Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iskierka nadziei.

JESIENNE STARANIA - kto jeszcze?

Polecane posty

Gość koleta
pozdrowienia .. i jak maluchy? bo moja psiutka zaczęła dość mocno atakować mój brzuszek w środku .. a od 2.06 idę na zwolnienie ...czas zwolnić tak powiedział lekarz cieszę się ..w końcu będę się wysypiać powoli nastawiać się na poród bo jak się pracuje to się o tym nie myśli ... moja pracodawczyni dość mocno zjeżona chyba myślała że będę pracować do końca czerwca a termin mam na 22.07 a jak się dowiedziała ż będzie musiała mi zapłacić za zwolnienie to minkę miała nieciekawą ogólnie pracuję w firmie gdzie są same kobiety ... zazdroszczą mi troszkę że idę na zwolnienie docinki typu a co ty będziesz robiła w domu zobaczysz jak będzie ci się nudziło wrócisz do pracy po tygodniu itd. a wszystkie oczywiście już mają dorosłe dzieci w komunie to lepsze zaplecze socjalne było ale zapomnieł wół jak koźlęciem był.. staram się tym nie przejmować odpowiadam że nie idę dla przyjemności tylko dla dziecka a pozatym wiedzą że miałam pierwszą ciążę nieudaną a później długo się starałam a to żezawsze na pytanie jak się czujesz odpowiadam dobrze to tylko dlatego że nie narzekam bo nie mam takiej natury.. także nie wiem czy po macierzyńskim znajdzie się tam dla mnie miejsce... ale co tam ważne że dzieciątko zdrowe a 2.06 idę na usg zobaczę ją i lekarz powie co u niej... trochę się wygadałam.. lżej... piszcie...

Koleta, i tak długo się trzymałaś bez zwolnienia. A przecież Twoja córa już niedługo będzie obok Ciebie. Na pewno nie będziesz się strasznie nudzić, a jeśli nawet, to wyjdzie Ci to na dobre, bo po porodzie nie będziesz miała czasu na nudę. Ja dziś byłam u gina. Wszystko wróciło do normy, brzuch coraz rzadziej się napina, będę łykać mniej tabletek i jestem bardzo zadowolona. Zmieniło się trochę u mnie w tabelce, więc uaktualniam. Tabelka I NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........31.05 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........11.........06.06. Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............5............28.04 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....26......33..........10..........06.07.06.. sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.......Magda......29......30......10.....22.07.06 ...córa Natalia aneya............Aneta........27......5.........-1,5.......................... zatroskana......Beata.......22......25.........10.......11.08.06...Maja Joanka...........Joanna......25.......24.........9.........20.08.06...córa Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........28......26.......4,5........07.09.06 koalka27..........Asia..........28......25.........5........12.09.06...Piotruś Alabamka........Joanna........29......23........+5..........28.09.06 Anulka23*.........Anna..........23......12........+2,5.......06.11.06 madziara.........Magda........27...... 14.................... 27.11.06 Kasik31...........Kasia..........32......14.........1.......... 26.10.06 Busia_24...........Marta.......24......3-4.........x..........ok.31.01.07 Tabelka III nick...............data.........kg.........cm............imię............poród Tojaedyta......19.05..........?...........?...............?..................?

Gość spadamy
:D

I to strasznie. Może wreszcie któraś coś napisze?? Nic się nowego u Was nie dzieje?? Mój maluszek strasznie mocno się wierci, że aż mi brzuch \"biega\". Oprócz tego mam ostatnio jakieś dziwne dni, jestem strasznie ospała, nic mi się nie chce, nawet odpoczynek mnie już męczy. Wydaje mi się, że chyba zaczynam się nudzić na zwolnieniu. Mam co prawda dużo gazetek, ale ileż można czytać. No nic, nie ma co narzekać. Uciekam i czekam na jakieś posty. Pozdrawiam.

Tabelka I NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........31.05 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........11.........06.06. Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............5............28.04 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....26......34..........10..........06.07.06... sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.......Magda......29......30......10.....22.07.06 ...córa Natalia aneya............Aneta........27......5.........-1,5.......................... zatroskana......Beata.......22......25.........10.......11.08.06...Maja Joanka...........Joanna......25.......24.........9.........20.08.06...córa Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........28......26.......4,5........07.09.06 koalka27..........Asia..........28......25.........5........12.09.06...Piotruś Alabamka........Joanna........29......23........+5..........28.09.06 Anulka23*.........Anna..........23......12........+2,5.......06.11.06 madziara.........Magda........27...... 14.................... 27.11.06 Kasik31...........Kasia..........32......14.........1.......... 26.10.06 Busia_24...........Marta.......24......3-4.........x..........ok.31.01.07 Tabelka III nick...............data.........kg.........cm............imię............poród Tojaedyta......19.05..........?...........?...............?..................?

Tabelka I NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........31.05 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........11.........06.06. Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............5............28.04 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....26......33..........10..........06.07.06.. sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.......Magda......29......30......10.....22.07.06 ...córa Natalia aneya............Aneta........27......5.........-1,5.......................... zatroskana......Beata.......22......25.........10.......11.08.06...Maja Joanka...........Joanna......25.......29.........9.........20.08.06...córa Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........28......26.......4,5........07.09.06 koalka27..........Asia..........28......25.........5........12.09.06...Piotruś Alabamka........Joanna........29......23........+5..........28.09.06 Anulka23*.........Anna..........23......12........+2,5.......06.11.06 madziara.........Magda........27...... 14.................... 27.11.06 Kasik31...........Kasia..........32......14.........1.......... 26.10.06 Busia_24...........Marta.......24......3-4.........x..........ok.31.01.07 Tabelka III nick...............data.........kg.........cm............imię............poród Tojaedyta......19.05..........?...........?...............?..................? bry wszystkim ja bym pewno cos skrobnela od czasu do czasu, ale w zasadzie i tak nikt mi nie odpowiada (nawet jak zwracam sie personalnie)... pewnie nikt nigdy nie jest na takim samym etapie z roznymi pytaniami, czy problemami, wiec nie trafiam w zainteresowanie... zreszta ostatnio prawie nie ma mnie na kafe - wyjazdy, zlecenia... no nic - coz u nas... generalnie wszystko w najlepszym porzadku - ciaza ksiazkowa, badania rewelacyjne, chorobska ani inne dolegliwosci mnie nie mecza i oby tak wlasnie zostalo do samego konca :-) (odpukalam i splunelam przez lewe ramie... tfu tfu na psa urok) mloda rozwija sie swietnie, jest duza, ma dlugie nogi - z pomiaru kosci udowej wychodzi 2tyg starsza ciaza niz jest w rzeczywisosci, kopie o ustalonych porach, ma juz wyrazne okresy czuwania i snu, reaguje na pukanie w brzuch i na dzwieki, ostatnio bardzo tata jest zafascynowana :-) ja brzuszek mam spory, choc moze nie super wielki, czesc z kilogramow niestety weszla mi w bioderka i trzeba bedzie nad tym popracowac od sierpnia apetyt mam wyraznie na slodkie, choc nigdy wczesniej az tak za slodyczami nie przepadalam, teraz owszem i sa to nawet wyjatkowo slodkie slodycze ;-) o ile mozna tak to nazwac - czyli na przyklad ciasto z bezem i kremem - palce lizac moj maz jest w stanie zjesc co najwyzej malutki kawaleczek takiego specjalu, podczas gdy ja jestem w stanie ze 3 razy tyle na jednym posiedzeniu ;-) mam nadzieje, ze po porodzie wroca mi stare smaki, bo przy tych, to raczej trudno bedzie mi zrzucac nadmiar kg pozdrawiam cieplutko wszystkie brzuchatki i niebrzuchatki, ktore juz niedlugo brzuchatkami beda :-)

Tabelka I NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........31.05 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........11.........06.06. Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............5............28.04 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....26......34..........10..........06.07.06... sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.......Magda......29......30......10.....22.07.06 ...córa Natalia aneya............Aneta........27......5.........-1,5.......................... zatroskana......Beata.......22......25.........10.......11.08.06...Maja Joanka...........Joanna......25.......29.........9.........20.08.06...córa Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........28......26.......4,5........07.09.06 koalka27..........Asia..........28......25.........5........12.09.06...Piotruś Alabamka........Joanna........29......23........+5..........28.09.06 Anulka23*.........Anna..........23......12........+2,5.......06.11.06 madziara.........Magda........27...... 14.................... 27.11.06 Kasik31...........Kasia..........32......14.........1.......... 26.10.06 Busia_24...........Marta.......24......3-4.........x..........ok.31.01.07 Tabelka III nick...............data.........kg.........cm............imię............poród Tojaedyta......19.05..........?...........?...............?..................? poprawiam, bo podczas mojego wywodu juz zdazyla napisac Iskierka pozdrawiam

Wczoraj byłam u gina. Mały waży 2300, wszystko narazie w porządku. Jest ułożony już do porodu, główką w dół. Coraz mi ciężej, bo brzuszek rośnie i ja wciąż głodna. 🌼

Cześć dziewczyny. Dawno nie pisałam ale cały czas Was czytam. Nic nie pisze bo waściwie u mnie ciągle to samo - od @ do @. Nie mam już siły czasami do samej siebie. Zastanawiem sie jak to jest że dzieci maja te co je do smietników wyrzucają?? A ja ? A ja pragne dziecka ponad wszytsko na ziemi i.........NIC ! :-( Wiem, wiem że teraz powiecie ze sie uzalam nad soba i żebym była silna - kochane jesteście, ale ja chyba nie mam juz siły. Ciągle tylko badania, leki, lekarze i brak powodzenia :-( Do niczego to wszytsko. Brak cierpliwości bo moja koszmarna wada ale cóż zrobie jak ja tylko chce dziecka - nie pieniędzy, nie majatków czy sławy ja tylko chce miec dziecko. Ile mozna tak żyć z codzienna myślą o tym samym, w kółko to samo. A szkoda gadać. Musiałam sie troche wyżalić :-(

witam! jak juz wiecie - urodziłam corcie!!!! ona jest przesliczna! urodziłam 18 maja o godzinie 1.48 , waga 3510, a wzrost 55. W szpitalu byłysmy 2.5 doby. U nas w szpitalu warunki są komfortowe, sale jednoosobowe z łazienkami, wszystko na wysokim poziomie. Szpital nad morzem. Porod mielismy rodzinny i chyba dzieki temu jakos go przezyłam. Było ciezko. To był moj drugi porod. O wiele dłuzszy i ciezszy od pierwszego. Ale za to niunia jest boska!!!! chociaz od 2 dni boli ją brzuszek i niemało popłakuje. Karmie piersią. Urosły mi one ogromne! wieksze od głowki corci! do zrzucenia mam 10 kg. Mysle ze nie bedzie to długo trwało. Juz byłam dwa razy na solarium, na zakupach ubraniowych. Z małą siedział mąz. Wogle bardzo mi pomaga, z czego jestem bardzo zadowolona. Corcia nazywa sie AGATA PATRYCJA. Drugie imie na czesc brata starszego. Sam o to prosił. Przepraszam ze tak dziwnie pisze, ale boje sie ze mała sie obudzi i bede musiała uciekac. Prosze o zmiane daty porodu w tabelce i dopisanie brakujacych danych. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i te starające sie takze! dziewczyny uda sie, wspomnicie moje słowa!!!! zarazam!!!!! ciekawe co u Kinii, ona miała blisko ze mną termin. uciekam, papapa, buziakow 102!!!!

Tabelka I NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........31.05 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........11.........06.06. Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............5............28.04 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....26......34..........10..........06.07.06... sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.......Magda......29......30......10.....22.07.06 ...córa Natalia aneya............Aneta........27......5.........-1,5.......................... zatroskana......Beata.......22......25.........10.......11.08.06...Maja Joanka...........Joanna......25.......29.........9.........20.08.06...córa Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........28......26.......4,5........07.09.06 koalka27..........Asia..........28......25.........5........12.09.06...Piotruś Alabamka........Joanna........29......23........+5..........28.09.06 Anulka23*.........Anna..........23......12........+2,5.......06.11.06 madziara.........Magda........27...... 14.................... 27.11.06 Kasik31...........Kasia..........32......14.........1.......... 26.10.06 Busia_24...........Marta.......24......3-4.........x..........ok.31.01.07 Tabelka III nick...............data.........kg.........cm............imię............poród Tojaedyta......18.05........3510.......55.............Agata............SN Mamo24 - trzymam kciuki w zasadzie nie wiem, co bym zrobila w takiej sytuacji... nam zdarzyla sie wpadka i... no nie wiem - stalo sie, dziecko samo wybralo sobie moment przyjscia na swiat, a my balismy sie, czy aby na pewno damy rade, teraz po pol roku wiemy, ze damy latwo sie doradza, zeby nie myslec, zajac sie czyms, odstawic sprawe na boczny tor.... tylko, ze to tak trudno... wiec tylko trzymam kciuki - na pewno wkrotce sie uda! :-) pozdrawiam

Edytko, jeszcze raz gratuluję. Mama24, bardzo mi przykro, że nadal męczysz się z tym samym. Domyślam się, że jest Ci bardzo ciężko. Też się zastanawiam jak to jest, że są kobiety, które pragną dziecka ponad wszystko i jakoś się nie udaje, a takie, które wyrzucają maluchy do śmietnika mają jedno za drugim. Uważam, że możliwość zajścia w ciążę powinna być umiejscowiona w głowie, kidy kobieta dojrzałaby do tej decyzji, ale tak nie jest. Nie wiem, co Ci napisać, nie umiem Cię pocieszyć. W każdym razie trzymam mocno kciuki. Powodzenia.

Witam! Ależ miło-jakiś ruch wreszcie, i nawet Joanka i Iskierka się odezwały!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale super!! Iskierko-Tobie jeszcze miesiąc w sumie został!! Też myślę o Kinii-na pewno już urodziła. Edytko-gratuluję raz jeszcze, ale Ci zazdroszczę!! Mamo 24-ciężko coś tu napisać, po prostu-trzymam kciuki mocno, żeby Wam się udało! A u mnie... (pozwólcie, że skopiuję, co napisałam na wrześniówkach, bo już ledwo mogę tu wysiedzieć, a dużo jest do pisania): Od piątku niestety zaczęły się dziać dziwne rzeczy, w sobotę też miałam gości i było nie najlepiej, niedzielę przeleżałam, w pon. było lepiej, ale jak już wracałam z pracy, zaczęło się coś dziać... We wtorek-głupia!-poszłam do pracy i to była masakra: brzuch twardy jak kamień, napinający się, ciągnący w dół, lekkie skurcze, chodziłam zgięta w pół z bólu, trzymajac się scian i ławek, ledwo dojechałam i doszłam do domu... Tam leżałam, brałam no-spę, umówiłam się z lekarzem. Wczoraj u niego byłam (w pracy już nie)-no i wszystko w porządku!! Zrobił usg dopochwowe-szyjka ok, nie rozwiera się, ma 4,5 cm. Mam zwolnienie do końca roku szkolnego (tak wolała dyrekcja niż gdybym miała chodzić w kratkę, lekarz chciał dać na 2 tygodnie, ale że do końca roku zostały 3...). No i -mamy ok. 10 minut filmiku (ostatnio miałam usg 2,5 tygodnia temu, ale bardzo szybkie-2-minutowe). A teraz znowu pooglądaliśmy Piotrusia ze wszystkich stron. Wszystko dobrze, wiem już jak jest ułożony-nadal od ostaniego badania głóką w dół i lekarz mówił, że przy pierwszej ciąży najczęściej już tak zostaje do końca, jeśli się wcześniej tak ułoży. Z tego co zdążyłam przeczytać, to Daff pisała, że dzidziusie dziewczyn z górnej części tabelki zaczęły otwierać oczy, no a ja już widziałm je otwarte prawie 3 tygodnie temu, a więc w 23 tygodniu, wczoraj też widziałam-czarny kolorek, lekarz powiedział,że dobrze, bo jakby było białe (usg jest w takich kolorach), to byłoby źle. Widziałam też stópki, rączki, żołądek, nerki, móżdżek, kręgosłup, nosek, usta małego, jak je otwiera i zamyka, zawiązki ząbków!! Aha-co do ułożenia, to główka na dole, z mojej prawej strony tułów i nóżki w poprzek przez pępek do lewej strony. I już wiem, że to stópka mnie tak najczęściej i najmocniej kopie po lewej stronie, że aż ją widać przez brzuch-wszystko się zgadza. A takie lżejsze ruchy po prawej stronie, to rączki. No a na środku-kolanka. Aha-no i mam fajne zdjęcie małego, ale takie jak trójwymiarowe prawie-takie, jak prawdziwa fotografia, nie miałam usg trójwymiarowego, więc dla mnie to szok, bo zobaczyłam bardzo dokładnie (na ile to możliwe), jak wygląda nasze dziecko!! SZOK!! Trudno mi to opisać, ale widać okrągłą główkę (dużą coś), nosek (jak mój-taki krzywy ), i w ogóle to zupełnie inne zdjęcie od tych, które miałam i jakie widziałam! Dziś miałam niestety wywrotkę na śliskiej powierzchni-na ziemi, na szczęście na bok, nie na brzuch, trochę się boję, bo zdarłam naskórek ręki i ziemia tam była, chodzi mi o tężec...Jak myślicie, może panikuję niepotrzebnie? Wszystko leci mi też z rąk, rozbiłam już dwa talerze, kubek i trzy szklane pokrywki od garnków...

Aa-nie wykasowałam czegoś, co się tyczy innego tematu i kogoś nie z tego forum, ale myślę, że to nie szkodzi. :)

Cześc Mama 24 bardzo dobrze cie rozumię tez z miesiaca na miesiac od @ do @ i nawet nie mam nadziei ze nie przyjdzie. Mąż o prócz mowienia na temat dzieci nic wiecej nie robi . W przyszłym miesiacu w te dni zaplanował sobie wyjazd kilku dniowy z pracy i wcale nie musi jechac .Gdyby chciał mógłby sie jakos wymigac ,ale niestety nie . Szkoda Dobrze ze chociaz mam swoja córcie tylko zal ze widoków na rodzenstwo nie ma :(

Pogodny dzień-ojej, przykro mi, może trzeba mężowi uświadomić na nowo, skąd się biorą dzieci? No, też tu nic nie pomogę, niestety, trzymaj się!! Jeszcze jedno-mały waży 836 g, to chciałm dopisac, no i zmieniam dane w tabelce. I wreszcie zmykam, bo tyłek mnie boli od siedzenia jak nie wiem co!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tabelka I NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........31.05 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........11.........06.06. Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............5............28.04 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....26......34..........10..........06.07.06... sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.......Magda......29......30......10.....22.07.06 ...córa Natalia aneya............Aneta........27......5.........-1,5.......................... zatroskana......Beata.......22......25.........10.......11.08.06...Maja Joanka...........Joanna......25.......29.........9.........20.08.06...córa Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........28......26.......4,5........07.09.06 koalka27..........Asia..........28......26.........5........12.09.06...Piotruś Alabamka........Joanna........29......24........+5..........28.09.06 Anulka23*.........Anna..........23......12........+2,5.......06.11.06 madziara.........Magda........27...... 14.................... 27.11.06 Kasik31...........Kasia..........32......14.........1.......... 26.10.06 Busia_24...........Marta.......24......3-4.........x..........ok.31.01.07 Tabelka III nick...............data.........kg.........cm............imię............poród Tojaedyta......18.05........3510.......55.............Agata............SN

Gość koleta
a już myślałam że się rozpisałyście a tu cisza... byłam dziś u lekarza to mój 32 tydz. a zaczynam 33 tydz. mała ma 2100 a długa ok. 40 cm. była znudzona bo ziewała i kulturalnie zasłaniała się rączką ... ponieważ każdy uważa że będziemy mieli chłopca bo ładnie wyglądam a my mamy mieć przecież dziewczynkę to poprosiłam gina żeby zrobił mi zdjęcie psiutki także mam zabawne zdjęcie cipuli z oznaczeniem strzałką i podpisem panna i podał nazwisko a drugie zdjęcie małej zrobił z profilu i ma długi nosek i teraz się kłócimy po kim ona taki ma ....wszystko jest dobrze mówi że będzie taka dość spora a ja liczyłam że może będzie miała 2,5 kg. bo ja się taka mała urodziłam... już jestem na zwolnieniu dzisiaj jeszcze byłam w pracy dokończyć wszystko ale mam już odpoczywać tak nakazał lekarz... troszkę mi dziwnie jak pomyślę że w poniedziałek nie pójdę do pracy w końcu z nimi wszystkim pracowałam prawie 6 lat .. także muszę się zabrać za szykowanie wyprawki pranie ciuszków kompletowanie kupowanie kosmetyków itd. przyznam że mamy tylko wózek i wanienkę a jak weszłam na forum lipcóweczek to tam już zaopatrzone są dziewczyny praca u nich wre...buziaki dla starających się przypominam że ja też starałam ok. 6 mcy i już prawie traciłam nadzieję bo nic mi nie chciało się wyregulować leciało ze mnie okropnie... no i będzie dziewczynka....

Gość spadamy

Witam ;) No to trzeba cos pisac jak spadamy :D U mnie wszystko ok, wczoraj robilam test obciazenia glukoza 50g, z wypiciem nie mialam problemow, poszlo szybko igladko ;) wyniki mam w normie, wiec moge sobie pozwolic na cos slodkiego :) Dzisiaj zaczynam 25tc, alez ten czas szybko leci ;) Jutro mam wizyte kontrolna u gina, no moze uda sie nam podgladnac malenstwo i poznamy plec ??? Bardzo bym juz chciala wiedziec, kto tam tak buszuje w moim brzuszku :) Tabelka I NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........31.05 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........11.........06.06. Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............5............28.04 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....26......34..........10..........06.07.06... sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.......Magda......29......30......10.....22.07.06 ...córa Natalia aneya............Aneta........27......5.........-1,5.......................... zatroskana......Beata.......22......25.........10.......11.08.06...Maja Joanka...........Joanna......25.......29.........9.........20.08.06...córa Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........28......26.......4,5........07.09.06 koalka27..........Asia..........28......26.........5........12.09.06...Piotruś Alabamka........Joanna........29......25........+5..........28.09.06 Anulka23*.........Anna..........23......12........+2,5.......06.11.06 madziara.........Magda........27...... 14.................... 27.11.06 Kasik31...........Kasia..........32......14.........1.......... 26.10.06 Busia_24...........Marta.......24......3-4.........x..........ok.31.01.07 Tabelka III nick...............data.........kg.........cm............imię............poród Tojaedyta......18.05........3510.......55.............Agata............SN Pozdrawiam ;)

Widzisz Alabamko, ja nie chciałam znać płci i maluszek się wystawiał do monitorka, Ty chcesz, a Twój się kryje, złośliwce jedne. Na szczęście nasz skarbek nie dał się nam rozpoznać, tylko lekarz poznał płeć. No to życzę Ci tego, żeby wreszcie się wypiął do Was, ale tym co trzeba. Ja też jestem po badaniu glukozowym. Jakbym wiedziała, to bym od razu zrobiła sobie z 75g., bo musiałam ją pić dwa razy, a dziś już mi tak sprawnie nie poszło jak za pierwszym razem. Ale wyniki są w normie, więc jestem happy.

Tabelka I NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........31.05 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........11.........06.06. Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............5............28.04 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....26......35..........10..........06.07.06... sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.......Magda......29......30......10.....22.07.06 ...córa Natalia aneya............Aneta........27......5.........-1,5.......................... zatroskana......Beata.......22......25.........10.......11.08.06...Maja Joanka...........Joanna......25.......29.........9.........20.08.06...córa Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........28......26.......4,5........07.09.06 koalka27..........Asia..........28......26.........5........12.09.06...Piotruś Alabamka........Joanna........29......25........+5..........28.09.06 Anulka23*.........Anna..........23......12........+2,5.......06.11.06 madziara.........Magda........27...... 14.................... 27.11.06 Kasik31...........Kasia..........32......14.........1.......... 26.10.06 Busia_24...........Marta.......24......3-4.........x..........ok.31.01.07 Tabelka III nick...............data.........kg.........cm............imię............poród Tojaedyta......18.05........3510.......55.............Agata............SN 🌼 Edytko jeszcze raz gratuluję szczęśliwego porodu i córeczki 🌼 Mi od dzisiaj do terminu został równy miesiąc 🌼 aż się boję 🌼 w sobotę pakuję torbę, bo coś mi się wydaje, że mały wcześniej się pojawi na świecie 🌼

Tabelka I NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........31.05 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........11.........06.06. Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............5............28.04 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....26......35..........10..........06.07.06... sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.......Magda......29......30......10.....22.07.06 ...córa Natalia aneya............Aneta........27......5.........-1,5.......................... zatroskana......Beata.......22......25.........10.......11.08.06...Maja Joanka...........Joanna......25.......29.........9.........20.08.06...córa Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........28......27.......4,5........07.09.06 koalka27..........Asia..........28......27.........5........12.09.06...Piotruś Alabamka........Joanna........29......25........+5..........28.09.06 Anulka23*.........Anna..........23......12........+2,5.......06.11.06 madziara.........Magda........27...... 14.................... 27.11.06 Kasik31...........Kasia..........32......14.........1.......... 26.10.06 Busia_24...........Marta.......24......3-4.........x..........ok.31.01.07 Tabelka III nick...............data.........kg.........cm............imię............poród Tojaedyta......18.05........3510.......55.............Agata............SN Zmieniłam na 27 tydzień i Beci też, choć coś mi się zdaje, że ona zaczyna 28?... Też odebrałam wyniki z glukozy-są w normie, hurra!! Troszkę za mało czerwonych krwinek, ale hemoglobina ok, o co tu chodzi? Czy to juz anemia? Brakuje mi 0,7 czegoś tam do normy.Ale słoneczko dzisiaj, aż chce sie żyć!!!! :D:D:D

Czesc kobitki ;) Jestem przeszczesliwa przyszla mamusia :D. Moj malec wczoraj bardzo szybko pokazal, co tam skrywa .... bedziemy mieli SYNKA !!! A jednka moje sny sa prorocze, wysnilam sobie i 2 koleznkom, ze bedziemy miały synkow i sie no na 99,9999999% potwierdzilo u kazdej z nas ;) W moim przypadku lekarz powiedzial, ze przy takiej dobrej widocznosci chlop pewny !!! No, ale nie ma to jak sie nie zobaczy na wlasne oczy :) Poza tym wszytskie wyniki mam w normie, odpukac nadal czuej sie dobrze i aby tak do samego porodu :). No i oczywisice moglby sie sprawdzic tez inny sen, ze porod bedzie szybki i łatwy ... hi hihi :) Optymistka ze mnie :) Poprawiam tabelke :) Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....26......35..........10..........06.07.06... sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.......Magda......29......30......10.....22.07.06 ...córa Natalia aneya............Aneta........27......5.........-1,5.......................... zatroskana......Beata.......22......25.........10.......11.08.06...Maja Joanka...........Joanna......25.......29.........9.........20.08.06...córa Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........28......27.......4,5........07.09.06 koalka27..........Asia..........28......27.........5........12.09.06...Piotruś Alabamka........Joanna........29......25........+5.......28.09.06..synuś Anulka23*.........Anna..........23......12........+2,5.......06.11.06 madziara.........Magda........27...... 14.................... 27.11.06 Kasik31...........Kasia..........32......14.........1.......... 26.10.06 Busia_24...........Marta.......24......3-4.........x..........ok.31.01.07 Tabelka III nick...............data.........kg.........cm............imię............poród Tojaedyta......18.05........3510.......55.............Agata............SN Pozdrawiam :)

Gość Aranka___________
Cześć ślicznoty, Edziu, gratuluję :D Czytam was czasem i serce mnie boli, bo w naszym życiu zmieniło się na tyle dużo, że nie możemy teraz starać się o dziecko, a czasem wręcz cieszymy, że przez tych kilka miesięcy nie zaszliśmy w ciążę. Nie chcę się rozpisywać. Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i słonecznie. Dbajcie o siebie i maleństwa. Może jeszcze kilka słów... oglądałyście filmiki z porodów? Ja chyba wszystkie łącznie z tymi ze stronek zagranicznych... jeden najważniejszy wniosek mi się załączył... nie dajcie sobie ciąć krocza. Można wykonywać ćwiczenia i masaże rozciągające, uelastyczniające skórę i mięśnie krocza... zróbcie co w waszej mocy, by was nie nacinali.

Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....26......36..........10..........06.07.06... sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.......Magda......29......30......10.....22.07.06 ...córa Natalia aneya............Aneta........27......5.........-1,5.......................... zatroskana......Beata.......22......25.........10.......11.08.06...Maja Joanka...........Joanna......25.......29.........9.........20.08.06...córa Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........28......27.......4,5........07.09.06 koalka27..........Asia..........28......27.........5........12.09.06...Piotruś Alabamka........Joanna........29......25........+5.......28.09.06..synuś Anulka23*.........Anna..........23......12........+2,5.......06.11.06 madziara.........Magda........27...... 14.................... 27.11.06 Kasik31...........Kasia..........32......14.........1.......... 26.10.06 Busia_24...........Marta.......24......3-4.........x..........ok.31.01.07 Tabelka III nick...............data.........kg.........cm............imię............poród Tojaedyta......18.05........3510.......55.............Agata............SN

Tak Koalko, miałaś rację, u mnie zaczyna się 28 tc. A co to się stało, że zabrakło tabelki I. Alabamko, oczywiście wiesz, że gratuluję synusia. Marzenie się spełniło. Życzę Ci, żeby także sen o porodzie się spełnił. Aranko, nie chcę wyciągać z Ciebie, co się stało, ale jak tylko będziesz miała ochotę, pisz. Nawet nie wiem, jak Cię pocieszyć, przykro mi. Tabelka I NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........31.05 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........11.........06.06. Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............5............28.04 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....26......36..........10..........06.07.06... sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.......Magda......29......30......10.....22.07.06 ...córa Natalia aneya............Aneta........27......5.........-1,5.......................... zatroskana......Beata.......22......25.........10.......11.08.06...Maja Joanka...........Joanna......25.......29.........9.........20.08.06...córa Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........28......28.........6..........07.09.06 koalka27..........Asia..........28......27.........5........12.09.06...Piotruś Alabamka........Joanna........29......25........+5.......28.09.06..synuś Anulka23*.........Anna..........23......12........+2,5.......06.11.06 madziara.........Magda........27...... 14.................... 27.11.06 Kasik31...........Kasia..........32......14.........1.......... 26.10.06 Busia_24...........Marta.......24......3-4.........x..........ok.31.01.07 Tabelka III nick...............data.........kg.........cm............imię............poród Tojaedyta......18.05........3510.......55.............Agata............SN

A tu znó w cisza. No cóż, chyba nasze forum umiera. Ja jeszcze coś napiszę z nadzieję, że coś się ruszy. Jutro mam wizytę u gina. Nie wiem, czy będę miała USG, ale już chciałabym zobaczyć mojego szkrabka. A to co najważniejsze, to chciałam się podzielić z Wami wielką radością, nasz szpital przestał strajkować. Pozdrawiam i mam nadzieję na jakieś nowe posty.

Oj, Beatko, chyba naprawdę umiera. :( A tak tu było kiedyś gwarno, buuu!! Fajnie, że Aranka sie odezwała, kiedyś Joanka, u Iskierki dobrze (to juz niecały miesiąc!! Masz już wyprawkę, jeśli tak - napisz, co masz, bo chcę zacząć kompletować!!) A co u Madziary?? A Kinii? Na pewno już urodziła, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku!! U mnie w miarę, już jestem na L4, nie wiem, czy pisałam, bo kłopoty z brzuszkiem były, ale tylko z nadmiernego latania, bo w środku wszystko ok, biorę sporadycznie no-spę i magnez. Mały fika, ja zajadam się lodami i tak jakoś leci. :D

Z reguły tego nie robię, ale zerknęłam na sierpniówki, czy Joanka tam jest i...jest!! Wiec poczytam sobie, co u niej słychać, tak mi brakuje tych \"rozmów\" tutaj. :( Jeśli któraś chce więcej wiedzieć, co u mnie, Alabamki czy Beciamun-zapraszam na wrześniówki! A najlepiej-z powrotem tutaj!! :)

hej Koalko! czysty przypadek, siedze dzis nieco wiecej i wylacznie przy www, bo to mi dziala - zakladajac stare oprogramowanie i usilujac tchnac w nie nieco zycia rozwalilam sobie biblioteki i w zasadzie wszelkie ustawienia systemowe poszly sie... nie bede konczyc dodatkowo jest dzis tak goraco, ze mimo iz moje mieszkanko nalezy do raczej chlodnych, to ja ledwo sie ruszam i co chwila polewam sie woda jak rasowy wieloryb do niczego nie mam dzis serca a jutro wyjezdzamy do rodzicow, wiec tak naprawde powinnam i pranie dokonczyc i uprzatnac i popakowac... jutro rano jeszcze ide do dentysty i w tej chwili tez juz nie umiem o niczym innym myslec - potwornie nie lubie, a i nie jestem pewna czy nie trzeba bedzie ograniczyc srodkow znieczulajacych ze wzgledu na mloda, wiec pewnie bedzie jeszcze mniej przyjemnie niz zwykle :-( chetnie sie wymienie doswiadczeniami wyprawkowymi, podpytywalam juz wczesniej, ale jakos nie bylo odzewu ja czesc rzeczy juz mam kupionych, na czesc jestem zdecydowana choc jeszcze nie nabylam... moze moj stan posiadania po dlugim weekendzie zwiekszy sie o wozek czy lozeczko turystyczne, bo zamierzam wybrac sie u rodzicow w miescie do paru sklepow aha - i upatrzylam sobie wanienke w Auchan - zwykla, duza, kwadratowa za jakies 20zl - bardzo mi sie podoba i mam nadzieje, ze bedzie dostepna w Szczecinie nie ma Auchana i prawde powiedziawszy w zadnym innym sklepie takiej wanienki nie znalazlam - wszystkie sa albo takie podluzne albo profilowane na dnie albo zwyczajnie malutkie a do czego ty sie szykujesz? masz juz cos upatrzone? jakies konkrety, czy tak tylko ogolnie? czy moze juz cos nabylas?