Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Cleo841...Aha;) Dzięki i nawzajem;) solidnykopniak...Ja tak samo:)Choć jak narazie nie musiałam;)

Tak sobie czytam o tabsach innych niż moje i wyczytałam, że na przykład przy zażywaniu Rigevidonu trzeba unikać alkoholu!A jeśli chodzi o Cilest nie ma takiego info...Więc jeśli chodzi o alko to zależy od tabletek...To tak dla wiadomości dla tych, które się pytały o alko podczas stosowania tabsów...I tak jak zawsze powtarzam trzeba czytać ulotki:)Tam są napisane informacje na takie tematy:)

Bądź jak ich nie ma to znaczy, że nie ma przeciwskazań;)

Gość yooo
to ponownie ja..witam Was..ale słuchajcie to mogę bez problemu sie opalać przy braniu tabletek..bo co do cery to nie mam problemu z pryszczami..i nigdy nie miałam!!!!!POZDRAWIAM WAS wszystkie:):):):):)

Ja jakos w lutym zazywalam antybiotyk i jeszcze wtedy nie wiedzialam ze trzeba sie dodatkowo zabezpieczac,no i nic w tym kierunku nie zrobilam...Jest maj no i chyba wszystko w porzadku :P Mysle ze to tez zalezy od skladu antybiotyku,sprawdzilam na ulotce Cilestu jakie substancje wywoluja interakcje i porownalam z antybiotykiem (byl to bodajze Novamox) no i nie znalazlam zadnych informacji na ten temat...Poza tym antybiotyk ponoc tylko w kliku procentach obniza skutecznosc tabsow?? Pamietam ze schizowalam sie niezle (moze Wy tez pamietacie jak mnie pocieszalyscie :P) NAstepnym razem bede juz wiedziec co i jak,tymczasem bronie sie przed chorubskiem jak tylko moge :P Pozdrawiam i milego dzionka zycze 🌻 👄 👄 👄

Cleo841...No ja właśnie tak samo...Bo w ulotce Cilestu nie ma w przeciwskazaniach;) yooo...Jakie tabsy bierzesz!? W ulotce Cilest jest napisane coś takiego:\"Plamiste przebarwienia skóry, głównie na twarzy (ostuda) W rzadkich przypadkach u kobiet przyjmujących doustne preparaty antykoncepcyjne może wystąpić ostuda szczególnie u kobiet, u których ostuda występowała w ciąży. Kobiety ze skłonnością do ostudy podczas przyjmowania preparatu powinny unikać ekspozycji na słońce lub promieniowanie nadfioletowe. Ostuda często nie ustępuje całkowicie po odstawieniu preparatu.\"

Gość mariola19761
Dziewczyny proszę o pomoc . Dzis wieczorem mam wziąsc pierwszą tabletkę z 2 opakowania ,nie wiem co robic bo krwawienie zaczęło mi się 5 dnia z 7 dniowej przerwy ,tak więc jeszcze dzis mam okres,czy mimo tego mam wziąsc 1 tabletkę. Proszę odpiszcie to moje pierwsze tabletki.

Gość solidnykopniak
a ja mam pytanko sprawdzajace Was :) Otoz chcialabym sie was zapytac, czy jezeli ginekolog po przerwie trzymiesiecznej albo dluzszej, kazal wam zaczac przyjmowac tabletki od piatego dnia okresu, a nie od pierwszego dnia, tak jak zazwyczaj... zabezpieczalybyscie sie dodatkowo przez ten "pierwszy" miesiac przyjmowania tabletek? pozdrawiam :) was bardzo goracoo:)

Gość solidnykopniak
tak zawsze bierze sie tabletke 7 dnia. Mimo ze krwawienie z odstawienia sie jeszcze nie skonczylo :) pozdrawiam :)

Gość wpadka
No nie wiem... moja siostra , ktora urodzila dziecko (w Anglii, bo tam mieszka) dostała tam tabletki atykoncepcyjne i wierzcie mi ze brala je regularnie nie chciala drugiego dzidziusia...a jednak wpadła!

Gość Veneno
Taaaaa bierzcie dalej tę chemię i nie zważajcie na efekty uboczne.amen

Gość ewelka1985
Hej! Prosze was o radę bo nie wiem co robić!! tabletki biorę od ok 3 lat. teraz biore novynette i zapomnialam wziac tabletkę! w ulotce pisze ze mam ją opuścić (bo minęło ponad 12 godz) i dalej brac normalnie. Ale nie o to chodzi. Czytałam o innych tab. że jeżeli w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki odbylo się stosunek to moze istniec ryzyko ciąży. W novynette nic nie piszą takiego ale bardzo sie boje i nie wiem co teraz robic!!!

Gość Ewwe
chyba nie zostaje nic tylko czekać..

