Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość Gosia16
aaaaaaa widzę że świetnie mnie rozumiesz :)

Gość Gosia16
Chyba jako jedyna :) Ciesze się

Gość sleepingpill
niewiem czy kogoss mozna dobrze zrozumiec albo nie skoro sie nawzajem nie zna i niewie jak jest... wszystkiego nie da sie wyjasnij i opisac i moze byc wiele rzeczy ukrywanych...wiecie ja sie nad jednym zastanawiam po co dziewczyny w tak mlodym wieku decyduja sie na seks to niewiem...a potem idzie taka z wozeczkiem... przeciez seks nie zajac nie ucieknie

Gość Gosia16
sleepingpill Bo ty ogólnie bardzo mało rozumiesz :) A ja nie mam nic do ukrycia i powiedziałam całą prawdę :) A jak to powiedziałaś ''później idzie taka z wózkiem'' Jak się dziewczyny dobrze zabezpieczą to pójdą bez wózka!! A seks jak już wcześniej mówiłam jest indywidualną sprawą każdego z nas!

Cześć sleepingpill...Decyduje się po to samo, co Ty...A co, Ty już taka stara jesteś!?...Kocha swojego chłopaka, są ze sobą już sporo, bo 3 lata i chcą tak jak my się kochać...I właśnie po to dziewczyna chce zacząć brać tabsy anty, żeby z tym wózeczkiem nie chodzić... I proszę, nie wrzucaj wszystkich dziewczyn do jednego worka...Mam na myśli te 16 letnie i w pobliżu tego wieku...To, że duża ich ilość puszcza się na dicho nie znaczy, że wszystkie takie są...

Elo 👄 tak wtrącając się do romowy, popieram aaaa seks to jest tylko i wyłącznie decyzja każdej z nas osobno, czy pójdzie z facetem do łóżka czy nie. I chyba tutaj nikt nie wie lepiej niż Gosia czy się kochaja i jaki ich związek jest naprawde. Gdyby napisala że znają się paare dni dopiero i coś planują to by mnie może i ruszyło, ale 3lata to długo.......ja poszlam dołózka po 3miesiącach bycia razem z moim obecnym partnerrem, to był impuls nie planowaliśmy tego......teraz jestem z nim ponad rok i jest lepiej niż dobrze. Mam 24 lata, pewnie gdybym miała mniej być może zrobiła bym to samo nie mam pojęcia. I np nie jestem w stanie wytłumaczyć czemu mu się wtedy oddałam........może dlatego że znamliśmy się wcześniej dlugo, że już kiedyś byłam z nim,że kochałam go a on mnie od paru lat ale nie umieliśmy sobie tego wcześniej powiedzieć. nie wiemy dlaczego, coś nas hamowało....no ale jednak jsteśmy razem :) z miłości wszystko..... ale rónież nie popieram przerywańców, moja kuzynka dzięki tej metodzie za miesiąc urodzi synka:) a dwie znajome już mają woje dzieci też dzięki przerywańcowi ;) nie zawodzila ich ta metoda dlugo dość,ale jak widać do czasu.............. Pozdrawiam was gorąco 🌻

Gość sleepingpill
ja wyrazilam swoje zdanie dziewczyna w wieku 16stu lat watpie by byla gotowa na seks emocjonalnie nawet i fizycznie... od co... takie jest moje zdanie zawsze sie z tym zdazy

Gość milusiaa8888
hejka mam male pytanko jezeli biore tabletki regularnie i nie konczymy w srodku to jakie mam ryzyko wpadki w razie co?

bardzo małe... jesli bierzesz regularnie, nie wymiotujesz i nie masz biegunek po upływanie 4 h od zażycia tabsa, nie bierzesz antybiotykow ani nie stosujesz preparatów z dziurawcem to mozesz spokojnie uprawiac seks \"do konca\" i ryzyko wpadki nadal bedzie bardzo małe.

Gość kasiula18
Hej dziewczyny mam problem do myslenia.....bo jesli zaczelam brac pierwszy raz te tabletki i przez 21 dni mialam ciagle okres i jak juz przyszla pora na przerwe 7dniowa to w trzeci dnien skonczyl mi sie okres i po siedmiu dniach wzielam tabletke czyli wczoraj pierwsza i dzisiaj juz drugo to czy jest wszystko ok?? bo kochalam sie dzisiaj z chlopakiem do konca i sie zastanawiam czy jak skonczyl mi sie ten okres to czy nie ma jajeczkowania po tej siedmiodniowej przerwie...pomozcie!!!!

nie ma jajeczkowania ten \"okres\" 21 dni to było plamienie, normalne przy pierwszym opakowaniu, jesli bierzesz regularnie to nie ma sie co martwic

Gość sweet_heart
hejka dziewczyny, mam takich pare pytan odnosnie tej antykoncepcji, otoż biore tabletki anty** CILEST od jakis 4-5 m-cy i dopiero teraz pozwolilam skonczyc w srodku. Tak ogolnie to nie jestem tak bardzo przekonana co do tej pewnosci, ale czytajac wasze wypowiedzi - nie ma sie czym denerwowac. Po ostatnim stosunku skonczyl moj misiaczek w srodku, ale nie bardzo sie w ten dzien czulam dobrze, bo "po" dostalam biegunki i moje pytanie jest takie: czy jesli takie objawy wystepuja to czy zmniejsza to skutecznosc tej antykoncepcji?? Prosze o odpowiedz....... i Pozdrawiam.

biegunka jest groźna tylko 4 h po wzięciu tabletki bo wtedy mozna ją wydalić zanim sie wchlonie, a potem juz nie trzeba sie nią martwic

Gość sweet_heart
witam jescze raz - dziekuje za odpowiedz ale ta biegunka wystapila jakies 2 h od wziecia tabletki i jakies pol godziny po stosunku! Powiedzcie mi ze nie mam sie czym martwic...

no raczej masz... pigułka sie pewnie nie wchlonęła i powinnas wtedy przyjąć drugą jesli to byla typowa biegunka- rzadka i z bolem brzucha tzn. że wydaliłaś pigułke i skoro nie wziełas drugiej tabletki to traktuje sie to jako zapomnienie pigułki

Gość sweet_heart
to mnie nie pocieszylas, tzn ze powinnam teraz wziasc ta niby zapomniana tabletke, a potem juz tak jak powinno byc tak?? Bo cale to zdarzenie bylo wczoraj.....

Gość zaciekawionaaaaa
JA RóWNIEZ MAM DO WAS PYTANIE JAK JUż TAK SIE WYPOWIADACIE:>A NAWET MAM DWA PYTANIA :>pierwsze pytanie to:CZY JESLI LEKARZ DAL cI TABLETKII ATYKONCEPCYJNE NA INNE DOLEGLIWOSCI,BO GO O TO PROSILAM,TO CZY TEZ TE TALETKI DZIALAJA ANTYKONCEPCYJNIE?nAZYWAJA SIE"cilEST"A DRUGIE PYTANIE,TO CZY w trakcie tej pzrerwy 7 dniowej tez dzialaja antykoncepcyjnie?,bo u mnie na recepcie psize,ze tak!?

nie wiem czy branie tej tabletki teraz ma sens, ale w zasadzie ulotka głosi że zapomnianą tabletke trzeba wziąc jak najszybciej nawet jesli trzeba wziac dwie naraz... a która tabletke w kolejnosci wczoraj brałaś?

zaciekawionaaaaa- nie wazne na co lekarz przepisał tabletki, są to tabletki antykoncepcyjne i jesli prawidłowo je zażywasz to jestes przez nie zabezpieczona. w 7 dniowej przerwie tez jestes zabezpieczona pod warunkiem ze 8 dnia rozpoczniesz nowe opakowanie.

Gość sweet_heart
wczoraj wzialam normalnie, zawsze biore o 22.30, wiec wezme terz ta co powinnam wziasc jescze wczoraj po tej biegunce, a potem normalnie

Gość sweet_heart
7

hmm... no cóż zrob tak jak mowisz bo innego wyjścia nie ma, pozostaje mi tylko trzymac kciuki żeby owu Ci sie nie odblokowała po wczorajszej biegunce

Gość sweet_heart
no coz, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, a poki co to bardzo dziekuje za rozmowe i pozdrawiam.

Gość sweet_heart
bo w zasadzie, mam 72 godziny ........

Gość zaciekawionaaaaa
moniak - dziekuję:))

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się