Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolonek

starania o dzidzie

Polecane posty

Gość lolonek
ja sie załapałam jeszcze tym starym systemem i jak wszystko pójdzie dobrze, to za rok bede mianowanym, jesli nie zaciąże oczywiscie- na co mam nadzieje. Ucze j. polskiego, a ty mika?

W Niemczech ________________________________________

Gość Mika_D
Wiecie co - moze to dziwnie zabrzmi - ale ciesze sie, ze nie jestem sama z tym problemem PS Tez ucze polskiego...

Gość lolonek
a co robicie dziewczyny na wakacjach? ja na razie odwalam zaległe sprzątanie a w sobote wyjezdzam w bory tucholskie

Gość Mika_D
Patio - moze ty spytasz swoja ginekolog o dzialanie metforminy??? Ciekawe co na to lekarze w Niemczech. Sledze tez nowosci na stronce http://www.inciid.org/ i tam znalazlam artykul pt The Role of Metformin in FSH - Treated Women with PCOS. Z niego wynika, ze nie ma skutkow ubocznych i pomaga.

Gość lolonek
to rzeczywiscie ból, mysle ze w szkole kazdego kiedys to czeka, przy tym idącym nizu ( mimo ze my nie chcemy sie do niego przyczynic), ja zrobiłam podyplomowe z logopedii i mam goddziny jako logopeda w szkole i dzieki temu etat

Gość Mika_D
Moze my mamy jakas podswiadoma blokade i nie chcemy miec dzieci - bo w koncu uzeramy sie z nimi przez calyrok ;-)

Gość lolonek
dobra, uciekam na razie cos zrobic, bo sprzatanie czeka a komp kusi

pewnie tak Mika, tylko ze ja staram sie tak krotko ze truno wyciagac jakiekolwiek wnioski :)

Witajcie Też kiedyś byłam nauczycielką j. polskiego w postawowce, zaraz po studiach, wtedy byłam singlem i musiałam zarabiać, dlatego zmieniłam branże, ale jestem bardzo zadowolona. Tylko tych długich wakacji i ferii trochę żal.... Z pozycia na razie nici, goście skutecznie mnie blokują, wieczorem a raczej w nocy odwracam się do męża placami i zasypiam :-(( Może się uda w przyszłym miesiącu :-((

Musisz być dobrej mysli inaczej sie nie uda wiec mysl pozytywnie, a nawet pomysl sobie ze goscie za sciana to mala adrenalinka :) na mnie to dziala :P

Gość lolonek
jak byłam młodsza, to nawet ktos w tym samym pokoju mi nie przeszkadzał, a teraz juz nie mogłabym. Musze miec warunki, żeby sie nie stresowac

Tak na prawde to nawet gdyby ktos uslyszal to bym powiedziala: no co? w koncu mam dni plodne! i sprobowaliby to skomentowac hehehe ale rozumie ze ludzie maja rozne temperamenty i robienie czegos na sile i tak nie daje efektow

Ja leczę się w Polsce. Ale moge Ci powiedzieć ze mój lekarz również twierdzi ze przy kłopotach z zajściem w ciąże, prolaktyną i nie prawidłowa praca jajników często decydujacą rolę ma zwalczenie takiej \"pseudo cukrzycy\" Jak właśnie chcę wziąść jeszcze dwa listki Diany żeby unormować cykl i zrobic ponownie wszystkie wyniki w tym cukier i cos czuje że to własnie w moim przypadku będzie strzał w dziesiątkę. Mój doktor mówi ze bardzo często po pozbyciu sie problemu z cukrem kobiety zachodza w ciąże. Czytałam też na stronie którą wam polecałam na jednej z pierwszych naszych stronek że zeby pomóc sobie w osiagnięciu odpowiedniego sluzu płodnego trzeba pic dużo wody i syrop Guajazyl który rozzedza nie tylko śluzówke w gardle ale i w szyjce macicy. Do tego folik powinni łykac również przyszli tatusiowie, którzy powinni też pamietac o nie przegrzewaniu jąder ( o co ja bardzo dbam) Przewiewna bielizna i luźle nie obcisle spodnie to podstawa. Plemniki nie lubią zbyt wysokich temperatur i lepiej czuja się w chłodzie. Maja wtedy lepsza jakość. ___________________________________

Gość lolonek
jak człowiek sie zastanawia, ile warunków musi być spełnionych żeby poczęła sie dzidzia, to wychodzi, że nie ma szans jej począc. Ja jestem na początku tej drogi i mam nadzieje, że dosc szybko mi pójdzie i nie bede musiała zastanawiac sie, czy mój mężus ma za ciasne spodnie. Bardzo podziwiam dziewczyny, które staraja sie kilka llat, gdy w tym czasie ich kolezanki rodza i ciesza sie maciezynstwem. Nie wiem czy bym tak potrafiła. Smiałam sie, bo moja szwagierka ma tak w zyciu wszystko zaplanowane, wiec dzidziusia tez miała . W odpowiednim momencie zycia po prostu spróbowali i... udało sie za pierwszym razem, a teraz ma sliczna córunie.

Gość lolonek
własnie przyszła paczka i ja wiedziona ciekawoscia otworzyłam. A tam.... seksowny komplecik. To pewnie prezent od meza na 1 rocznice slubu. Ta babska ciekawosc... I nie bedzie niespodzianki. Ale wezme na wakacje. Do robienia dzidziusuia bedzie akurat

Gość Mika_D
To znaczy, ze cos w tej metforminie cos jest - tylko ze ja nie mam zadnych problemow z cukrem. Patio slyszalam ze Diane to okropne swinstwo - moja kolezanka lekarka powiedziala, ze nigdy by tego nie tknela. A jezeli chodzi o folik - to moja ginekolog powiedziala, ze to bujda, ze faceci powinni tez jesc.

Gość lolonek
męzowi było troche przykro ze zniszczyłam niespodzianke ale nie pozwolił zobaczyc tylko schował i dostane w niedziele

Gość lolonek
dzien dobry

Gość lolonek
hej hej, nie ma nikogo? Ja tak lubie porozmawiac przy porannej kawce

Mika ---> wiesz może i świstwo ale na mnie nic innego nie działa a gdybyś miała okres przez trzy miesiące i żadne inne leki nie mogły go zatrzymac to pewnie też bys sie zdecydowala na kilka listków tego \"świństwa\", które zreszta jako jedyne nie powoduje u mnie złego samopoczucia itp. Co do foliku branego przez mężczyzn, czy pomaga czy nie pomaga zdania sa podzielone a napewno nie zaszkodzi przyjmowanie takowego tak mężczyźnie jak i kobiecie. __________________________________________

Gość lolonek
Troszke mnie brzuch pobolewa, koncówka @ ale juz sie ciesze na wakacyjne szalenstwa

Gość lolonek
co z wami dziewczyny? skonczyłam sprzatanie i jestem happy

Gość lolonek
a teraz pije sobie zimne piwko na balkonie i czuje sie super! nie mogę przecież stac sie niewolnikiem tej mysli ze nic mi nie wolno bo planuje zajsc w ciąże

Wiesz lolonek gdyby podejsc do tego w ten sposób że najwięcej dzieci rodzi sie w rodzinach patologicznych i biednych to najlepiej jakbyśmy odżywiały sie naprawde źle, jadły byle co, do lekarza nie chadzały wcale, nie nazbyt często sie myły za to sporo piły to miałybyśmy najwiksza szanse na szybkie zostanie matkami i to wielokrotnie ;) _________________________________________

Gość Mika_D
Witam wszystkich, Domyslam sie Patio ze nie biezesz tych tabletek tak ot... Ja z kolei przez trzy miesiace potrafilam nie miec okresu - taki byl moj problem. Myslalam , ze juz sie wszystko unormowlo a tu juz 38 dzien i jeszcze nie dostalam okresu. I jak w takiej sytuacji okreslic jakies dni plodne??? (o ile je wogole mam). Pozdrawiam

Gość Mika_D
Ja tez dzisiaj troche poszalalam- 2 godziny jazdy na rowerze z kolezanka a potem obowiazkowe piwko w knajpce - przeciez trzeba bylo uzupelnic spalone kalorie :-) Tez jestem zwolenniczka swobobnego trybu zycia - przeciez nie mozemy sobie wszystkiego odmawiac bo moze jestesmy w ciazy.