Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moss

MICROGYNON21

Polecane posty

Gość juz bralam je..
witam bralam je ponad 5 lat ale robilam przerwy teraz ponownie bede brac je {czekam na okres} ale tym razem mialam prawie 3 letnia przerwe tj. odatawilam je na pol roku zaszlam w ciaze mam juz bobaska ktory ma 1.5 roku i chce zaczac znowu je brac. organizm je moj tolerowl super mam nadzieje ze bedzie tak dalej mam pyuanie czy ktoras miala podobnie??

Gość Miszczunio
Nie prawda ludzie zwalaja na te biedne tabletki wszystko . Jak mi lekarz powiedzial to nie jest wina tabletek ze tyjemy od nich czy cos w tym stylu ...

Gość Echolandia
Microgynon 21łykają blokowi - piwniczni kulturuści z innymi anabolikami dla przybrania wagi wiec nie dziwię się, że puchniecie i tyjecie i wyglądacie jak pączki w oleju z wypryskami.

Gość olcia89p
Bez przesady... ja biore tabletki z przerwa od prawie roki u jakos nie przytylam, ani nie schodlam. Wszystko zalezy od organizmu,a takie pisanie-' tabletki sa zle, wygladacie jak paczki po tabletkach' itp- oznacza o braku tolerancji w stosunku do innych osob. Mozna wyrazac swoje zdanie, ale bez obrazania innych moja droga....

Ja brałam microgynon21 przez prawie 9 lat. To były moje pierwsze tabletki i takie pozostały. Nie czułam żadnych skutków ubocznych, ani tycia i co poniektórzy plota tu bzdury o kulturystach itp

Podsumowując wszystkie wypowiedzi, dochodzę do wniosku, że Microgynon należy do czołówki tabletek, jakie zażywają kobiety, by zapobiec ciąży.Wg.mnie powodem tego jest raczej cena, niż efekty, jakie dają.Powiedzmy szczerze - są tanie.Mi to pasowało, bo z drogich tabletek Harmonet, przerzuciłam się na tańsze. Ale był to bardzo wielki błąd.Już od pierwszych dni brania tych tabletek zaczęły mnie boleć piersi, w zasadzie to bolały mnie przez cały okres brania.Koszmar.Miałam wielki apetyt, więc jadłam.Czułam, że puchnę, nie że tyję, ale puchnę.Ciągle chciało mi się spać i często nic mi się nie chciało, na nic nie miałam ochoty, a o seksie wielokrotnie nie było mowy.Byłam zmuszona odstawić te tabletki, a problem powrotu do dawnej wagi mam do tej pory.Na mnie zadziałały tak , natomiast mojej rodzonej siostrze nic po ich zażywaniu nie było, tak jakby ich nie brała.Więc widzicie, że każda kobieta reaguje inaczej na ten sam lek.Jeśli nie spróbujecie, to nie będziecie wiedzieć jak zadziała na was.A może akurat będą to tabletki właśnie dla ciebie.Pozdrawiam.

Podsumowując wszystkie wypowiedzi, dochodzę do wniosku, że Microgynon należy do czołówki tabletek, jakie zażywają kobiety, by zapobiec ciąży.Wg.mnie powodem tego jest raczej cena, niż efekty, jakie dają.Powiedzmy szczerze - są tanie.Mi to pasowało, bo z drogich tabletek Harmonet, przerzuciłam się na tańsze. Ale był to bardzo wielki błąd.Już od pierwszych dni brania tych tabletek zaczęły mnie boleć piersi, w zasadzie to bolały mnie przez cały okres brania.Koszmar.Miałam wielki apetyt, więc jadłam.Czułam, że puchnę, nie że tyję, ale puchnę.Ciągle chciało mi się spać i często nic mi się nie chciało, na nic nie miałam ochoty, a o seksie wielokrotnie nie było mowy.Byłam zmuszona odstawić te tabletki, a problem powrotu do dawnej wagi mam do tej pory.Na mnie zadziałały tak , natomiast mojej rodzonej siostrze nic po ich zażywaniu nie było, tak jakby ich nie brała.Więc widzicie, że każda kobieta reaguje inaczej na ten sam lek.Jeśli nie spróbujecie, to nie będziecie wiedzieć jak zadziała na was.A może akurat będą to tabletki właśnie dla ciebie.Pozdrawiam.

Gość Ewunkaaaaaa
ja biorę M21 od jakiegoś m-ca i jestem bardzo zadowolona:)...nie przytyłam,nie mam hustawek nastrojów i co wazne...libido wzrosło:):) poprostu great:):):) To jednak jest tylko moja opinia i moje odczucia reakcji organizmu na te tabletki.Kazda z nas jest inna wiec te wypowiedzi traktujcie troszke bardziej obiektywnie.pozdrawiam.papap

Gość julia79
a ja biore juz drugie opakowanie microgynonu i chyba cos jest nie hallo!czuje ze robie sie jak balon,strasznie puchne, mam uczucie nudnosci ichce mi sie ciagle spac. a jestem w takiej sytuacji ze musze brac antykoncepcje zeby pozbyc sie torbiela z jajanika. nie wiem czy powinnam teraz zmieniac je czy poczekac az organizm zacznie je przyswajac.

Gość dziulkas
Ja biorę microgynon od ponad 3 lat i jestem z niego zadowolona.Na początku jak do każdych innych hormonów organizm musiał się przyzwyczaić(czułam się po prostu inaczej,ale nie koniecznie źle),wagę mam cały czas te samą.Pomógł mi w problemach z miesiączką, na moje życie intymne nie wpłynął ani trochę:) Jedyna kwestia,która mnie zastanawia-późniejsza ciąża, ale to się okaże za jakiś czas.Wszystkie rzeczy o których piszecie są zależne od organizmu kobiety i nie można polecać czy odradzać, na każdego może zadziałać inaczej.Co do wątku,że są to tabletki dla kobiet po 30-nie sadzę,by lekarze je przepisywali młodszym ,gdyby tak było-ja mam 23 lata.O wszystkim trzeba przekonać się samym po konsultacji z lekarzem a nie opierać się na tym co ktoś powiedział.Pozdrawiam

Gość bangs
ja bralam 3 opakowania po czym uslyszalam ze mam je zmienic (od znajomego lekarza ktory nie mial interesu w tym zeby mnie na to namawiac bez powodu)bo w zadnym wypadku nie nadaja sie dla tak mlodej dziewczyny. Teraz biore yasminelle i nie czuje wiekszej roznicy tyle ze odczowam mniejszy apetyt...

Gość viva88
ja biore micro od roku..schudłam...nie mam skutków uboczniych..pozatym ze ostatnio ciągle jestem smutna..chce mi sie płakać..ale już nie wiem czy to przez tabletki i faceta

Gość Olciakkk
Powiedzcie mi dziewczyny... ale sie narobilo- od zawsze bralam tabletke o godzinie 23, kilka dni temu w czwartek o godzinie 14 cos mi sie ubzduralo, ze nie wzielam tabletki ze srody , postanowilam wziac wiec tabletke(poniewaz na opakowaniu mi sie nie zgadzalo), wieczorewm tego samego dnia uswiadomilam sobie- ze poprzedniego dnia zazylam tabletke, ale ze srody kolejnego tygodnia... wiec wyszo tak, ze wzielam tabletke 10 godzin przed czasem... wieczorem o godzinie 23 juz nie bralam jak to zawsze bywalo, bo wyszloby, ze wzielam 2 tabletki jednego dnia- tak wiec, przyjmuje juz tabletki o godzinie 13... / czy antykoncepcja jest zachowana?.

Witam. Ja leczyłam sie kilka lat różnymi hormonami, również było to zabezpieczenie jakby nie ptarzeć. Jednak za każdym razem biorąc tabletkę do ust mdliło mnie. Mój lekarz nie zlecał mi żadnych badań a hormony zapisywał machinalnie. Przytyłam sporo, a moje samopoczucie było nie za specjalne. Ostatnim hormonem jak brałam w życiu był Microgynon21. W ulotce były napisane skutki uboczne: może zwiększać krzepliwość krwi, może powodować zatory tętnic żylnych. Noi co się stało? 6 lat temu miałam zator płuc. Wyszłam z tego cudem . Proszę Was dziewczyny : zanim sięgniecie po hormony róbcie badania czy możecie przyjmować takie leki.

Gość olciawwww
badania to podstawa...dzieki bogu ja mam wspaniala pani ginekolog ktora przed przepiasniem tabletek najpierw skierowała mnie na wszytski mozeiwe badania...i tak na poczatku brałam novynette traedia za maly poziom hormonow i wieczne plamienia. teraz biore własnie microgynon przez 6 mieisiecy i chyba czas na zmine to ze jestem napuchniete i mnie wiecznie mdli to najmniejszy problem..najwiekszy to sa straszne bole jajnikow co powoduje władsne ten lek :( a moja pani ginekolg teraz sie wczasuje :( ehhh ...nie mila kiedy. teraz sprobuje yasmin podobno rewelacyjny jest zobaczymy jak to bedzie u mnie

Gość viedzminka
O microgynonie dowiedziałam się od koleżanki, której polecił te tabletki lekarz, jako że są niedrogie i mają mały poziom hormonów. Ja biorę Harmonett i pomyslałam sobie, że dobrze by było zmienić je na microgynon i trochę zaoszczędzić. ale mój ginekolog stanowczo mi je odradził. Powiedział, że mają 2 razy więcej hormonów niż Harmonett, są starej generacji i dlatego są refundowane. a im mniej estrogenów tym mniejsza szansa różnych efektów ubocznych i powikłań. Powiedział, że najlepsze są Jasmine (czy jak to się tam nazywa) i dlatego są najdroższe. Z pigułek, które maja jeszcze stosunkowo niski poziom hormonów i są w średniej cenie, zaproponował nowynette.

Gość Joanna166
Ja biorę te tabletki od ponad kilkunastu lat [ a mam już 37] z przerwą na ciążę i karmienie. Jestem zadowolona z ich działania , no i ceny. A libido spada po każdych tabletkach antykoncepcyjnych, tylko w różnym stopniu.

Gość rose24
Ja brałam regulon po którym miałam całkowity spadek libido, depresje, apatie, nudności i bóle głowy. Zminiła mi na Microgynon trzy miechy temu i jest znacznie lepiej, z dnia na dzien, powiedziala że to lek strej generacji ale o mniejszej zawartości hormonu, przynajmniej od regulonu, na razie jest ok.chociaz ostatnio przez to ze miala nieczynny gabinet, tabsy zaczelam brac trzy dni poźniej, kochałam sie zmezemz gumką ale pękła i teraz obwawiam się ze moge byc w ciązy

Gość zdezorientowana20
Hej mam trochę głupie pytanie, ale ważne dla mnie. zawsze kocham sie z moim chłopakiem używając prezerwatywy i chcemy się teraz przerzucić na pigułki hormonalne powiedzcie czy jak zacznę je brać to czy on może we mnie dojść a ja na pewno nie zajdę w ciąże? Odpowiedzcie szybko bo nie wiem czy decydować się na tablety. pozdrawiam :*

witam;) mam takie pytanie, ile najdluzej czekalyscie na okres jak sie wam skonczyly tabletki?? ogolnie to co czytalam o microgynon 21 to chyba sa dobre tabletki. Ja biore je pierwszy raz, wogole sa to moje 1 tabletki anty. minęło juz 4 dni od ostatniej tabletki a ja jeszcze nie dostalam okresu, czy to normalne??

Gość microbejbe
hej dziewczyny mam pytanie nie czekające zwłoki. Lekarka przepisała mi M21 ale ja zaczęłam brać je od drugiego dnia krwawienia (bo ponoć tez tak można) i teraz jestem przy 4 tabletce a razem z moim bejbe chcemy wyjechać na długi weekend no i wiadomo.... Czy jestem już bezpieczna? A i mam takie pytanie jeszcze tak w ogóle kiedy mogę zacząć się kochać bez dodatkowej prezerwatywy tak żeby mógł dojść we mnie? Czekam na szybkie odpowiedzi buziaczki :*

Gość eka35435
witam miesiączka zaczęła mi się 18 stycznia. tego też dnia zaczęłam brać tabletki microgynon 21 (pierwszy raz biorę jakiekolwiek tabletki). okres trwał 4 dni z chłopakiem kochałam się dzisiaj i po stosunku (skończył we mnie) zauważyliśmy że śluz jest lekko różowy i ciągnący się (tak jak podczas owulacji ) czy mogę podejrzewać że tabletki nie zadziałały? dodam jeszcze że wcześniejszy okres miałam 19 grudnia po 10 dniach mieliśmy małą wpadkę i wzięłam tabletkę Escapelle . 5 stycznia wystąpiło u mnie krwawienie 3dniowe(wydaje mi się że to po tej tabletce) a teraz już sama nie wiem któro było to właściwe jak myślicie? proszę o szybką odpowiedź

Gość OlkaW
ja biore m21 od miesiaca ze wzgledu na torbiela, owszem mam straszne napady glodu, ale w sumie zawsze przed okresem mialam i po prostu trzeba sie pilnowac...przez caly miesiac bylo lekkie plamienie, mam uczucie wielkiego brzucha, ale za to ochota na seks jest duuzo wieksza, libido tez, a piersi baaardzo urosly, z naciaganego 75b na 75c, wiec mój chlopak jest szczesliwy :)

Gość agulla8561
jestem bardzo zadowolona z micro.biore od 6 miesiecy i ....W KOŃCU CHUDNE!!!NA MIESIAC UMYKA MI PO 2KG.!!!! niemam nawet apetytu czasem to sie musze zmuszac do jedzenia,mam zmieniony posmak w ustach to jest mój minus!!wszystko smakuje na niekorzyśc jakos inaczej niż wczesniej,jak np.jadłam jabłko czy chleb teraz chleba niemoge wziąść nawet do ust bo mi wszystko juz dzwiga na wymioty.JAK NARAZIE JESTEM BARDZO ZADOWOLONA PONIEWAZ CHCE DZIEKI NIM DOJSC DO SWOJEJ WAGI SPRZED CIĄŻY.A PO CIAZY BRAŁAM ZASZCZYKI ANTY.KONCEP..DEPROVERE I STRASZNIE SIE PO NIECH PUCHŁO I MIESIĄCZKI NIE MIAŁAM PO NICH.A TERAZ JEST JAK NALEZY W ZEGARKU PO KAŻDYM LISTKU ZAKOŃCZONYM NA 3 DZIEN POJAWIA SIE MIESIAACZKA I TRWA DO 4-5 DNI.POZDRAWIAM I polecam CENA NA RECEPTE JEST SUPER NISKA A NIE WYGUROWANA JAK NIEKTÓRE

Gość alex7801
Witam a ja z innej beczki a wiec ok 4 lat brałam microgynom tabletki , ostatni okres miałam 2 .03.2009 miałam go dostać 23.03.09 czekałam tydzień czyli do 30 03 nic z nerwów zrobiłam test wyszło negatyw i beta chcg tez negatyw poszłam do lekarza dostałam luteine 50 pod język brałam ja 5 dni , 4 razy dziennie potem zrobiłam nastepny test wyszło negatywnie wiec 9 nie jestem już po luteinie i dalej nic ????co robić???? alex7801 Posty: 1 Dołączył: 2009-04-12, 20:00 * Prywatna wiadomość

Gość LaDyNiCoL
własnie niedawno przeszłam z cillestu na mikrogynon poniewaz przez pł roku stosowania cilestu przytyłam 9kg!!! co najgorsza w zaden sposób nie moge odzyskac wagi sprzed 6m-cy:( mam nadzieje ze po m21 efekty beda takie jak u agulla8561 cyt. "W KOŃCU CHUDNE!!!NA MIESIAC UMYKA MI PO 2KG.!!!!"

Gość ANetQQa
Mam mały problem. Biore te tabletki już rok i ostatnio zmieniłam godz przyjmowanie(za zgodą lekarza). Pominęłam na początku opakowania tabletkę a w ulotce pisze że to niebezpieczne. Jeśli nie będę się zabezpieczać przez tydzien to czy moge zajść w ciąże? Proszę o odp.

Gość rozowepaznokcie
ja jestem panikara i wolalabym sie zabezpieczyc te 7 dni. mam dziedzko z wpadki- plastry evry. badziewie. ogolnie ciesze sie z synka, tylko byl to dla mnie i meza szok, bo najpierw chcialam skonczyc studia. teraz ginekolog przepisala mi microgynon i mam pytanie jaj je znosisz?

Gość ANetQQa
No znosić znosze nie najgorzej.. Nie przytyłam, generalnie dobrze sie czuje ale mam do tego bardzo słabe nerwy... Ciągle mnie coś drażni... Teraz to juz właściwie na tym panuje i jest ok. Odkąd je biore nigdy sie niczym innym nie zabezpieczam i kocham sie z mezem do konca... A jesli biore np "zyrtek" bo mam uczulenie to moze to miec jakis wpływ na tabl?

Gość anette-eee
ja przyjmowalam Microgynon21 przez 2 lat,nie przytylam ,cera bez zmian,ale zawsze przy ost.tabletce miewalam bole glowy,teraz biore AIDA i jest ok