Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolonek

starania o dzidzie

Polecane posty

Gość majka---8
glupie baby!!!!!!!!!!!!!!!!!!jeszcze bedziecie zalowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zastanowcie sie zanim ten wasz dzidzus sie pocznie !!!!!!!!!!!!!!!!!tylko wariatki marnuja sobie zycie!!!!!!!!!!!!

Gość lolonek
jak mozna to sie tak mówi, a jak jest problem to dramat, wiec nie gadaj głupot

Gość lolonek
ale jestem zmęczona tym całodziennym sprzątaniem

Gość lolonek
czy któraś z was potrafi mi wyliczyć dni płodne: cykle w ciągu ostanich 8 miesięcy 30 dniowe: 36 - kwiecien 32- maj 27- czerwiec 33- lipiec ponawiam pytanie

Gość lolonek
wreszcie odpoczynek, męzuś poszedł na rower, ja nie, bo męcze sie z okresem

Gość Olusia25
Lolonek , Twoje wahania to nic, ja mialam tak: styczen - cykl 32 dni, luty -36 dni, marzec -40 dni, kwiecien - 31 dni, maj - 41 dni no a teraz mam 32 dzien i nadal nic. I co ja mam powiedziec?? Tylko siedziec i plakac...bo juz pomijam ze nie mam pojecia kiedy sa moje dni plodne ale tez kiedy robic test ciazowy skoro powinno sie robic w dniu przypadajacej miesiaczki lub nawet pozniej, a ona co miesiac przypada inaczej..szkoda slow.

Lolonek moge obliczyc ci plodne dni ale musisz podać date rozpoczecia ostatniej miesiaczki :)

Załóżmy że @ zaczeła ci się 10 lipca wtedy dni płodne masz miedzy 18 lipca a 4 sierpnia. przesun sobie w zaleznosci jaki byl ten pierwszy dzien cyklu. Najbardziej prawdopodobny dzien owulacji to 29 lipca ale przy tak nieregularnych cyklach nic nie jest pewne. Mój lekarz mi doradzil by po prostu sie kochac w dni plodne codziennie i najlepiej przed snem by juz kobieta nie wstawala z lozka no i oczywiscie najlepsze pozycje to te \"od tyłu\" :) pozdrawiam i zycze nam powodzenia acha! mam 26 lat, od ponad roku mezatka i jestem nauczycielka (chociaz nie wiem jak dlugo jeszcze :P)

Gość lolonek
tez jestem nauczycielka i tez od roku mezatka- data ostatniej@ to 9 lipca

Gość lolonek
17 lipca to 1 rocznica slubu hi hi hi

Gość Olusia25
Ja mam 25 lat i tez mezatka a 1sza rocznice slubu bede miala 19 lipca czyli 2 dni pozniej od ciebie Lolonek:) Slub mialam w poniedzialek bo nie bralam go w Polsce.

Gość lolonek
witajcie dziewczyny

Własnie zauważyłam ze pojawil sie u mnie sluz plodny :) nic tylko dfzialac :)

Gość lolonek
tez ostatnio wtedy działałam, okazało się, że za wczesnie. W ogóle ostatni miesiąć był pechowy, nie dosc , że wydawało mi sie ze poczęłam dzidzie, to miałam bóle na okres i on nie nadchodził i w stosunku do poprzedniego cyklu spóźnił sie o tydzien, dobrze ze sie nikomu nie pochwaliłam...ale to nie oznacza oczywiscie ze mam nadzieje ze ci sie uda

mysle ze sie przejezyczylas w ostatnim zdaniu co? :P a sluz plodny to jeszcze nie owulacja!!! ostatni dzien dopiero a ten sluz sie utrzymuje kolo 6 dni. No ale dzialac juz trzeba zeby nie przegapic tym bardziej ze nie wiem ktory to dzien bo wczesniej nie zwroci;am uwagi :) a moje obliczenia mowia ze moge miec dni plodne od 5 dni.

Gość lolonek
rzeczywiscie , wyszło mi niezgrabne zdanie, nie umiem szybko pisac na kompie i moze dlatego, a długo sie juz starasz rosiczko?

w maju, potem musialam zrobic przerwe i teraz drugi cykl, wiec jeszcze podchodze do tego w miare na luzie, poza tym mam ciagly kontakt z ginem a on zawsze mi poprawia humor w tych sprawach :P choc nie przecze ze wiele bym dala by tym razem juz sie udalo. wiem ze za duzo myslec jest nie dobrze dlatego nie robie testow owulacyjnych ani nie mierze temperatury i nie ogladam sluzu (to byl przypadek) co ma byc to bedzie hehehe

Gość lolonek
tak jest najlepiej, choc cieżko o tym nie mysleć. Moja przyjaciółka ma fajnie- po prostu wpadła, tzn jest tez mezatką od roku i chciała zacząć sie starac na wakacjach lub zaraz po. A tu taka niespodzianka. Jade z nią na wakacje w sobote, troszke zal ze ona juz a ja jeszcze nie.

Gość Mika_D
Witam, W czerwcu zaczal sie drugi rok. Wtedy swiadomie powiedzialam mojej pani ginekolog - chce miec dziecko. Zaczelam brac folik i czekalam. Potem nie mialam okresu, wywolywanie miesiaczki luteina , znow brak , znow luteina potem clo i duphaston i w miedzyczasie kilkanascie negatywnych wynikow. Moja gin idzie z czasem i postepem - namawiala mnie abym zazywala metformine (lek na cukrzyce) ale nie chcialam obciazac organizmu dodatkowymi tabletkami (moze slyszalyscie o rewelacyjnych rezultatach przy zazywaniu metformniy???). Wczoraj mialam 35 dzien cylku ,mialam nadzieje ze to juz, zrobilam test i znow negatywny... Łacze sie z wami - moze bedzie razniej. PS Tez jestem nauczycielka i mam wakacje.

Gość lolonek
witaj mika, dla nauczycielek najlepiej byłoby zajsc własnie w czerwcu, urodzic w marcu , potem dochadza jeszcze wakacje, ale cóż, zachodzi sie w ciązę ponoc kiedy człowiek sie najmniej tego spodziewa

wpadne potem bo mam cala chate do sprzatania... wrrr... i nic nie moge zwalic na meza bo on pracuje a ja sie obijam (doslownie :P)

Gość Mika_D
Wiem, ze czerwiec to najlepszy moment. Zaplanowalam to juz dwa lata temu. Teraz to wlasciwie jest mi obojetne.

Gość lolonek
a ile masz lat, mika i w jakiej szkole pracujesz? ja 27 i w gimnazjum

Cześć wszystkim. Wpadłam sie tylko przywitac bo mam dzis masę roboty i jeszcze czeka mnie dziś podróż do Polski i wizyta u ginekologa. Pozdrawiam ______________________________________

Gość Mika_D
Mam 27 Prcuje w podstawowce w woj slaskim. Teraz akurat mam obowiazkowa przerwe w stazu - wiec czas na ciaze jest rewelacyjny.

Gość lolonek
patio, to gdzie ty mieszkasz, skoro do polski podrózujesz?

Gość aniabani
oz kurwa przestancie z tymi bachorami

Mika to tak jak ja! tez mam przerwe w stazu :) ucze w gimnazjum i liceum, mam 26 lat