Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolonek

starania o dzidzie

Polecane posty

Gość lolonek

dopiero od dwóch cykli staram sie o maluszka, na razie nic z tego. Cykle mam przeciętnie 30 dniowe, choc ostatnio różnie- 36,32,33. Okres dostałam w sobotę 9 lipca, choc miałam nadzieję... Z mężem kochałam się 19 i 22 czerwca, czyli teoretycznie w dni płodne, jednak na co wskazuje ostatnia@ trzy dni przed owulacją( jesli do niej doszło)- Dodam ze dni płodne poznałam tylko po niewielkim bólu i płodnym śluzie. A teraz kolejny cykl i kolejna nadzieja

Gość lolonek
prosze o odpowiedz osoby które tak jak ja starają sie od niedawna, jak wam idzie

Gość kasia MC
ja od bardzo niedawna...bedziemy sie dzielic "doświadczeniami"?

Gość lolonek
bardzo chętnie, wiesz, tak naprawde trochę sie boję, że coś może byc nie tak- z reguły jestem optymistką, ale... niedawno zaciązyła moja przyjaciółka, teraz każdy patrzy w srtone mojego brzucha- chce dziecka ale czuje troche presje

lolonek z cyklami miałam tak jak Ty.NAjpierw w miare regularne a tu nagle wydłużone.Nie byłam pewna czy mam wogóle owulację,ale jednak być musiała,bo udało się nam w drugim cyklu.

Gość juz mamusia
od dwoch miesiecy to baaardzo krotko, wiec nie masz sie czym denerwowac, a przede wszystkim kochajcie sie z mezem o ile to mozliwe codziennie a nie tylko w domniemane dni plodne. ludzie staraja sie latami a Ty po dwoch miesiacach masz stresa.

Gość lolonek
wiem wiem, ze to moze niepotrzebne, tylko że jak widzę te ciąże dookoła to powoli dopada mnie tesknota za tym żeby byc w podobnym stanie. teraz wyjezdzamy na wakacje wiec moze bedziemy próbować bardzo często

Gość lolonek
a jeszcze taka beznadziejna pogoda nie nastawia optymistycznie, w ogóle to mam 27 lat i jestem rok po slubie, o dziecku dopiero teraz zaczelismy myslec, bo wczesniej chcielismy pobyc tylko we dwójeczkę i troche poszalec

Gość lolonek

Gość hshgasd
witam! my z mezem staralismy sie okolo 0,5 roku zanim kupilam testy owulacyjne nam tez wydawalo sie ze dni najbardziej plodne to te ze sluzem najlepszej jakosci , rozciagliwym i plynnym wiec starania byly wlasnie wtedy kiedy byl najlepszy a gdy stawal sie gorszej jakosci taki lepki , kremowaty to juz koniec po kupnie testow owulacyjnych okazalo sie ze woulacje mam wlasnie wtedy kiedy ten sluz jest gorszej jakosc wystarczylo 6 testow w 1 cyklu i juz jestem w 5 tyg ciazy zycze owocnych staran pozdrawiam dodam ze warto mierzyc tem i obserwowac szyjke

Na czym polega obserwacja szyjki?? Serio pytam, niewiem.

my z męzem staralismy sie dokladnie rok. bylam juz zdesperowana. teraz..7 tydzien powodzenia!

Gość lolonek
naprawde super czytać takie wypowiedzi, to podnosi na duchu, tez nie wiem na czym polegas obserwacja szyjki, a co do testów owu- to powoli mysle o ich kupnie, bo jak wida mogą pomóc

Gość xisdfg
Ja przy cyklach 31-32 dni owulację miałam 18-19 dzień cyklu. Z ta wiedzą udało się przy pierwszym cyklu. Teraz ma 14 miesięczną dzidzię.

Gość lolonek
bardzo sie ciesze że moja wypowiedz spotkała sie z takim zainteresowaniem, razem zawsze łatwiej. Jeszcze jedna rzecz mnie zdziwiła, na kilka dni przed mieisączka miałam znów płodny sluz. Nie wiem co on oznacza, dni płodne dwa razy w jednym cyklu?

Gdzie można kupić testy owulacyjne i czy one rzeczywiście coś pomogą przy staraniach?

Gość lolonek
moze napiszecie cos o sobie, ile macie lat, jaki staż w związku, co robicie, ja jestem nauczycielką i logopeda - mój mąż lekarzem , własnie jest na stazu podyplomowym w szpitalu

Gość lolonek
testy owu mozna dostac na allegro- widziałam .

Gość lolonek
mam teraz wakacje, siedze w domu i za duzo mysle o tym wszystkim, analizuje swój cykl , licze dni, paranoja

Nie analizuje swojego cyklu bo nie chce sie denerwowac. Nie wiem co z tym sluzem w 10 dniu miałam taki właśnie ciągliwy i mialam bóle w podbrzuszu ale teraz mam przynajmniej z wyliczen dni plodne. Czy można mieć w 14 dniu normalny śluz i być płodnym?

Gość lolonek
natura jest nieprzewidywalna, ja wiem tyle ze owulacja nastepuje na 14 dni przed miesiączką ale jak ktos nie ma idealnych cykli to trudno wyliczyc kiedy dokładnie. Mój obecny cykl trwał 33 dni, poprzedni 27. No i badz tu madry

Gość lolonek
własnie piekę męzowi murzynka

Odradzam kupowanie testów ciążowych na allegro. odradzaja to także ginekolodzy. Sama sie na to skusiłam i choć owulacje miałam bo wykazały to testy z apteki to te z allegro niestety zero. Nie sygerujcie się bardzo niska ceną na allegro bo ona w końcu musi wynikać z czegoś...a z czego to oczywiście wiadomo z niskiej jakości. ___________________________________________ Ja staram się od roku i nic :( Tylko ze ja chyba za bardzo chce

Patio ja tez baaaaardzo chce i staram się od stycznia br. Wierzę w swój sukces. Pozdrawiam serdecznie.

Gość lolonek
tu jest własnie problem dziewczyny, że za bardzo chcemy, bo ja co prawda staram sie krótko, ale tez bardzo bardzo pragnę dziecka, a wiem ze powinnam sie wyluzowac

Ja teraz ponownie jestem na Dianie bo cykle mi sie tak rozregulowały ze miałam plamienia bardzo mocne przez oststnie 3 miesiące i zero miesiączki. Znalazłam fajna strone poczytajcie: www.iner.pl _______________________________

Gość doświadczona
Z własnego doświadczenia poweim ci - po pierwsze, jak już ktoś doradził- kochaj się codziennie w domniemane dni płodne- a nie co 3 dni, jak wykazałaś, bo mogłaś mieć akurat pecha i o kilka godzin się spóźnić, albo przerwać... Ja zrobiłam dokładnie tak - kochałam się codziennie przez 4 dni, a za każdym razem (moze śmieszne) ale nogi do góry przez 15 min, żeby sperma nie wypłynęła, no i udało się! za 1 razem! Ale trzeba konsekwentnie. Na szczęscie , temperament mamy z moim ukochanym dość duży, więc nie było problemów z kochaniem się przez 4 dniz zrędu. A wcześniej zalecana abstynencja przez np. tydzień i wszystko gra! Powodzenia!@

Gość lolonek
jak tylko skonczy mi sie miesiaczka to zaczynam działac, tylko ze wyjezdzamy ze znajomymi na wakacje i nie wiem czy nie bedziemy mieszkac w jednym pokoju, wtedy z działań nici. problem tez w tym ze ja nie mam zbyt wybujałego temperamentu, lubie kochac sie z mezem ale wystarcza mi w zupełnosci raz w tygodniu

Dziewczyny czy wy macie juz dzieci?? ja mam córkę w wieku 8 lat i tamta ciąże trafiłam za pierwszym razem. Dokładnie pomyslałam: chce dziecko i za miesiąc wiedzialam juz na bank ze mam brzuszek. Teraz to mnie bardzo irytuje ze tak długo nic a dotego ta świadomosć na co sie czeka i jak to będzie jeszce bardziej mnie przytłacza. Ja tak bardzo chce. ______________________________________