Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kasiaC

Ciąża po laparoskopii !!!

Polecane posty

nie rozumiem juz całkiem tego. wczoraj caly wieczór i noc było już czyściutko a dzis znowu powtórka z rozrywki... znowu zaczęłam krwawic...zreszta piersi bola mnie jak w czasie okresu- z tym ze w tym cyklu bola mnie juz od jakiegos 10dc. Mam nadzieje ze to rozregulowanie po laparo i ze to ostatni "okres" w tym roku ;))

No u mnie tez to wszystko dziwne jest,wczoraj miałam troszeczke a dzis jak wstałam to juz mam mocniej krwawienie.Pewnie sie nie udało i to jest miesiaczka,ale poco mam znów zrobic bete sama juz nie wiem i sie pogubiłam w tym wszystkim niestety.Siedze i płacze sobie bo naprawde juz nie daje rady :(

Gość dede29
Dziewczyny czy moge mieć pytanie do was? Jestem po laparoskopii 3 miesiace i jedna rzecz mnie zastanawia. Przed zabiegiem miałam informację, że mi zrobią nacięcię pod pępkiem w kształcie uśmiechu, no nie powiem to mnie zasmuciło bo mam tendencję do bliznowców a myślałam, ze nacięcie będzie w pępku i potem nie blizny nie będzie widać. Jak mi zdjęto opatrunki to się okazało, że mnie nacięli nad pępkiem, teraz mam długą na 2 cm przerośniętą bliznę. Jak się pytałam ordynatora dlaczego tak się stało to tylko się uśmiechnął że robia raz tak a raz tak, zależy od operatora. Lekarza, który mi to zrobił w ogóle na oczy nie widziałam. A u was jak to wygląda?? Wiem ,że nie ta tym się tu skupiacie ale chciałabym wiedzieć. Pozdrawiam

u mnie nadziecie jest pod pepkiem, w ksztalcie usmiechu. Widoczne jest ale nie rzuca sie jakos zbytnio w oczy. za to przy jajnikach jest niewidoczne wcale

dede2 U mnie juz rok minoł od laparoskopi,a blizna pod pepkiem jest malutka i prawie juz nie widoczna:) nie przejmuj sie tym ;p Ty masz dopiero świeża blizne i dziwnie wyglada bo jest jeszcze opuchnieta,ale zobaczysz ze bedzie ta blizna prawie nie widoczna po jakims czasie :)

agnieszka mam czesto tak samo jak ty ze cos niby wydaje nam sie logiczne ze jest zbyteczne a tu kazda robic. U mnie wczoraj lekarz kazal brac luteine dalej.. niby po co skoro mam krwawienie ale kazdy organizm jest inny wiec moze u mnie tez w ten sposob reaguje. Lepiej chyba zrobic niz pozniej zalowac ze jednak moglo to cos dac... Pamietaj ze pojawienei sie krwawienia wcale nie musi oznaczac ze nie jestes w ciazy.. czasami dziewczyny miesiaczkuja do 3-4 miesiaca ciazy. Moze Twoj Gin widzi jakąs nadzieję???

justa27a Tak wogóle to nadal bola mnie piersi,boli mnie podbrzusze i kłuja jajniki,powiedział ze mam zrobic jeszcze bete hcg z krwi i powiedział to z takim usmiechem,wsómie powiedział ze wszystko jest czyste i jajniki tez czysciutkie sa. I wogóle zastanawia mnie to ze dał mi l4,chodz go nie chciałam brac,to powiedział ze musze wziasc.A najlepsze jest to ze przedłuzyli mi umowe do lipca a ja tutaj mam teraz l4,a osoby co wracaja z l4 to ida od razu do zwolnienia,same problemy i troszku boje sie. Tak myslisz ze ma jakas nadzieje lekarz?? Obys miała racje kochana wiesz :)

Gość dede29
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, znając mój złośliwy organizm jednak nie spodziewałabym się cudów. Chyba mi się zrosty porobiły na jajnikach bo czuję koszmarny kłujący ból jak się trochę pomęczę na kibelku, promieniuje nawet w okolice pochwy i odbytu. Czy to minie czy musze się z tym pogodzić?

agmoszka najlepsze wyjscie to zrob bete... na dostarczenie zwolnienia masz 7 dni od jego wypisania, wiec jesli wynik wyjdzie duzy to ozncza ze jestes w ciazy to wtedy pojdziesz na l4, a na dzis moze wez urlop na żadanie. Może akurat lekarz cos wiecej widzial, tylko moze nie byl pewny czy to ciaza. Jest jeszcze jedna mozliwosc nie wiem czy nadal aktualne to jest) ze mozesz go poprosic aby na zwolnieniu nie wpisywal Literki B- tyle ze wtedy masz zwolneinei platne 80% ja tez mam cykora aby nie dostac wypowiedzenia... po powrocie ze zwolnienia po laparoskopii (prawie 3 tyg) najpierw dyrektor techniczny mnie sie spytal czy nadal bede sie starac zajsc w ciaze a pozniej nastepnego dnia prezes czy to prawda ze sie staram o dziecko. na to ja mu odpoweidzialam ze sie staram ale nie od dzis tylko o 2 lat.. i wyszlam z jego pokoju.. .takze wszystko jest mozliwe...

dede bylas na wizycie kontrolnej po laparoskopii???? ja jestem miesiac i dawno juz nie mam tych problemow

justa27a No raczej urlopu na żadanie nie wezme bo dzis mamy postuj przymusowy wiesz,a wczoraj byłam w robocie od 6 do 11:45 bo wziełam przepustke a lekarz mi wystawił l4 od wczoraj juz.Jak narazie to mam tylko do 13 kwietnia zwolnienie,i kazał dzwonic jak bede miała wynik bety. U nas chyba 80 osób polecialo co wróciło z l4.

agnieszka an ie mozesz wypisac urlopu na wczoraj?? nei wiem czy u was funkcjonuje ale u nas jest cos takiego ze dzien urlopu można podzielić sobie na dwa dni (po 4 h ) ( ale u nas mniejsza firma). Tego zwolnienia wtedy nei musisz oddawac do zakladu pracy, a jak bea wyjdzie wieksa to we wtorek poprosisz o drugie zwolnienie. Jak jestes w ciazy to nie moge Cie zwolnić !!!

Gość dede29
Justa, kontrolę miałam po 3 tygodniach od operacji ale polegało to na tym, że lekarz obejrzał rany i pytał, czy chcę przedłużyć zwolnienie. Zapowiedział, że mi zrobi USG na następnej wizycie. Powinnam iśc w tym tygodniu ale nie bylo wolnego terminu i dopiero za 3 tygodnie się umówiłam - chodze na NFZ.

dede a nie mozesz zadzwonic do rejestracji i powiedziec ze cos sie dzieje dziwnego ze jestes po laparoskopii i prosilabys o przesuneicie terminu na troche wczesniejszy, jezeli sa ludzcy to powinni pójść na to . Ewentualnie zapytaj się lekarza czy przyjmnie Cie poza kolejnościa

justa27a Tak tylko ze mój lekarz ma urlop od dzis do przyszłego piatku wiesz. Nie wiem czy u nas jest takie cos.na wczoraj mam od 11:45 wypiłam przepustke wiesz.Sama nie wiem,troszku sie boje,ale jc to bede szukała innej roboty niestety.

Gość dede29
Nie ma takiej możliwości, 2 razy dzwoniłam i to samo. Wcześniej ten ból pojawiał się nagle, miałam przez 2 miesiące zaparcia po operacji i dopiero od niedawna jest lepiej ale jak się wymęcze w kibelku to mnie wtedy kłuje. Lekarz zanim dał mi skierowanie na laparo to uprzedzał, że moga byc problemy z zajściem w ciąże. Czytałam, że zrosty robią się u 90 % pacjentów po operacjach na jamie brzusznej. Myśle, że gdzieś mi tam nerwy poprzecinali i dlatego czuję ból też w pochwie czy odbycie.

agnieszka nie marudź tylko gnaj na bete... popoludniu postaraj sie przedzwonic czy sa wyniki. jesli wynik bedzie pozytywny we wtorek zaniesiesz zwolnienie, a jeli negatywny po postaraj sie zalatwic urlop na wczoraj (nie wiem w jaki sposob u was rozlcza sie przepustki)

Bede gnała na bete jak mój brat wróci czyli po 13stej pojade na bete.No ja tez nie wiem w jaki sposób sie rozlicza u nas przepustki,tam wogóle ciezko sie cokolwiek dowiedziec wiesz.

Bete powinno sie robic w odstepach 48h zeby sprawdzic czy nastepuje podwojenie, czy przyrost jest prawidlowy. No ale w twoim przypadku wazne jest narazie czy jest jakikolwiek przyrost. Zycze powodzenia :)

Plotka ja 1wsza bete robiłam w poniedziałek wiesz,a wynik miałam w srode. ale zrobie we wtorek po świetach i sie zobaczy jak wyjdzie :)

Gość mamusia81
dede ja też mam nacięcie pod pępkiem , moja koleżanka w pępku nie wiem co jest lepsze ja mam skłonności do bliznowców, a Ona mówi że jej pępek wygląda jak by był cały czas brudny. Ponoć środek dostępny bez recepty o nazwie DERMA BLIZN jest bardzo dobry.

Gość nevergetup
Ja też mam bliznę w pępku. Minęło 5 miesięcy i już prawie nic nie widać. :)

Wesołych i szczęśliwych świat ( i nie tylko świąt) no i spełnienie tych najskrytszych marzeń oraz duzo fasolek na wiosnę

Dziewczyny, ja wam powiem, że mam dwa nacięcia na jajnikach , i dwa w pępku, nic u mnie nie widać w pępku już, a laparo miałam 14 marca. Ale blizny na jajnikach są grube, chodzi mi o to ,że takie zgrubienia są. Ale niewiele je widać...

Cześc dziewczyny. Jak tam święta, Ktos ma dobre nowinki? ja niestety nie ... Okres wczoraj dostałam. Dziś mam wizytę u mojej gin, czekałam na nią 3 tygodnie a jak na zlosc przyszedl okres, ale mimo to idę. Ponieważ muszę się jej pokazac, chociaz zeby cos powiedziala. Wieczorem dam wam znac ;) Trzymajcie się . Powiem Wam jeszcze, że to prawda ,że poerwszy okres po laparo jest straszny, wczoraj myslalam ze umre, strasznie krwawilam i bol byl straszny. eh. Ale dzis już żyję ;)

psikusek ja Cie pociesze.. ja mialam juz drugi okres po laparo i tez byl okropny- nigdy jeszcze takiego nie ialam ze lecialo jakby kran odkrecic, nawet zastanawialam sie czy przypadkiem nie jechac na oddzial bo tamon wytrzymywal doslownie 10 min i to juz byl 6dc i okres dostalam po 15 dniach od poprzedniego

Dziewczyny nie wiem co mam myslec wogóle. dzis byłam zanies l4 do pracy i babka w biurze siedziała i powiedziała mi ze musze przynies zaswiadczenie od lekarza ze w ciązy jestem,zrobiłam wielkie oczy i mnie zatkało. A na zwolnieniu był kod B. i dzwoniłam do lekarza a on mi powiedział ze wpisał O26 poronienie zagrażajace i co ja mam teraz wogóle myslec,bo sama juz nie wiem. Dzis zrobiłam bete i jutro po 13 mam wynik,oby byl wyzszy niz poprzednio,ale nie robie se zadnych nadzieji.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować