Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

solidnykopniak...No dokładnie :P Sonecko...\"czy któraś z Was zażywa może tabletki antykoncepcyjne Yasminelle i podczas stosunku nie używa dodatkowych zabezpieczeń?\"--->Pewnie nie jedna... \"Ale boję się czy jest to dobry pomysł, mój chłopak powiedział, że trochę się obawia, ale też chciałby spróbować.\"--->Musicie zaufać tabletkom, jeśli nie to nie będziecie się cieszyć w pełni, bo będziecie się martwić ciągle czy jest okej...Najpierw zaufać i potem bez niczego... \"Mam 19 lat i bardzo zależy mi na uniknięciu ciąży.\"--->Wiek ma tu duże znaczenie - oczywista sprawa, ale większość z nas mając więcej nie chce teraz dziecka...Trzeba jednak zawsze pamiętać o tym małym 1 %...Ja na przykład mam 23 lata i chłopaka prawie 3 lata...Mam taie podejście do sprawy, że nawet jeśli coś to będę w pełni odpowiedzialna i na pewno urodzę i będę szczęśliwa, chociaż po to biorę tabletki, żeby tego uniknąć teraz, tego, czyli ciąży...Liczy się podejście i miłość między Wami...To już Wasza decyzja...Gdybym ja nie miała takiego podejścia i kochającego chłopaka pewnie zabezpieczałabym się jakoś inaczej, np. dodatkowo gumką czy coś, chociaż jak wiemy jest to bezsens... Stosunek przerywany to bezsens...Bo jeśli twój partner na w śluzie przed wytryskiem spermę to i tak Cię może zapłodnić przed wytryskiem... Nie doradzę Ci co do gumek i pójścia na całość, bo uważam, ze to indywidualna decyzja, zależąca od wypisanych przeze mnie czynników... isisss...Ja nie widzę żadnych zmian, ani przy Cilest ani teraz przy Regulon...Poza tym co pisałam wcześniej(o plamieniach) musiałabyś zerknąć... Ogólne samopoczucie ok, tylko przed okresem czasem mam nerwy - to jak zawsze :P Co do bólu podczas okresu, to raz mniej boli, raz bardziej...Z obfitością też różnie... To jak na cykl wpływają hormony zależy tylko i wyłącznie od organizmu...Nikt Ci tu nie napisze nic co na bank może Ciebie dotyczyć...Każda jest inna inaczej reaguje jej organizm... Ja tego nie czuję...Cały czas czuję się tak samo, ale nie sugeruj się mną... \"czy jest tak , że przez wszystkie 21 dni brania tabletek w zasadzie nic się nie zmienia ??\"--->U mnie w sumie tak... \"bo właśnie mam zacząć pierwsze opakowanie i stąd moje pytania\"--->No ale właśnie my Ci piszemy, ze to porównywanie do nas nic Ci nie da, bo Ty możesz mieć inaczej...Kilka dziewczyn się wypowiedziało i każda z nas ma inaczej...Może wrócić do normy ale nie musi...Zrobisz badania to powinno być okej, ale niekoniecznie, patrz co napisała anulka...Ona miała badania a przytyła 10 kilo... Perelkaa...No to z tym co piszesz powinnaś niby cały czas się zabezpieczać gumką...Bo to \"co jakiś czas kochasz się bez\" może doprowadzić do ciąży...Widocznie na tyle ufasz tabletkom, że Cię to nie martwi...I dobrze:) kamolekp...\"i gdy miałam brać 3 tabletkę z 2 opakowania przespałam się z chłopakiem\"--->To znaczy, ze co??Nie wzięłaś jej w ogóle w ten dzień?? \"ale nie zdążyłam wziąć tabletki\"--->?? Zawsze jest możliwość zajścia w ciążę, bo masz 1 % ryzyka!! A to, ze Cię boli brzuch to nie katastrofa...Poza tym objawy ciąży nie pojawiają się po tygodniu, dziewczyno... \'teraz odstawiam wcześniej tabletki żeby zobaczyć czy wystąpi u mnie okres\"--->Ja pierdykam, skąd ten pomysł...Namieszasz sobie jak chuj, nie potrzebnie...Nic Ci to nie da, bo w czasie ciąży też możesz mieć okres...Bezsensu, nie masz pojęcia kurde, poczytaj ulotkę i jakieś info, bo robisz bzdury i traktujesz hormony jak cukierki!! No schizujesz jak nie wiem... Loona85...Nie ma znaczenia...Jeśli tabletki są jednofazowe to nie ma znaczenia...Nie masz się czym martwić:)Miłego wieczorku i nocy:D:D Oczywiście pierwszą tabletkę wzięłaś w pierwszy dzień okresu??

solidnykopniak...No dokładnie :P Sonecko...\"czy któraś z Was zażywa może tabletki antykoncepcyjne Yasminelle i podczas stosunku nie używa dodatkowych zabezpieczeń?\"--->Pewnie nie jedna... \"Ale boję się czy jest to dobry pomysł, mój chłopak powiedział, że trochę się obawia, ale też chciałby spróbować.\"--->Musicie zaufać tabletkom, jeśli nie to nie będziecie się cieszyć w pełni, bo będziecie się martwić ciągle czy jest okej...Najpierw zaufać i potem bez niczego... \"Mam 19 lat i bardzo zależy mi na uniknięciu ciąży.\"--->Wiek ma tu duże znaczenie - oczywista sprawa, ale większość z nas mając więcej nie chce teraz dziecka...Trzeba jednak zawsze pamiętać o tym małym 1 %...Ja na przykład mam 23 lata i chłopaka prawie 3 lata...Mam taie podejście do sprawy, że nawet jeśli coś to będę w pełni odpowiedzialna i na pewno urodzę i będę szczęśliwa, chociaż po to biorę tabletki, żeby tego uniknąć teraz, tego, czyli ciąży...Liczy się podejście i miłość między Wami...To już Wasza decyzja...Gdybym ja nie miała takiego podejścia i kochającego chłopaka pewnie zabezpieczałabym się jakoś inaczej, np. dodatkowo gumką czy coś, chociaż jak wiemy jest to bezsens... Stosunek przerywany to bezsens...Bo jeśli twój partner na w śluzie przed wytryskiem spermę to i tak Cię może zapłodnić przed wytryskiem... Nie doradzę Ci co do gumek i pójścia na całość, bo uważam, ze to indywidualna decyzja, zależąca od wypisanych przeze mnie czynników... isisss...Ja nie widzę żadnych zmian, ani przy Cilest ani teraz przy Regulon...Poza tym co pisałam wcześniej(o plamieniach) musiałabyś zerknąć... Ogólne samopoczucie ok, tylko przed okresem czasem mam nerwy - to jak zawsze :P Co do bólu podczas okresu, to raz mniej boli, raz bardziej...Z obfitością też różnie... To jak na cykl wpływają hormony zależy tylko i wyłącznie od organizmu...Nikt Ci tu nie napisze nic co na bank może Ciebie dotyczyć...Każda jest inna inaczej reaguje jej organizm... Ja tego nie czuję...Cały czas czuję się tak samo, ale nie sugeruj się mną... \"czy jest tak , że przez wszystkie 21 dni brania tabletek w zasadzie nic się nie zmienia ??\"--->U mnie w sumie tak... \"bo właśnie mam zacząć pierwsze opakowanie i stąd moje pytania\"--->No ale właśnie my Ci piszemy, ze to porównywanie do nas nic Ci nie da, bo Ty możesz mieć inaczej...Kilka dziewczyn się wypowiedziało i każda z nas ma inaczej...Może wrócić do normy ale nie musi...Zrobisz badania to powinno być okej, ale niekoniecznie, patrz co napisała anulka...Ona miała badania a przytyła 10 kilo... Perelkaa...No to z tym co piszesz powinnaś niby cały czas się zabezpieczać gumką...Bo to \"co jakiś czas kochasz się bez\" może doprowadzić do ciąży...Widocznie na tyle ufasz tabletkom, że Cię to nie martwi...I dobrze:) kamolekp...\"i gdy miałam brać 3 tabletkę z 2 opakowania przespałam się z chłopakiem\"--->To znaczy, ze co??Nie wzięłaś jej w ogóle w ten dzień?? \"ale nie zdążyłam wziąć tabletki\"--->?? Zawsze jest możliwość zajścia w ciążę, bo masz 1 % ryzyka!! A to, ze Cię boli brzuch to nie katastrofa...Poza tym objawy ciąży nie pojawiają się po tygodniu, dziewczyno... \'teraz odstawiam wcześniej tabletki żeby zobaczyć czy wystąpi u mnie okres\"--->Ja pierdykam, skąd ten pomysł...Namieszasz sobie jak chuj, nie potrzebnie...Nic Ci to nie da, bo w czasie ciąży też możesz mieć okres...Bezsensu, nie masz pojęcia kurde, poczytaj ulotkę i jakieś info, bo robisz bzdury i traktujesz hormony jak cukierki!! No schizujesz jak nie wiem... Loona85...Nie ma znaczenia...Jeśli tabletki są jednofazowe to nie ma znaczenia...Nie masz się czym martwić:)Miłego wieczorku i nocy:D:D Oczywiście pierwszą tabletkę wzięłaś w pierwszy dzień okresu??

Gość Perelkaa
W mojej sytuacji nie moglabym liczyc na wsparcie chociazby mamy, gdybym zaszla w ciaze przy tabletkach :P bo to ona mnie po nie pognala i pewnie by nie uwierzyla, ze to w ogole moglaby byc prawda :P a chlopak zadowolony tez by zapewne nie byl, bo nie spieszy nam sie :P za to 'przyszla tesciowa' skakalaby chyba ze szczescia :P

Sorki, ale zamierzałam wysłać to tylko jeden raz, a wysłało się 3 razy:P:P

Gość Late
hej Dziewczyny! Pize w takiej sprawie: w lipcu, w zwiazku z pojsciem na wesele, nie zrobilam 7-dniowej przerwy i przez to cos chyba zle wyliczylam i w zeszlym tygodniu zaczynalam nowe opakowanie tabletek i pierwsza zazylam w ostatni piatek, a przed chwila liczylam wszystko od poczatku i wyszlo mi ze powinnam zazyc ja juz w czwartek...nie mam pojecia jak to sie stalo:(zawsze dokaldnie wszystko sprawdzalam i wyliczalam...a teraz wychodzi, ze spoznilam sie jeden dzien:(no i po tej pierwszej tabletce(zazylam ja rano)wieczorem uprawialam seks...i nastepnego dnia rowniez......z tym, ze moj chlopak nie skonczyl we mnie(ale roznie z tym bywa).....czytalam ulotke(biore yasmin), ale tam takowych informacji nie ma, wiec postanowilam napisac do Was...moze ktoras z Was wie, czy dzialanie tabletek w takiej sytuacji jest bardzo oslabione?bo z pewnoscia w jakis sposob tak......

Late...Jest osłabione, ale jak bardzo to nie wiem...Ja się przyjmie tabletkę za późno, czyli przedłuży się przerwę lub po zapomnieniu tabletki spóźni się i przyjmie po 12h, to trzeba się zabezpieczać dodatkowo 7 dni...Działanie było osłabione, więc ryzyko ciąży jest większe niestety...

Gość Late
Zdaje sobie z tego sprawę......ryzyko jest zawsze, nawet gdybym przyjela w odpowiednim czasie zawsze jest jakis procent tego"ale"..... w każdym bądź razie mam nadzieję, że nie wyniknie z tego ciąża....choć, gdyby tak się stało to trzeba to przyjąć.... Wytrysku nie było wewnątrz..kwestia tylko tego, czy jakieś plemniczki wcześniej się nie zapodziały gdzieś we mnie...... Trzeba czekać....... dzięki.

Late...\"ryzyko jest zawsze, nawet gdybym przyjęła w odpowiednim czasie zawsze jest jakiś procent tego\"ale\"\"--->No mnie tego pisać nie musisz:) Ja to wiem i pisze o tym non stop przy prawie każdej wypowiedzi, lepiej o tym trąbić... \"kwestia tylko tego, czy jakieś plemniczki wcześniej się nie zapodziały gdzieś we mnie\"--->Tylko wtedy, kiedy Twój partner ma plemniki w śluzie, a to się zdarza rzadko, no ale niestety się zdarza...

Gość Late
wiem wiem, niby troche sie oczytałam na te tematy....ale jak sie zaczyna ma schiza to czlowiek szuka dodatkowych zrodel informacji...a moze bardziej "pocieszenia";)hehe....co ma byc to bedzie;)ale oby to sie stalo w pozniejszym czasie;)

Witam. Pisałam wcześniej, że lekarz przepisał mi tabletki bez wcześniejszych badań, czy chociażby wywiadu lekarskiego. Myślałam, że może na razie nie są one konieczne i że potem da mi skierowanie albo chociaż sam mnie zbada... Teraz kończę 7 opakowanie i nic, więc postanowiłam sama zwrócić lekarzowi uwagę i poprosić o potrzebne skierowania na badania przy najbliższej wizycie. No i teraz to o co chciałam się Was zapytać... Jakich badań się domagać i na czym dokładnie polegają? Pozdrawiam.

Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy to normalne że codziennie wystepuja u mnie plamienia? biore logest - jestem juz za polowa mojego pierwszego w zyciu opakowania. Mialam takze drugie pytanie a mianowicie czy alkohol obniza skuecznosc tabletek. jednak odp juz znalazlam i czy mozecie potwierdzic ze chodzi jedynie o wymioty lub biegunke? Troche panikuje zey pozniej nie bylo zadnego psikusa. pozdrawiam!

czy to normalne Tak to normalne że plamisz przy pierwszym opakowaniu, jak pisze tu i tam(ulotka) może tak się dziać przez pierwsze 3 mieszki nawet...... czytajcie co nie co na temat tabsów, co do alkoholu, nie obniża skuteczności chyba że zwymiotujesz do 4 h od połknięcia tabletki, lub będziesz mieć biegunke. Twoja_królewna po pierwsze zmien lekarza może, badania powinno się robic przed braniem tabletek, a potem co roku kontrolne badanka, czyli, morfologia + próby watrobowe. Ja miałam takie w trakcie brania tabletek robione badania, chyba że o jakimś zapomniałam, ale ja już nie biorę tabsów długo także mam prawo nie pamiętać. No i cytologia, ale to standard nawet jak się nie bierze tabletek, wiem ze przed braniem tabletek miałam więcej tych badań.

Gość ayradevill
poniewaz znajduje sie w pierwszej grupie ryzyka jesli chodzi o nowotwory - u mnie w rodzinie kobiety mialy - to wiedzialam ze musze miec najpierw zrobione badania a pozniej rozmawiac na temat tabletek. chodze do prywatnego lekarza kiedys przyjmowala rowniez w gabinecie na nfz ale teraz juz nie. pierwsze co przeprowadzila wywiad ile mam lat czy bylam w ciazy jakie leki przyjmuje czy ktos w rodzinie - kobieta - mial nowotwor, z badan mialam zrobiona pelna morfologie i probe watrobowa, poniewaz wszystko bylo ok zaprsila mnie na badanie na fotel tez stwierdzila ze jest ok zrobila cytologie na wszelki wypadek. powiedziala ze w tej chwili nie widzi przeciwskazan w braniu tabletek. radze zmienic lekarza

