Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kasiaC

Ciąża po laparoskopii !!!

Polecane posty

Po kolei: Werko - Na początku starań rzeczywiście cały czas mysli krążyły tylko wokół jednego. Tym bardziej, że w Klinice tak jest, że wyznaczają ci dokładną datę a nawet godzinę stosunku. To nie wpływa korzystnie na jakąkolwiek intymność i podniecenie. Ja na początku miałam ogromny problem ze śluzem, czułam, że po stosunku wszystko mi wypływa i nic nie zostaje w środku. W szczęśliwym cyklu brałam na poprawę śluzu drugie opakowanie wiesiołka i do tego 2 szklanki siemienia lnianego. Efekty były super! Pierwszy raz w życiu czułam się "naoliwiona" i wchłonęłam całe nasienie jak gąbka :) W tym cyklu nie miałam czasu na myślenie, bo akurat zajmowałam się niesłyszącym chłopczykiem i bardzo zaintrygował mnie jego los, chciałam jak najwięcej pomóc. Więc psychicznie odpusciłam sobie starania i chyba te wszystkie rzeczy naraz poskutkowały. Ja stosowałam "świecę" 20 min po każdym stosunku w dniach płodnych, a po niej podkładałam grubą, twardą poduchę pod tyłek, żeby miednica była wyżej niż plecy. Ponadto najbardziej sprzyjającą zapłodnieniu pozycją jest głęboka penetracja, jak to mówił jeden z moich lekarzy "nie ważne jak zaczynasz, ważne żeby kończyć NA PIESKA"... :P Jesli chodzi o leki to w moim przypadku sprawdziła się Lametta 1x1, folik, siemie lniane 2x1, wiesiołek 3x2, magnez z wit B6 i Duphaston. Dla męża Salfazin i Bodymax Rzeń Szeń Kaśka - ja czekam z niecierpliwością na wyniki BETY :) wtedy będziesz już spokojna, że to na pewno to! Zuza - Witamy!!! Wycięto ci jajowód a zostawiono jajnik??? wiesz, teraz najważniejsze jest to żeby kontrolować z którego jajnika będzie owulacja. Możesz działać tylko wtedy kiedy owulacja będzie z tego jajnika w którym jest jajowód, inaczej może dojść do ciąży pozamacicznej. Ale na pewno lekarz będzie cię teraz kontrolował, więc bez obaw. Inseminacja zwiększa szansę na ciążę, bo plemniki wstrzykuje sie bezpośrednio w okolice macicy, więc nie tracą one swoich sił na "dojazd". Z historii dziewczyn wynika, że najskuteczniejsza jest 3 i kolejna inseminacja. Rzadziej pierwsze dwie. Co powiedział ci lekarz dokładnie? z jakiego powodu ta inseminacja?

Gość kaska294
czesc dziewczyny moje HCG to

Gość kaska294
hej moje HCG to

Gość kaska294
nie chce mi wyswietlic co pisze

Gość kaska294
TO

Gość kaska294
hcg

Gość kaska294
ale nr nie chce mi sie wyswietlic ilosc to chyba nie napisze

Gość werka98
Vena ja mam podobnie też czasem mam wrażenie że nic nie wpływa do środka, najgorsze jest to że często ''po'' chce mi się siusiu i co prawda wstrzymuję pójście do toalety ale mimo wszystko kończy się to siusianiem, czy to źle?? Jak piłaś te 2 szklanki siemienia?? bo ja co dzień rano wsypuje do płatek mlekiem 1 łyżeczkę lnu czy ty stosujesz do szklanki więcej?? Bo szczerze aż takich efektów jak Ty nie widzę. Od dziś też zaczęłam brać wiesiołek i skończę go brać 13dc. Jeżeli chodzi o @ to wczoraj wieczorem pokrwawiłam trochę a dziś tylko widać czasem trochę plamek na papierze, i nie wiem czy mogę to już uważać za rozpoczęty cykl?? Jak myślisz, do tego bolą mnie jajniki na zmiane i bardzo bardzo piersi jak nigdy.

Gość werka98
Już na jedno pytanie mam odpowiedź bo dzwoniłam dolekarza od wczoraj zaczęłam cykl 12 mam monitoring.

Gość Agnieszka G
Kaska wielkie GRATULACJE !!!!!!

Gość DANUTI
Kaśka gratulacje. Może wiecie dlaczego swędzą brodawki? Nienosze obcisłego stanika, a mimo to swędzą i pobolewają jak i całe piersi. Niejest to duży ból ale to swędzenie troche mi przeszkadza w pracy...

Gość werka98
mam nadzieję że jeszcze dziś któraś wejdzie na forum bo mam problem zapomniałam czy clostyrbergyt bierze się 1 czy 1/2 tabletki, jeszcze będę trochę siedzieć więc na razie się wstrzymam. Lekarz mi mówił ale ja zapomniałam. Jaką dawkę wy brałyście???

Gość Agnieszka G
Werka to indywidualna sprawa różnie lekarze to przepisują ja brałam czasem nawet dwie tabletki najlepiej jak masz taką możliwość zapytaj lekarza .

Danuti - mnie brodawki bolały zarówno po stymulacji CLO jak i w ciąży, także ciężko określić z czego to może wynikać Kaśka - Wartość BETY możesz nam napisać słownie, umieram z ciekawości! :P Werka - Nikt ci nie pomoże z tą dawką CLO, bo każda z nas miała inaczej. Koniecznie zapytaj lekarza. Co do siemienia, to ja zasypywałam jedną kopiatą łyżeczkę wrzątkiem na wysokości 3/4 szklanki. Chodziło o to żeby zrobiła się jak najbardziej gesta wydzielina. Wiem, że to jest ohydne w smaku i ciągnie się w gardle, ale daje najlepsze rezultaty. Wiesiołek brałam 3 razy dziennie po 2 tabletki do czasu monitoringu. Jak pecherzyk był już duży to przestawałam brać wiesiołek, ale siemię dalej piłam.

Gość zuzaM025
Venaa86 dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.Jesli chodzi o inseminacje to lekarz powiedział,że nie ma na co czekać(chyba chodziło mu o to że mam juz 33 lata,więc myslę,że dlatego).mało on powiedział,że jeśli po 3 nic nie wyjdzie ,nie będzie więcej próby inseminacji tylko od razu in vitro.Tego to juz się trochę wystraszyłam,bo kojarzy mi się to wtedy,gdy nie ma szans inaczej.Z jednej strony mam cholerną nadzieję a z drugiej sama nie wiem ,chyba za bardzo pesymistycznie myślę,że się nie uda.Na inseminację idę dopiero w sierpniu chcę jeszcze miesiąc sobie dac czas ,pozdrawiam

Gość kaska294
hej bete mam poniżej 2 czyli ciazy nie ma ale jak rozmawiałam z lekarka powiedziła ze mam ja jeszcze powtorzyc bo mogło nie wyjsc bo moze wina sprzetu w labolatorium że nie czuły tak,także jeszcze czekam poki co @ nie mam dzis 28dc temp. cały czas utrzymuje sie się na 37,03 a pozatym powwiedziła ze ta śluzówka na misiaczke nie wyglądała bo za duża narazie czekam i ciut nadzieji mam ze moze sie udało

Gość zuzaM025
a tak w ogóle to jak wygląda ta inseminacja?????

Kaśka - dlatego tak dopytywałam o tą BETĘ, bo ja osobiście samym testom sikanym nie wierzę do końca i wiem, że na tym etapie żaden lekarz nie jest w stanie potwierdzić ciąży. Śluzówka zaczyna się złuszczać dopiero w dniu okresu, więc jesli przesunęła Ci się owulacja to albo okres się spóźni i przyjdzie po czasie albo jesteś w bardzo, ale to baaaaaaardzo początkowej ciąży. Mówiłaś, że masz cykle 26-27 dniowe i miałaś robiony monitoring. W którym dniu i na jakiej podstawie stwierdzono owulację?? Pytam, bo jeśli owulacja była w 12 lub 13 d.c., to nie ma siły żeby BETA robiona w 27d.c nie wyszła... Jedyna możliwość to taka, że owulacja była zdecydowanie później niż myślałaś i możesz być ewentualnie we wczesnej ciąży i hormon HCG mógł dopiero zacząć być produkowany. Jeśli jednak owulacja była potwierdzona wcześniej przez lekarza to ten wynik BETY jest jednoznaczny i muisz go koniecznie powtórzyć. Jeśli wyjdzie taki sam, to niestety musicie starać się dalej... Ja ci bardzo życzę, żeby to jednak była ciąża. Ale szczerze, to wkurzają mnie tacy lekarze, którzy za wczasu robią taką mocną nadzieję, a potem człowiek jeszcze bardziej to przeżywa i cierpi jak okazuje się, że okres się jednak spóźnił i nic z tego. Lepiej się nie nastawiać i mieć miłą niespodziankę, niż gorzkie rozczarowanie. Robiłaś dzisiaj test z moczu??? dzień po spodziewanym okresie powinna już wyjść widoczna druga kreska. Wiem, że jestes teraz bardzo zdenerwowana tą całą sytuacją, to na pewno nie jest łatwe żyć w takiej niepewności. Różne rzeczy się zdarzają i cuda też. Także ja ci bardzo życzę tego małego cudu!!! Trzymaj się!!! i jak najszybciej powtórz badania, żeby wiedzieć na czym stoisz.

Zuza - Spokojnie, jesteś świeżo po laparoskopii, więc trzeba mieć nadzieję, że się uda naturalnie! Inseminacja to taki zabieg, gdzie lekarz wstrzykuje ci przez taką specjalną strzykawkę, uprzednio pobrane i wyselekcjonowane nasienie Twojego męża. Wybierają te najlepsze, najbardziej ruchliwe żołnierzyki, a nastepnie wstrzykują je w jak najbliższej okolicy macicy. Tak, żeby plemniczki nie musiały tracić sił na wędrówkę do macicy i mogły się spokojnie skoncentrować na "flircie" z komórką jajową :) Ty musisz potem leżeć jeszcze z pół godzinki, żeby plemniki się porządnie "usadowiły" :) Kilkanaście stron temu nasza koleżanka Manikomio opisywała dokładnie jak ten zabieg wygląda. Także możesz spróbować poszukać jej wpisu. W każdym razie trzymam kciuki!!

Gość kaska294
no i czar prysł dziś 29dc i temp.spadła do 36,8 czyli nic z tego :( :( :(

Witajcie dziewczynki.Od mojej laparo minęło 4 tygodnie.Jeden jajowód mam drozny i taki był też przed laparo a drugiego nie udało się udrożnić.Staramy sie prawie rok i nic. We wrześniu będe miała 1-szą inseminacje, bo szansa na naturalne zajście to 15 % tak powiedział lekarz, choć ja myślałam że z jednym jajowodem mam 50 % . troszke tego nie rozumiem.Jeszcze przez okres wakacyjny będziemy się starać,a póżniej inseminacja.

Gość werka98
No to mam zaopatrzenie na ten cykl wg wskazówek oczywiście naszej Veny :) clo 1x1 przez 5dni, wiesiołek 3x1 siemie lniane 2x1 długi czas już biorę filik no i od tego cyklu magnez z witaminką b6 :) :) Na razie przeżywam katusze z okresem bo jest w tym miesiącu inny niż zawsze, bardziej jest mi nie dobrze i całe podbrzusze boli. Kaśka więc chyba zaczynamy od nowa razem, co prawda ja mam dziś już 4dc ale idziesz prawie za mnąc :) Masz może konto na 28 dni.pl może dołączysz do moich przyjaciółEK

Gość kaska294
nie mam konta na 28 dni.pl ja prowadze wykres na enpr.pl

Dianko - Normalna zdrowa para "bez przejść" w każdym cyklu ma 20-40% szans na zajście w ciążę. To, że niektórym się udaje w pierwszym cyklu to już tylko szczęśliwy traf. Innym zdrowym parom bez problemów udaje się np. dopiero po 4-5 miesiącach, a mają takie same szanse jak ci pierwsi. Nasz lekarz dawał nam co miesiąc 19% szans, ale to nie jest mało! Także bądź dobrej myśli :) Werko - widzę, że wkraczasz do boju zwarta i gotowa! Pamietaj leki to nie wszystko! spróbujcie zająć sobie czymś czas żeby umilić sobie ten okres starań. Może jakiś romantico weekendzik?? a ty wogóle robiłaś test ciążowy przed ponownym wzięciem CLO?? powinno się zrobić test dla świętego spokoju, bo te tabletki nie są bezpieczne dla kobiet w ciąży. Lepiej chuchać na zimne. No i przede wszystkim zapytaj lekarza o co chodzi z tymi skąpymi @@@???

Gość kaska294
venna86 test owulacyjny wyszedł prawidłowy 13dc owulacja potwierdzona przez lekarza na usg wskazała ze byla 14dc a bete robiłam 26dc a 28 dc wczoraj robiłam test sikany ale popoludniu i wyszła 1 krecha i jak myslisz za wczesnie na testy a ten spadek temp to duzy czy mały z 37,03 na 36,80 zaznacze ze wczoraj 1 piwko na wieczor wypiłam ma to jakis wpływ

Gość werka98
test zrobiłam w sobotę rano i wyszła jedna kreska. Okres mój jużnie jest skąpy bo wczoraj zaczęłam normalnie krwawić.

Gość kaska294
jak możecie to kuknijcie na moj wykres i co o tym sasidzicie

Kasiu - Hmm.. bezlitośnie wszystko wskazuje na to, że nie jesteś w ciąży:( Jak zobaczyłam wynik bety, to on już był bardzo znamienny. W dodatku test robiony po terminie @ powinien wyjść już bardzo widoczny, nawet po południu. Monitoring miałaś tylko raz po owulacji, czy przed owulacją też??? jakie rozmiary miały Twoje pęcherzyki?? Skok owulacyjny jest według mnie dopiero w 17d.c, więc dopiero od tego dnia powinnaś zacząć liczyć fazę lutealną. A więc wynikałoby z tego, że okres dostaniesz jutro albo po jutrze (przy założeniu, że Twoja FL trwa 14dni) i wtedy wszystko się bedzie zgadzało (niestety). Jest jeszcze bardzo nikła szansa, że jeśli owulacja się przesunęła to możesz być we wcześniejszej ciązy niż myślisz. Ale do tego musiałabyś powtórzyć BETĘ. Ale skoro lekarka potwierdziła, że owulacja była w 14d.c, to wygląda na to, że wydłużył ci się cykl i okres niestety przyjdzie w terminie :(

Gość kaska294
pecherzyki mialam 2 w lewym 14mm a w prawym 16mm i to bylo w 11dc i ponoc owulacja byla z lewego dzieki venna

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować