Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielono mi...

problemy z naczynkami....

Polecane posty

Gość RUTYNOSKORBIT

Gość kattttiiaaaa
ja też mam ta wstretna chorobe:( koszmar wiadomo to wszystko leży w psychice do tego jeszcze wrażliwa naczynkowa cera i problem gotowy jak czasem nawet w stresie zapominam o tym wszystko jest ok ale jak tylko ta myśl pojawi sie w mojej glowie to koniec jestem cala czerwona cala twarz mnie piecze puchnie i dopiero zaczynam sie denerwowac najlepiej byłoby o tym wogóle nie myslec znalesc jakis sposob zeby zapomniec ale niewiem jak im bardziej skupiam sie na tym zeby o tym nie myslec tym wiecej mysle o tym;) i tak w kolko czytam o tych tabletkach hydroksyzyna może to jest jakiś sposob ale boje sie ich może na poczatku pomagaja ale pozniej napewno sie od nich człowiek uzaleznia i ani rusz bez nich niewiem moze można brać je tylko w stresowych sytuacjach? czy trzeba brać to codziennie żeby był efekt???

Gość No coż
Na naczynka najlepszy jest zetaw

Gość No coż
Na naczynka najlepszy jest zestaw Nutrimaxu z Antioxem,polecam

Gość adzika19
mi lekarz zalecil brac 2 razy dziennie ale biore tylko w stresowych sytuacjach i powiem szczerze ze w inne dni (te ktore nie biore hydroksyzyny) tez jestem bardziej spokojna. juz 1,5 tygodnia nie mialam plamek pomimo tego iz wzielam dopiero 3 tabletki. a dzis zdalam mature dzieki hydroksyzynie bo inaczej to splamilabym i zatrzeslabym sie na smierc. pozdrawiam

Gość fhfhfghhhhhhhhhhhhhhhh
to świetnie andzika ze dziala :))))))))))

Gość Buaa
a Hydroksyzyna jest bez recepty??? ile ona kosztuje??

nie brałam hydroksyzyny ale ona jest na pewno na recepte

adzika ale tzn ze jak wezniesz hydroksyzyne to masz cały czas buzke blada tzn normalna taka bez rumieńców piekących

Gość wiki6
do tej pory na moje naczynka używałąm kremów z avene i biodermy ale jakos większych efektów nie zauważyłam od dwoch miesięcy zaczęłąm stosowac caląserie dermacos farmony i efekty są niesamowite twarz bardziej wyblakłą bez tych mocnych rumieńc.ów używam jeszcze juz od 8 miesięcy kolagenu naturalnego a jak wychodzę z domu to smaruję twarz krem AR z filtrem 50 + biodermy też bardzo ładnie matuje buzię

prosze piszcie jak cos wiecie o tej hydroksyzynie buziaki 3 majcioe sie

Gość adzika19
ja na szczescie nie mam rumiencow na buzce tylko mam czerwone plamki na ciele jak sie zestresuje. hydroksyzyna pomaga. rece sie nie trzesa a plamek nie ma. tylko radze wyspac zanim ja wezmiecie. przy zmeczeniu nie radze jej brac. proponuje tez tonik firmy ziaja do cery naczynkowej. jest super a kosztuje tylko 6zl. pozdrawiam

Gość adzika19
o i jeszcze hydroksyzyna jest na recepte ale trzeba tylko poprosic o wypisanie zwyklego lekarza. kosztuje 7 zl. tania a skuteczna:)

Gość janka5555
Witam czy ta hydroksyzyna pomaga w 100% na plamy na dekolcie

Gość gosc-ówa
dziewczyny i chłopacy....jeśli chodzi o rumiane policzki i plamy na dekoldzie,ramionach i dłoniach( w moim przypadku) to wszystko wynika ze stresu, w moim przypadku lęku w kontakcie z innymi ludzmi...i wiecie co to sie da kur...pokonać!kiedyś siedziałam w domu i nie wychodziłąm z niego a jestem osoba lubiącą towarzystwo,zabawę nie lubie kiedy życie mi przez palce przecieka..postanowiłam iśc do pracy bo już swoje latka mam, najpierw byłam kelnerką ,wiec kontakt z ludzmi i stresem non stop:) i taka kuracja mi dała mega dużo.Kiedy wchdziłam do poczekali pełnej ludzi,stałam w kolejce lałam z góry na dól na innych ludzi, bo przecież miałam z nimi doczynienia na codzień i to dużo:) potem byłam-jestem hostessą kiedyś brałam udział w jakieś akcji nad morzem trzeba było chodzić po plaży,deptakach gadac prze megafon i zaczepiać ludzi,a wieczorem wziąsc mikrofon do ręki i poprowadzić konkurs przed wszystkimi ktorzy przyszli..nie mogłam przecież odmówić bo należało to do moich obowiązków,z ato mi płacili.Nabrałam przez to takiej pewności siebie że po chodnikach to latałam a nie szłam ..głowy do góry wystawiajcie sie na te sytuacje które Was stresują a pokonacie wszystko!!Pozdrawiam !!

Gość kaktusek1234
pomógł komuś diroseal?

Gość PAKER346
WITAM WSZYSTKICH I PRZEDEWSZYSTKIM WSÓŁCZUJE NIE TYLKO WAM ALE TEŻ SOBIE,MAM TEN SAM PROBLEM CO WY I NA TYM PUNKCIE FIOŁA BO CZŁOWIEK CHCIAŁBY BYĆ ŁADNY I NIE MIEĆ ŻADNYCH PROBLEMÓW A TU TAKIE DZIADOWSTWO,JAK BYŁEM MŁODSZY TO PO ZDJĘCIACH PATRZĄC MIAŁEM ZARUMIENIONO TWARZ ALE NIE BRAŁEM TEGO DO SIEBIE,PÓZNIEJ ZACZEŁEM CHODZIĆ PO LEKARZACH I TO BYŁ MÓJ BŁĄD(KOSZTOWAŁO MNIE TO DUŻO PIENIĘDZY,POSTAWIŁEM WSZYSTKO NA JEDNO KARTE I CHCIAŁEM SIE Z TEGO WYLECZYĆ,UŻYWAŁEM DUŻO KREMÓW I RÓŻNEGO RODZAJU TONIKÓW I MASECZEK ALE NIC NIE POMAGAŁO A NAWET GORZEJ BYŁO,ZACZEŁEM JEZDZIC DO WAWY I BIAŁEGOSTOKU NA ZABIEGI LASEROWE,MIAŁEM ICH DWA,WCALE NIE JESTEM WSTYDLIWY A BURACZE SIE Z BYLE POWODU,WYJDE NA SŁOŃCE TO ŻLE,JEM GORĄCE TO ŻLE,JEM PIKANTNE TO ŻLE,PIJE ALKOHOL PORAŻKA-NAJLEPIEJ SIE SCHOWAĆ W PIWNICY I NIE WYCHODZIĆ,NIEWIEM JAK SOBIE Z TYM PORADZIĆ CIĄGLE SZUKAM POMOCY-MOŻE JEST KTOŚ KTO MÓGŁBY MI POMÓC,CHCIAŁBYM PROWADZIĆ AKTYWNY TRYB ŻYCIA ALE NIEMOGE,CIĄGLE SIE TYM DOŁUJE I MOJA PSYHIKA NA TYM STRASZNIE CIERPI,TERAZ WIEM ŻE JAK KIEDYŚ MI SIE UDA WYLECZYC MOJO TWARZ TO BĘDE MUSIAŁ WYLECZYĆ SWOJO PSYHIKE BO MAM FIOŁA NA TYM PUNKCIE,PRÓBUJE Z TYM JAKOŚ ŻYĆ ALE SIE NIE DA-NIECH TWARZ BĘDZIE CZERWONA ALE NIECH TAK NIE PALI DIABELNIE BO TO NIEMIŁE UCZUCIE JAK BYM MNIE KTOŚ PRZYPALAŁ NA OGNIU BOŻE TO STRASZNE ŻE TAK MUSZE CIERPIEĆ!!!BŁAGAM JEŚLI KTOŚ MA SPOSÓB NA TO NIECH MI POMOŻE-PROSZEEEEEEEEEEEEE

Gość Białasek
Jaki krem polecacie na naczynka+napadowe czerwinienie sie???????????

Gość Białasek
Chciałam tylko napisać, że obkrążyłam dziś prawie wszystkie apteki w moim mieście (jest ich kilkanaście !!!!!!!) i w żadnej nie było DIROSEALU ani RUROBILU..... Powiedzieli mi, że najbliżej to znajdę w sąsiednim mieście... i to tylko w jednej aptece... A tak się złożyło, że będą na zakupach w sklepie - przypadkiem weszłam do tamtejszej apteki i znalazłam ten krem z AVEN- Diroseal (61 zł - szok).... Mam nadzieję, że będzie wart tej ceny.... bo jak czytam, to wiele osób jest na niego wrażliwych (szczypie cera i swędzi) i trzeba się filtrem na drugi dzień pomazać - bo wspomaga rumień.... masakra... Tak czy owak... mimo, że obkrążyłam tyle aptek - to nic na darmo.... Mam masę próbek... kremy, peelingi, maski, wody micerialne ....chyba ze 30 szt.. różnych firm (najwięcej z IWOSTINA). Farmaceutki, co jedna to inną firmę chwali... zwykle to co ma na aptece mają... Ale głównie pozytywne opinie są o IWOSTINIE i DR. ERIS (seria N). Jedna chwaliła mi podkład z VICHY (dostałam cały katalog z ich próbkami). Poleciła mi też zamiast Rutinoscorbinu - VENESCIN FORTE (10 zł/30 szt) Chwaliły wodę micerealną z IWOSTINA (mam próbkę, a tak to około 25 zł kosztuje)... Mam próbki z: - iwostina - vichy - aa -dermedic -floslek Niby dobre dośc sa z SVR, ale okropnie drogi, bo 77zł krem i ma podobne działanie do kremu IWOSTIN, który jest polski i kosztuje ok. 34 zł... Co jeszcze... niewiem... będę próbować i zobaczymy, bo ponoć walka z naczynkami - to tak jak z wiatrakami.... A dziś na noc... krem AVEN DIROSEAL.... oby był tego wart... (tej ceny) Pozdrawiam ps. sorry, że tak p[okrętnie piszę, ale się spieszę...

Witam wszystkich :) Mogę z czystym sumieniem polecić żel do mycia twarzy z AA dla skóry suchej, nadwrażliwej i atopowej. Mi bardzo pomaga, jest delikatny i nie podrażnia skóry. Na dzień stosuję krem z wysokim filtrem i moja twarz prezentuje się całkiem zadowalająco jak dla mnie. Zamówiłam właśnie krem na noc Avene Diroseal i trochę się boję po tym, co tu przeczytałam, bo juz często się zawiodłam, a nie chcę znowu eksperymentować na skórze ;| Zastanawiam się nad zakupem Synchrorose Fast-może ktoś z Was używał? pozdrawiam:)

Gość Białasek
zasia ja od kilku dni używam kremu Avene Diroseal (61 zł za 30 ml). jak go pierwszy raz nałożyłam to czułam się oki (wieczorem nakłada się go)... ale rano strasznie mnie ściągała skóra.... Ten zielonkawy krem (nie maskuje!) bardziej wyglada jak maseczka typu peel off (te co się ściąga jak '' taśmę klejoącą'' hi hi... ). Teraz mnie nie ściąga. Ale krem w ogóle nienawilża. Moim zdaniem z wszystkich kremów na naczynka (co ja osobiscie używałam) to najlepiej maskuje i nawilża ten z BIELENDY (ale chyba nic poza tym - chodzi mi w zasadzie o napadowe czerwienienie się)... A na buraczenie... hmmmm... czas pokaże czy pomaga ten z Avene... Następnym razem kupię RUBORIL.... jest chwalony lub widziałam dziś fajny z DREMICA na anczynka (36 zł)

Gość Białasek
sorry miało być DERMICA :-)

Gość Białasek
up

Dzisiaj właśnie zauważyłam, że moja skóra była przez cały dzień ściągnięta- myślałam nawet, że to może mój krem na dzień nagle zaczął mnie uczulać, a;le może rzeczywiście to ten diroseal...;/ A ten krem firmty Dermica ma filtr? dzięki za odpowiedź :)

P.S. Co do Bielendy to miałam. Nie byłam zachwycona a zielonkawy kolor raczej mi niestety nic nie pomagał. Co do maskowania, to polecam podkład Vichy Dermablend- naprawdę świetnie kryje!

Gość Białasek
vichy jest oki. ale drogie.

Gość Białasek
mam próbkę pudru z Vichy... testowałam dziś, ale słabo jakoś maskuje.... zawiodłam się... to lepsze jest DREAM MATT MOUSE.

Gość alicja444
Przetestowałam wiele kremów, ale myślę, że to indywidualna sprawa każdego. Każda skora reaguje inaczej. Według mnie bardzo dobry jest Rubialine z SVR i kremy Flosleku. Diroseral właściwie jest tylko na poliki i nos i tylko na noc. Nie polecam ERIS i Iwostin. Musimy pamiętać, że nie będziemy od razu widzieć kolosalnej różnicy po zastosowaniu kremu, on ma tylko zachamować postępujący proces i złagodzić objawy. Czytałam,że po takim czerwienieniu, może powstać trądzik różowaty. Najlepiej do tego nie doprowadzić i kremować się. Co my z tym mamy...

Gość bb...
a co w przypadku jesli ja mam ten sam problem co wy + łojotok na twarzy i dermatolog przepisuje mi kremy na łojotok :(

Gość alicja444
O kurcze, jeszcze łojotok. Pewnie Ci te kremy wysuszają skórę, na naczynka to niedobrze. Ale są kremy nawilżające, nietłuste i też do skóry naczynkowej, poszukaj takich. Floslek jest nawilżający, mam go, jest fajny, lekki.