Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świńska rura nie miś

TU GADAMY TYLKO CYTATAMI

Polecane posty

Tej długiej i pustej zimy obrodziła ciemność w naszym mieście ogromnym, stokrotnym urodzajem. Zbyt długo snadź nie sprzątano na strychach i w rupieciarniach, stłaczano garnki na garnkach i flaszki na flaszkach, pozwalano narastać bez końca pustym bateriom butelek.

[nie wiem dlaczego ale mi się podwoiło] ......... Nagle siedzę znowu bez kapelusza i palta przy stole i to jestem ja. To ja, to ja ! Atanazy Pernat. Trzęsły mną dreszcze i zgroza, serce szalało, jakby chciało wyskoczyć i czułem, że widmowe palce, ściskające dotychczas mój mózg, usunęły się ode mnie. Tylko z tyłu głowy wyczuwałem jeszcze zimne ślady ich dotyku.

Gdy powróciłem do domu: u przepaści pięciu zmysłów, tam gdzie gładkościenna stromizna urąga naszemu światu, zobaczyłem potężnego Diabła spowitego w czarne chmury. Unosił się nad urwiskiem i palącym ogniem wypisywał to oto zdanie, dziś postrzegalne rozumem ludzi i czytane przez nich na ziemi: Skąd wiesz, że każdy Ptak co znaczy podniebny szlak to nie rozkoszy świat, zamknięty przez zmysłów twych pięć?

Niech Kapłani Kruka świtu, w śmiertelnej czerni, na chropawą nutę, już nie przeklinają synów radości. Ani ich uznani bracia, których tyran zwie wolnymi: niech nie stanowią granic ani nie budują dachu. Niech marne religijne łgarstwo nie zwie dziewictwem tegto, co pragnie, a nie czyni! Bo wszystko co żyje jest Święte.

K. podniósł ręce i rozwarł wszystkie palce. Ale na gardle jego spoczęły ręce jednego z panów, gdy drugi tymczasem wepchnął nóż w serce i dwa razy nim obrócił. Gasnącymi oczyma widział jeszcze K. jak panowie, blisko przed jego twarzą, policzek przy policzku, śledzili ostateczne rozstrzygnięcie : \"Jak pies !\" - powiedział do siebie: było tak jak gdyby wstyd miał go przeżyć.

Chciałem zrozumieć wilka wycie Zaszyłem się samotnie w las I wiodłem wilkołacze życie We wnyki wchodząc raz po raz

Ja, wilk stepowy gnam bez końca, świat pod całunem śniegu legł, i nigdzie sarny ni zająca, a nawet kruk z gałęzi zbiegł.

przynysze zły wiść [ już ją wszyscy znamy, kwa kwa, znowu ukradną księżyc]

the times they are a changin\' ...a po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój ... [ta burza będzie trwać 4 lata do następnych wyborów]

this is the end my only friend, the end ... właściwie to teraz pozostaje nam tylko zwariować, żeby łatwiej znieść próbę ognia i wody, a potem stos

we are stardust, we are golden and we\'ve got to get ourselves back to the garden [jesteśmy silni, przetrwamy !!!!!!!!]

nie pytasz nikdy o nic, a jednak wiesz co chcę, przepłynąć poprzez tęczę na jej nieznany drugi brzeg [ ...bardzo smutna wiadomość...]

nad brzegiem błękitnej rzeczki mieszkały małe smuteczki ten pierwszy jest z tego powodu, że nie wolno wchodzić do ogrodu [która wiadomość? który kontekst?]

Królika trzymać w dłoniach i głaskać jego sierść ... kiedy się najmniej spodziewasz...zmarła Mira Kubasińska

żyje bez telewziji i prawie bez radia, więc omijam smutne wiadomości nie wiedziałam :( -Jestes tam? -Tak, tak, jestem tuż za wami.

I saw the best minds of my generation destroyed by madness, starving hysterical naked

białe jest białe, czarne jest czarne, a o czerwonem to ja nie będem mówił

Galina malina nosiła korole Gorole gorole czerwone gorole [czy korole?]

Everybody have you heard - he\'s gonna buy me a mockingbird, and if that mockinbird don\'t sing - he\'s gonna buy me a diamond ring, and if that diamond ring won\'t shine - he\'s gonna surely break this heart of mine, and that\'s why I keep on tellin, everybody ......

Sing Ta na na Ta na na na She got diamonds on the soles of her shoes She got diamonds on the soles of her shoes Diamonds on the soles of her shoes Diamonds on the soles of her shoes

When you\'re down and troubled and you need a helping hand, and nothing, nothing is going right ....