Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcaca zmian

zaczynamy od wakacji....kuracja antytradzik!!!!!!!!!

Polecane posty

Wągrów już praktycznie nie mam. Olejek kamforowy i cytryne dodaje do platków owsianych jak myję buzie. W ciągu dnia wyciskam sok z cytryny na wacik i przecieram nos. A wieczorem biore troche olejku kamforowego na wacik i tak przecieram tym nos. Robie tak od kilku dni i musze przyznać ze rewelacja. Już naprawde wągrów nie mam, ale to też dlatego że wczoraj wycisnęłam troszke - ale nigdy tak łatwo nie dało się ich wycisnać!!! Olejek kamforowy udrażnia pory przez co skora oddycha - ja myśle że te wągry same wychodzą bo nosek się oczyszcza. Wystarczy lekko dodtknąć i wychodzą:) A z tym wyciskaniem to ja myślę że trzeba oczyszczać co jakiś czas - ale pod warunkiem że się umie i trzeba twarz przygotować do takiego zabiegu (parówka). Ja wyciskam tylko zaskorniki i wągry - i ślad nigdy nie zostaje. To zależy od tego jaką ma się skórę. Nie wyciskam pryszczy tylko zaskórniki które bardzo łatwo wychodzą i śladu po nich nie ma. Ale też trzeba wiedzieć które są dojrzałe zeby je wycisnać.

http://www.parazyt.gower.pl/oleum2003.htm a tutaj jest o olejkach. Poczytajcie sobie. Odnośnie tej lewatywy - czytałam że kosztuje 1,50 zł i jest instrukcja obslugi i trzeba się do tego podlączyć:) i wlać wode. Podobno jest ulotka. Też jestem ciekawa bo ten trądzik bierze się z naszego organizmu który jest napewno zanieczyszczony. Przydałoby sie takie oczyszczenie... child_of_nature gdzie jesteś?? napisz coś o lewatywie

niewesola lolita a jak ty robisz ten macerat?? Ja czytałam że trzeba np. płatki róży zalać jakimś olejek, odstawic, co jakiś czas wstrząsnąć. Ale ile platków i ile oleju?? A może czymś innym zalewasz?? Ja bym tak zrobiła z kilkoma ziołami które oczywiście sama uzbieram i będę mieć super olejek. Tylko napisz jak to robisz. bubchena calendula balsam - wiesz że są dwa kremy?? tzn. taka sama nazwa, opakowanie ale inny skład, trzeba patrzeć jaki ma skład bo jeden zatyka pory, może ty masz niewłaściwy??

Skrzyp Odwar sporządza się z 2 łyżek ziela na 2 szklanki wody i pije 3 razy dziennie po 2/3 szklanki, między posiłkami. Zioła, które zostały na sitku po odcedzeniu odwaru, można zawinąć w gazę i przykładać na zmienioną chorobowo skórę (wyprysk, trądzik, owrzodzenie). Skrzyp jest wypróbowanym lekiem przeciwdziałającym wypadaniu i przetłuszczaniu się włosów. Można go stosować w postaci wywaru do mycia głowy: 3 łyżki skrzypu zalać 4 szklankami wody i gotować tak długo, aż zostanie połowa płynu. Wywarem tym płukać włosy po normalnym myciu. Zbierać od połowy lipca jak jest sucho (pedy) Krwawnik POŻYTEK DLA URODY: Przemywanie twarzy odwarem z krwawnika korzystnie działa na tłustą cerę o rozszerzonych porach. Płukanie włosów takim odwarem przeciwdziała ich przetłuszczaniu się i tworzeniu łupieżu. Do przygotowania odwaru w tym wypadku bierze się 5 łyżek suszonego ziela na 2 szklanki wody. Ziele do celów leczniczych zbiera się z roślin dziko rosnących. Należy je ścinać w okresie kwitnienia, na wysokości około 10 cm nad ziemią. Najlepiej robić to w upalne dni. Do suszenia rozkłada się pojedynczą warstwą na płachtach lub wiąże w cienkie pączki i zawiesza w cienistym i przewiewnym miejscu. Temperatura suszenia w piekarniku nie powinna przekraczać 35st C. Ziele może wywołać podrażnienia skóry.

Pokrzywa Pędy ścina się możliwie młode, bliska ziemi. Suszy się przez dwa dni powiązane w cienkie pęczki, a potem dosusza i wykrusza liście. Można też zbierać od razu same liście. Korzenie żółtawe, obficie rozgałęzione wykopuje się jesienią, płucze i suszy w ciepłym miejscu lub piekarniku, w temperaturze około 50st C. Pokrzywa to przede wszystkim lek zapobiegający wypadaniu włosów i poprawiający ich wygląd. Wchodzi w skład gotowych preparatów do włosów (np. woda pokrzywowa). Z domowych przepisów można wypróbować następujące. Drobno posiekane liście świeże (2 szklanki) lub suszone (3 łyżki) zalać 2 szklankami wrzątku. Po wystudzeniu dodać 1 szklankę octu 4%. Podgrzanym płynem przecierać skórę głowy codziennie przez 10 dni. Odwarem (2 łyżki suszonych liści pokrzywy na 1 szklankę wody) płukać włosy po każdym myciu. Odwarem z korzeni pokrzywy (1 łyżka na 1 szklankę wody) przecierać skórę głowy co drugi dzień, przez 2-3 tygodnie; kuracja polecana przy włosach tłustych. Przy tłustej cerze przemywać wywarem. Fiolek trójbarwny Najbardziej charakterystyczne są kwiaty, o kształcie miniaturowych bratków ogrodowych. Przy tym trzy płatki dolne są jasne (żółte, białawe lub kremowe), zaś dwa górne - ciemne, fioletowe lub niebieskie. Fiolek trójbarwny bywa czasami mylony z podobną rośliną, która ma kwiaty drobniejsze, całe żółtokremowe, z pomarańczową plamką w gardzieli, ale jest to zupełnie inny - gatunek fiołek polny (Viola arvensis), mniej wartościowy. Zbira sie przez całe lato. W wielu schorzeniach skóry, a zwłaszcza trądziku, od dziesiątków lat zalecany jest odwar z fiołka trójbarwnego: 1 łyżka ziela suchego (lub 2-3 świeżego) na 1 szklankę wody, który należy pić 3 razy dziennie po 1 szklanki. Takim samym odwarem można przemywać twarz z objawami trądziku

Macierzanka piaskowa Macierzankę zbiera się w czasie kwitnienia, ścinając tylko gałązki z kwiatostanami i obficie ulistnione. Dolne, zdrewniałe części pędów nie nadają się do zbioru. Długi czas zalecano suszenie macierzanki tylko w temperaturze otoczenia, w miejscu cienistym. Obecnie robi się to również w piekarnikach, w temperaturze około 40st C. Warto się zaopatrzyć w większe ilości macierzanki, jeśli się zamierza brać kąpiele z dodatkiem odwaru z tego ziela. Do płukania jamy ustnej i gardła (przy zapaleniu) dobrze jest połączyć macierzankę z kwiatami rumianku, liśćmi babki lancetowatej, liśćmi szałwi i kwiatami nagietka (w jednakowych ilościach), i stosować odwar z 1 łyżki tej mieszanki na 1 szklanką wody. W leczeniu skory z objawami trądziku dobre wyniki może dać przemywanie odwarem takiej mieszanki, jak do płukania jamy ustnej, o czym była mowa wyżej. W takich samych przypadkach można też stosować kąpiele z dodatkiem macierzanki. Na pół wanny wody dodaje się odwar przygotowany z 2 szklanek ziela na 16 szklanek wody (około 41itrow). Kąpiel taka ma ponadto działanie wyraźnie uspokajające i nasenne. Dziurawiec zwyczajny Surowcem zielarskim są młode pędy i kwiaty. Pędy ścina się niekoniecznie w ścisłym terminie \"przykazanym\" przez przodków, lecz koniecznie tuż przed kwitnieniem roślin, gdyż po lekkim nawet zdrewnieniu mają mniejszą wartość. Kwiaty wyskubuje się z łodyg i suszy rozpostarte cienką warstwą. Można też ścinać nożyczkami całe górne części pędów. Suszy się wówczas powiązane w cienkie pęczki, zawieszone na sznurze kwiatami w dół. Lekki odwar z dziurawca (1/2 łyżki ziela na 1 szklankę wody) można stosować do przemywania skóry z trądzikiem, ropieniami i wrzodami. Olejki otrzymane z ziela dziurawca wchodzą czasem w skład kremów i emulsji regenerujących skórę. Podobny środek można przygotować samemu, zalewając świeże kwiaty olejem roślinnym (np. słonecznikowym) na 10 dni; taki dziurawcowy olejek stosuje się do pielęgnowania suchej, pękającej skóry. U w a g a ! Jak już powiedziano dziurawiec zawiera substancje fotodynamiczne, toteż przy pielęgnowaniu skóry kosmetykami zawierającymi wyciąg z tej rośliny konieczna jest duża ostrożność, gdyż mogą wystąpić uczulenia na słońce. Szczególnie powinny uważać osoby skłonne do wysypek. Brzoza W przypadkach łojotoku, trądziku i skłonności do wyprysków zaleca się pić codziennie po 1 szklanki odwaru z liści brzozy i fiołka trójbarwnego (po 1 łyżce ziół na 2 szklanki wody). Taki sam odwar może służyć do przemywania zmienionej chorobowo skóry. Właśnie z tych ziółek mam zamiar zriobic ten macerat. Myśle ze jego działanie będzie dobre:)

Gość niewesola lolita
no viki zaszalalas nam z tymi ziolkami ;) ale to bardzo dobbrze bo wiemy za co sie zabierac. jutro jade do chlopaka i ide z nim do lasu i na pole pozbierac troche ziolek. a co do maceratu... ja platki rozy zalalam olejem z pestek winogron. platkow milam caly sloik ale po zalaniu ugniotlam je łyżka i zrobilo sie pol sloika. sa cale pod olejem. postawilam je na parapecie. za 2 tygodnie zmieniam platki rozy na swieze i postoja kolejne 2 tygodnie. kiedys mialam taką swietna ksiazke o ziolach i tam bylo wszystko co i jak. poszukam jej w bibliotece i zobacze czy jest tam cos ciekaweego jeszcze :) kurcze ja na ten fiolek poluje juz od dawna ale jakos nigdzie mi sie w oczy nie rzucil a szkoda mi pieniedzy na apteczne herbatki, ktore sa dosyc dorgie :P

Gość niewesola lolita
bardzo sie ciesze ze jednak te ziolka nam pomagaja i nie trujemy sie chemia :) mam nadzieje ze nasze buzie sie nam odwdziewcza juz niedlugo :) chociaz nawet jak sie pogarasz to ja przynajmniej mam swiadomosc ze sie nie truje jakims syfem... i nie daje zarobic koncernom kosmetycznym :P a co do tych maceratow to ja uzylam oleju z pestek winogron bo wlasnie ten slonecznikowy ma jakis zapach a winogronowy nie :P

Gość Monikia
Hej wszystkim ja też mam pryszcze i mnie bardzo wkurzają stosowałam duzo rzeczy i nic nie pomaga pomyślałam sobie ze jak pojade na wakacje nad morze to moze mi troche słonce wypali tych pryszczy! Bardzo bym chciała moje życie by sie wkoncu zmieniło mam dopiero 14 latek ale to jest naprawde wkurzające czasami jak sie patrze w lustro to mi sie żygać chce!!!!:( Czy ktoś zna taki lek który nie jest drogi ale naprtawde skuteczny prosze jesli ktos zna taki lek niech napisze do mnie na e- maila: mosia13@interia.pl Bardzo byłabym wdzieczna:)

Gość niewesola lolita
Zizitop wyjechala i ja jutro tez wyjezdzam do chlopaka na pare dni, ale mam nadzieje ze jak wroce to poczytam sobie o tym co robiliscie by ratowac twarzyczki przed syfkami. mysle ze nie bede miala mozliwosci by bardzo sie piescic z ta moja buzia, ale biore ze soba acnofan i olejek lawendowy i musi starczyc :) do zobaczenia niedlugo. buziaki

Gość chce spytac
chce spytac bo niewiem ? chce robc parówki a pote,m wyciskac te OKROPNE wągry na nosie bo juz nie znam innego sposobu!!:( pytanie brzmi....jakie zioła czy tam..skladniki sa dobre do parówek najlepszde gdzie mozna kupić i za ile mysle że ktos odpowie dzieki z góry

Najlepsza szałwia. I dodaj kilka kropel olejku kamforowego, oczyszcza pory i udrażnia je. Skóra lepiej oddycha. Szałwie można kupić jak każde inne zioła z sklepie z ziołami;) Kosztuje 2-3 zł. Ale można dodać inne które powyzej są opisane. Tylko po wyciskaniu koniecznie nałóż maseczke zeby skóra na była podrażniona i opuchnięta. Napisałam jak zrobić maseczke na topiku \"wagry, zaskórniki... Nie..." i co potem dalej zrobić zeby śladów nie było. Oh je zostane tu sama:(

Gość ta malła..
hej czy moze ktos mi napisac jak sie robi te płatki owsiane??bo chciałabym wyzucic zel i zaczac stsowac te płatki ja mówiecie ze sa takie super.to prosze bardzo niech ktos mi napisze. z niecieprliwoscia czekam.papap a jak nie to na emeila 890wio@tenbit.pl

Gość niewesola lolita
ludziska zyjecie ?? u mnie z powodow niezaleznych ode mnie (stres i nerwy) mam wysyp i wogole okropna twarz. blehh..

Gość a może coś...
homeopatycznego? Znalazłam to na www.algi.glt.pl: Maseczka oczyszczająca i ściągająca na skórę tłustą z powiększonymi porami - jedną łyżkę stołową mąki pszennej dokładnie mieszamy z jedną łyżką stołową jogurtu oraz kilkoma kryształami alg. Powstałą masę nakładamy na twarz i trzymamy dopóki, dopóty nie wyschnie. Potem zmywamy ją dużą ilością ciepłej wody. Dla cer trądzikowych doskonała będzie maseczka przygotowana z ugotowanej cebuli, roztartej na miazgę i wymieszanej z łyżką mąki kartoflanej oraz łyżeczką alg. Taką maseczkę kładziemy na twarz na 30-45 minut i zmywamy ją wywarem z rumianku. Dla cery tłustej, ze skłonnościami do wyprysków możemy wykorzystać maseczkę z niewielkiej ilości drożdży wymieszanych z ciepłym mlekiem oraz algami. Masa powinna mieć dosyć gęstą konsystencję. Rozprowadzamy ją na twarzy i dekolcie, a po 10 minutach zmywamy.

