadbnych plam nawet na slocu a czasem bez slonca sa,bede pisla napewno! maj sie Zabciu :P :*

Udost臋pnij ten post