Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _malutka_

Dziewczyny, która z was pamięta swoją pierwszą menstruację?

Polecane posty

Gość kukurykuuuu
ja dostałam w wieku 15 i 2 m-cy pierwszy okres trwał 3 dni i był bardzo ale to bardzo skąpy i nic nie bolało, myslałam ze tak juz bedzie zawsze. Po miesiacu troche się zdziwiłam, leciało ze mnie jak z zarżniętej świni i bardzo bolało :( dziś mam 18,5 lat i okres nadal boli, mam przy tym biegunkę, chce mi się wymiotować i strasznie się czuję (ale tak jest tylko 1 dnia, potem już jest ok)

Gość do Mysi
jak to przeprać podpaskę musiałaś?

Gość ta co jeszcze nie miała
ciekawe "wyprać " haha jak na razie mam 12 lat i jeszcze nie miałam, więc czekam każdego dnia i nocy oczywiście hi hi

Gość dsEBTFE
Ja miałam pierwszy okres w wieku 13 lat,byłam w szkole.. i na lekcji angielskiego poczułam,że mam mokro,siedziałam w ostatniej ławce na szczescie ,ale babka od angielskiego wywoływała każda osobe po kolei do tablicy!! NIE WIEM CO BYM ZROBIŁA GDYBY MNIE WYWOŁAŁA A JA MIAŁAM PLAMY KRWI NA PUPIE! niestety nie mialam przy sobie podpasek :O.Jakims cudem wywołała wszytskich do tablicy oprócz mnie UFFFF !! potem wracałam do domu zakrywajac tylnia czesc ciała plecakiem :( na szczęscie nikt znajomy mnie nie nie mijał.Polecam oczekujacym na pierwszy okres noszenie wkladek przy sobie,chocby jednej dyskretnie na wszelki wypadek!

Gość Upkam, upkam
Up :)

Gość gość
ha.. o sobie to ja nie opowiem ale mogę o babci bo mi opowiadała. dostała w 7 klasie przed wf i strasznie się przestraszyła, szybko poszła do rzeki żeby umyć majtki i mini spódnice - nic więcej nie miała na sobie. na wf przyszła cała mokra. pani nauczycielka zapytała co jej się stało ale babcia nie chciała powiedzieć. pani od wf lekko się zaśmiała i uśmiechnęła bo wiedziała o co chodzi. :)

Gość gość
Tez napisze bo to zabawne. Ja dostalam jak mialam 14 lat 9 lat temu. Akurat wyjechalam do znajomych rodzicow na wakacje. Wiec nic nie powiedzialam tym ludziom. Podpaski podkradalam tej znajomej. Mialam tez kilka na wypadek wzietych od kolezanki. Jakos to przetrwalam ale oczywiscie przecieklam kilka raz. Matce powiedzialam dopiero przy drugiej. Tez sie wstydziam jak cholera. Bo mama mnie nigdy nie uswiadomila. Zrobily to kolezanki kuzynki a potem internet. Podpaski kupowalam sobie sama jakos przelamalam wstyd. Ale mialam bezbolowe te okresy poczatkowe. Jednak to byla nowosc i przez pierwszy rok a to zapomnialam a to przecieklo...etc... dopiero po 3 latach zmagan doszlam do perfekcji. Obecnie kompletnie mi to nie przeszkadza. To nie problem.swietnie sobie radze. Kazdy sie przyzwyczaja. Uczy na bledach. Ale majac 22 lata mialam taki pms koszmarny ze caly dzien plakalam nie wiedzialam czemu bo nigdy nie mialam pms i ide do lazienki a tu wiadomo krew i mysle sobie o matko hemoroid mi pekl!!! I w placz znowu. Potem sobie uswiadomam ze to okres a nie zaden znowu hemoroid, to bylo przycmienie umyslowe . Ha ha

14 lat. Pierwsza miesiączka przeszła prawie niezauważona;) Miałam skąpe krwawienia, które teraz nazwałabym plamieniami. Druga to już była miesiączka z prawdziwego zdarzenia;) Zabrudziłam pościel, byłam w szoku. Pamiętam, gdy mama powstrzymywała łzy piorąc moje prześcieradło i mówiąc, że jestem już kobietą;)