Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moss

MICROGYNON21

Polecane posty

Gość eFkaaA
a tak a propo ochote na sex mam ogromna :D

Cześć dziewczyny. Mam pewną schizę. Miałam dziś wpadkę, co prawda biorę tabletki antykocepcyje (8 miesięcy, Microdynon). Ale się boję :/ Nigdy nie przeoczyłam żądnej tabletki, czasami mi się zdarza zażyć 2h po czasie. Na forum wyczytałam, że się zdarzają wpadki np. z pododu zamałej dawki hormonu. Jak można dopasować tą dawkę hormonu? są na to jakieś badania? Jak ja poszłam do lekarza po tabletki- to mnie nie badał, tylko poprostu mi je przepisał.

Gość kelka
omegga20 ja rowniez brlalam yasim przez 4 m-ce.Plamienia mialam przez m-c i pozniej sie wszystko unormowalo.Chociaz tabletki sa drogie i niby najnowszej generacji osobiscie nie bylam zadowolnoa.Przytylam w trakcie 4 m-cznego brania tych tabletek 7kg i dostalam cellulit.

Gość Olciakkkk
A ja mam do was pytanko. Przez 2 miesiace bralam Cilest. Lekarz zmienil mi na microgynon 21 ze wzgledu na skutki uboczne jakie u mnie wystepowaly. Jestem ciekawa,czy przy zmiananie cilestu na micro. po 7 dniowej przerwie( jaka sie robi zaswsze pry braniu koljnego opakowania) antykoncepcja bedzie zachowana? Bo moze bede musiala zastosowac dodatkowego zabespieczenia...

Gość ulcia25
blagam kobiety pomozcie mi mam wielki problem otoz mam nie regularne krwawienia i lekarz przepisal mi MICROGYNON21 JESTEM TUZ PO PORODZIE I WARZE JAK SLON 100 KILO NO I TU JEST PROBLEM BO NIEWIEM CZY JE BRAC NIE MOGE JUZ PRZYTYC A WY CO SADZICIE MOZNA JE BRAC I NIE TYC JEZU TAKI MAM METLIK W GLOWIE MOJ LEKARZ POWIEDZIQAL MI ZE NIEMA ANTYKONEPTOW TAKICH ZEBY SIE NIE TYLO I NIEWIEM CO MAM ZROBIC

Gość menima
hej! mam pytanko...czy stanie sie cos (jakies negatywne skutki, komplikacje) jesli bede brala 3 opakowania microgynon 21 bez przerwy? prosze o pomoc =)pozdrwaiwm

Gość Hymmm
Do "Ulcia25": Ryzyko przytycia zawsze istnieje ale radze ograniczeyć jedzenie i zacząć ćwiczyć, pływać...To napewno schudniesz. Jeśli sie bierze jakiekolwiek tabletki anty i uważa sie na to co je to wszytko jest ok. A nie jak nie które kobiety jedzą co popadnie a później zwalają to na tabletki. Do "menima":Ja bym na Twoim miejscu zapytała lekarza, bo może sie to źle odbić na Twoim zdrowiu.

Gość pauuulllllina
kurde mam problem prosze o pomoc!poniewaz biore te tabletki od 3 miesiecy.i jak robie 7 dniową przewre to cos pomieszalam.bo np.1 dzien przerwy zaczyna 15 maja do21 maja.to ja zaczynalam juz nowe opakowanie 7-mego dnia o 19 czyli 21.czy tak powinno byc? czy powinnam dopiero 22 maja? robie tak do teraz ale uslyszalam ze to zle .prosze o pomoc

Gość PETITEK
stosuje microgynon21 od 4 lat i od jakiegos czasu mam straszne huśtawki nastrojow ,czasem nawet stany depresyjne!!to jest straszne!pomozcie!!!!!

Gość kamilka xyz
ja bralam microgynon 3 lata i bylam z nich bardzo zadowolona. niestety przez ostatnie pol roku kompletnie nie mialam ochoty na sex, nie kojarzylam tego z tabletkami ale po przeczytaniu waszych wypowiedzi uswiadomilam to sobie. to bylo okropne!!! przestalam je brac i jest cudownie odrazu wszystko z moim chlopakiem zaczelo sie lepiej ukladac i jestem bardzo szczesliwa. jezeli ktos sie orientuje, czy po za[rzestaniu brania tych tabletek odrazu mozna zajsc w ciaze?

Gość m21
jest bardzo duze ryzyko zajscia w cize zaraz po odstawieniu tabletek.moja kumpela brala ok 4 lat.postanowila ze odstawi(czas juz na dzidziusia).w ciagu miesiaca po zaprzestaniu brania okazalo sie ze jest w ciazy!!ale to chyba sporo zalezy od nastawienia psych.powodzenia!

Gość a-d-a-27
heyka! ja zaczynam dopiero przygode z microgynonem, jestem ciekawa jak podziała na mnie przechodzę aktualnie z yasminelle ze względu na cene- zobaczymy jak sie spisze mam nadzieje, że nie przybędzie mi zpowrotem te 25 kg, które udało mi sie zrzucić przez ostatnie 1,5 roku.

Gość ANIUS
Czesc , ja bralam Cilest przez jakis rok i tez ze wzgledu na cene przestalam go zazywac i lekarz przypisal mi Micrigynon 21. Powiem Ci ze bralam go przez nastepny rok i bardzo dobrze sie czulam , nawet plamien nie mialam na poczatku , mozliwe ze chyba tylko jakos tak okres mialam przez 10dni jak bralam w trakcie okresu pierwsze opakowanie i pozniej plamienia zniknely. Polecam ten lek:) Nie mialam skudów ubocznych a przy innych lekach antykoncepcyjnych zdażaly mi sie ostre plamienia np. Logest tak na mnie dzialal , mialam okres - bo tak te plamienia wygladały przez 30dni a brałam Logest bo poznałam fajnego faceta i zamiast cieszyć sie pierwszymi naszymi lóżkowymi ekscesami to nie moglam nic zadziałać przez 30dni , uuuuuuuufffffffffffff Microgynon polecam:) Pozdrawiam

Gość ANIUS
Jak po każdych środkach antykoncepcyjnych mozna miec wrażenie ze sie tyje bo hormony działają w ten sposób ze w organizmie zatrzymuje sie 1,5 litra wody. Tak poprostu działaja , ja po Microgynon 21 miałam własnie takie wrażenie że troche spuchłam ale na dłuższą metę nie przytyłam nic a nic. Nie martwcie sie, lepiej trochę przytyć niz mieć niepożądanego dzidziusia. Ja akurat dzisiaj musiałam wziąć POSTINOR bo miałam wpadke bo sobie zrobiłam miesiąc przerwy od tabl antykoncepcyjnych i teraz żałuje ze nie byłam zabezpieczona , na dodatek kochałam się z moim kolegą- i sprawdza sie powiedzenie że nie ma przyjażni damsko-męskiej , by razem studiujemy no i nie wiemy jak to się mogło zdażyć. Wzięłam POSTINOR i teraz sie boje bo nie chce mieć z nim dzidziusia , więć ZABEZPIECZAJCIE SIĘ momo ze może sie zdażyć że przytuyjecie odrobinke. KOCHANEGO CIAŁKA nigdy za wiele:)

Gość microgynon21
biorę te tabletki od jakis 2 tygodni bez konsultacji z lekarzem. boje sie ze moga nie zadzialac na moj organizm i wadne. nie mam żadnych skutków ubocznych

Gość czy ktoś tak miał
Brałam Microgynon 21 przez 3 lata. odstawiłam go na miesiąc, żeby dać odpocząć wątrobie. Teraz biorę go znowu, jestem na 4 tabletce ale czuję się nie najlepiej. Jest mi ciągle niedobrze i nie mam apetytu. Wcześniej nie pamiętam skutków ubocznych. Przez ostatnie 2,5 roku nie mialam ich a jak było na początku to niestety nie mogę sobie przypomnieć ale wydaje mi się było ok. Czy jest możliwe żeby mój organizm musiał się ponownie przyzwyczajać do tabletek? Czy miałyście podobnie? Czy to przejdzie po 1 opakowaniu? Proszę o odpowiedź.

Gość **Anna1984-23
n

Gość MAŁA23
czesc kobietki ,micro polecila mi kolezanka poniewaz chce przytyc!zadne tabletki mi w tym nie pomogly ,a bralam regawidon ,djane -jesli macie problem z tendencja do tycia to polecam wlasnie djane!acz kolwiek to wszysko zalezy od organizmu kobiety, wiec nalezy sobie zrobic dokladne badania i wtedy dostosowac sie do tabletek ,choc lekaze nie robia tego poniewaz przepisuja dziewczyna takie tabletki od ktorych maja jakąś prowizje CWANIAKI!

Gość magda2252
biore micro od 4 lat z roczna przerwa i zastanawiam sie nad zmaiana tabletek ze wzglednu na to ze nigdy w zyciu nie bylam alergikiem teraz mam rawie na wszystko, zero ochoty na seks, ciagle hustawki nastrojów, senność i czasami bole glowy.przez pierwsze 1,5 raku brania jest ok potem pojawiaja sie dop teskutki uboczne. U mnie byla taka sama reakcja przed przerwą w ich braniu i teraz sytuacja sie powtórzyla.Aha no i troche przytylam jakieś 6kg

Gość uuuup
ja bralam rok..strasznie mi sie stan skory pogorszyl.. i libido spadlo do zera ..

Gość merlinda
JA BRALAM MICROGYNON PRZEZ 6 MIESIECY NIE JESTEM Z NIEGO ZADOWOLONA I MAM ZAMIAR ZMIENIC TABLETKI.OBIZYLO SIE ZNACNIE MOJE LIBIDO ,HUSTAWKI NASTROJOW,DEPRESJA.

witajcie :) ja tez zaczynam przygpde z tymi tabletkami :) mam nadzieeję, że nie przytyję!!!! i ze libido nie spadnie, bo czasami mam wrażenie, że i tak jest niskie :/ :P jak czytam, to zdania są podzielone ... zobaczymy ..

Gość Rigevidonnn
A czym sie różni Rigevidon od micro??

:) biorę od 3 dni ... mam paskudny nastroj ... chyba jeszce za wcześnie mówić, że to od tabletek :( zwłaszcza, ze miałam paskudny tydzień ... ale jak nie minie to chyba wybiorę się do lekarza po inne tabl. ... ile można płakać bez przyczyny :(

Hej laseczki :* Tak sobie czytam i czytam i z większą już pewnością mogę powiedzieć, że MOIM zdaniem Microgynon21 jest do du*y...;/ Przyjmuję je dopiero od miesiąca i niestety, ale już przytyłam (normalnie nie mogę się opanować, jak widzę jedzenie), a poza tym nie mam ochoty na sex !!! Sex mógłby dla mnie nie istnieć...Mój mąż nie jest tym zachwycony, bo od momentu jak zaczęłam brać tabletki w ogóle nie chce mi się współżyć !!! Jak tak dalej będzie, to będę wyglądać jak słoń, a mój mąż znajdzie sobie kochankę !!! Jedynym plusem jest niska cena, bo kosztują ok. 8 zł, ale poza tym nie ma nic więcej pozytywnego...I jeszcze do tego te zmiany nastrojów - normalnie masakra...Szczerze NIE POLECAM !!!

Gość WONIA
cześć mam pytanie biore tabletki m21 i chcie sie dowiedziec czy mozna w małych ilosciach zażywać alkochol

Gość karolinkaaaaaa
Brałam przez 3 lata!!Przytyłam 10 kilo!!NIKOMU NIE POLECAM, to tabletki STAREJ gegenarcji!!Więcej szkodzą niż pomagają!!!!

Gość WONIA
cześć Karolinkooooo mówisz ze brałaś je przez 3 lata a w tym czasie piłas? ODPISZ