Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moss

MICROGYNON21

Polecane posty

Gość martussia_87
ja najpierw bralam przez miesiac Novynette( zero ochoty na sex) zmienilam na Harmonet i sumie bylo ok,moje libido sie bardzo poprawilo ,ale przy 4 i 5 opakowaniu mialam wrazenie ze dostane do glowy-nerwy, poza tym schudlam.No i postanowilam znow zmienic zeby troche przytyc.Jestem przy 4 tabletce MICROGYNONU 21 i zobaczymy jak bedzie.pozdro

Gość ihaha
edziulka kto ci powiedział, że cilest jest niskodawkowy? Chyba nie lekarz? Przecież cilest ma więcej hormonów niż micro!

Gość malutka25
Witam, ja biore tabletki Microgynon21 od 1,5 roku i jetem bardzo zadowolona.nic nie przytylam, bardzo dobrze sie czuje i nie odczuwam zadnych skutków ubocznych. Polecam pozdrawiam Malutka

Gość Frage
Ja właśnie dostalam recepte na Micro.... i tak sobie czytam i sie zastanawiam :) ale nic wcześniej bralam diane i wszytsko bylo oki nie przytylam nie mialam żadnych stanów depresyjnych:) Teraz tylko z tego co poczytalam musze pamować nad jedzeniem:)

hej ja brałam microgynon przez 6 lat i chorowałam na depresje i własnie myslę,ze to od nich a po drugie ochoty na seks zero.Dopiero teraz zdaje sobie z tego sprawe,ze to na 80% przez nie.Dlatego dziewczyny uwazajcie na nie.Ja je tolerowałam dobrze ale sobie sprawy nie zdawałam ze pzrez nie moge chorwac.

Gość sindi
czesc..ja biore te tabletki od 2 miesiecy i w pierwszym bolaly mnie piersi a teraz jest mi zle,i myslalam ze jestem w ciazy...jutro kupie test i zobacze,ale mam ndzieje ze to tylko skutki tych tabletek..

Gość justa69
tabletki te stosowałam przez dwa tyg ale musiałam je odstawić.Bardzo opuchły mi szczególnie nogi.Obnizyła mi sie też ochota na sex,stałam się drażliwa,no dosyć dlugo spałam rano.Przerwalam kurację po 2 tyg,najgorsze jest w tym to że do dzisiaj nie mam miesiączki.To już prawie miesiąc.Nie wiem co mam myśleć.Może ktoś z was też mial takie problemy.Napiszcie o tym.Ok?

Gość xxandra
Mnie rowniez bolą piersi po tabletkach 'Microgynon 21'. Nie tyje, lecz zauwazylam zmniejszone libido. Najwyrazniej lek ten nie sluzy mojemu organizmowi. Bardzo bym chciala poprosic lekarza o inne tabletki, jednakze mam problem - zostaly mi 2 'zapasowe' opakowania.. totalnie zbedne.. a chyba nawet nie ma mozliwosci oddania ich do apteki???

Gość ulaLo
ja od pol roku biore microgynon 30. czy ktos wie moze jaka jest roznica miedzymi tymi tabletkami?

Gość ulaLo
szkoda ze nikt nie wie :(

Gość sweetEvil
Microgynon-30 jest najpopularniejszy w Holandii- w kraju gdzie pigulka jest najpowszechniej uzywana bo az przez 90% 20-latek... Te tabletki są jednak starszej generacji ... nowsze zawierają o wiele mniej hormonów ... a skutki uboczne zależą od organizmu ... a nie od tabletek ... Jeśli te tabsy podpasują Ci to żadnych skutków ubocznych własnie nie powinnaś mieć :) a jeśli znasz angielski to to powinno pomóc http://www.netdoctor.co.u.../100001653.html

Gość maszeszka
biorę microgynon od jakiś 4 miesięcy jakoś nie przytyłam pryszcze ma tak jak miałam,chodź przed miesiączoką zawsze bardzo mnie bolą piersi!!!, ale to chyba normalne... Miałam okazje brać już logest i jakoś go nie poelcam dlatego, że miałam 3 tygodniowe krwawnia do tego jeszcze mdłości nic dobrego i jeszcze ta wysoka cena!!!również nie polecam harmonetu gdyż przytyłam po nich 5 kg i piersi urosły... wiec jak narazie micr jest dobry dla mojego organizmu...

Gość Iza 2727
biore microgynon od 4 lat na paczotku bylo ok ale teraz ja nie wiem co sie dzieje mam straszna depresje jestem okropnie nerwowa i nie mam kompletnie ochoty na sex ! caly czas placze i nie chce mi sie w ogole nawet z domu wychodzic to koszmar! kolezanka doradzila mi zebym zmienila na plastry albo zastrzyk tak w ogole to ja mieszkam w walii .Prosze o pomoc

cześć dziewczyny :) dopiero zaczelam stosowac micro i troche sie przestraszylam bo mam caly czas normalny okres a to juz 10 dzien!!! nie mam pojecia czy to normalne bo to są moje pierwsze tabletki anty. Napiszcie prosze czy to normalne i jakos samo przejdzie czy powinnam isc do ginekologa i poprosic o jakies inne tabletki??? Dodam jeszcze tylko ze jak narazie poza tym okresem jest okej:) nie mam jakiegos wiekszego apetytu i czuje sie calkiem dobrze:)

Gość iza20
czesc:) ja biore 3 opakowanie tych tabletek.i to dzieki tym tabletkom wygladam jak balon:( koncze to opakowanie i nie mam zamiaru ich wiecej brac.i do tego bola mnie piersi i glowa!!nie polecam!!!!

Gość kinga22
chyba sie juz wypowiadaałm na ten temat ale napisze jeszcze raz nier polecam nich wziełam 4 tbletki imiałm wszystkie prawie dolegliwosci zle sie czułam to pa

Gość buzka870
Ja od 2 tygodni biore Microgynon 21. Na początku chudłam, ale teraz pod koniec drugiego tygodnia przytyłam w ciągu 3 dni 2,5 kg, bo dostałam ogromny apetyt. Mam do tego jeszcze plamienia. do tego mam skłonności do tycia a nie chce przytyć. Proszę o rady. Pozdrawiam

Gość małasis
Hej dziewczyny.. mam pytanie... ile z was przytyło po tych tabletkach i miało jakies dziwne objawy po ich zzastosowaniu?? Ja dzis dostałam od ginekologa własnie mic.. i od kolejnej miesiaczki zamierzam zacząć je stosować. Troche przerażaja mnie te wszystkie dolegliwości które opisujecie!!

Gość Mmała
Jak mozna przytyc w ciagu trzech dni 2,5 kg? Przerazasz mnie dziewczyno... Ja stosuje te tabletki od roku i jak moja waga wskazywała 47 przed rokiem tak i teraz wskazuje 47kg. Wiec zapewne tycie to kwestia indywidualna każdej z kobiet stosujacych te tabsy

Gość krowa muu
bo takie glupie cipy nie powinny w ogole brac tabletek hormonalnych, żre jak świnia i zwala wine na tabletki, żalosne. Ja tez je biore juz od paru lat i nic sie nie dzieje, cera piekna, waga w normie, zadnych zaburzen na tle nerwowym. Nie wiem o czym piszecie.

microgynon21 to kobyła hormonalna - pigulka starej generacji - która rozsypuje układ hormonalny w drobny mak - jezeli się ja nieodpowiednio zastosuje - czyli nie zrobi się przed jej braniem badań hormonalnych i nie kontroluje sie tego caly czas podczas jej brania - wiem co mowie - brałam ja 5 lat - dobrze ja tolerowałam - zero skutków ubocznych - tycia plamień ... odstawiłam ja 2 lata temu - chcieliśmy z mezem miec dziecko - cały czas się staramy 1,5 roku i nic - myślę ze to wina tych pigułek - hormony mam rozchustane - szkoda gadac - nie polecam jej nikomu - ta pigułke powinno się wycofac z aptek - bo szkodzi .... trzeba się najpierw zastanowic co jest wazne - czy antykoncepja na cała wiecznośc ... czy bezpieczne zabezpiecznie sie i swiadomosc ze poźnej wszystko wroci do normy ...

krowo mu - a masz pewnosc - ze jak odstawic to wszystko bedzie w porządku ?? ja tez tak myślałam dałam sobie pół roku by organizm ustabilizował się po odstawieniu pigulek i tez tak jak Ty mialam piekna cere - zeronadwagi - a poźniej ??? dziecka nadal brak - lecze się w klinie niepłodności .... oj ... nieładnie ...

chyba to kwestia indywidualna. Na KAZDA anty inaczej dzialaja. Ja bralam logest i czulam sie po nich strasznie depresyjnie, do tego brak ochoty na seksik:p cena makabryczna ok. 40 zl. przeszlam na microgynon i zaraz mam ochote tulic sie z mezem bez przerwy;) przeszly stany depresyjne... jednak jest cos- straszny apetyt!!!, i tycie, cos za cos:o

Gość buzka870
krowo muu....... sama jestes glupia cipa... zreszta twoj pseudonim nie wskazuje raczej na inteligencje. wiec jesli sie wypowiadasz na czyjs temat to hamuj sie ze slownictwem. Mnie osobiscie te tabletki nie pasuja wiec uszanuj czyjas opinie

Gość aallla
a ja od dwoch tyg biore te tabletki i niby jest dobrze ale mam twardy buch i czasem mnie pobolewa a i czy przy braniu tych tabetek na poczatku plamieniamoga sie zdazac czy to znak ze jest cos nie tak?

Gość Madzia 345
Hej dziewczyny. Ja tabletki Microgynon 21 biore od kwietnia zeszłego roku i czuje sie świetnie. Bardzo sie bałam wziąć pierwszą tabletkę ponieważ byłam przed maturą ale było ok. Nic mi nie było, nic nie przytyłam. Często kocham się z chłopakiem i nie obawiam się żadnej wpadki. Zaufałam tym tabletkom. Pozdrawiam Was serdecznie.

Gość anka07
brałam Microgynon i uważam,że jest świetny. nie zauważyłam jakiś skutków ubocznych.ogólnie pełne zadowolenie:)i teraz zamirzam do nich wrócić.pozdrawiam

Gość sandrita87
Brałam microgynon 2 lata.Dziewczyny chce was ostzrec nie jest wcale taki super. Faktycznie urosły mi piersi,troche tez mi sie po nich przytyło ,ale nie to jest najwiekszy problem. po 2 latach okazało sie ze sa to proszki dla starszych kobiet po 30, gdyż sa bardzo silne szkoda tylko ze dowiedzialam sie jak zaczeły sie problemy z watroba. Sa to bardzo silne leki wiele lekarzy ginekologów odradza to mlodym dziewczyną ,sa tanie ale czy warto niszczyc sobie zdrowie.lepiej zapłacić więcej i nei miec problemów później. Dodatkowo po odstwaieniu tych proszków po paru miesiacach zaczęły występować u mnei krawienia miedzy miesiaczkami.Robiłam profilaktyczne badania dopiero po 2-óch latach wyszło szydło z worka:/

Gość eFkaaA
ja M21 biore jakies 4 ms wczesniej bralam yasminelle ale zmienilam ze wzgledu na cene :) mi M21 odpoeiada jak najbardziej.nie tyje,nie chydne,nie mam zadnych zmian na skurze,nie puchne,nic mnie nie boli,miesiaczki sa mniej bolesne ,krotsze i mniej obfite.ogolnie jak dlamnie M21 jest ok ale pamietajmy ze terapia hormonalna to indywidualna sprawa kazdej z nas i kazda moze w calkiem inny sposob zareagowac na dany lek :)