Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _malutka_

Dziewczyny, która z was pamięta swoją pierwszą menstruację?

Polecane posty

Gość dziewczyna14
Hejka! A ja mam taki problem........ Mam wszystkie objawy że będę miała miesiączkę w najbliższym czasie,wszystko było by6 ok gdyby nie to że mam tak od okoła 1 roku powiedzcie mi co jest :( Prosze o pomoc...........Może któraś z was tak miała?

Gość 7Magdalena
Ja szczerze mówiąc ,jak byłam dzieckiem to chciałam być chłopakiem i nigdy nie przyjmowałam do wiadomości,że mogę dostać kiedyś okres!No,ale stało się!Jak miałam 13 lat...Dokładnie pamiętam dzień...10 listopada...To była tragedia.Akurat sprzątałam w domu...podniosłam odkurzacz i nagle jak mnie zakłuło w kręgosłupie to masakra!I poczułam jak ze mnie cos leci...Byłam załamana!Nic nie powiedziałam mamie,bo to było dla mnie coś żenującego...Teraz się z tego śmieję....

Gość limonkaaaa
Było to 19(!!!!) lat temu:-P Miałam 12 lat, była jesień. W łazience zobaczyłam krew na majtkach i pomyslałam sobie że umrę, byłam przerażona. Poszłam do mamy i mi wszystko wytłumaczyła. Pamietam, że szłyśmy po coś do miasta i byłam i dumna i zawstydzona zarazem. Krępował mnie fakt że powiedziała tacie (wiecie, specjalne traktowanie...brrr!) Zastanawiałam się nieustannie czy aby nie widać tej podpaski (pewnie było widać):)

Gość nika1983
15 kwietnia 1996 roku, miałam 13 lat. Dzień wcześniej dziwnie bolał mnie brzuch.

ja miałam 13 lat:P pamietam nawet dokładna date 07.07 :) byłam akurat na miescie łaziłam po sklepach później jadłysmy z koezanka lody przyłam do domu i poszłam do kibla a tam gacie czerwone...wziełam podpaski mamy i pamietam ze mama sama sie domysliła i rozmiawiałysmy o tym o co do kupna to jakos nigdy sie niewstydziłam neiwiem czemu z poczatku sie nawet cieszyłam ale po 2 dniach mi przeszło bo pierwszy okres miałam az 7 dni!!!!!!!

Gość fajnt topic
Ja dostakam "okresu"-jak to mowi moj misiu w wieku 13 lat.Lezalam wtedy w szpitalu na zapalenie pluc i jak rodzice przyszli mnie odwiedzic to powiedzialam mamie na ucho.Wyslala ojca(!) po podpaski a ten zamiast podac mi je dyskretnie to tak na cala sale "innych nie bylo...." Oczywiscie kupil mi takie te dlugie na noc hahaah teraz sie z tego smieje ale wtedy czulam sie strasznie.pozdrawiam

Gość do dziewczyna14
czasami te objawy ma się ze dwa lata nawet.Nie przejmuj się.a tak w ogóle to do 15,16 lat każdy dostaje jak ma objawy :-D

Gość Czekam
czesc ja mam na imie Marlena i mam 12 lat nie ma jeszce okredu ale jak bede miał to co mam uzywac tamponłów czy podpasek a ja nie wiem gdzie i jak sie wkłada tampony odpiszcie plis błagam was:):)

Gość a ja bylam w szpitalu
ze zlamana noga,po jezdzie na nartach.Przyszedl lekarz,odslonil koldre,zeby zobaczyc noge,a tu.....plama krwi.Jejku,co za wstyd,pielegniarka tlumaczyla mi co i jak,a ja plakalam ze wstydu

Gość aneczka 385
ja tez pamietam bardzo dobrze ten dzien i nie wspominag go dobrze pamietam miałam 13 lat prawie i dostałam obfity okres w szkole nie miałam ze sobo podpasek i przesiakły mi spodnie miałam ogromno plame na spodniach jasnych dzinsach całe szczescie ze miałam bluzke na długi rekaw a pod sodem bluzeczke na krotki rekaw wiec zdjaełam bluze i przepasałam ja na biodrach tak by zakryć pupe i dotrwałam tak do konca lekcji i poleciała szybko do domu. w domu w łazience zawsze podpaski lezały na wierzchu wiec sama je wziełam. mamie nic nie powiedziałam nastepnego dnai przyszła tylko do pokoju i sie zapytała czy mam okres skinełam tylko głowo a ona zebym sie nie krepowała i brała z łazienki jak mi potrzeba i tak własnie wygladał ten dzien

Gość ja nie kumam..
czym Wy sie tak podniecacie slowa w stylu"fajny topik",podnosze piszcie"ja perdole,zenada.wspomnienia pierwszej cioty,glupota na maxa.uwazam,ze rozprawianie na w/w temat jest idotyczne. hehehehe-zaraz pewnie pojedziecie po mnie ostro za te slowa,juz widze oczami wyobrazni ze mam jakies tam problemy i inne bzdury.

Gość Kamila13
Siemka :P Mam 13 lat i od 3 misięcy miesiączkuje. Wszystko by było ok ale mama o tym nie wie . Jak jej poweidzieć ?pliska pomóżcie

Gość marriska
najlepiej zostaw podpaski na wierzchu i się sama kapnie, albo ją oszukaj,że to pierwsy raz za kt órymś tam razem ;-)

Gość tinna
Ech, no taki dziwny ten topik:p ale co tam:) '96 rok, 28 luty:P Pamietam, bo rozmawiałam z moja przyjacióką o tym ze nasza kolezanka z klasy jako pierwsza dostała miesiaczke z dziewczyn:P:P I myslimy chichocząc, ktora bedzie nastepna i ze to taka kleska dostac miesiaczke:D I... nastepnego dnia gonie do mojej przyjaciołki by jej oznajmić, że ... dostałam miesiaczke:D Jeju ale mnie zbrechtała, ale najlepsze było to przekazanie tej tajnej informacji i ten głos grozy:) Ojeju... jak sobie o tym przypominam to łezka sie kreci w oku:P A moja przyjaciółka dostała w tym samym roku na szkolnej dyskotece, i ja jako bardzie doswiadczona:classic_cool: dałam jej moja gigantyczna podpaske i nie zapomne jej pierwszego zdania po tym jak wyszła z ubikacji - Boze, jakbym miała ksiazke telefoniczna miedzy nogami:D Dodam jeszcze jak pozniej przekonałam ja by zaczeła uzywac tamponow i rowniez jej uzyczyłam paczke na probe i czekam az wyjdzie z ubikacji, po godzinnych instrukacjach co z tym zrobic i wychodzi i mowi do mnie - 'Wiesz, nie jest tak zle, ale troche mnie ten plastik uwiera' :D:D Jeju, myslałam ze tam padne ze smiechu. Tyle jej tłumaczyłam, a ona zostawiła aplikator i nie wyrzuciła go:D No nic to tyle... ;)

Gość Kokoryczka
A JA PAMIęTAM, BYłY TO WALENTYNKI ;) 14.02.1997 A Z SEKSU ORALNEGO NICI HAHAHAHA :) :) :) żARTUJE SOBIE OCZYWIśCIE :*

Gość o qurcze.
ja nie pamietam daty ale miałam 14 lat. w tym wieku juz oczywiście wiedziaąłm ze to niedługo nastąpi wiec nie przezyłam zaskoczenia. tylko najgorsze było to ze było to na działce. wyjechałam z rodzicami na kilka dni... kibelka tam nie bylo... i wiecie ide za domek kucam... patrze a trawa czerona... naszczescie w domku w mamy rzeczach znalazłam jakaś podpaske - wstydziłam sie powiedziec mamie zwłaszcza ze przez najblizsze 3 dni bylam skazana tylko na nia i ojca wiec by pewnie gadali o tym a ja nie chcialam o tym mówić. zreszta powiedzaiąlm Mamie dopiero po dwoch latach. chociaż gdybym nie znalazął więcej podpasek to musiaalbym powiedziec. oczywiście strasznie wstydziłąm sie kupować... ale wyjścia nie miaąłm wiec jakoś to było. nastepny okres dostałąm za jakie pół roku i przez ten czas co jakiś czas nosilam podpaske w majteczkach bo balam sie ze w szkole okres mnie askoczy i bedzie czerwona plama ;(

Gość nie macie o czym
pisac glupie babska.co za durny temat,majgudnes.

Siemka jestem Mika mam 12 lat dziesiaj doształm pierwszom miesiączke i niewiem jak to powiedzic mamie. To było tak : gdz rano wstałam i poszłam do łasianki spojzałam na majtki i zoabzcyłam ze jest na nich czerwona plama zaniepokojiłam sie ale pomysalałam ze to moze by biegunka poniewiesz tydzien temy miałam grype zołontkową ale za ok. 20 minut poszłam sie kompac a gdy sie rozbierał to zobaczyła ze na bielisnie znowy jest krew. Wtedy wiedziałam ze to musie byc chyba miesionczka. Niewiem jak moge to powiedziec mam ale gdy przeczytał wasze wszystke mam na dziej prawdziwe historie i bardzo mnie to zmobilizowało. (piszcie do mnie na gg;9318907 to pogadamy o tym )

Gość Fenomenka to ja
Dostałam miesiaczke w listopadzie 2005 roku. Był to dzien zawodów tanecznych, nie czułam nic . Wróciłam do domku wieczorem i patrze na majtki , a tam brązowa plama. Domyśliłam sie ze to okres, ale nie chciaąm móić mamie. Kiedy próbowałąm schować zabrudzone majtki do kosza na brudy weszłą mam i zobaczyła mnie a ja łamiącym sie głosem oznajmiłam,ze dostałąm okres. Mama dała mi wkąłdkę, a rano potop! Nie było w domu podpasek, mama rano leciała do sąsiadki po podpaskę, Dała mi pieniądze zebym sobie kupiła , a w sklepie koledzy z klasy. Latem używam tamponów. Pamiętam głupią sytuacje, mój pokó jjest koło sypialni rodziców i słysząłam jak tata mói,ze pojedziemy nad wode, a mama mówi,ze nie bo ja mam okres [ ja to znaczy ja ] , a tata na to : to nie mozę tych tamponów? A ja juz wtedy używałąm tamponów, a mama o tym nie wiedział, posżłam do sklepu gdzie mama pracowałą i przekonywaąłm ją,ze bede wiedizał gdzie do włozyc itp

Gość 4nn4
23.03.1996 - mialam 15 lat - dostalam okres bedac na korepetycjach. Wrocilam do domu i przebeczalam cala noc bo nie chcialam byc kobieta :/ Potem przez kolejne kilka lat wstydzilam sie podpaski kupowac a teraz to sie z tego smieje. Ale tak to jest jak sie ma matke ktora uwazala pewne tematy za tabu :( :( :(

Gość xkaasiaax
cześć =] Ja jeszce nie mam miesiączki i chciała bym spytac o porade ... bo ma te wszystkie objawy itp a miesiaczki nie ... i co mam zrobic ... jak pojade na wycieczke czy gdzies lub cos ... to chyba watro zaprać podpaske ... ? Odposzcie Prosze serdecznie

Gość Abiazania
hej ja pierwszą miesiączkę dostałam 2 lata temu jedyne co z tego pamiętam to okropny strach (wcześniej nie gadałam o tym z mamą bo ona zaraz by komuś wyklapała) ponieważ okres był obfity i wspomnienia mam raczej niemiłe .zazdroszczę wszystkim dziewczynom które mają dobry kontakt z mamami .zaznaczam że do dziś nie rozmawiam z nią na ten temat i to nie wynik mojej dzikości ale jej podejścia do tego.

pamiętam...to były kolonie z mamą (ona jako opiekun grupy) :] masakra, bylam mlodziutka, jakies 6 lat temu to bylo ,czyli mialam nie całe 15. pamietam ze wtedy na tych koloniach wszystkie po kolei dziewczyny zaczely dostawac ..a ja zdziwiona wogole co jest grane ze jakas epidemia okresu czy co :D:D i se mysle ale ja mam fajnie bede plywac w basenie a \" tamte\" nie moga :D i wiecie co ;> na drugi dzien mielismy isc z grupa cala na basen...i ide do lazienki....plama krwi na papierdze.....pomyslalam \" no zajebiscie...nici z basenu \" :D hehe pamietam to jak dzis :D i wtedy polecialam do mamy zeby kupila mi podpaski :D :] nie wiem jakie to byly ale kupowane na słowacji :D takie fioletowo rozowe opakowanie :D

27 lipiec 2002;] Bylam na wakacjach u ciotki nad morzem. Obudzilam sie rano, poszlam do lazienki. I zobaczylam krew na pizamie. Pobieglam do mamy i powiedzialam: Mamo chyba dostalam okres( i sie poplakalam);p mama sie tylko usmiechnela a ja coraz bardziej plakalam. Poszlam po podpaski do sklepu, a pare godzin pozniej cioccia poszla do sklepu i wszystkim babom w sklepie opowiedziala ze dostalam okres. ;] Jezu jakie to bylo przezycie, a jak sie podle czulam;]

hehe, ja dostalam bardzo pozno okres bo w sumie mialam juz 15,5 roku ;) 10 marzec.... ehhh, pamietam to normalnie jakby bylo wczoraj ;) wtedy byla u nas ciocia z wujkiem, pamietam tez ze przez polowa dnia bylo mi tak dziwnie wilgotno :P nie bolal mnie kompletnie brzuch, wkoncu poszla do wc zrobic siusiu i......... szok, normalnie slabo mi sie prawie zrobilo :P hihi wiedzialam o co chodzi, potem powiedzialam mamie, zaczelysmy razem sie smiac, bylo milo ;) hihi ale powiedzialam jej dopiero jak juz poszli wujkowie bo... jajkos nie mialam pewnosci ze mamusia sie pochwali ;) i dopiero bedzie obciach :] hihi wiem tez ze wczesniej przezywalam takie toszke ciezkie chwile :P zwizane z tym iz moja kuzynka dostala wczesniej ode mnie okres, wiecie az taka mala juz nie bylam a jednak jej tego zazdroscilam, raz nawet w nocy sie poplakalam, teraz jednak zamienilabym sie znow, bo takie katusze trzeba przezywac, a w zwiazku z tym ze ja pierwszy mialam bezbolesny to myslalam ze zawsze tak bedzie, a tu klopssssss ;)

Gość Evlenka
MIALAM 13 LAT... O MATKO MYSLALAM ZE UMRE.. WIEDIZALAM ZE KIEDYS DOSTANE OKRES, ALE W TYM MOMENCIE BYLAM TAK W SZOKU ZE POMYSLALM ZE MAM JAKIS WEWNETRZNY KROWTOK I UMRE... A BYLO TO CHWILE PRZED KAPIELA... A POZNIEJ WYLAM CALA NOC ZE JUZ NIE BEDE MNOGLA SIE KAPAC W LATO W JEZIORACH I NAD MORZEM... :P

Gość aga___m
a ja dziewczyny dostałam mając niecałe 9 lat ... od dzieciństwa byłam bardzo rozwinieta i dlatego tak wyszło, niestety był to dla mnie niesamowity szok poniewaz nikt wczesniej mnie nie uprzedzil ze cos takiego wogole jest (bo komu by przyszło do glowy ze 8 latka dostanie miesiaczke) a najlepsze bylo to ze byl to dzien mojej pierwsze komunii. To dostałam prezent od losu;)

Gość każda chyba pamięta
co za nieśmiertelny topik:) sprzed dwóch lat:) nie ma na nim stałych bywalców, a jednak co jakiś czas wspina się na sam szczyt forum;)

Gość Dzieffcynka
to by lo dokładnie rok temu ... wybrałam się rano z mamą do sklepu i jakoś dziwnie sie czułam...myślałam że jestem chora albo coś w tym stylu...wróciłam do domu i położyłam sie na godzinke bo po południu miaąłm spotkać sie ze swoim chłopakiem :* spałam przez półtorej godz. wstałam i zaczełam sie szykowac do wyjscia... przyszedl po mnie mój "MEN" i wyszliśmy...poszliśmy do restauracji w ktoej pracowała jego mama zjedli śmy i wyszliśmy na spacer ....wparku zaczol mnie tak boleć brzuch ze nie moglam sie ruszyć...:( on spanikowany zadzwonił po karetke bo myślał ze sie czymś zatrułam...:D haha jak sobie teraz pomyśle to śmiać mi sie chce ..... no i tak jedziemy na to pogotowie ........ chwile potem wychodzi lekarz i mówi do niego " nie martw sie nic twojej siostrze nie bedzie ... dostała okresu..." on stał jak wryty w tej poczekalni a ja zapadłam sie pod ziemie ze wstydu ..... ale teraz jest jusz normalnie i smiejemy sie we dwoje z tej sytuacji ... :) pozdrawiam...:*

Gość Skrępowana
Czesc dziewczyny ja dostałam pierwszą miesiączkę w wieku 13 lat. Trwała ona 5 dni no i oczywiście nic nie powiedziałam mamie. Dzisiaj znów dostałam miesiączki i niewiem jak to powiedziec mamie (powiem że mam z nią złe kontakty) a jutro 2 wuefy i nniewiem co mam zrobić POMÓZCIE!