ja używałam jakieś kosmetyki typu nastolatki ,te z avonu ,jakieś best z apteki i nic mi sie pomogło więc postanowiłam wybrać się do dermatologa,dostałąm antybiotyk w tabletkachok 10zł+maść differin ok45zl niestety dośc drogie ale juz nie mogłam sobie z tym poradzić.teraz juz tego nie używam, mnie to pomogło,ostatnio kupiłam garnier czysta skura tez jest dobre i żeczywiście skóra jest dobrze oczyszczona.z tm że przy tej maści differin należy unikac słńca więc kurację antybiotykową wraz z tą maścią polecam stosowqćjesienią i zimą.właśnie przeczytałąm wypowiedź afrodyta adonis to prawda strasznie wysusza skórę twarzy potem mi się aż łuszczyła,u kogoś właśnie differin nie pomógł ,na mnie dziłal dobrze.a oprócz tego nie wyciskać ,nie jeść ostrych potraw,chipsów ,nie jeśc tłusto,więcej warzyw i owoców.mam 16 lat i w sumie mam tylko jakieś drobne wągry po garnier czysta skóra ich ilość się zmniejszyła,syfki dostaję tylko przed okresem.dla skory tlustej: Maseczka drozdzowa I (dla cery tlustej, zanieczyszczonej): 10 dag drozdzy lub lyzka soli morskiej, zmieszac z mlekiem. Rozprowadzic na twarzy i dekolcie, po 10 min. zmyc. Maseczka drozdzowa II: łyżkę drożdży wymieszać z przegotowaną zimną wodą, dodać kilkanaście kropli soku z cytryny. Papkę nałożyć na twarz i pozostawić do wyschnięcia. Następnie zwilżonymi opuszkami palców rozmasowywać maseczkę na skórze przez kilka minut. Zmyć. Maseczka ma działanie złuszczająco-oczyszczające i wybielające. Maseczka ziołowa I: Z ok. 5 dag ziół: kwiat rumianku, ziele krwawnika, kwiat nagietka, ziele tymianku sporządzić napar (moga byc zmieszane herbatki). Połączyć go z mąką ziemniaczana (tyle aby powstała konsystencja zwartej papki), dokładnie wymieszać całość i ciepła maskę nakładać na oczyszczona twarz. Po 10 min. zmyć, najlepiej przegotowaną wodą. Maseczka ziołowa II: łyżkę zmielonych ziół: ziela skrzypu, bratków, siemienia lnianego i kwiatu rumianku (w równych proporcjach) zalać niewielką ilością wrzątku, starannie wymieszać. Po ostygnięciu do temperatury ciała rozprowadzić na twarzy. Dobrze jest przykryć twarz płatkami ligniny. Zmyć letnią wodą. Maseczka z porzeczek: 2-3 kiście czerwonych i białych porzeczek, łyżeczka mąki ziemniaczanej. Rozgnieć porzeczki, odsączyc sok, zmieszac z mąką. Papkę nałozyc na twarz, zmyc po 20 min. Zamyka rozszerzone pory przy tłustej cerze. Nie nadaje sie dla cery naczynkowej! Maseczka ściągająca z platkow owsianych (dla cery tłustej i mieszanej): łyżkę zmielonych płatków owsianych i łyżkę zmielonego skrzypu polnego rozetrzeć na papkę z przegotowaną gorącą wodą, dodać kilkanaście kropli soku z cytryny lub soku z żurawin. Maskę po 20 minutach zmyć. Maseczka maślankowa: 1/2 szklanki maślanki, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki migdałowych otrębów, trochę świeżego soku z ogórków. Maślankę zmieszac z sokiem z ogórka i otrębami. Nałozyc na twarz, szyję i dekolt na pół godziny. Następnie dobrze spłukac i lekko natrzec mlekiem. Maseczka jogurtowa I: 1/2 kubka jogurtu, 1/2 szklanki mleka. Nałozyc jogurt na twarz i zostawic do wyschnięcia. Zmyc letnim mlekiem, a następnie zimną wodą. Maseczka jogurtowa II: 2 lyzki jogurtu naturalnego, lyzeczka miodu i/lub kilka kropel oliwy z oliwek. Jesli na skorze wystepuja wypryski, dodac lyzeczke soku z cytryny lub lyzeczke herbaty rumiankowej. Gotowa papke nalozyc na twarz na 20 min., zmyc duza iloscia cieplej wody. Maseczka miodowo-jabłkowa: 1 łyżka płynnego miodu, jabłko. Zetrzec drobno jablko i zmieszac z płynnym miodem. Przygotowaną masę nałozyc na twarz na 20 min., następnie spłukac letnią wodą. Maseczka usuwa zanieczyszczenia skóry i wygładza cerę. Maseczka miodowa z białkiem: 2 łyżeczki płynnego miodu, 1 białko. Ubic luźno białko z miodem. Przygotowaną masę nałozyc na twarz na 25 min., następnie spłukac letnią wodą. Maseczka działa przeciwzapalnie, gojąco i napinająco. Maseczka z ziemniaka – przeciw blyszczacej skorze: Rozgnieciony, ugotowany ziemniak zmieszac z 2 lyzkami zimnego mleka i kilkoma kroplami soku z cytryny. Rozlozyc na twarz, po 10 min. zmyc. Maseczka z maki (dla skory tlustej i mieszanej): Ok. 2 lyzki maki zmieszac z lyzeczka miodu i dodawac powoli (ciagle mieszajac) ciepla herbate rumiankowa, az powstanie pasta. Nalozyc ja na twarz, po 15 min. zmyc letnia woda. Maseczka wygladza i oczyszcza skore tlusta i mieszana. dla cery tradzikowej: Maseczka z pomidorow I: Maseczka dziala antybakteryjnie i rozjasniajaco: 1 dojrzaly pomidor zmiksowac z 2 lyzkami jogurtu i ½ lyzeczki gliceryny. Nalozyc na twarz (oczy i usta pominac). Po 10 min. zmyc ciepla woda. Maseczka z pomidorow II: Nadaje się do cery tłustej lub trądzikowej. Nałozyc plasterki lub papkę z pomidorów na twarz i odczekac 15 minut. Zmyc ciepla woda. Maseczka jogurtowa I: Nalozyc jogurt (lub twarozek) na twarz jak maseczkę (można dodać łyżeczkę miodu) i pozostawic na 10-15 minut. Maseczka nawilża skórę i pomaga przy tradziku. Maseczka jogurtowa II: 2 lyzki jogurtu naturalnego zmieszac z lyzeczka miodu i/lub kilkoma kroplami oliwy z oliwek, lyzeczka soku z cytryny i/lub lyzeczka herbaty rumiankowej. 20 min. trzymac na twarzy, zmyc duza iloscia cieplej wody. Maseczka drozdzowa: Działa oczyszczająco i wygładzająco. Wskazana przy cerze z trądzikiem, zwęża pory. Pare kropli cieplego miodu utrzec z 3 dag drożdży. Przy cerze suchej warto dodać 3-4 krople oliwy. Papkę nakładac na twarz i szyję. Po 15 min. zmyc letnią wodą (przegotowaną). Maseczka malinowa: Leczy zmiany trądzikowe, oczyszcza cerę z zaskórników i krost, zamyka pory, działa ściągająco. Ok. 10 malin rozgnieć na masę. Nałozyc na twarz i zmyc po 15 min. Przemyc twarz łagodnym tonikiem. Maseczka z cebuli: Dla cery trądzikowej doskonała jest maseczka z ugotowanej cebuli, roztartej na miazgę i wymieszanej z łyżką mąki ziemniaczanej. Maseczkę nalozyc na twarz na ok. 30-45 minut i zmyc herbata rumiankowa. Maseczka migdalowo-herbaciana: 2 lyzeczki olejku migdalowego zmieszac z 4 kroplami olejku herbacianego. Nalozyc na 10 min., zmyc. tu macie domowe sposoby na trądzik skórę tłustą itd.

jeszcze nie stosowałam tych maseczek-mam garniera i jestem z niego zadowolona,ale podobno naprawdę dobra jest maseczka drożdżowa,moja mam taka robiła w mniej więcej moim wieku gdy miałą problemy z tłusta skórą,a wiadomo że jak skóra tłusta to są ayfki,a garniera to do skóry tłustej lub mieszanej stosuję.

Gość WESOŁA DAMA
Już na 1 stronie Wam pisałam0NAJLEPSZY JEST SEKS !!!:) Kobity !!!czas polowanie urządzi na facetów ,a nie ględzic na necie!!! :D:D:D:D:D:D:d A o gumkach nie zapomnieć !!;-)

Gość sama magia
Proponuję revalid 90 kapsułek ok. 48zł ale można kupić na listki po 10 sztuk: ) wyciąg płynny na alkoholu z pokrzywy ok.7zł, witamina B2, 3 razy dziennie zielona herbata, mycie twarzy aby jej nie wydelikatniać bo wtedy zmian jest więcej tylko 2 razy dziennie jakąś łagodną emulsją polecam Physiogel lub Boniderm, ten drugi jest tańszy i myśle, że nawet lepszy ale trudniej go zdobyć. Unikamy opalania bo teraz będzie pięknie ale we wrześniu będziecie płakać:( Jeśli macie możliwość to naświetlania lampą Zeptera 1,50 za 10 min w salonach kosmetycznych.Rezultaty po ok. miesiacu. Pozdrawiam

Gość niewesola lolita
jejku mnie wypryszczylo calkowiecie i jeszcze ja sobie to rozbabrałam... mam totalnego doła. nie daje sobie z tym wszystkim rady :( na szczescie cala moja rodzina dzisiaj wyjezdza na dwa dni wiec chociaz od nich odpoczne. mam juz dosc :(

Gość niewesola lolita
no wiec widze ze wszyscy gdzies wyjechali. ja tez jutro wyjzedzam (NA SZCZESCIE) i moze odpoczne od tego wszystkiego. mam tez nadzieje ze mi sie buzia podleczy bo tam raczej nie bede miala mozliwosci nic wyciskac (opalac sie nie bede).

Gość MERIDA
MAM PYTANIE DO VIKI ,GDZIE ZAMÓWIŁAS TE KROPLE PSORINOHEEL .JA ICH NIE MOGĘ KUPIĆ W SWOIM MIEŚCIE. CZY ONE CI POMAGAJĄ? SŁYSZAŁAM ŻE TO REWELACJA NA TRĄDZIK I SRAWY SKÓRNE.PROSZE WYPOWIEDZ SIE NA TEN TEMAT.

Gość MERIDA
A MOŻE KTOŚ JESZCE JE STOSOWAŁ ? PROSZĘ PODZIELIĆ SIĘ OPINIAMI.

ja proponuje krem z firmy Vichy seria Normaderm i żel do mysia twrzy . przeznaczyc na nie trzeba około 58-60 złotych na krem i 38-40 złotych na żel , oba dostepne w aptekach. wiem ze to duzo ale to jedyne kosmetyki do twarzy ktore mi pomogły , a do czynienia z bardzo duzo ich iloscia i nic nie pomagało , aż trafiłam na Vichy! Powodzenia! pozdrawiam ps. nie kupuj toniku z Vichy gdyz jest z alkoholem w ogole nie stosuj kosmetyków które go zawierają!!!

Gość niewesola lolita
hej. wlasnie wrocilam z wyprawy na mazury. troszke sie opalilam i wygoilam buzie. normalnie bylo cudnie, bylo bo umylam sie w domu wodą kranówą i porobilo mi sie kilka prsyzczy na plecach, dekolcie i twarzy. cholera, wiec woda jest winna. teraz umylam buzie wiodą mineralną. a wy uzywacie kranówki ? kurcze caa nie moge sie myc przeciez mineralną....

Gość turkus21
Cześć Wam wszystkim.Przeczytałam prawie wszystkie posty o trądziku i jestem pod wrażeniem.ja swą walkę zaczynam od dziś.Szukałam czegoś na necie i DZIĘKI BOGU WAS znalazłam:)))) U mnie to dziwna sprawa,bo do 18stki nie miałam żadnych paskudztw na twarzy ani ciele.Cieszyło mnie to.Ale potem zaczęły wyskakiwać pewne niedoskonałości...wągry,pryszcze.I to na twarzy,a potem na plecach!!! Szok!Zaczęłam namiętnie wyciskać,ale to tylko pogorszyło.Czasem miałam takie bolące gule ;( na plecach,że nie mogłam się oprzeć o krzesło!Stosuje peelingi,kremy coś tam,ale nie próbowałam jeszcze ziół!A mam parę w ogródku.dziś robiłam maseczkę z glinką,a jutro parówkę. Nie wiem skąd to się wzięlo?Takie pogorszenie?Moje plecy nie są gotowe na bluzki bez pleców,a w zimie jest najgorzej.Latem troche słońca,którego teraz nie ma... Najważniejsze jest że mam rok czsu,aby się uporać z problemem,bo za rok WYCHODZĘ ZA MĄŻ i muszę być piękna. Pomóżcie! P.S.Moja cera jest mieszanaa,czasem tłusta,alenajlepsze to,że od 5 la jestem wegetarianką i jem zdrowo,ćwiczę-zdrowy tryb życia.To skąd te paskudztwa????

witajcie kochane dziewczynki, właśnie wróciłam:-)))) 2 tyg na świeżym powietrzu i trochę picia... Moja cera jest całkiem całkiem. Skrzyp może odrobinę działa? Niestety właśnie się przeziębiłam a raczej wysiadło mi gardło od wydzierania się na dzieciaki(byłam na koloniach jako nauczyciel językowy). Wykończyły mnie te bestie małe.. ale mimo tego przeziębienia jestem bardzo bardzo bardzo szczęśliwa że już jestem w domu. Od razu dorwałam się do kompa, włączyłam moją kochaną muzę i zjadłam coś porządnego hihi. Warunki tam były nieciekawe ale ogólnie baaaardzo mi się podobało. Ale nigdy nie byłam tak szczęśliwa wracając do domu:-)))) Jutro spadam na noc do mojego faceta:-))))))))) ale moja buźka to całkiem oplalona i ładna jest:-) po tym Alcepalenie ślady mi troszkę poznikały (ale nowe już są:-(, a może to krem z La roche mi troszkę pomógł? Nieważne jestem taka happpyyyy! Jak tylko wrócę do normalności hihi to skrobnę tu coś.

Aha, noi przez te 2 tyg praktycznie nic nie wyciskałam ale oczywiście jak się dorwałam dziś do porządnego lusterka to niestety:-( :-( :-( Eh, wyrzucę te lustra!

Gość niewesola lolita
tez mam ochote wyrzucic wszystkie lustra!! eeh..

Gość monika_27
polecam wszystkim Roaccutane, ja sie tym wyleczylam ponad 5 lat temu, od tego czsu nie mam juz problemu z tradzikiem, a bylam w naprawde ciezkim stanie, leczylam sie wczesniej antybiotykami i hormonami i nic mi nie pomagalo. Oczywiscie stosowanie Roa jest obciazone pewnymi konsekwencjami ale naprawde warto bo to chyba jedyny skuteczny lek. Dodam ze 2 lata temu urodzilam zdrowe dziecko i nigdy, ani w trakcie stosowania ani po kuracji Roa nie mialam zadnych problemow ze zdrowiem pozdrawiam i zycze powozenia w walce z tym paskudztwem :)