Gość mam pytanko male
skoro nie karmie piersia to moge brac tabletki Cerazette? urodzilam pod koniec 2005 roku, zle znosilam inne tabletki. Czy Cerazette nie sa za slabe?

mariola19761...Hehe, właśnie na poprzedniej stronie inna dziewczyna pytała o to samo:)...Tak, normalnie musisz wziąść pierwszą tabletkę z kolejnego opakowania!W ten sam dzień, w którym wzięłaś ją pierwszy raz w życiu! W ulotce też jest napisane to zapewne;) solidnykopniak...Ja bym się zapytała lekarza co i jak...Ale pewnie bym się zabezpieczała dodatkowo, bo ja to stroszek jestem;) wpadka...Może nie za bardzo uważała jeśli chodzi o wymioty, biegunki, itp...!? Veneno...Efekty uboczne!?...To znaczy dokładnie co masz na myśli!?...Lepiej się kochać bez zabezpieczenia Twoim zdaniem!!!???Czy może tylko na gumkach, a później płakać(w niektórych przypadkach)nad niechcianą ciążą!!! ewelka1985...Szczerze powiedziawszy to nie wiem co Ci doradzić, bo zażywam inne niż Ty, a na innych niż swoje się nie znam, że tak powiem;)Nie chcę Cię wprowadzić w błąd! mam pytanko male...Tobie również nie umiem pomóc:(

veneno... NO WIESZ.... NIEKTORZY CHOCIAZBY CHCIELI NIE MAJA INNEGO WYJSCIA... POPROSTU TO NIE JEST TYLKO ANTYKONCEPCJA...LECZY TEZ INNE CHOROBY...ALBO IM ZAPOBIEGA...JAK JEST NP. W MOIM PRZYPADKU...WIEC NIE BIORE ICH DLA PRZYJEMNOSCI...A JEZELI OPROCZ TEGO MAJA DZIALANIE ANTYKONCEPCYJNE TO DODATKOWY PLUS - DWIE PIECZENIE NA JEDNYM OGNIU :-) WIEC WSTRZYMALA BYM SIE Z OCENA LUDZI NA TWOIM MIEJSCU!!

Gość solidnykopniak
aaaaaa zadalam to pytanie z czystej ciekawosci co o tym powiecie... ja juz znam odpowiedz na to pytanie :)

camel_ek...Masz rację!!! P O P I E R A M !!! veneno...\"Nie oceniaj zbyt szybko, bo możesz się pomylić lekko...\" solidnykopniak...Jaką!?;)

Gość mariola19761
DZi eki serdeczne aaaaaaaa

Gość sleepingpill
mm biore teraz tablety cyprest drugi miesiac...wczesniej bralam rok tabletki... no teraz ani 1 tabletka nie pomyliła mi sie jak na razie ni nic...wszystko jest lus... 5 dnia po okresie moj facet konczyl we mnie...czy sa jakies obawy by moglo cos byc nie tak?> do konca opakowania mam 2 tabletki jeszcze...ale nie pokoją mnie mocne bóle jajników ktore mialam w tym miesiacu i kluvie pod piersia

Gość solidnykopniak
napisze jak wiecvej dziewczyn sie wypowie... zobaczymy ile w ogole to zrobi ;)

Gość sleepingpill
mam nadzieja ze ktoras z was mi odp na moje pytanie

mariola19761...NIe ma za co;) sleepingpill...Brałaś tabsy wcześniej, a nie wiesz co i jak!?...Moim zdaniem nie ma żadnych powodów do zmartwień...2 miechy bierzesz, więc coś to oznacza...A bóle to dlatego mogą być, że 3 pierwsze mieszki motają nam w organiźmie...Czyż nie!? solidnykopniak...Okej:classic_cool:

Gość sleepingpill
niewiem...jakos nie mam zaufania do tabletek....nie mialam zadnych dzialan oslabiajacych ni nic...ale to ze konczyl we mnie mnie stresuje ze moze jednak ...

Gość sleepingpill
boje sie tez tego bo w tamtym miesiacu na poczatku nie wzielam 4 tabletki bo mialam operacje a pozniej ok 9 tabletki facet we mnie skonczyl...dostalam te niby plamienie ale przeciez mozna je dostawac a wpasc

sleepingpill...Jak tabsom samym nie ufasz to zastosuj coś jeszcze(dodatkową metodę - gumki)...!

sleepingpill...No właśnie takie są sytuacje niestety...Ale myślę, że nie powinnaś się martwić...Plamienie jednak było...To coś oznacza!

Gość sleepingpill
yy tam mialo byc kłucieee

Gość sleepingpill
bylo i mialam jak zwykle bol przy nim juz nie az tak mocny jak kiedys ale boll...zawsze po tym poznaje czy wsystko jest ok

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować