Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kicia22

Nadmierne owlosienie

Polecane posty

Witam:) mam ten sam problem co Wy.... u siebie zaczełam zauwazać moje włoski tam gdzie nie trzeba w tym roku na wiosne:( od zawsze mialam wieksze wloski na rekach ale tylko do łokci (efekt gowniarskiej glupoty) ale od łokci w góre to problem zaczął od niedawna i siega daleko bo az na plecy i z przodu łaczy sie klatka piersiowa:( mam tez owlosienie na brzuchu i na plecach nad pośladkami oraz miedzy piersiami i na nich. wokol sutkow pojawily mi sie tez po jednym czarnym dlugim wlosku. Twarz mam jak brzoskwinia i wydaje mi sie ze problem sie nasila.... albo to juz moja obsesja:/ a i jeszcze wlski mam na dloni i palcach NASZCZESCIE TO WSZYSTKO SA JASNE WOSKI w niektorych miejscach krotsze w innych dluzsze jak narazie nic z nimi nie robie i staram sie o nich nie myslec. gorzej jest z nogami:( kolana i w dół to czarne klaki ktore trzeba golic co drugi dzien ale staram sie robic to jak najrzadziej bo i tak chodze w spodniach. od kolan w gore tez problem nie jest maly jak do tej pory usówalam wloski tylko z tylniej czesci ud ale niestety teraz problem sie nasila na calosci ale jeszcze ich nie usuwałam bo nie wybieram sie nad wode ani nigdzie. moja myszka tez jest bardzo owlosiona tak ze klaki wychodza na uda i sa bardzo dlugie.:( niedzy posladkami tez mam czarne klaki ale do tej pory myslalam ze kazdy je tam ma i sie nimi nie przejmowalam ale po przeczytaniu jakiegos tam forum okazalo sie inaczej. ale mimo to nie zamierzam ich usuwać bo nawet nie wiedzialabym czym. zreszta nikt poza mezem ich nie widzi:) ja próbuje uczyc sie z tym zyc bo sposobu na to nie ma:( na laser czy cos to sie nie nadaje bo nie mam twardych i grubych, wiec trzeba jakos uczyc sie z tym zyc. mam nadzieje ze mi sie to nie bedzie juz wiecej pogarszalo bo taki stam moge jeszcze zaakceptowac:) Pozdrawiam:)

Gość marttt
Siema wszystkim! ostatnio zauważyłam u siebie pojedyncze długie i grube włosy na klatce i na piersiach. Zaczynam łapać paranoje, czy to nie przypadkiem nie są to pierwsze objawy hirusizmu. Mam spore owłosienie na brzuchu- grube i czarne włoski, natomiast pachy, nogi i bikini raczej normalnie. Ręce, hmm.. w sumie są długie i gęste jedne jasne, jedne ciemne, ale je też olewam. Najbardziej martwią mnie te na klatce i piersiach, zdarzają się i takie co mają 2cm długości! śmieszne, że niektóre są dwukolorowe- białe od skóry do połowy włosa i czarne od połowy do końca.. Idę do lekarza, zobaczę co powie, a jak znajdzie sposób na zwycięstwo to bd się odzywać ;) Pozdrawiam.

Witajcie znacie jakis dobry krem ale naprawde dobry ktory mozecie smiało polecic mam ten problem co wiekszosc z was to koszmar a ostatnio wydaje mi sie ze sie nasilił wstyd normalnie wychodzic z domu a odkąd wruciłam do pracy po wychowawczy bradzo z tego powodu cierpie rano wstaje pierwsze co łazienka i maszynka zebym wygladała jak człowiek prosze o rade na laserowe usówanie mnie narazie nie stac trzymajcie sie pozdrawizm

w twoim wypadku najważniejsze jest , żebyś poszła do lekarza, bo może masz coś z hormonami skoro masz takie owłosienie, najlepiej to skonsultować bo szkoda twoich nerwów i myślę, że depilacja laserowa byłaby dużym ułatwieniem dla ciebe wybierz się na konsultacje, do jakiegoś dobrego salonu np studio laser i zobacz co Ci powiedzą, myślę, że to będzie rozsądne

Gość Koniczyna88
Czy ginekolog może przepisać DIANĘ ? Czy tylko endokrynolog? Poszłabym do mojego endkorynologa, ale wizyta bedzie prawdopodobnie dopiero na wiosnę - a pojawily się znów u mnie włoski na brodzie, w kierunku szyji... ciągle chodze w szalach, chustkach, ale ileż można? Brałam kiedys Androcur, po którym miałam 3 tygodniowe okresy... Lekarz powiedział aby przestac brac.

hey musze sie pochwalic bo nie wytrzymam :-) Tak jak wy mam nadmierne owłosnienie- wąsik,broda,bikini to najgorzej oczywiscie nogi i ręce,brzuch posladki tez ale moim najwiekszym zmartwieniem jest-był wąsik.... 10 dni temu zrobilam laserem wąsik-1 raz- pani mnie nastawila od razu ze zabiegow bedzie nawet kilkanascie bo w przypadku twarzy zawsze jest wiecej niz na reszcie ciała- no ok i nie spodziewalam sie zadnego efektu po 1 razie a tu własnie przed chwilą w łazience podrapalam przed lusterkiem delikatnie po tych krociutkich odrastających włoskach i SZOK zaczeły wypadac- radosc taka ze hoho naliczyłam w umywalce 25 szt wypadnietych włoskow- w takim tempie szybko ich sie pozbede DZIEWCZYNY WARTO SIE WYBRAC NA TEN ZABIEG jA ZWLEKALAM TYLE LAT ALE TERAZ Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM

pewnie , że warto , nie ma co czekać i zwlekać bo tylko człowiek się nie potrzebnie męczy , bo w końcu zaraz po pierwszym zabiegu włosy już są słabsze i widać różnicę już po pierwszym zabiegu także warto, a już na twarzy to już w ogóle

zgadzam sie w takim wypadku najlepiej jest zainwestować w depilacje laserową , to jest najlepszy sposób pozbycia się nadmiernego owłosienia, skuteczniejszej metody nie ma tylko laser usuwa cebulkę włosa dzieki czemu włos już nie odrasta , a to jest bardzo istotne, tez polecam studio laser bo jest jednym z najlepszych gabinetów w polsce i maja jedne z najnowoczesniejszych laserów a to nie jest bez znaczenia

Gość Annolina_29
Cześć :) nie jestem zwolennikiem dr.google ale podpytać można :) Mam problemy z utrzymaniem odpowiedniej wagi, są oczywiście problemy z nadmiernym owłosieniem ( na twarzy, na brodzie, podbródku ,szyi , brzuchu, na dekolcie i piersiach) oczywiście jak dla zdecydowanej większości i dla mnie jest to problem. W lutym usunięto mi potworniaka razem z jajnikiem i jajowodem - początkowo że to jest źródłem moich problemów, jednak po przebadaniu guza okazało się że nie. Dziś dostała receptę od lekarki na Yaz . Oczywiście bez żanych dodatkowych badań - ot tak na ładne oczy. Boję się że te tabletki tylko pogorszą , boję się że owłosienia będzie znacznie więcej i że nie ogarnę wagi - czyli będzie dramat. Czy któraś z Was ma może doświadczenia z tymi tabletkami ?

Gość blablaniewiem
Koniczyna88 nie wiem czy jeszcze tu zaglądasz ale Diane przepisuje Ginekolog, z tym ze powinnaś zrobić sobie badanie Testosteronu estradiolu i ogólnie sprawidzć jesli jest za duzy testosteron z jakich przyczyn jest za duzy. Ja mam to samo coraz więcej włosków na brodzie w kierunku szyi i coraz gorsze samopoczucie z teog powodu, ale na razie czekam na wizyte do endo. U ginekologia byłam i jajniki mam w porządku ale zobaczymy co dalej...

Gość gusia301
hej dziewczyny,ja i moje włosy znamy sie od zawsze i przyzwyczaiłam sie do nich,ale jak poznałam mojego męża i zaczełam wspólzycie pojawiła sie broda.nie jakiś tam meszek aale zakręcone kłaki.badania wyszły dobrze.nic z tym nie robiłam,az pewnego dnia kolezanka zabrała mnie do kosmetyczki,a ta usuneła mi brode i wąsa woskiem,od tamtej pory mineło 8 lat.chodziłam co 2 tyg.regularnie .w miedzy czasie urodziłam dziecko,po porodzie brałam diane włoski rosły ale wolniej.obecnie czekam na trzecia córke,od roku nie byłam u kosme.wyrywam je pęsetom co 2 dni.wąsik sie zmniejszył i jest niewidoczny,a było go widać z daleka.włoski z piersi tez usuwałam recznie bałam sie ze beda przeszkadzac dziecku przy karmieniu piersia,teraz tez jest ich mniej.chciałam laser,ale słyszałam ze to boli,trzeba zapuscic,nie mozna sie opalac i nie działa na wszystkie kłaki.w rodzinie nikt tego nie ma,mam nadzieje ze moje dziewczynki to ominie na razie są blondynkami.

Gość jasama1234
Ja też leczyłam się hormonalnie, ale nie diane tylko cyprodiolem. W połączeniu z wizytami u kosmetyczki efekt jest bardzo zadowalający. Włoski się osłabiły i da się już jakoś z tym futrem żyć.

Gość wera^^
niektóre kobiety są dorosłe i mają owłosienie a ja mam dopiero 14 lat i mam nadmierne owłosienie na pośladkach i kręgosłupie rękach i pod pepkiem.nawet na brodzie mam 3 czarne włoski poprostu jestem przerazona .już niewiem co mam robić jak mówie mamie o tym to mówi że to mój typ urody i tak mnie Pan Bóg stworzył. przez 2 lata charowałam żeby schudnąc i mi sie udało schudłam i to spooro ale ch*j z tego skoro po dostaniu okresu mam nadmierne owłosienie i niemoge sie pokazac w stroju 2 częsćiowym na plaży chodze dopiro do 1 gim jestem załamana , niewiemm co mam robić

Gość biedaki
a ja sie dzieki temu miedzy innymi mam ochote zabic

Cześć! Mam 16 lat i włoski WSZĘDZIE! Najbardziej uciążliwe są: broda, szyja i baczki. Wiem, że nie powinnam tego golić, ale inaczej się nie da ;c Powiedźcie mi co mam zrobić ?

Gość anom.
Wiecie . ja mam wlosy na plecach ,a le na szczecie jasne bo blondynka , na rekach tez mam duzo i na brzuchu i dekoldzie .. ale na szczescie jasne .. i nie wiem jak sie tego pozbyc bo golic tam nie bede bo potem bedzie gorzej . Ponoc mowia mi zeby isc z tym do lekarza i cos z tym zrobic tylko jakiego i co on moze z tym zrobic ?

Gość Owłosiona dziewczyna !
Witam was dziewczyny ! mam ten sam problem co wy nadmiene owłosienie na twarzy brodzie , brzuchu , piersiach , plecach , nogach , recach dosłownie wszedzie ! Podejrzewam ze to po tacie w genach odziedziczyłam ten problem bo moja siostra nie ma takiego problemu jak ja. Owlosienie to moje utrapienie zle sie z tym czuje nie wiem jak moj chłopak na to zareaguje jak zauwazy moj problem ? Ale weszłam tutaj i widze ze nie jestem sama jest nas wiecej i czytałam wasze problemy sa podobne do moich nie mozemy z tego powodu sie załamywać i poddawac musimy walczyc z tym problemem to my musimy rzadzic włosami niechcianymi a nie one nami !!! pamietajcie ! Musimy jakoś dac rade codzienna depilacja jest uciązliwa , czy golenie ale musimy sie przyzwyczaic i pogodzic z tym byc pewne siebie ! nawet jak inni sie z nas smieją lepiej obrucic to w żart i tez sie smiac to jest naturalne takie nas stworzyła natura to ci co z nas sie smieją są ufoludkami niedojżałymi ludzmi nie popadajmy w ruine i nie miejmy z tego powodu doła jak bedziemy pewne siebie i podkreslimy swoje atuty kobiecosci to inni tylko bedą nam zazdroscic. Uswiadomiłam sobie nie warto życia marnowac na takie problemy cieszmy sie tym jakie jestesmy bo moglo byc gorzej ludzie mają powazniejsze problemy sa niewidomi rodzą sie bez rąk nóg nie mowią oni by pragneli miec taki problem jak my bo dzisiaj masz włosy a jutro je ogolisz czy wydpilujesz i jestes pewna siebie zdrowa a jak ktoś stracił wzok czy nie ma rąk ? nigdy ich nie odzyska .Nie martwcie sie ja sie o tym przekonałam jezeli same sie zaakceptujemy inni ludzie tez nas zaakceptują ja musze sie meczyc co pare dni depilowac rece wąsik brode nogi. Włoski na piersiach i brzuszku rozjasniam rozjasniaczem starcza gora na 2 tyg ale lepsze to niz widoczne czarne włosy fuuu! czasem rece mi opadają ale panuje nad owłosieniem i mam zamiar tak przez całe zycie bo te tabletki to strach brac potem sie tyje czy ma skutki uboczne laser moze bym sprobowała ale na to trzeba miec kase. Słyszałam ze po depilatorze z czasem za pare lat uzywania włoski wyrywane z cebulkami odrastają słabsze i ciensze. A wiec dziewczyny głowa do gory i do przodu ! Damy rade razem w kupie siła !!!Pozdrawiam gorąco buziaki !

hejka dziewczyny mam 24 lata i też mam taki problem jak Wy:( ale zayważyłam , że nie jestem sama jedyna z tym problemem i to jakoś mnie pocieszyło

moj problem zaczął się tak że jako młoda dziewczyna (była to gdzieś szkoła podstawowa nie wiem może 6 klasa) koleżanka zwróciła mi uwagę iż nad górną wargą mam czarne włoski wieć się tym zdołowałam nie mówiąc o tym nikomu zwyczajnie je zgoliłam maszynką do golenia no i zaczeło się:( zaczełam je częściej golić aqż doszło do tego że w chłopacy zaczeli mnie przezywać z tego powodu bo włosków zrobiłosię więcej i były bardzo widoczne. Gdy przestałam opuszczać zajęcia z tego powodu mama zaprowadziła mnie do znajomej kosmetyczki na wosk. no i tak zaczełam stosować wosk i włoski troszkę się osłabiły. W tamtym roku poszukałam gabinetu laserowego ichodze na zabiegi zauważylam poprawe i mam nadzieje ze pozbede sie na zawsze tego problemu. Mam tez nadmierne owłosienie bikini aż tam dalej (wiecie o co chodzi) oraz na dole na plecach. dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was korzystała z lasera i mu pomogł ????prosze odpiszcie

Gość anua
Mam 27lat i od jakiś dwóch lat pojawiło Mi się nadmierne owłosiennie, myślałam o laserze tylko Jestem w czwartym miesiącu ciąży i nieztety nie wolno tego robić, powiedźcie czy nie ma jakiegoś tymczasowego rozwiązania, bo normalnie zaczynam się wstydzić przed własnym meżem.

Gość zdesperowana !
Witam ! mam ten sam problem co wy dziewczyny włosy na całym ciele. Postanowiłam pójsc do doktorki ginekolog .... wiecie co wysmiała mnie i powiedziała ze to normalne ??? była beszczelna ..włosy na twarzy brodzie,piersiach i brzuchu nie są normalne i to ciemne włoski długie. wiecie co mi powiedziała ? Ze tego nie da sie leczyc trzeba sie z tym pogodzic i zacząc depilowac zaczeła mi pokazywac ze ona tez ma włosy na rekach i to normalne :( : ( ;( strasznie mnie ta doktorka zdołowała a włoski na piersiach i brzuchu z dnia na dzien sie powiekszaja i jest ich wiecej tragedia .....co robic ???

Gość do zdesperowanej
akurat ja miałam zlecone badania hormonalne i już od długiego czasu latam od endokrynologa do ginekologa i z powrotem. A fakt jest taki ze talbetki przepisane od gin działania tylko podczas brania - w sesnie wolniej rosna włoski itd. ale po odstawieniu wszystko wraca do poprzedniego stanu aha i tez meczę sie z tym od dłuugiego czasu...

Gość Futerkowiec
Wbrew pozorom nas - miłośników dżungli, chaszczy, zarośli, futrzaczków mało nie jest. Osobiście dla mnie u kobiet włosy nie powinny rosnąć na twarzy, na reszcie ciała - niech rosną do gwiazd. Wyglądają barrrrdzo pociągająco i są milutkie w dotyku. Ot co.

Gość on661
..dokladnie jest wielu facetow co uwielbia taki typ urody u kobiety.... ja lubie meszek na karku ,koło uszek nad warga... nie wspomne o wloskachw miejscu intymnym a i okolicach lacznie z tzw sciezka milosci...:-)MAGIA

Gość Monika_G
Polecam depilację laserową! To naprawdę skuteczna metoda walki z nadmiernym owłosieniem :) Wszystko zależy także od urządzenia, którym jest wykonywane. Ja używam urządzeń marki Glam Beauty, a dokładniej GB5 E-Light, które łączy w sobie trzy, bardzo zaawansowane rozwiązania wykorzystujące technologie: RF (fale radiowe), IPL (energię świetlną) oraz system chłodzenia ciała. Dzięki jednoczesnemu zastosowaniu powyższych technologii głowica E-Light pozwala zwiększyć skuteczność zabiegów, a ich efekty są bardziej widoczne i długotrwałe. Na uwagę zasługuje fakt, że zabiegi wykonywane przy użyciu GB5 E-Light są mniej bolesne, a klient ma zagwarantowany większy komfort. Gorąco polecam! Moje klientki są zadowolone!

Hej, jestem Ola i mam ten sam problem. Mam nadmierne owłosienie na nogach,brzuchu,bikini i klatce piersiowej. To mi bardzo przeszkadza ponieważ nie mogę ubrać się w strój kąpielowy , wstydzę się swojego ciała nie wiem co robić . Maszynki,ani żadne kremy nie pomagają bo po dwóch dniach to wszystko odrasta. Nie mam chłopaka ponieważ nikt by takiej dziewczyny nie chciał. Plis pomóżcie mi bo jeszcze troszkę i zwariuję

Gość qrox
Ola, podaj działający adres email. Pogadamy