Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość freeq

Pękła prezerwatywa, nie było wytrysku,ale...

Polecane posty

Gość freeq

kilka minut wczęsniej był stosunek zabezpieczony zakończony wytryskiem. To był mój 11 dzień cyklu /mam nieregularne-ostatnie-33,28,28,24,25,24,28/ Mpje pytanie brzmi-czy to możliwe, żeby na członku zostały plemniki po poprzednim stosunku?? jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę?? Kiedy mogę wykonać test?? Z góry dziękuję :)

Gość olabogggaaa
nie sądze zeby cokoliwek było ryzyko zawsze jest.plemniki zostają zywe i ruchliwe tylko w swoim płynie, i to ze zostały po poprzedim razie to ni cni ezadziałaja .zapewniam!tak samo nie zachodzi sie w ciąze przez palce, sperma musi byc albo wytrysnięta do srodka pochwy i wpłynąc w tylne sklepienie pochwy lub pozostawiona w jej przedsionku która miesz sie z kobiecym sluzem. i ta forma zmniejsza ryzko ciązy a co dopiero obumarłe plemniki. tak jak tabletki anty nuie daja 100% pewnosci tylko 99,9% tak samo inna forma zabezpieczenia moze zawodzic.kazdy Ludzki organizm jest inny. inaczej reaguje, inaczej sie to wszystko odbywa. inne łatwo zachodzą w ciąze inne długo sie staraja.wszystko to jest Anatomia! w medycynie nie ma ostro postawionych reguł!!jak któras podejrzewa ze jest w ciązy lub sie boi to niech idzie do lekarza, zazyje tabletke , niech nie traci czasu i ma problem z głowy. takie gdybani ezamartwianie sie ni cnie daje wrecz przeciwnie !! a tak an marginiesie wkurzają mnie wypoiwediz niektórch dziewczyn które piszą TAK jestes w ciązy to pewnie juz objawy itd. nie widzą cie na oczy ni ewiedza jak jest jak było nie są lekarzami itd.ja sama nie jestem jeszcze lekarzem ale sie ucze na niego ,wiec piszą takie głupoty dziewczyny po to zeby zasiac panikę albo komus dopieprzyc. i faktycznie piszą to osoby które są wredne lub które nie były w takiej sytuacji w której nerwy i stres są Górą. czasami sie wczujcie w sytuację innych :/ a Wy Bidulki Topiki korzystajcie z tego forum po to abu wymienic zdania o lekach schorzeniach itd. doswiadczeniach w seksie itd. fajna zabawa!!! :) bez zadnych złosliwosci itd, POZDRAWIAM WSZYSTKIE Dziewczyny trzymajcie sie !!!

Gość freeq
dziewczynki :):) bardzo wam dziękuję :):):) naprawdę :):):):) wiem, że na polskim rynku medycznym istnieje POSTINOR, ale jego działanie jest ograniczone /do 72 godzin od zapłodnienia/ a ja miałam tą niemiłą sytuację w piątkową noc,na wsi,gdzie lekarz jest daleko i naprawdę nie miałam jak do niego dojechać :( a tak na marginesie - już sobie wmówiłam, że jestem pewnie w ciązy i już "miałam" mdłości i chore schizy :/ :/ :/ :/ :/ :/ :/ słyszałam już gdzieś o tym, że aby zajść w ciąze plemniki muszą być "wystrzelone" z jakąś prędkością, ale nie chciało mi się wierzyć... olabogggaaa - Tobie dziękuję w szczególności :):):):):) aby było więcej takich kobietek na tym topicu :) już jestem spokojna :):)

Gość olabogggaaa
no nie mam za co . al ena drugi raz polecam uwazac chyba ze chcesz grac w ruletkę i za kazdym razem tak sie bac i zamartwiac. wybierz sie do lekarza po tabletki jakies niedrogi e, nie zawsze te drogie są lepsze od tych tanoich . jak juz mówiłam kazdy organizm dostosowuje sie indywidualnie powtarzam INDYWIDUALNIE !!! i bez sensu jest pytanie sie na forum czy ja jest w ciazy czy to czy tamto . lepiej od razu działąc i miec z głowy. myslę ze nie masz sie o co martwic , ale postaraj sie zabepieczac sie. pozdro papapa

Gość zachariaszka
miałam kiedyś podobnie-skończyło się szczęsliwie :)dlatego nie sądzę, ażebyś mogła być w ciązy :) pozdrawiam :)

Gość freeq
ja już sobie chyba wmówiłam tą ciążę... :/ :/ mam wrażenie, że jest mi niedobrze i nie mam apetytu tak wielkiego jak zawsze... ech... Obliczałam raz jeszcze który to był dzień cyklu i wyszło mi, że nie 11 a 10-trochę lepiej :):)

spokojnie bo przez te nerwy okresu nie dostaniesz... :)

Gość freeq
dzięki laurko :) czytałam wczoraj w nocy twoje posty na jakimś topicu i muszę stwierdzić, że masz doświadczenie w "tych" sprawach:) Ja niestety nie mam zbyt dobrego samopoczucia :(:(:(:(:(:(:(:(:(:( Wmawiam sobie, że każdy lekiki ból żołądka o mdłości...jak patzrę na ciasto z kremem to wydaje mi się, że mnie zbiera na wymioty ... :(:( ech... Czytałam w poradniku kobiecym o tym, że zapłodnienie jest możliwe podczas dni płodnych a i to niekoniecznie musi być gwarancją zapłodnienia. No i przeczytałam również, że nasienie powinno być "wystrzelone", a u mnie tak nie było. Poza tym statystycznie tylko 25% zdrowym parom udaje się zajśc w ciązę podczas dni płodnych... Ale strach nadal jest....:(:( Podejrzewam, że okres i tak mi się nieco spóźni,gdyż miałam niedawno egzaminy na studia i czekam na wyniki, a jak wiecie-jest to stres przeokropny....

Dokladnie w ten sposob moja kolezanka zaszla w ciaze,najlepiej zrob test

Gość freeq
frotka ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... no to mnie wystraszyłaś ... ......................................................................................

Gość a moja
kolezanka tez tak miala

Gość freeq
i co?? zaszła w ciążę czy nie ?? byłam dzisiaj u ginekologa i pani mi powiedziała, że prawdopodobieństwo jest,ale bardzo bardzo małe..nie pozostaje nic innego jak czekać na okres... dodała, że plemniki muszą mieć naprawdę doskonałe warunki, żeby przeżyć... boję się..mocno się boję... :(:(:(:(:(:(:(:(

Gość olabogggaaa
hmm... wyluzuj dziewczyno... moja kolezanka czeka tez na okres..po stosunku przerywanym i ma wiekszego shiza bo kilka razy przez pare dni tak kochała sie z facetem :/ jak lekarka ci powiedziałą ze jest bardzo bardzo małe prawdopodobienstwo to uwierz i sie uspokój,.... ja dzisiaj dostałąm okres ale nie zycze nikomu przez jakieigo stracha przechodziłam przez kilka dni.. ;/ będzi edobrze nie wmawiaj sobie ni cz tych rzeczy ciąza itd. bo to nie ma szans na to . jestem studentka medycyny i uwierz mi NIE ŁATWO SIE ZACHODZI przynajmniej nie w ten sposób. wszyscy wiemy po co słuzą ludzkie genitalia .POWTARZAM jeszcze raz plemniki musza miec swoje srodowisko czyli takie jak jest ph w pochwie kobiety .plemniki sątylko zdolne do zapłodnienia kiedy dostaja sie wprost do dróg rodnych kobiety, które zostają WYSTRZELONE z taką siłą aby dosta ly sie tam gdzi etrzeba. skonczcie straszyc dziewuchę bo si enabawi nerwicy . ni emartw si ebedzi edobrze. będzi eokres i ja ci to gwarantuje tylko czekaj cierpliwie i sie ni estresuj. pozdrawiam

Gość freeq
olabogggaaa wielkie dzięki raz jeszcze :) pani ginekolog powiedziała mi tak samo o tym środowisku plemników-że one mają "wygórowane" warunki, żeby przeżyć :) uspokoiłam się już dużo dużo bardziej,ale skoro sama czekałaś teraz na okres,to wiesz jaki to strach.... ja miałam ostatni 22.06 i ginekolog powiedziała mi, że planowo ok 22.07 powinnam już mieć następny,ale ponieważ jeszcze m-ąc temu brałam jeanine to przyjmijmy, że okres może mi się spóźnić do 5.08 no to czekam do 5.08 :) a tobie olabogggaaa serdecznie dziękuję, naprawdę :):) to miłe i przyjemne, gdy inni ludzie potrafią wczuć się w sytuację innych i pocieszać ich :):) zwłaszcza, jeśli te osoby mają co nieco wiedzy na ten temat :)

Gość olabogggaaa
dokładnie . wszystko opóznia okres STRES pogoda zmiany temp. przezycia emocjonalne przyjowanie antybiotyków choroby przewlwkłe. wszystko. kazda z nas ma swój zegar biologiczny który sam chodiz jak chce. i nie ma na to reguły. lepeij zapobiegac niz potem si eobawiac. sama wiem to z doswiadczenia. w sumie to pierwszy raz sie tak zdarzyło. wiem co czujesz i czego sie obawiasz ale ni epanikuj na zapas bo nie ma czego .pozdrawiam i sciskam papa !!!!

Gość freeq
masz rację :) dzięki !!

Gość Werdoniii
Hej dziewczyny! Ja rówież mam ogromny problem jeżeli chodzi o ciążę... Otóż okres spóźnia sie 2 miesiącę!! Kochałam sie z facetem , myslalam ze z zabezpieczeniem ale on mnie oszukal i go nie uzył.. ale nie było wytrysku. Robiłam test i wyszło że w ciąży nie jestem, jednak okresu wciąż nie ma. dodam że przyjmuję od 5 lat hoemony (tyroksynę) na niedoczynność tarczycy. Panicznię się boję...

ollabbboogaaa pomocy !!mam problem tydz temu nprzepałam sie z chlopakiem..mielismy zabespieczenie(prezerwatywe) miał to byc stosunek przerywany ale niestety nie jestem pewna czy czasem chłopak nie skonczyl za wczesni;( niestety we mnie...z gumka nie pekla ale...;(raczej Adam nalezy do niedoswiadczonych facetów wiec...mogł popelnic bład...nie wiem co mam robic....po ilu dniach mam test zastosowac...najgorsze jest to ze uprawialismy sex w moich dniach plodnych.,...i cholernie sie boje ze moglo dojsc do zaplodnienie...czekam na okres z tym ze poprzez moje dlugie odchudzania moj okres raz wystepowal a raz nie...Przestałam własnie brac luteine która wywolywala mi miesiaczke..i teraz nie wiem czy okresu moge sie spodziewac...Jesli go nie dostane nie wiem czy to przez brak leku czy.,,to cieza;(Prosze ratujcie

anusKgr, nie wystarczy ci jeden temat? po co piszesz dwa razy? takich jak ty uznaje sie za natrety i to zadna przyjemność odpowiadać na takie posty. wiec bez spamu.

Gość aśka 19a
witam mam do was pytanie czy mogłam zajść w ciąże to chyba moje dni płodne używaliśmy prezerwatywy ale ona w środku u mnie została a;e mój chłopak dopiero potem zakończył po zakończeniu okażało się że ona tak został nie wiem co mam robic zastosowaliśmy gumkę a tu coś takiego nie będę mogła zasnąć proszę odpowiedzcie nie wiem co robić

Gość gość
hej kochalam sie z chlopakiem pekl kondom ! Mialam dni plodne ! Byl we mnie kilkanascie sekund po tym jak pekl mozliwe ze jestem w ciazy ?

Gość gość
Tak Prącie w piczce to ciąża.Gumka to antrapa,a nie zabezpieczenie.