Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

aha i zawsze trzeba pamiętać że tabletki nie dają 100% pewności, nie można z tego popadać w paranoje i schizowac się co miesiąc, ale jednak to trzeba tez wziąśc pod uwagę.

Gość Monia_89
Anulka156 dziekuje Ci bardzo :):* jak bede miala jeszcze jakies pytanie to pewnie sie odezwe :) buziak

Gość Monia_89
Anulka156 dziekuje Ci bardzo za odpowiedz :):* jak bede miala jakies pytanie to pewnie sie "zglosze" ;) caluski

KASIXX...Rób co chcesz, przecież to sprawa indywidualna...Ja na przykład chodzę na kontrolę co 3 mieszki i testów w ogóle nie robię... Monia_89...Badanie palcem i badania krwi(morfologia, próby wątrobowe, itp)...Jeśli nie jesteś dziewicą to cytologię...Ceny są różne, od 8 do 45 złotych... Lord_Cas...To, jakie ma brać tabletki powie jej lekarz, musi iść do ginekologa, on zrobi jej badania i wypisze receptę...Tabletek się samemu nie wybiera... Tabletki działają po 4h od wzięcia ale tylko wtedy, kiedy weźmie 1-szą w 1-szy dzień okresu i przestrzega zasad...Jeśli zażyje w inny dzień niż 1-szy musi się zabezpieczać dodatkowo lub wtedy, kiedy nie przestrzega zasad...Zawsze mogą być konsekwencje, ponieważ tabletki dają 99% zabezpieczenia, czyli zawsze jest 1 % ryzyka... JakajaX...Hmm...Ja miałam taką sytuację, że przy 4 ostatnich tabletkach pojawiło się plamienie poszłam do gina i powiedziała, że jak się to jeszcze powtórzy to mam przyjść, przy następnym opakowaniu to samo(4 tabletki jeszcze i już plamienie), poszłam i mi zmieniła, powiedziała, ze to nietolerancja organizmu...ogólnie brałam Cilest 2 lata i to były 2 ostatnie opakowania...P.S.Ja miałam plamienie a potem w przerwie okres normalnie 4 dnia przerwy...

Gość Jakajax
ok.dzięki,to plamienie to takie tyle co nic,wystąpilo tylko rano,pozniej zero,ale mam jeszcze jedno pytanko,czy Tobie lekarz zmienił na silniejszą dawke?bo ja wczesniej bralam jasmin i mialam plamienie cale 21 dni.Kiedyś brałam MINISISTON,i tez bylo dobrze ,czy minisiston ma większą dawke hormonów od CILEST?

Gość ayradevill
hej mam pytanie wiem ze zastosuje sie do ulotki ale moj problem polega na tym ze ostatnia tabletke biore 8 sierpnia i pozniej 7 dni przerwy i nowe opakowanie ale juz dzis dostalam okres czy to normalne i czy w tej 7 dniowej przerwie tez moge dostac??

Jakajax...Ja i tak bym poszła do lekarza, niezależnie jakie było plamienie, ważne, że w ogóle się pokazało, chyba, że to jedno z pierwszych 3 opakowań...Nie, mnie zmieniła na \"lżejsze\"...Cilest na Regulon...Nie wiem czy MINISISTON na większą dawkę hormonów od Cilest... ayradevill...Które to opakowanie?Jeśli ponad 3 opakowanie to to ta sama sprawa jak z dziewczyną wyżej, opisywałam swój przypadek wyżej...

Gość ayradevill
aaaa ja to inaczej Ayra ale cos nie tak z haslem wiec nie moge pisac pod tym loginem - to jest 2 a wiec wiem ze do 3 moze takie zawirowanie wystapic z tym ze jak przy pierwszym mialam plamienie przy drugim juz nie to wczoraj sie bardzoooooo zdziwilam ale tez zwalam to na stres i na w ogole wszystko ale coz dzis zobacze ale chyba raczej jest to plamienie szkoda tylko ze wystapilo gdy mam slob brata w piatek a tak sie cieszylam ze okres mnie wtedy ominie eh.....

ayradevill...No właśnie nie powinnaś się dziwić, bo tak to właśnie może wyglądać przy 3 pierwszych opakowaniach, raz okres, raz jego brak... Ślub ma w piątek? To może być tylko słabe jednodniowe plamienie i potem normalnie okres w przerwie...Albo plamienie i już bez okresu, itp...

Gość ayradevill
no tak mam nadzieje ale powiedz dobrze mowie ze robie przerwe i dopiero nowe opakowanie bo wywalilam nichcacy gdzies ulotke ale w sumie ty robisz tu za ulotke ;)

ayradevill...Tak...Musisz postępować normalnie, jak zawsze...21 tabletek 7 dni przerwy, niezależnie czy będzie plamienie czy nie( to przy 3 pierwszych opakowaniach)...Jeśli są plamienia później - wizyta u lekarza jest wskazana... Radzę zdobyć ulotkę bo to podstawa znać jej treść...

Gość ayradevill
akurat ja znam tylko tego jednego nie pamietalam zanim w ogole wzielam pierwsza tabletke to ja przestudiowalam - do tego mam tate lekarza a wiec i maialm od razu odpowiedzz czy leki ktore biore sa z tej listy wymienionej co moga oslabiac dzialanie poza tym tez rozmawialam z lekarzem na pewne sprawy a teraz po prostu wzielo mnie z zaskoczenia wiec znowu sie odezwalam ;) mam tylko jeszcze pytanie na ktore pewnie juz padla odpowiedz wczesniej jak nie dostane okresu w ciagu 7 dniowej przerwy to nadal jestem zabezpieczona czy stosowac cos jeszcze bo wydaje mi sie ze tak

ayradevill...Jesteś zabezpieczona zawsze w 99% jeśli przestrzegasz wszystkich zasad, więc w Twoim przypadku jesteś...

Gość Perelkaa
Ja znowu z tym okresem podczas zazywania tabletek mam ruletke jak sie patrzy :P najpierw mialam w niedziele wieczorem, pozniej w poniedzialek, znowu w niedziele, ale rano, a teraz to w ogole czekam i czekam :P Dzisiaj ide na wizyte po nastepne opakowania ;)

Gość klavduska...
hej mam ogromne pytanko chcialam sie kogos zapytac...tzn kogos opcykanego...postanowilam zazywac tabletki antykoncepcyjne...i bylam u lekarza i z tego co wiem kazal mi je zarzyc w drugim dniu okresu wiec je tak zazylam jak lekarz mi kazal...a na ulotce pisalo ze w pierwszy dzien...czy jestem teraz zabezpieczona czy nie?co mam robic?czekam na odpoweidz...

Gość ayradevill
przeczytaj dokladnie ulotke - w sumie dziwne ze tak lekarz ci kazal - jestes zabezpieczona ale to ze zazylas w 2 dniu okresu oslabia dzialanie wiec przez tydzien tabletki plus inne zabezpieczenie a pozniej to juz normalnie - zabezpieczona jestes juz po 4 godzinach od wziecia tabletki.

Gość klavduska..
aha no bylam dzisiaj u lekarza i on mi powiedzial ze ze nic sie nie stalo ze w drugi dzien ze dobrze wzielam bo w pierwszy dzien nie ma takiego duzego krwawienia...i mowil ze normalnie oge wspolzyc bez jakis dodatkowych zabezpieczen..ja tabletki biore juz dzisiaj bedzie 7 dzien...wiec powinno byc ok...tlko ze wsolzylam od razu po okresie...z dwa dni temu...ja z chlopakiem uwazam a nie ze on konczy we mnie

Gość ayradevill
jezeli przestrzegasz regol brania to nie masz sie czym przejmowac i nie musisz uprawiac stosunku przerywanego, a skoro nie konczy w tobie to po co brac tabletki niech on sie zabezpiecza skoro i tak w tobie nie konczy teraz sa takie prezerwatywy ktorych nawet nie poczuje a ty zaoszczedzisz na pigulkach co wiecej skoro jestes mloda to po co sie katowac hormonami

klavduska......Nie jesteś...Przeczytaj ulotkę do końca i zrób tak jak masz w niej napisane, nie wiem czemu lekarz ci tak kazał, bez sensu...Pierdoli ten lekarz moim zdaniem, no ale cóż... ayradevill...Co Ty gadasz?Nie jest zabezpieczona!! Nie pomyślałaś o tym, że gumka może pęknąć?

Gość klavduska...
teraz to ja juz sama niewiem...lekarz mo mowi tak wy mi piszecie tak...no tak nie konczy we mnie ale wydaje mi sie ze tabletki sa bezpieczniejsze niz prezerwatywy...nawetvjesli nie konczy we mnie....narazie uwazamy poczekam do rozpoczecia drugiego opakowania....niektore dziewczyny pisza ze wziwly nawet w 3 dzien i normalnie wspołzyja i nixc im nie jest...lekarz kazal mi zarzyc w drugi dzien weic zazylam tak jak lekarz mi kazal...to co teraz mam przesan brac tabletki?czy jak?czy ureguluje mi sie to i bdzie wszystko w pozadku...a jesli okres bym dostala w nocy jak bym spala i rano bym wziela tabletke bo dopiero bym sie obudzila i zobaczyla ze mam okres to to tez by wyszlo na to ze w drugi dzien wzielam...wezcie mi cos doradzcie bo ja juz sama niewiem czy wy macie racje czy moj lekarz...

Gość ayradevill
owszem moze ale sa rozne gumki i rozne opcje pozniej w razie pekniecia ja biore tabletki nie po to aby uprawiac stosunek przerywany a to ze lekarz jej powiedzial ze ma zaczac 2 dnia nie wydaje ci sie dziwne ja w ulotce mam napisane ze od 1 dnia

Gość ayradevill
sluchaj dziewczyno ale po co roztrzasac cos co juz sie stalo zaczelas brac jak zaczelas i tego nie cofniesz olej to z kazda tabletka jestes zabezpieczona poczytaj ulotke skonczysz opakowanie 7 dni przerwy i zaczynasz nowe proste

Gość klavduska...
aha czyl inormalnie jestem zabezpieczona tak?????????

Gość ayradevill
tak nie martw sie niczym juz sama mowilas ze od jakiegos czasu bierzesz tabletki - poczytaj ulotke jedna tabletka dziala po 4 godzinach od jej polkniecia - jej dzialanie moze oslabic choroba antybioryk ewentualnie skladniki niektorych lekow ktore sie zarzywa (nie sa to leki przeciwbolowe nasenne) chodzi o leki psychotropowe, witaminy tez mozesz brac bez przeszkod. nie stresuj sie ciesz sie sexem i zyciem ;)

Kochane, jak wzięła w drugi dzień okresu to nie była zabezpieczona przez 7 dni jeszcze. Tabletki chronią od pierwszej tabletki TYLKO wtedy kiedy pierwszą weźmie sie w pierwszy dzień okresu!!!!! JAk Twój lekarz mówi inaczej to zmien lekarza, owszem mozna brac w drugi dzien okresu i trzeci albo piąty,ale to trzeba sie dodatkowo zabezpieczac przez tydzień. A po tygodniu mozna szaleć spokojnie już. I tez nie rozumiem dziewczyn które biorą już jakiś czas tabsy a dodatkowo kochając się jada albo na przerywanym, albo facetom karzą używać gum.... to jest bez sensu. nie po to sie trujemy żeby jeszcze sie dodatkowo zabezpieczać. Jesli ktoś nie ufa tabletką to niech ich nie bierze, bo po co sie truć na darmo. :*

klavduska......Powodzenia życzę takim pannom, które 3 dnia zaczynają i bez gumki! \"to co teraz mam przestać brać tabletki?\"--->No co Ty!Bez sensu...Po prostu musisz się zabezpieczać dodatkowo 7 dni i nic więcej... \"to to tez by wyszło na to ze w drugi dzień wzięłam\"--->No co Ty gadasz...Na wzięcie 1-szej tabletki masz 12h... Jeju, jeszcze raz...Które to opakowanie i która tabletka?Odpiszesz mi to Ci napisze dokładnie co masz zrobić...Już bez moty... ayradevill...Dla mnie proste jest to, że jeśli się nie weźmie w 1-szy dzień okresu to trzeba się zabezpieczać dodatkowo 7 dni co najmniej...I koniec kropka, co ona zrobi to jest jej sprawa...A gumka to zajebiste zabezpieczenie tylko wtedy, kiedy nie pęknie... \"jedna tabletka działa po 4 godzinach od jej połknięcia\"--->Ale to tylko wtedy, kiedy się zacznie opakowanie 1-szego dnia okresu...

Gość Perelkaa
Pisze sie dziewczynom 1000 razy, ze w 1. dzien, to one zadowole drugiego biora pomimo ulotki ;P widocznie jej lekarz uznaje pierwszy dzien za zwykle plamienie, ktore trzeba przeczekac :P mnie tam mowil, ze w 1 i tak tez sie zrobilo :P

Gość ayradevill
aaaaa a czego ty sie czepiasz jak peknie gumka i ma dni plodne zawsze jest postinor duo - poza tym jak bierze pierwsza tabletke w 1 dniu okresu no tojak lubi wtedy uprawiac sex to jej sprawa ja uwazam to za malo komfortowe a ty od razu naskakujesz przystopuj troche

Gość fontelka
sledze wypowiedzi i calkowicie popieram ayradevill ;) pozdrawiam;)

ayradevill...Dziewczyno, czy Ty masz rozum? Po pierwsze w czasie brania tabletek anty nie ma podziału na płodne i niepłodne, po drugie gratuluje jak myślisz, że mieszanie anty z postinor duo to dobra decyzja...To są hormony, a nie cukierki!! \"jak bierze pierwsza tabletkę w 1 dniu okresu no to jak lubi wtedy uprawiać sex to jej sprawa ja uważam to za mało komfortowe\"--->Nie czaję o co ci z tym chodzi?Ona właśnie nie wzięła w 1-szy dzień tylko 2-gi! Nie mów mi co mam robić, nie podoba się to nie czytaj, a Ty piszesz takie brednie, że mi ręce opadają...Poucz się trochę, albo pisz z ulotki, a nie jakieś swoje wolne myśli, bo mieszasz dziewczynie w głowie... fontelka...No, to widzę, że u Ciebie też krucho...Haha...Poucz się trochę na ten temat... P.S.Już widzę tą jazdę teraz...Nagadałam dziewczynkom, teraz się wkurzą i będą mnie wyzywać, hahaha...I tak Wam nic to nie da, bo ja i tak wiem, że mam rację...To proste, bo biorę info z ulotki...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować