Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kasiaC

Ciąża po laparoskopii !!!

Polecane posty

moja beta z soboty to był 28dc, 417.800 !!!!! nie wiem czy to dobra czy zła beta ?

Jeny, idealna!!!!!! I nic innego to nie znaczy jak ciąża na tysiąc procent!!!! Widzisz? I Ty też szczęściara jesteś!

3-4 tydzień ciąży: 9-130 mlU/ml 4-5 tydzień ciąży: 75-2600 mlU/ml 5-6 tydzień ciąży: 850-20800 mlU/ml 6-7 tydzień ciąży: 4000-100200 mlU/ml GRATULACJE ale mamy wysyp w tej jesieni :))

Ach jak się miło robi... co raz więcej ciężarówek! Super czas, więc mam nadzieję, że statystyki będą nadal rosły :-) Lalka, fajne uczucie tak zobaczyć to serduszko. Wtedy człowiek dopiero się na pewno przekonuje, że ten lokatorek jednak jest :-)

Serduszko już w 6 tygodniu można zobaczyć, bo usłyszeć to my usłyszeliśmy na koniec 13 tyg na usg prenatalnym :-)

anusia 2409 mnie w zasadzie teraz tylko piersi bolą i innych objawów nie mam. no naprawdę super uczucie zobaczyć to bijące serduszko, w sumie to nawet sie nie spodziewałam że dzisiaj spotka mnie już cos takiego:) ślę potwierdzone ciążowe fluidki dla staraczek :)

anusia 2409 mnie w zasadzie teraz tylko piersi bolą i innych objawów nie mam. no naprawdę super uczucie zobaczyć to bijące serduszko, w sumie to nawet sie nie spodziewałam że dzisiaj spotka mnie już cos takiego:) ślę potwierdzone ciążowe fluidki dla staraczek :)

super wiesci ... bociany u nas nie spisaly sie na wiosne jak lecialy ale za to supeer jak zaczely odlatywac;)) jesienny wysyp ;) a moze widac ze dni zaczely sie coraz zimniejsze i trzeba bylo sie jakos ogrzac ;))

Gość mi1979
no kochane to dla utwierdzonych juz w swym szczęściu wczesniejszych niedowiarków ogromne gratulacje! u mnie nic nie będzie w tym cyklu, zreszta czy w ogole kiedykolwiek będzie? na poczatku zaraz po @ były w sumie intensywne przytulanki, ale później moja połowa się chwilowo poddała, miała dosyć, a potem się posypało tak, że mijaliśmy się w domu, ja z pracy a on na nockę, jak on wracał z nocki to się nawet nie widzieliśmy chyba że mijając jak ja już w drodze do pracy... a teraz to już pewnie sensu nie ma się wysilać :( a ja w pracy nie wyrabiam, psychiczni wysiadam jak nigdy, nie nawidze tam chodzic, marzę tylko by już nigdy nie musiec rzebywac z tymi idiotami, i już wypowiedzenie mam ręce, ale się waham, boje że jak zloże to pewnie złośliwość losu sprawi że inne szcęście przyjdzie, i jak najbardziej tego chce, ale co ja zrobię? bez ubezpieczenia, pieniedzy, a nikt do pracy przeciez mnie nie przyjmnie :((( k... ale to powalone

Mi, mogę Ci tylko poradzić żebyś na razie uzbroiła się w cierpliwość. Uwierz mi przeżywałam to samo co Ty jeszcze parę miesięcy temu. Też do pracy z płaczem prawie chodziłam, mąż mój tez na zmiany więc się często mijaliśmy. Nawet wspólna niedziela raz w miesiącu była cudem... musisz się w cierpliwość uzbroić, bo inaczej zwariujesz! Dasz na pewno radę, ja naprawdę nie należę do cierpliwych, ale dałam jakoś radę. W ciążę zaszłam dopiero 5 mscy po laparo i to podchodziliśmy w tym cyklu do inseminacji, bo się okazało, że nawet owulacji nie miałam. Bądź dobrej myśli! Wiem co przeżywasz!

powtórzyłam dziś betę, wynik o 15, mam nadzieje ze przyrośnie, a w piątek idę na usg :D juz snie nie mogę doczekać :) dziewczynki tu na forum jest tele przypadków cudów-dosłownie że musicie wierzyć, poprostu to czasem musi potrwac a czasem przychodzi w najmniej spodziewanym momencie, ja mam chyba wszystkie choroby, hormony rozhuśtane na początku strasznie, niedoczynność tarczycy, endometriozę, podejrzenie pco myslłam ze tylko inseminacja a tu zaskoczyło w najgorszym momencie mojego życia, cuda sie zdarzają, będzie dobrze, trzymam kciuki za wszystkie staraczki !

Gość ewelinka9104
witam Was dawno tu nie zaglądałam , lallka gratuluje ja też miałam dwa miesiące temu laparo i nadal nic:(:(:( jestem zalamana, wogole to w tamtym miesiącu mialam znowu torbiel ;( czy jest jakaś rada żeby ihc nie mieć??

cEZSC DZIEWCZYNY CZY KTORAS Z WAS MIALA BADANIA AMH? JA MIALAM JE WLASNIE TERAZ ZROBIONE I SA KOSZMARNE, CZY WIECIE COS NA TEN TEMAT? CZY KTORAS Z WAS SLYSZALA ZE Z NISKIM AMH MOZNA ZAJSC W CIAZE? PRPSZE O ODPOWIEDZ

anulla pierwsze słysze o takim badaniu napisz cos wiecej

to jest rezerwa jajnikowa, dopiero teraz po tylu latach staran i po przebytej endometyriozie i po 4 laparoskopiach znalazl sie madry lekarz ktory mi powiedzial ze musze zbadac te rezerwe bo przy kazdej ingerencjii na jajowodach lub przy tworzeniu torbieli taka rezerwa spada, , sa to twoje komorki jajowe, ktore wytwarza janik, ta rezerwa okresla czy mozesz zajsc w ciaze, i mnie wyszlo duzo, duzo ponizej normy, jestem zalalana, nie wiem co robi ,bylam z tym wynikiem u mojego endokrynologa i powiedzial mi tylko abym narazie nie panikowala on ta bedzie konsultowal i da mi znac co dalej. ale ja nie wytrzymam tego czekania,

Gość nevergetup
anula mi gin kazał zbadać rezerwę po laparo i powiedział, że jak wynik nie był by dobry to poleca inseminacje. U mnie nie doszło nawet do badania bo się udało:)

ANULA U MNIE REZERWA BYLA BLISKA MINIMUM- GIN STWIERDZIL ZE POPROSTU MUSIMY PRZEJSC DO BARDZIEJ EFEKTOWNYCH DZIAŁAN I ZE JUZ ZBYTNIO NIE MOZEMY ROBIC ZABIEGOW NA JAJNIKACH ..

dziekuje dziewczyny za odpowiedzi, a prosze powiedzcie czy w takim razie przy niskiej rezerwie, no w moinm przypadku nie ma jej wogole, rosna pecherzyki? bo jest to dla mnie troche dziwne, pol roku temu bylam stymulowana i pecherzyki rosly, mialam ich nawet 3 ,aiec co jest z ta rezerwa???

justa a co to znaczy bardziej efektywnych dzialan? i czy te dzialania przyniosly efekty? a jaka mialas ta rezerwe janikowa jesli moge zapytac?

nie pamietam dokladnie musialabym w domu sprawdzic ... efektowniejsze dzialania to np inseminacja ;)) i stymulacja cykli przed czym ja sie dlugo branilam

nie pamietam dokladnie musialabym w domu sprawdzic ... efektowniejsze dzialania to np inseminacja ;)) i stymulacja cykli przed czym ja sie dlugo branilam

anula niska rezerwa wcale nie oznacza ze cos jest teraz nie tak... poprostu jajniki maja jakas okreslona ilosc pecherzykow jaka moga wytworzyc ... jak rezerwa jest niska to oznacza mniej czasu zostalo prawidlowego funkcjonowania organizmu

zrobiłam dzis bete znowu i wyszło 1234.00, 4 dni temu w sobote było 417 jakos to dobrze przyrasta ??? jak sie dzis bałam odebrać te wyniki, w piątek ide na usg :)

gratuluje ci i trzymam kciukasy zby bylo wszystko ok. ciesze sie bardzo naprawde bo ja jakos nie wierzylam w te inseminacje a tu fajnie slyszec takie wiadomosci, a tylko niska rezerwa byla przyczyna inseminacjii? czy cos jeszcze? ile razy mials robiona i za ktorym razem sie udalo? przepraszam ze tak pytam, ale sama bede sie przygotowywala, chialam invitro,ale moze i mi by sie udalo poprzez inseminacje, a wiadomo ze koszta sa nizsze? napisz prosze cos z czym borylkalas sie i ile czasu staraliscie sdie o dzidize.I JESZCZE RAZ BARDZO GRATULAUJE :-)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować