Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadżerka

nadżerka + KRIOTERAPIA

Polecane posty

Gość a jak wygląda zabieg
a jak wygląda ten zabieg wymrażania??? Pewnie też z użyciem wziernika, no bo pewnie jak inaczej się tam dostanie??? :( Bo tak sobie myśle....że mnie samo wkładanie wziernika boli jak cholera bo mam ciągle stany zapalne....jak ostatnio miałam posiew z pochwy ( też mi wziernik wkładała najpierw) to myślałam że się przekręcę z bólu tak mnie w środku pochwy piekło.....i mam podobno niedużą nadżerkę ;....nikt mi nie proponował z lekarzy wymrażania ale zastanawiam się czy nie było by warto bo ciągle mam jakieś infekcje....

Gość Gosiaczek -
Hej ja wlanie mialam dzisiaj zabieg zamrazania nadzerki i nic nie bolalo ;-))) pozdrawiam

Gość Gosiaczek -
Hej ja miałam dzisiaj zabieg zamrażania nadżerki i nic nie bolalo ;-))) lekarz mi powiedział ze to jest bezpieczny zabieg pozdrawiam ;-)))

Gość Gosiaczek -
Ten zabieg jest z uzyciem wziernika

Gość jak dlugo
A ile kochane u was te wodniste uplawy trwaja? Ja mam dosc obfite...musze podpaske co 3 godziny zmieniac, a po nocy to posladki mam az mokre, a sama podpaska jest bardzo ciezka od tejcalej wody wydalanej z pochwy. Ile trwały u was te upławy? I czy były one z jednakow intensywnościa, czy zmniejszały sie z czasem.

Witam, Chciałam prosić o podpowiedź gdzie mogę zrobić laserowe leczenie nadżerki w ramach nfz w Krakowie bo wszędzie gdzie pytałam to trafiałam prywatnie. Proszę pomóżcie.

Gość kasia833
hey laski, zaczne od poczatku jakoś dwa lata temu wykryto u mnie nadżerkę ale nikt nic nie mówił co z nia robic i że najlepiej nic narazie bo młoda nie rodziła i takie tam...w tym roku przed wakacjami byłam na wizycie prywatnej u nowego gin ten złapał się na głowe że mój stary lekarz nic z tym nie robił nadżerka ok. 2,5 cm ( ogromna), zresztą wiedziałam że cos nie tak bo podczas sexu bardzo bolało i czasem były plamy krwi!! poradził mi zamrażanie bo nie rodziłam a ten zabieg potem w tym nie przeszkadza.. wiedziałam wczesniej że to długo się leczy poszłam po wakacjach... zabieg za pomoca wziernika trwał ok 7min. bez przerwy nie mówie że przyjemne, zalewają cię zimne poty, masz wrażenie że ktoś ci tam coś miażdzy taki jakiś nacisk i pulsowanie jest! ale spoko idzie wytrzymać bez łez heheh(joke)!!zapisał mi gynalgin i za wa tyg do kontroli!! przez te dwa tyg ciekłam i obficie żółtawa ciecz o niemiłym zapachu. okazało się że słabo się goi i jeszce domrażać trzeba jakieś 4min. zapisał feminella vagi c i znowu to samo obfite upławy, itd. znowu za tyzien do kontroli i teraz jak źle to się załamie!!! mi mówił że trzy tyg bez sexu to minimum jakie jest!!! płaciłam 300 zł. a za domrażanie 70zł.!! ps. przy wkladniu sobie globulek wyczuwam na prosto jakis maleńki twardy guzek, a szyjka jest bardziej po boku niz na środku nie barzdiej tylko stanowczo na boku i własnie tu jest moje pytanie czy któraś z was miała podobny problem czy nie!!!????

Gość aniuchaaa
hej :) ja miałam wymrażaną nadżerkę pierwszy raz w kwietniu, po wizycie kontrolnej okazało się, że jeszcze coś zostało i gin zapisała mi globulki dopochwowe i na następnej kontroli miała zdecydować czy będzie jeszcze raz wymrażać. I w tym tygodniu powtórzyła mi wymrażanie i mam nadzieję będzie już ok. Zamrażanie robiłam na NFZ, więc nic nie płaciłam. Generalnie zabieg to nic strasznego, tylko te upławy później męczące.

Hej. Ja tez leczę zapalenie pochwy i nadżerkę. Teraz dostałam do zastosowania trzy buteleczki Vagothylu i Polseptol i mam nadzieję , ze mi to w końcu pomoze :(

hej.mi cytologia wyszla zle z tego ze est mala nadrzerka (tak mysle )i w srode ide do mojej ginki zeby sie umowic na zamrazanie ale martwi mnie czy dosane troche chorobowego skoro bedzie pelno wody...czy tylko jeden dzien na zabieg?chcialabym miec to za soba juz a to dopiero poczatek.tak mi sie wszystko ciagnie najpierw stan zapalny nie wiem skad,potem mala nadrzerka no i zla cytologia 3...

Gość miałam 26.11.
niby sam zabieg nie bolał, ale brzucho potem bardzo...nie dostałam zwolnienia od lekarza, bo powiedział, że nie ma takiej potrzeby, ale wzięłam wolne w piątek i przeleżałam do soboty. wczoraj wstałam z wyrka i taka osłabina byłam. myślę, że wszystko zależy od organizmu, jaką mamy zdolność odczuwania bólu. zdiwiłam się jednak, że dostałyście jakieś lekarstwa, bo ja żadnego...no i współżycie, powiedział, że tydzień a potem ewentualnie cytuję "z gumką, żeby nie zanieczyścić pochwy"

Gość funnnnyyy
ja mialam mrozenie, niestety wczesniej nie znalazlam tego sposobu co ponizej, mozeby pomoglo bez operacji. Mrozenie mnie bolalo, nie wspominam tego miło. ale da sie wytrzymac Nadzerka czescci pochwowej macicy Erosio Uteri Partis Vaginali We wszystkich wypadkach wiekszych zaburzen w narzadach kobiecych gruntowne badanie powinien orzeprowadzaç lekarz ginekolog, aby moznna bylo ukierunkowaç leczenie. Nadzerke likwiduje sie w przeciàgu 15 dni mascià propolisowà, prawidlowo spreparowanà. Ilosç tej masci o objetosci dojrzalej czeresni wlozyç przed spaniem gleboko do pochwy i zabezpieczyç watà przed wyciekiem na zewnàtrz. Na drugi dzien zrobiç irygacj´ i znowu w¸o˝yç maÊç - i tak post´powaç a˝ do skutku. W braku maÊci propolisowej mo˝na jà zastàpiç tamponami nasyconymi Azulanem (wyciàgiem z rumianku º. Wieczorem najpierw zrobiç irygacj´ pochwy, po czym za¸o˝yç tampon, a rano go wyjàç. Takà praktyk´ prowadziç przez oko¸o 15 dni. Sk¸ad mieszanki zió¸ do irygacji jest nast´pujàcy: 1. Kwiat krwawnika – Flos Millefolii 66 2. Kwiat nagietnika – Flos Calendulae 3. K¸àcze Pi´ciornika – Rhiz. Tormentillae 4. Kora d´bu – Cort.Quercus 5. Zile szanty – Hb. Marrubii Wziàç 4 ¸y˝ki powy˝szej mieszanki na litr wody. Stosowaç irygacj´ w pierwszym tygodniu codziennie, w drugim i trzecim co drugi dzieƒ.

Gość Lili____22
wczoraj mialam robiony zabieg zamrażania, nic mnie nie bolało, oprócz ręki w która dostalam znieczulenie, po ktorym od razu usnelam, obudzialam sie po 15 minutach i bardzo krecilo mi sie w glowie, ale jakos to przezylam... zadna z was nie pisala o takim znieczuleniu przy tym zabiegu - czy to normalne? placilam 100zl za zabieg. dodam ze podobno nadzerke mialam nieduza, ale lekarz stwierdzil ze to bedzie skuteczniejsze niz globulki, za 2 tyg mam miec zmiane opatrunku, przez miesiac mam nie brac kapieli i zero seksu. czy ktoras z was miala takie znieczulenie? dodam ze mnie nic sie nie leje i ogolnie dobrze sie czuje...

Witam, czy może ktoś wie gdzie można wykonać zabieg usunięcia nadżerki na NFZ w Krakowie? Bardzo proszę napiszcie bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej przychodni. Pozdrawiam

Gość mania03
Witam, mam pytanie czy zabieg krioterapii może być przeprowadzony u kobiet które nie rodziły? Czy to nie będzie miało wpływu na moje dalsze życie??? i potem przy zajściu w ciążę jakieś problemy.

hej :) nadżerkę mam od ok 3 lat ... byłam u jednej pani ginekolog , potraktowała solcogynem . na wizycie kontrolnej nawet nie spojrzała w kartę tylko od razu badanie po czym zadowolona , że odkryła że mam nadżerkę kazała mi zaopatrzyć się solcogyn. ubrałam sie i wyszłam bo zero profesjonalizmu.... umówiłam sie do innego gin , tym razem mężczyzna - powiedział ze nie ma zadnej nadzerki - że ona potrafi tak jak katar sama minąc - oczywiście bujda ! chodzilam kilka razy jeszcze do innych , za każdym razem gin okazywal sie do bani , wiec szukalam kolejnego i kolejnego. tydzien temu bylam wreszcie u przesymaptycznej kobiety - w prywatnym centrum medycznym w wawie, zbadala super , pogadala ze mna , zapytala sie co bym chciala wiedziec , czy przychodze tak tylko kontrolnie. powiedzialam jej ze w sumie planuje ciaze i chcialabym byc porzadnie przebadana - niech mi powie co jest potrzebne ( jakie badania) . i podczas badania okazalo sie ze mam nadżerke ... poradzila mi odrazu zamrazanie , zaproponowala ze mozemy zrobic to teraz tzn po miesiaczce odrazu albo jak urodze. ze wzgledu na to ze chce byc calkowicie zdrowa zanim zajde w ciaze postanowilam ze zrobie to wczesniej , licząc się oczywiście z tym że może ona powrocic zaraz po porodzie. lekarka jak najbardziej przychylila sie do decyzji. powiedziala ze po zamrazaniu , ok 6 tygodni odczekac i spokojnie mozna zajsc w ciaze. przeraza mnie troche nie tyle co sam zabieg , bo podjezewam ze uczucie bedzie podobne jak przy "wypalaniu" solcogynem czyli nie tragicznie, tylko te uplawy i ta "lejaca sie woda". oczywiscie kazda kobieta ma rozne stopnie nasilenia uplawow itd , ale oczywiscie jak zwykle martwie sie ze ja bede w grupie tych co maja najgorzej. :( mam nadzieje ze ten zabieg pozwoli mi sie pozbyc tego raz na zawsze. za zabieg bede placila 300 zł , uwazam ze warto zaplacic za to by miec to zrobione profesjonalnie i zadbac o swoje zdrowie ( pisze o placeniu za zabieg bo u siebie w okolicy niestety przejechalam sie na państwowej sluzbie zdrowia) trzymam kciuki za wszystkie kobitki ktore sie wachaja z tym zabiegiem i sie boja - pamietajcie - to nasze cialo , nasze zdrowie - jak my sie nie zatroszczymy o siebie same to nikt tego nie zrobi ;) jesli sa jakies pytania , jesli jakos moglabym pomoc to sluze ;) oczywiscie napisze jak bede po zabiegu. pozdrawiam :)

Gość aniat2-87
u mialam nagle i krutkotrwale udezenie goraca,lekki bol glowy i moze zrobic sie slabo,dobrze jest wtedy przysiasc i odczekac chwile.objawy te trwaja niedlugo i potem juz jest ok.po calym tym KRIO czuje siwitam, ja miałam krio dzisiaj,troszke sie balam ale teraz wiem ze to nic strasznego.jak dla mnie najgorszy byl ten wziernik :/ towazyszy temu lekki bol dolnej czesci brzycha(identyczny jak podczas miesiaczki).nie wiem ile czasu bedzie bolal ale moj gin mowil ze okolo tygodnia a okolo 2 tygodni maja wydzielac sie plyny.za 2 tyg do kontroli i zobaczymy co bedzie,zabieg trwal jakies 10 min i na koniec uslyszalam ze wszystko ladnie sie usunelo wiec mam nadzieje ze bedzie oki ,nie slyszalam o zadnych powiklaniach i o pozniejszych problemach zajscia w ciaze tez nie,wrecz przeciwnie moj gin stwierdzil ze lepiej wymrozic nadżerke przed ciaza bo potem ona po ciazy moze przerodzic sie w cos zlosliwego,tymbardziej ze planujemy dzidziusia w najblizszym czasie:).Po skonczonym zabiege lekki dyskomfort i to wszystko.wrazie pytan piszcie na e-mail,sama doskonale wiem jaki przezywa sie stres gdy nie ma sie pojecia o zabiegu dlatego moge uspokoic odpisujac :)pozdrawiam.

Gość aniat2-87
SORKI ZA WCZESNIEJSZY TEKST witam, ja miałam krio dzisiaj,troszke sie balam ale teraz wiem ze to nic strasznego.jak dla mnie najgorszy byl ten wziernik :/ towazyszy temu lekki bol dolnej czesci brzucha(identyczny jak podczas miesiaczki).nie wiem ile czasu bedzie mnie bolal ale moj gin mowil ze okolo tygodnia a okolo 2 tygodni maja wydzielac sie plyny.za 2 tyg do kontroli i zobaczymy co bedzie,zabieg trwal jakies 10 min i na koniec uslyszalam ze wszystko ladnie sie usunelo wiec mam nadzieje ze bedzie oki ,nie slyszalam o zadnych powiklaniach i o pozniejszych problemach zajscia w ciaze tez nie,wrecz przeciwnie moj gin stwierdzil ze lepiej wymrozic nadżerke przed ciaza bo potem ona po ciazy moze przerodzic sie w cos zlosliwego,tymbardziej ze planujemy dzidziusia w najblizszym czasie .Po skonczonym zabiegu mialam nagle i krutkotrwale udezenie goraca,lekki bol glowy i moze zrobic sie slabo,dobrze jest wtedy przysiasc i odczekac chwile.objawy te trwaja niedlugo i potem juz jest ok.po calym tym KRIO czuje sie lekki dyskomfort i to wszystko.wrazie pytan piszcie na e-mail,sama doskonale wiem jaki przezywa sie stres gdy nie ma sie pojecia o zabiegu dlatego moge uspokoic odpisujac pozdrawiam.

Gość bolączka
Ja miałam robioną nadżerkę ok 7 lat temu -krioterapia. Zabieg jak zabieg, nie był bolesny ale nieprzyjemny, po nim schodziła ze mnie woda-niestety to nie wszystko-po kilku dniach w trakcie sikania "zszedł" mi kawałek skóry-odmrożony fragment szyjki macicy-tak mniemam. Tego dnia było wszystko ok, ale następnego nie podniosłam się z łóżka, ba! nawet nie mogłam obrócić się na drugi bok. Mama dowlokła mnie do łazienki na siku. To był najgorszy ból jaki w życiu przeżyłam. Ostatnio byłam u gina i stwierdził małą nadżerkę. W związku z tym, że staramy się z TŻ o dzidzię, zalecił aby jak najszybciej zrobić krio. No i tak się zastanawiam teraz czy poddać się temu zabiegowi, bo jak znowu będzie tak boleć to ja dziękuję. Stąd moje pytanie, czy wy też po tym zabiegu miałyście podobne dolegliwości, czy to tylko ja byłam takim ewenementem. A może tamten lekarz coś wtedy schrzanił?!

Gość MADZIORNOoo..
WItam JA KRIO mialam robione 3 tyg temu... uczucie goraca mi tez towarzyszylo nie wiedzialam co jest a dr pow ze to nie od tego bo to zabieg miejscowy;/ uplawy okolo 2tyg jak z wiadra!!! A teraz zbliza mi sie sie okres... od kilku dni czuje swedzenie i pieczenie jakbym miala stan zapalny.. i jutro dostane miesiaczke a od wczoraj boli mnie brzuch co jest dla mnie nowoscia... o i spadlo mi lipido teraz sex moglby dla mnie nie istniec... czy to od zabiegu moze od stresu nie wiem. Najlepsze ze mam kontrol za 2-3 miesiace... :/ super... a jak bylam na zabiegu to uslyszalam ze polozna opiepszyla lekarke ze tak czesto u niej jestem...:/ bo ja mialam to zapalenie to mi wykryli jakiegos rzesistka (w cytologii wtedy odwlekli mi KRIO na 3 tyg ale nie sprawdzili czy znikl) Ta nasza słuzba zdrowia... Nie wiem co robic..

Gość 85 kara
Witam! Ja w kwietniu będę miała zamrażaną nadżerkę. Koszt zabiegu to 270 zł w Limie. Mam juz dzidziusia i skoro przeżyłam poród naturalny bez znieczulenia to zamrażanie nadżerki też przeżyję!;)

Gość aska1277
Czesc dziewczyny ja mam czesto nadrzerki teraz nie bylam 3 lata u ginekologa bo boje sie isc a wiem ze mam nadzrzerke poniewaz mam czasem niewielkie plamki na bieliznie a przy stosunku boli mnie na dodatek zawsze mam grzybice lekarze niby twierdza ze ta n adzrerka jest od zapalenia .Boje sie isc ze mi powie ze mam raka panicznie sie boje poradzcie dziewczyny i skad ona sie tak naprawde bierze na nadzreka i czy u was tez sie ona powraca!!!!

Gość Dorotka90
Hej dziewczyny:) Mam pytanko...Jakies 4 lata teme stwierdzono u mnie nadżerkę.Chodzę teraz systematycznie do jednej pani gin i biorę tabletki anty jasminelle.Moja pani gin ciagle mi przepisuje jakies lekarstwa dopochwowe za zapalenia.Mam duzą nadżerkę co powiedzialo juz 3 lekarzy, z czego dwóch uwaza ze jestem jeszcze za młoda na jej usuwanie,bo nie mam jeszcze dzieci.A jeden lekarz stwierdzil,ze jak mi bardzo przeszkadza ta nadżerka to mogę ją usunąć.Co wy sądzicie o usuwaniu nadżerki przed urodzeniem dzieci? Nadżerka mi coraz bardziej przeszkadza,mam codziennie spore uplawy,infekcje mam tez częste,a stosunki z chlopakiem sa czesto bolesne i ostatniow przeciągu 1,5 miesiaca wystąpily u mnie ślady krwi w śluzie.Proszę poradzcie mi co mam robic?Iść do innego lekarza i powiedziec,ze chcialabym mieć usuniętą nadżerkę?Jeśli bym miala usuwac to chyba wymrażaniem,bo po tym ponoć nie ma problemów poźniej z zajściem w ciąże.

Gość magdalenasylwia
ODP DLA DOROTKA 90 witaj!!miałam usuwaną nadżerke 2 dni temu tez jeszcze nie rodziłąm jak chcesz pogadać podam Ci mój numer gg 817605. pozdrawiam

Gość ..........................mnb.
Witam, Wczoraj wieczorem miałam krioterapię dużej nadżerki. Na cytologii przed zabiegiem wyszła mi I grupa, czyli dobrze. Cały zabieg trwał 5 minut, 2 minuty cykl wymrażania i znów 2 minuty. Nie bolało W OGÓLE!!! jedyne co czułem to wzierik i minimalny ból podbrzusza, gdy się macica od zimna kurczyła. Po zabiegu byłam bardzo czerwona na twarzy, ale czułam się dobrze. Sama wróciłam samochodem do domu. Po tym zabiegu przez ok 2 tygodnie są wodniste upławy. Miesiąc nie wolno pływać, kąpać się w wannie, współżyć i używać tamponów. Lekarz powiedział, że po miesiącu można juz zachodzić w ciążę. W sumie zapłaciłam za to 200 zł, ponieważ byłam prywatnie. Za 2 miesiące do kontroli. Dziewczyny naprawdę nie ma się czeg bać, naprawdę nie boli. Jedynie co polecam to godzinkę przed zabiegiem wziąć sobię nospę, ona rozkurcza :) Nie bójcie się!

Gość magdalenasylwia
ja tez miałam wymrażaną ogromna nadżerkę 7.04 , zabieg trwał 30 min. mi najpierw wyszła cytologia 3 ,dostałam leki przeciwzapalne, ponownie zrobilam cytologie i wyszła 2,potem na zabieg mnie skierowano, zaraz mijaja 2 tygodnie od zabiegu.mnie tez nic nie bolało,najgorszy ból to włożenie wziernika,podczas zabiegu lekko bolał mnie brzuch,woda leje sie ze mnie do tej pory, jest koloru żółtego, bez zapachu.za 4 tyg do kontroli .

Gość mrowkan5
czy ktos sie orientuje gdzie mozna zrobic krioterapie w bialymstoku na nfz?

Gość patinati
ja maiałam wymrażaną trzy dni temu nic nie bolałao :) oczywiście na kase chorych:)

Gość jak leczyć
mam pytanie odnosnie tej metody, i zamrażania nadżerki przed I ciążą, czy zabieg jest całkiwscie bezpieczny i jak duże nadżerki muszą być usuwane? ja mam dużą, ale ginekolog nie oreślił się jak bardzo jest duża, powiedział że w porówanniu do innych pacjentek jest duża, ale widział większe, zalecił leczenie w okresie jesienny ponieważ proces gojenia trwa dosyc dlugo i nie wolno uzywać tamponów, itp., i na pewno nie zdecyduję się na wypalankę, którą mi zaproponował, widczonie stosuje jedna metode w swoim gabienecie, ale mimo wszystko sama nazwa odstrasza wypalnka, więc na dzien dzisiejszy wiem ze nadżerka jest duża ale nie wiem jak bardzo, ale wymaga leczenia w tym roku, podzielcie się swoim doświadczeniem tego zabiegu, i czy w Waszym wypadku nadżerka była duża