Late...Ja wolę nie pocieszać tylko uświadamiać:)Tego się nie cofnie i jeżeli dziewczyna nie uważa to musi potem ponieść skutki, pocieszenie nic tu nie da tak na prawdę, bo mówienie \"nie martw się, na pewno nie jesteś w ciąży\" jest bez sensu moim zdaniem, skoro dziewczyna na przykład może być bo dużo na to wskazuje(nie mówię tu konkretnie o jakiejś osobie, tylko ogólnie)...Można pocieszać, ale nie w tej kwestii... Twoja_królewna...Badania są zawsze potrzebne...Najlepiej jak najszybciej...Badań krwi, morfologia, próby wątrobowe, itp...On sam Ci powie co i jak... czy to normalne...Normalne przy 3 pierwszych opakowaniach...Możesz mieć po tym okresie plamienia przez całe opakowanie...Ulotka!! Alkohol nie obniża skuteczności tabletek...ULOTKA!! \"chodzi jedynie o wymioty lub biegunkę?\"--->Tak... \"Trochę panikuje żeby później nie było żadnego psikusa.\"--->Pamiętaj o 1% ryzyka...

aaaaaa Raczej sam mi nie powie... Gdyby chciał to już dawno temu by mi powiedział :/ Ostatnio mi tłumaczył, że przepisuje tabletki bez wcześniejszych badań, bo nie są potrzebne- organizm zawsze zareaguje albo pozytywnie albo negatywnie, więc w ten sposób można się dowiedzieć czy tabletki są odpowiednie czy też nie o.O

Cześć;) Mam 15 lat i wybieram sie do ginekologa w poniedziałek. Chce sie przebadać i poprosić o tabletki, tylko czy nie jestem za młoda? Czy mity o tyciu to prawda? czy tylko w biuście sie tyje ? (jeśli w biuście to bardzo dobrze;) bo natura obdarzyła mnie małym ;) aha.. i jeszcze jedno- chodze na solarium dość często bo dwa razy w tygodniu, czy mogę mieć jakieś przebarwienia, czy bym musiała rezygnować z takiego typu opalania?

Twoja_królewna...No to jak Ci nie powie, to po prostu zmień lekarza, bo ten jest jakiś dupny...Jak Ci wątroba siądzie, to nagle się o tym nie dowiesz...Możesz mu to powiedzieć i do tego dodaj \"spadaj koleś, jesteś kijowym lekarzem\"... malenka15...Tabletki to dla każdej z nas indywidualna sprawa...Chcesz brać, to powinnaś móc, lepsze to niż niechciana ciąża...jeśli już ktoś miałby się czepiać to pewnie do tego, że jesteś za młoda na seks, a nie konkretnie na tabletki... Można utyć, ale to indywidualna sprawa każdej z nas, organizm na każdą reaguje inaczej, jedna tyje, druga nie... Biust nie tyje, jeśli już coś to się woda zatrzymuje w organizmie i powoduje powiększenie biustu, ale wraz ze skończeniem brania tabletek biust powróci do normy... \"jeśli w biuście to bardzo dobrze bo natura obdarzyła mnie małym\"--->Dziewczyno, co Ty gadasz??Ty masz DOPIERO 156 lat, to co ty możesz teraz na ten temat powiedzieć??Organizm Ci się jeszcze rozwija... Możesz mieć przebarwienia - to też zależy od tabletek i organizmu...Zapytaj lekarza albo przeczytaj w ulotce jak już kupisz tabletki...

Ja dziewczynki wyjeżdżam na 9 dni, więc mnie nie będzie na forum jakby co:P:P...Buźki:):)

Gość Ewela19
Hey dzieczyny?? Mam małe pytanie wczorej zazyłam tabletke YASMIN o 21 bo zawsze zazywam tak i za nie całe 3 godziny miałam biegunke nie brałam tabletki bo stwierdziłam ze jeszcze w nocy moge mieć ta biegunke.Ale dziś rano o 8 wziełam pigułke tylko że z napisem z tyłu ze niedziela i teraz nie wiem co robić bo zazwyczaj to sie bierze ostatnia tabletke z opakowania a ja wziełam z niedzieli i teraz nie wiem czy dziś wieczorem wziąść ta ostatnią z opakowania czy jak.A zazywam tabletki juz 3 tygodnie????doradzcie prosze bo nie wiem co robić

Gość Ewela19
a tabletek zostało mi jeszcze 7 i kończe opakowanie tez na niedzieli to dzis wieczorem mam wziaść ta ostatnia niedziele i jutro normalnie kontynuować od poniedziałku tylko poprostu bede brać 20 a nie 21 tabletek i mam normalnie zrobić przerwe 7 dni a w 28juz tabletke wziąść????

Gość Moniśśś
Ewela19 A czy to na prawdę była typowa biegunka? bo jeśli nie, to nie było potrzeby brać kolejnej tabletki.

Gość Ewela19
Wziołam tabletke o 21 a tak koło 23 strasznie rozbolał mnie żołodek i miałam biegunke ale tylko raz byłam w ubikacji..Ale to cos sie stanie bo ja pierwszy raz biore tabletki

Gość wwwwwwwww
Hej dziewczyny, mam mały problem - biorę tabletki (cilest) od 3 miesięcy i teraz, przy 15 tabletce 3 opakowania dostałam okres, a powinien przyjśc tydzień później. Jaki może byc tego powod? Dodam jeszcze, ze od tygodnia zaczelam intensywne treningi i byc moze mialo to tez wplyw na to, choc wydaje mi sie, ze przy tabletkach nic takiego nie powinno miec miejsca.

Gość Ewela19
wwwwwwww wiesz co ja słyszałam ze czym sie dłużej bierze tabletki tym okres jest wcześniej

Gość ayradevill
hmmm jak dla nie nie bylo potrzeby brac kolejnej tabletki bo to pognalo cie do toalety raczej przez nestrawnosc skoro bylas w niej tylko raz wykoncz opakowanie i tyle do trzech opakowan normalne ze mozesz dostac wczesniej okres miec plamienia itp koncz opakowanie mimo wszystko i przygotuj sie na to ze w przerwie mozesz miec okres albo wcale

Gość Ewela19
A mam jeszcze jedno pytanie??? Wiele tu osub pisze ze tabletki działają odrazu lub po 7 dniach dopiero ja wziołam tabletke odrazu jak zobaczyłam że krwawie to wziełam to napewno jestem juz zabezpieczona?????Bo kochałam sie z moim chłopakiem 4 dzien brania tabletek ale tylko stosunek przerywany ale wytrysk miał na zewnątrz a 7dnia brania tabletek kochaliśmy sie dwa razy też stosunek przerywany rano spóścił sie poza mna i umył sie i wieczorem tez poza mna ale troszke sie obawiam???? Bo pierwszy raz biore te tabletki i boje sie czy dostane ten okres z odstawienia czy nie Może któraś z was mi doradzić...Aha i normalnie mam zrobić 7 dni przerwy bede poprostu miała krótszy cykl.Bo czytałam na foorum że nie którzy kochali sie juz po 1 tabletce do końca i nie zaszły..

Gość Perelkaa
Ewela19... Jesli wezmiesz tabletke w 1. dzien okresu, czyli tak jak zrobilam, to jestes zabezpieczona juz po 4h od zazycia tabletki. Wiec jestes calkowicie zabezpieczona pod warunkiem, ze nie bierzesz zadnych antybiotykow, nie miales wymiotow, czy biegunki. A odnosnie tej biegunki, nie wiem na jakiej zasadzie to dziala, ale mimo wszystko biegunka, to biegunka, tym bardziej ze to tylko po 2h od wziecia tabletki. na wszelki wypadek do konca opakowania zabezpieczaj sie dodatkowo, bo roznie moze byc.

Gość Ewela19
teraz leci juz 3tydzien jak zazywam tabletki i nie miałam zadnej biegumki ani wymiotów tylko w sobote jak zazyłam to rozbolał mnie strasznie brzuch i miałam taka biegunke ale to tez moze być tym ze jadłam dość póżno tosty bo mojego nabrało i moze od tego a to jest cieżko strawne...

Gość Ewela19
nie brałam zadnych antybiotyków tylko w drugi dzien okresu rano wziełam IBUPROM bo mnie bolał brzuch a antykoncepcyjne biore o 32 takrze wydaje mi sie ze jest dobrze

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować