Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdeczka

Imie Taras - co o nim sądzicie?

Polecane posty

Gość uppp
no i co bylo dalej? jaki wynik?

Gość Gilynka
Wydaje mi się jak mąz kocha ciebie i synka to powinien ustąpić.Nikt nie chce aby śmieli się z jego dziecka.

Ja lubię oryginalne imiona w stylu Allan, Natan itp. ale Taras to nie jest oryginalne imię, to imię ośmieszające. Jak Twój syn będzie dorosły bez problemu będzie mógł w urzędzie zmienić imię. Nie lubię typowo przyjętych w Polsce imion w stylu Jakub, Sebastian, czy Karol, ale przesadna chęć nadania dziecku imienia inne niż wszystkie też na dłuższą metę nie popłaca. Poza tym nie tylko dzieci są złośliwe, w przyszłości nawet w pracy mogą się z niego śmiać. A i męża nie słuchaj w końcu to Ty nosiłaś synka 9 m-cy i masz prawo do swobodnego wyboru imienia. A z tego co napisałaś Twój mąż powiedział \"Taras i koniec\", co to w ogóle za ojciec:(

kurcze, jakbyscie mieszkali na Ukrainie, to rozumiem taki wybor imienia, ale w Polsce? Raczej nie... Przeciez to nie tylko dziecko twego meza ale i Twoje.. ty nie masz prawa niezgodzic sie z jego wyborem?

Gość Paulka12345
Dla mnie Taraś brzmi jak... Taras :) (taki duzy balkon) dla Chłopca Taras a dla córci np bo ja wiem Framuga :)

Gość moge doradzic
bo tez czesciowo jestem z tej mniejszosci.dla faceta lepiej igor, orest,oleg. igorow jest teraz pelno i nikt sie nie przypierdala.a imie lepiej mievc oryginalne niz w chuj pospolite asie kasie gosie anie magdy i moniki fe

Gość annaaaaaaa, 85
Powiem Ci tak, wytłumacz mężowi że imię Taras ma odnośnik w języku polskim i pokaż mu z czym się wszystkim polakom kojarzy, porozmawiaj z nim że typowo polskie imiona mogą być nie zrozumiane na Ukrainie, powiedz mężowi o tym jacy ludzie potrafią być złośliwi, to że w przyszłości przepłacze dużo czasu za to imię, już nie chcę wspominać że może się od was odwrócić za to imię (chociaż jest to mało prawdopodobne), popieram opinię niektórych internautów, wymyślcie takie imię które nie będzie miało odnośnika w języku polskim, najlepiej poszukaj trzy, cztery imiona które po rozmowie z mężem przedstawisz mu, będzie mu łatwiej wybrać i przystać na tym.

Gość gość
Taras to może być nazwisko, gdybym ja miał na imie Taras to byłbym, Pan Taras Taras-_-

autorko, obawiam się, że Polacy nie zrozumieją ukraińskiej tradycji imienia Taras, po pierwsze dlatego, że faktycznie budzi konkretne skojarzenia w Pl (z rzeczownikiem), a po drugie 90 % nie ma pojęcia kto to był np. Taras Szewczenko, i z niczym im się to nie kojarzy. Ja akurat mam wielu znajomych ze wschodu, ze względu na wykształcenie i pracę i dla mnie Nadzieja, Lubov czy Szuszana/ Szuszanik nie jest niczym dziwnym, ale niestety Ty z tym imieniem mozesz mieć w Pl tylko problemy. pozdrawiam

Gość gość
skoro mieszkacie w polsce to taras daj,ale na drugie,bo mnie się podoba i jest z pewnością wyjątkowe i na pewno dla ojca dziecka ważne.ale z pewnością jakieś polskie imię lub wschodnio brzmiące da się znaleźć i wspólnie wybrać.kiedyś miałam faceta węgra i też rozważalismy różne wersje imion,ale mielismy mieszkać na węgrzech.jednak upierałam się przy imionach znanych w obu krajach,np eva,choć wiadomo że wymową inna. pozdrawiam,nie przejmuj się głupawymi wypowiedziami.to dorośli uczą dzieci,że imię jest dziwne,dzieciom jest to obojętne:-)

Gość gość
temat jest sprzed 8 lat maly taras chodzi juz do szkoly!!!

Gość gość
Ciekawe czy Taras jest Tarasem ;P

Gość gość
Jak mogłas wyjśc za mąz za Ukraińca?! Co d imienia, od razu będzie wiadomo, że obcokrajowiec, i od razy czuć go Ukrainą.

Gość gość
P***a wyszła za ewidentnego nacjonalistę i od razu problemy nawet z imieniem. T.Szewczenko opiewał kozaków rżnących Polaków i Żydów więc rzeczywiście jest kogo upamiętniać -ciekawe czy mamuśka miała tego świadomość?

Gość Michu ze Szczecina
Trzeba było nie wychodzić za ukraińca teraz masz ;]