Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kasiaC

Ciąża po laparoskopii !!!

Polecane posty

Gość werka98
no właśnie kiedy teścik :) pomału się na forum rozkręcamy za niedługo to i my będziemy oczekiwać okresu a raczej jego braku:) U mnie coś dziwnego się stało bo myślałam, że przy ziółkach okres dostaje się i poprostu trwa a ja wczoraj w nocy dostałam krwawienia ( mocno czerwone) na dziś czysto. Hm sama nie wiem czy to był mój pierwszy dc czy dalej czekać. Ploteczka już pewnie jesteś już mamusią : ) czekamy na dobre wiadomości

Gość nevergetup
Werka ja też mialam taką @ leciało jakby chciało a nie mogło i głównie 3 dni plamiłam tak na brązowo więc nie przejmuj się tak działają ziółka:) a jak nie będziesz liczyć dni to lepiej łatwiej się wyluzować i zaskoczyć :)))

Gość werka98
nevergetup tzn ze nie liczyłaś dni ? bo tak jak pisałam kiedyś mój m pracuje na wyjazdach i rzadko jest w domku 2-3 dni w tyg czasem częściej dlatego te najbardziej dni płodne jeżeli już nadejdą chciałabym wykorzystać. Ale ty z perspektywy starań wiesz ile trzeba żeby był sukces :) :) więc czy faktycznie wcale a wcale nie patrzeć na to jakie to dni? To dobrze że też tak miałaś znaczy że ziółka działają, a dziś pół dnia coś mi wierci w brzuchy może ta wredna się zbiera to przyjscia :/

i już po weselu i po testach wczoraj wieczorem dostałam plamienia wiec nie ma po co testowac :(( tylko mi się cykl wydłużył a piersi mnie dalej bolą ahh....

heja, ja już też po weselu i u mnie również było plamienie ale jak sobie obliczyłam na około 9-10 po owulacji, takie brązowe plamienie hmmm, @ mam dostać koło środy/ czwartku więc nie wiem co to było, dziś już nie mam tego plamienia, ale nie mam jakoś wrażliwych piersi i tempa tylko 36,8 więc czy można się tu doszukiwać objawów ciąży, chyba za wcześnie. co myślicie o tym plamieniu ? może to być zagnieżdżenie? pozdrowionka dla wszystkich starających się!!!!!!

Tulusia u mnie było bardzo podobnie - trzymam kciuki aby to była implantacja !!

Dziewczyny, ja też trzymam za Was kciuki żeby to było implantacyjne plamienie :-) życzę powodzenia!!!

DZIĘKI za kciuki, ja mam ogromną nadzieje że się udało mimo że mało mam takich typowych symptomów ciążowych.

Gość justaa27a
Talusia ja niby jestem na poczatku 6 tyg ciazy i ciagle nie moge doszukac sie u siebie chodz jednej oznaki ciazy (pomijajac jednodniowe wymioty ) w sobotę jeszcze raz robilam test czy nadal sa 2 kreski ;))

Gość justaa27a
AMS poki nie ma zywej krwi to nadzieja zawsze jest... dosc czestospotykane jest plamienie brazowe w terminie spodziewanej @

Gość justaa27a
no wlasnie nie... nic... sbolaly mnie najpierw piersi pozniej brodawki ale po terminie spodziewanej @ wszystko ustało

Justa ja też do 6 tyg nic, tylko sikałam często. a w 6 tyg jak się mdłości zaczęły to masakra do dziś ;-) powiedziałaś już rodzicom? kiedy na wizytę dokładnie jedziesz?

Gość justaa27a
wizyte mam 27 wrzesnia .... a rodzice poki co nic nie wiedza... w kolo wszyscy wiedza a oni jeszcze nie .... Tescie jutro wracaja z Ustki wiec mzoe bedzie lepsza okazja ... a z moimi umowilam sie w niedziele na obiadzik wiec pewnie wtedy im powiem bo nie wytrzymam do 18 pazdziernika wtedy moja mama ma 60 urodziny.. ale to caly prawie miesiac... dostanie wczesniejszy prezent ;))

Gość balitata34
cześć dziewczyny 28 miałam laparoskopię usuneli torbiel endo, ogniska endo i mięsniaka. nie miałam sprawdzanej drożności nie dostałam żadnych lekarstw tylko mam działać czy to normalne? tydz temu powinnam dostać @ i coś mi się spóźnia po laparaskopi

Gość balitata34
ktoś mi odpowie:)?

Gość nevergetup
To że nie miałaś sprawdzanej drożności jest winą lekarza kierującego na laparo.. Nie zawsze to robią ale lepiej zrobić wszystko za jednym razem. Co do lekarstw nie zawsze dają i to jest całkiem normalne. Normalne jest również, ze @ może się przesunąć gdyż była to dość poważna ingerencja ingerencja.

Gość mi1979
no właśnie ja też czekam na @ po laparo by dzialać, a tu się ociąga; zawsze miałam krotkie cykle 23-25 dni a teraz 26 dc i nic. Wieeem wiem to 1 dzien ale ja chce juz dzialać. A najlepiej to chce już być w ciąży :), ale to niemozliwe.... Chociaż bzykanko było przed samą laparo i zaraz po niej :P

Gość balitata34
dzieki kochane za odpowiedz, mam takie pytanie może głupie:) ale myslicie że jak tam już weszli to mogli bez drożności zobaczyć ze wszystko ok z jajowodami?

Gość mi1979
nie ma takiej możliwości, muszą wpuścić płyn lub kontrast i w taki sposób sprawdzaja czy jajowody są drożne, gołym okiem bez tego nie da się okreslic

Gość balitata34
to ja nie wiem czemu lekarz mi tego nie zlecił, a twierdzi że nie ma już przeciwskazań bym zaszła w upragnioną ciąze:(

Gość justaa27a
a moze mialas wczesniej HSG ??

Hej! Ja jestem już po wizycie. Mały cudownie fikał :-) wszystko jest ok. Balitata, no dziwne, że nie sprawdzali tej drożności Tobie. Może rzeczywiście miałaś hsg wcześniej. Skoro kazał działać to działajcie, a jak nie będzie wychodziło to może warto pomyśleć o zmianie lekarza i powtórzyć laparoskopię z pełnymi badaniami.

Gość nevergetup
Asik i wrażenia??? Fajne uczucie zobaczyć w końcu malutką istotkę z rączkami i nóżkami??

Gość justaa27a
asik u mnie wlasnie nie bylo potrzeby badania droznosci bo mialam 4 miesiace wczesniej HSG i celowo z tego zrezygnowali ...... he ja juz nie moge doczekac sie swojej kijanki ....

Jej... wrażenia cudowne :-) mały się nie chciał obrócić żeby mu kark zmierzyć a my się cieszyliśmy, bo lekarz czekał a my dłużej mogliśmy na niego popatrzeć :-) najfajniejsze były rączki właśnie. Za 2 tyg jesteśmy umówieni jednak na prenatalne to już może może będziemy wiedzieć jaka płeć... Justa szybko minie zobaczysz. Ja też się nie mogłam doczekać chociaż pęcherzyka na usg a teraz już prawie 4 cm wierci mi się w brzuchu :-)

Asik gratuluję CI bardzo, ja czekam na @ jeśli się nie pojawi do czwartku to testuję, już nie mogę wytrzymać z niecierpliwości......

balitata też się dziwię że Ci od razu nie zrobili drożności, mi lekarz zlecił laparoskopię jak dostanę @ i powiedział że wszystko za jednym razem zrobimy: nakłuwanie, usuwanie torbieli i drożność.....

Gość mi1979
asik6 auper, szczęściara z Ciebie :), a fasolka już duża jak ma 4 cm :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować