Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moss

MICROGYNON21

Polecane posty

Gość nikussiiaa
Przypomniałam sobie. Te tabletki nazywają sie Stediril i ich skład jest identyczny jak Microgynonu.Zreszta była na forum juz o tym mowa.Jedyne czym sie roznia to cena.Stediril kosztuje taniutko,ok.3-4 zl.Brałam go ponad rok,bez przerwy i czulam sie bardzo dobrze.Lekarz mi zmienil Microgynon na Stediril bo powiedzial ze ten sam sklad,a te drugie sa duzo tansze.Dodam,ze spytalam czy nie polecilby mi czegos tanszego,bo akurat nie bylam przy kasie.A po co przeplacac skoro sklad identyczny

Gość klaudia szifer
jak bys czytała dokładnie to bys wyczytała ze stediril wycofali ze sprzedazy. a szkoda bo mi pasowały. zaczełam wiec brac ten microgynon ale to była katastrofa... po miesiącu w ogole zrezygnowałam z brania tabletek. przy samym microgynonie przytyłam ponad 5 kg a wczesniej na stedrilach tez z 5 kg ale to w ciągu całrgo roku. a jak rzuciłam tabletki to przez miesiąc schudłam 5 kg, zupełnie nic nie robiąć i objadając sie jak zwykle. a tak swoja droga to dlaczego nie wycofaja tego microgynonu skoro stediril wycofali a maja niby identyczny skład????

Gość nikussiiaa
Ha.Nie wiedzialam ze wycofali,bo juz jakis czas mam przerwe w braniu pigulek.Pewnie firmy farmaceutyczne maczaly w tym palce.Miedzy nimi jest ostra konkurencja!Swoja drogą,w Polsce zabroniona jest mas lekow,ktore sa w ciaglej sprzedazy za granicą

Gość Dzastinka
Ja biore Micro od 6 mieciecy i jest całkiem wporzo.na poczatku bylam strasznie spiaca i praktycznie przesypilalam połowe dznia.Ale teraz jest wszystko ok.Mam tylko jeden problem bola mnie piersi a szczegolnie jedna.Praktycznie nie moge sie dotknac szczegolnie gdy zbliza sie miesiaczka:(:(nie wiem czy to jest spowodowane braniem tych tabletek ale wydaje mi sie ze tak.Lekarz mi powiedzial ze to sa za mocne tabletki jak dla mnie poniewaz waze tylko 47 kg.Dlatego bede musiala z nich rezygnowac:(Moze wiecie jakie byly by dla mnie odpowiednie.Tylko niech cena bedzie tez w miare.:)

Gość mkk
Czesc, czy któras z Was nie mialaby moze odsprzedac opakowania czy recepty na Micro.?

Gość biore
microgynon21 i mysle nad zmiana : 1) bol piersi 2) bol glowy 3) brak ochoty na sex 4) boj jajnikow 5) sennosc 6) ciagle jestem glodna przez co tyje podsumowujac czuje sie fatalnie

Gość Nadzia11
kochne mam pytanie dajcie rade pliss mój ginekolog przepisał mi logest jeszcze ich nie biore ale już kupiłam i cena mnie troche przeraziła bo sie ucze i te 38 zl to troche wydatek zastanawiam sie na zmiana własnie na Micro dużo o nim czytałam i powoli sie przekonuje czy on napewno jest w miare przyswajalny??boje sie ze to lek IIgeneracji ale leki III generacji sa dla mnie troche za drogie bo ich ceny wachaja sie od 30-40zl poradcie czy dobrze robie??

Gość Hankaa
Kazda kobieta reaguje na tabletki inaczej o tym musimy pamietac i obserwowac siebie.na poczatku bralam Harmonet potem ze wzgledu na cene zmienilam tabletki na stedirill i czulam sie po niem dobrze ani nie przytylam ani nie schudlam.Poniewaz stediril wycofali zaczelam brac micro i jest spoko schudlam 5 kg i waga poki co sie utrzymuje ale zauwazylam tez drobne wzmozenie laknienia.Jak dla mnie micro jest oki.Zastanawiam sie tylko nad cera bo slyszalam ze Diane jest dobre na takie cerowe sprawy a ja mam wlasnie klopoty z tym ale zawsze mialam nie wazne czy bralam tabsy czy nie.napiszcie cos czy wam pomaga Diane na cere.

Gość osz ku....
ja bralam i polecam ze wzgledu przede wszystkim na cene ,dobrze sie po nich czulam ale wadą i to duzą jest to ze przytyłam po nich sporo,chociaz po ich odstawieniu waga wcale mi nie spadla wiec tak naprawde nieiwem czy to z ich winy

Gość kasiaaaaaaaa
mam pytanie od kiedy mozna sie juz kochac bez innego zabezpieczenia? to prawda ze te tabletki działają juz od pierwszej połkniętej tabletki?? prosze odpiszcie!!

Gość izka86
biore te tabletki o 2 miesiecy,predzej brałam Diane i po prosiłam ginekologa o zmiane,bo po Dianie tyłam a cera jak była brzydka tak była. Na podstawie tych 2 miesiecy moge stwierdzic u siebie że wzystko jest tak jak byc powinno a mianowicie : nie tyje,nie mam stanów depresyjnych i cera oczyściła sie z porów itp. jedynym minusem jest pojawienie sie to zyłek "pajaczki" na nogach w okolicach ud i kolan :( ale to efekt brania tab. anty. bez znaczenia jakie to są.

Gość kaaasiaa
jeszcze jedno mam pytanko czy leczenie zabków obniza jakos działanie tabletek antykoncepcyjnych??? ODPISZCIEEE!!! bo kurde nie wiem co mam robic

Gość blizzar
tabletki działają od poczatku, czyli od pierwszej pastylki. Biore micro 3 lata, zadnych efektów ubocznych, pół roku temu pojawiła sie przerwa w krwawieniu, po prostu jednego miesiąca wogóle go nie miałam, i teraz znów to samo, ale podobno tak sie zdarza

Gość dżola
Stediril jest wycofany z produkcji. Ciekawe dlaczego. Też go brałam, z teraz micro i czuje sie ok. ale coś z tym brakiem apetytu na sex jest....

Ja rowniez bralam Microgynon21, jakies 3-4 lata, pierwszy rok super, zadnych niepokojacych objawow, a pozniej bylo gorzej, ciagla chanda, zle humory, brak ochoty na seks, z ktorym walcze do tej pory chociaz nie biore tabletek juz rok. Tanie nie znaczy dobre niestety... Na inne tabletki juz sie nie zdecydowalam, powrot do prezerwatywy ;)

Gość anula333
Ja brałam cilest przez 2,5 roku, potem zmieniłam na harmonet bo zaczęłam sie dziwnie czuć (brak ochoty na seks, ogólne złe samopoczucie, nerwowość) ale zabiła mnie cena bo w ciagu tygodnia (wiem bo kumpela kupowała tydzien po mnie) cena wzrosła o 7zł. Więc zmieniłam na Logest ale brałam tylko 2 miesiące bo miałam strasznie obfite miesiaczki. Wróciłam do Cilestu ale tylko na miesiac bo stwierdzilismy że nie będę sie juz truc żadnymi tabletkami. Nie brałam tabletek od 1,5 roku i czuje się świetnie :) Jednak od poniedziałku biorę microgynon tylko dlatego że za 2 miesiące się pobieramy a nie chcę mieć @ na ślub. mam cykl ok. 31-32 dni więc by wypadalo że dostanę na ślub. Więc z cięzkim bólem serca zdecydowałam się wziąć dwa opakowania.A wzięłam Microgynon bo akurat kuzynka mi je dała, miała na zbyciu 2 opak. poki co nie odczuwam żadnych zmian, ani wzmożonego apetytu, ani bólów głowy ani nudności. mam nadzieję że przez te 2 miesiące nic takiego sie nie zdaży. planujemy Dzidziusia od razu po ślubie więc byc może jak odstawię tabletki łatwiej będzie mni zajść w ciążę :) O ile to nie są bujdy że tak jest :) Pozdrawiam wszystkich

Ja microgynon 21 biore juz od roku i moim jedynym skutkiem ubocznym to byly na poczatku plamienia tak do nast miesiaczki a teraz spoko. to zalezy od organizmu kobiety...... jedne reaguja tak a inne siak... nic po nich nie przytylam a sadze ze poprawilo sie moje libido :)

Gość Reniasek
Ja za parę dni zaczynam brac Microgynon i troche sie obawiam by nie przytyc. wczesniej bralam diane 35 i wygladalam okropnie i zrezygnowałam z nich, przez 1,5roku stosowania prezerwatywy i ciaglym sprawdzaniu czy nie pekla przeprosilam tabletki. lekarz dal mi je na probe i zobaczymy czy nie spowoduja wzrostu wagi :) OBY :)

Gość ASienieczkaAA
nie przytyjesz ja biore Micro juz ponad rok .. jedyny skutek to plamienia ktore sie skonczyly wraz z 2 opakowaniem

Gość Evela 100
Ja biorę microgynon 3 lata i wszystko ok. Są niedrogie i bardzo skuteczne. Jedyny minus to własnie tycie. Myślę nad zmianą ich. Ty możesz akurat nie przytyć. To zależy od organizmu. Osobiście polecam je.

Gość edziulka000
PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!! po kilku miesiacach brania logestu i cilestu i po ciaglych plamieniach miedzy okresem robie miesieczna przerwe i zaczynam brac microgyron lekarka powiedziala ze poprzednie niskodawkowe tabletki maja za malo hormonow dla mojego organizmu i to powoeduje ciagle krwawienie jesli microgynon nie pomoze to juz nie wie czego sprobowac prosze napiszcie jesli mialyscie podobny problem- juz mam dosc- czuje sie jakbym od kilku miesiecy miala okres non stop- jaki jest sens brania tabletek anty jesli przez to krwawienie nie ma mowy o seksie!!! paranoja prosze odezwijcie sie jesli ktorejs z was microgynon pomogl ddzieki

Gość edziulka000
zadnych szans na pozytywna opinie o microgynon?

Gość kasiaaaaa
hey dziewczyny, ja dostalam wlasnie recepte na te tabsy, mam 19 lat, moja ginek powiedziala ze te tabletki sa odpowiednie na moj wiek, ale gdzies przeczytalam ze sa lepsze dla starszych, co o tym sadzicie? i jeszcze jedno, powiedziala ze tansze wcale nie znaczy gorsze. a moze nawet sa bezpieczniejsze niz III lub IV generacja. a i mam jeszcze pytanie do osob, ktore dluzszy czas zazywaly microgynon - nie malyscie potem problemu z zajsciem w ciaze? pozdrawiam piszcie!

Oto moja pozytywna opinia.. nie zaszłam w ciaże a zdażyło mi sie brac dosc nie regularnie, zapomniec tabletki, biegunka itt.. sa tanie... i moim zdaniem bardzo dobrze. Narazie przerwy nie zrobie.. Nie mam zadnych boli miesiaczkowych a miałam straszne.. skutek uboczny jak wyzej napisalam ale to sie skonczylo wraz z 2 opak.

Gość katoeio
sa super, polecam!!!

Gość aris-84
ja bralam microgynon 21 przez cztery lata przestalam bo nadszedl czas pomyslec o jakimś dzieciaczku, jak dla mnie byl super, nie przytylam nawet grama, wręcz przeciwnie, nie biorę ich juz ponad pol roku a od tego czasu przytylam 4 kg, ja nie mialam po nim żadnych skutków ubocznych, ale to wszystko zależy od organizmu kobiety, pozdrawiam

Gość panienka z łokienka
brałam te tabletki przez rok.na poczatku bylo wszystko ok.czulam sie super,poprawil mi sie stan cery itd.po jakims czasie okazalo sie ze....puchne :o przytylam 20kg:o mialam wielkie piersi i ladna cere ale reszta to byl koszmar.zaczelam nazekac na serce i watrobe :(.prawie rok leczylam sie u kardiologa w tym dwa razy wzywalam pogotowie -teraz jest juz ok.Nie biore od prawie roku i powoli wracam do siebie. Nigdy w zyciu nie bede juz brala zadnych tabletek anty-NIGDY!!!!!!

Gość siiiillaaa
one sa super, polecam:)

Gość mona22
Witam wszystkie kobietki! Ja również używam micrgonu juz trzeci dzien po stosowaniu diany35 z której zrezygnowalam z powodu czestych mdlosci i wymiotów ktore wystapily po dwóch latach stosowania z niewiadomych dla mnie przyczyn.Teraz biore microgynon i wcale nie widze poprawy dalej czuje mdlosci i nie tylko... Nie wiem co mam robic przemeczyc sie jakos czy przerwac?