Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MM-

On się rozwodzi i zaczyna związek ze mną

Polecane posty

na umieranie przyjdzie czas i to jeszcze nie jest twoja pora!! Co do chłodnika to poważnie pierwszy raz szłyszę że mozna coś takiego u nas w sklepach kupić!! Kurcze a myślałam że nadal trzeba sobie takie coś samemu w domku miksować i chłodzić! A ten twój przysmak napewno nazywa się \"sokolski chłodnik\", jutro jak będe w sklepie to poszukam!! Wczoraj byłąm Lidlu, Kuflandzie, Sawi, Tessco, i nic takiego nie było na pólkach!:O Może to jet produkt regionalny ! Jak oscypek, lub Jugoś- to taki jogurt bardzo dobry ale popularny tylko na lubelszczyżnie!

Nie, nie do Sokółki ode mnie będzie z 600km, więc żaden regionalny produkt. Chyba, że pojęcie region nabrało w PL nowej rozciągłości geograficznej. Chłodnik sokólski:) Ja też myslałam, że się gotuje, męczy i pewnie od czasu do czasu zafunduję sobie takie męczarnie. Ale w kategorii szybkiego jedzenia na lato jest to oferta bardzo cacy. ja to kupiłam w delitesach Społem.... U innych też istnieja jeszcze takie?

ka mi się nie wbiło wszystko wina Kadarki:p (przy okazji serdecznie pozdrawiam) delikatesy miały byc:P

No dobra przekonałaś mnie ;) Jutro wybiorę się na poszukiwanie tego smakołyku ;) Może będzie to i mój przysmak?? Tak się cieszę, wczoraj nanieśliśmy ostatnie porawki na projekcie domku !! W końcu !!! Teraz jeszcze tylko konstruktor musi zrobic obliczenia i mozna skąłdać wniosek w urzędzie i budować domek!!! :) Mam juz wstepna koncepcje ogrodu;) tylko muszę jeszcze miśka przekonać do mojej wizji, aby kompozycje skaładały się z rónorodnych drzew o różnorakiej barwie i liściach i żeby ogród żył przez cały rok, zgodnie z porami roku! On upiera sie tylko przy iglakach Buuuuuuuuuuuuuu- przecież to nie ogród tylko szkaradztwo!

Celi, jak wsadzi tylko iglaki, to......... Podeślij mu fotki z róznych pieknych ogrodów, obowiazkowo wiele róznorakich krzaczków i drzew, żeby zawsze było ładnie. Rododendromny, bugenwile i oleandy, żey było piekne lato. I obowiazkowo milin piący sie na poludniowej ścianie domu. I wierzby japońskie...... jak my sprawimy sobie domek, to bedzie sie działo. I trzmielina:D

Zapomniałam, byłam w końcu na kodzie w kinie ;) Nie bardzo wiem dlaczego kościół tak bardzo protestował przeciwko temu filmowi? No chyba że uważa iż prktykujący są tak głupi że uwierzą we wszystko co im się powie ??? :D:D:D:D Wczoraj pół dnia spędziłąm przed tv oglądając dokumenty mówiące o tym filmie i inne traktujące temat ewangelii bardzo dosadnie! Trochę mnie zdziwiło że kościół odrzucił kilka ewangelii np wg Judasza i Marii Magdaleny, ale ćóż faceci zawsze bali się wyzwolenia kobiet, nawet księża!! :O albo zwłasza oni :D:D:D Czyli wg tych rewelacji kościół powinien przeprosić wszystkie kobiety, za to że odsunął je plan dalszy w życiu i kościoła i rodziny! Skoro Maria Magdalena była przez Jezusa lepiej traktowana niż uczniowie i skoro Jezus uznał ja za swoją uczennicę i dał jej nawet większe prawa niż pozostałym apostołom, to kościół już chyba powinnien pozwolić kobietom rozdawać komunikanty ?? Ale twedy legły by w gruzach dotychczasowe doktryny kościoła !! No cóż kiedyś i tak przyjdzie czas zapłacić za kłamstwa i zatajanie prawd!!

Gość calineczkoooo
i właśnie dlatego kościól przestrzegał przed tym filmem- bo potem ludzie którzy nie znają ewangeli i życia Jezusa piszą takie bzdury jak ty

Ani zdjęć pięknych ogrodów mam już całe mnóstwo !! Mam już nawet notes w którym sa spisane nazwy roślin, które obowiązkowo muszą znależć się w ogrodzie moim i jeśli on to zaakceptuje w jego też ,albo się obrazi i to bedzie tylko mój ogród a jego trawnik :P Muszę jeszcze trochę wysilić się i urzyć większej ilości argumentów- bo ja chcę mieć coś pięknego a nie tylko trochę iglaków przystrzyżonych do linijki :P

Celi, ja też byłam, z koleżankami, bo nasi mężczyźni oświadczyli, że to im powinno się zapłacic za ogladanie głupot. Film był straszliwie łupi, ładna dłuższa baja zamiast uszatka. I świetnie grał Ian McKallen. A szczególnie jak się porówna go w Kodzie z Gandalfem:P I dlaczego jak Francuz w amerykańskim filmie , to zawsze jean reno?:( I wzruszajace były dla mnie te wizualizacje dla tłuków, wiem, że przeciętny Amerykanin nie pojąłby i byłaby totalna klaaaapa:P A co do reszty, to się już nie wypowiadam, ostatnio był panel w jednym Kościele i można było mnie posłuchać:P Ale reklamy temu filmowi zrobił KOściół Katolicki.....:D Nawet specjaliści z agencji o takiej nie marzyli:)

Oj moja droga to niestety nie jest z filmu :P Tylko z tych programów naukowych na Discowery bodajże :P:O A tak po za tym to w tym filmie nie ma nic czego by katoplik nie wiedział:P Przeciez wiadomo że po części to fikcja po części to założenia nieznanego:O

No przecież burmistrz lub ktoś tak z włdz Paryża dał niezłą sumkę na realizacje tego filmu, ale warunkiem był właśnie udział Reno !! Po za tym ten aktor dostał jakąś kaskę od władz Francji - ponoć za promowanie Francji i Paryża! Dla mnie ten film jest niezłą reklamą Paryża!! Jak ktoś lubi architekturę to czemu nie!! Ani a z tym twoimwystępem w kościele to mówisz poważnie!!???????? I o czym to było ?? jakiś link?? namiary na jakąś prasę?????

do calineczkoooooooooooooo kochana ten ksiądz zapomniał napisac że wszystkie ewangelie , zostały napisane od 40 do ponad 100 lat po śmierci Jezusa!! Ale to chyba pamiętasz z religii!! Po nad to to co zostało odkryte to jest kopia i nie wiadomo dokładnie kiedy powstał oryginał!!!!!!!!!!!! I dzięki za te linki ! Znam ich treść ale niestety z innego żródła! No cóż tak to jest jeśli się coś zataja to trzba liczyć się z tym że zawsze będą domysły i tezy, że było inaczej!! Gdyby kościół był otwarty od zawsze dla ludzi nie było by teraz takiej paniki!! Po za tym już w średniwiecznych powieściach i powiastach literaci wyśmiewają się z fałszywej wiary zakonnikó, którzy zalecali wiernym pokuty a sami żyli w rozpasaniu!!!!!!!!!! Pozdarwiam ;) Fajnie, że na temat chrześcijaństwa i katolicyzmu tak dużó wiesz ;) Jeśli pozwolisz zadam ci kilka pytań ?????

No dobra dobra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale przecież na początku chrześcijaństwo tez było postrzegane jako sekciarstwo!!! Po za tym żadna religia świata po za katolicyzmem nie wymaga od wiernych zachowań fanatycznych! ( te spędy wiernych na procesjach, te modły na trwce itp )! Bynajmniej w moim odczuciu! Mam znajomych ewangelków, żydów, prawosławnych! W żadnej religii nie ma tylku świąt, tylu świętych i błogosławionych!! Kurcze nie mówię że to kłamstwo, ale każdy rozumny człowiek ma wątpliwości, po to się je ma aby albo zostać ślepo wiernym albo odejść z danej wiary!! Nie mówię że wiara katolicka to zło wcielone, ale brakuje dowodów naukowych na to że jest ona najlepsza pod słońcem!! Brakuje dowodów na istnienie zaświatów z Bogiem na czele itp.

Jasne, nie odpowiadam jedynie za koklusz u pingwinów :P :P :P Pozdrawiam.

Gość calineczkoooo
"Nie mówię że wiara katolicka to zło wcielone, ale brakuje dowodów naukowych na to że jest ona najlepsza pod słońcem!! Brakuje dowodów na istnienie zaświatów z Bogiem na czele itp." a czy są dowody naukowe na istnienie bóstw w innych religiach? chyba właśnie na tym opiera się WIARA

no niestety ale tak!!!!!!!!!!!!! Niektóre ludy modlą się do słońca, bo wierzą że ono daje życie - w pewny sensie to prawda no nie?? Inni wierzą w siłę pieniądza - Lary Flint (nie znam poprawnej pisowni) !- widzi to co czci !!!!!!!!!! i nawet tego dotyka!!!!!!!! Inni wierzą w Boga Wszechmogącego - no nie??? Mnie brakuje dowodów w postaci np szczątków, że był Bóg i że Jezus jest jego synem!! A może mylimy się i Jezus jest tylko mesjaszem???? Lub prorokiem??????????????? Tego nie wiemy !! Oczywiście wiara opiera się na wierze !! Ale co jeśli to my się mylimy !!!! Jężeli jest np. tylko Allach !!!!!!!!!!

Calineczko............ Bóg Izraela, Bóg chrześcijan i Bóg Proroka Mahometa to ten sam Bóg.

Ok !!!!!!!!!!!!!!!! Nie o to mi chodziło !! ;) Zdziawiałam się po obejrzeniu tego filmu i tyle !! Nie było tam nic przeciwko czemu kościół musiałby tak ostro reagować!! Kurcze to że jakiś facet miał wenę twrórczą i akcję swej poweiści umieścił w wątkach chrześcijańskich?? nie jets jeszce powodem aby zakazywać oglądać ludziom jego film i czytać jego książekę!!

no tak tylko że nie wszystjkie religie czczą Matką Bożą !!!!!!!!!! no nie??? Ale mnie nie o to chodziło !!!!!!!!!!!!!!!!! Nadal nie rozumiem czemu zakazywac oglądać ludziom Kodu????????????? Bo co bo będe pytać????????? Przecież prawie każdy ma problem w swoim życiu z wiarą i w tedy rozmawia ze swoim księdzem, zakonnikiem lub inną osoba duchowną no nie??????? Ja w wieku 15 lat miałam wiele pytań wiele wątpliwości i zawsze pytałam kompetentne osoby !!! Wiem,, że kwestii wiary nie można wytłumaczyć - bo albo wierzysz albo nie !! Ale czemu miał służyc ten zakaz płynący z ambon ????????/ To jest włąściwe pytanie????????

Gość do calineczki
chyba rozumiem o co ci chodzi :) Ale nie dogadasz się z tymi ludżmi bo mają za ciasne łby aby zrozumieć ciebie!! Katolicy to fanatycy, widziałas co się działo w związku z pielgżymka papieża? Te skandujące tłumy !! I zero refleksji na słowami papieża!!! ale za to cała masa uwagi poświęcona jak się zachował, czy mrugnął prawym czy lewym okiem!! Obłuda jest w tym kraju straszna i ciemnota! I życie zgodnie z dekalogiem ? tak?? nie moje drogie panie nie wszyscy żyją zdognie z doktryną kościoła i ba nawet są to księża i ci mają się dobrze, bo jak spłodzą dziecko to inny ksiądz powie to tylko człowiek!! ale jak ty chcesz być ze swoim facetem - rozwodnikiem i chcesz iść do komunii to usłyszysz żeś nie godna!! Wiara w boga, jezusa, maryję ! No obciach nie z tej ziemii! Maryja była wiatropylna! Jezus zmartwychwstał! Bóg ojciec pozwala na kataklizmy i zbrodnie!! Ludzie rozumu nie macie czy nie potraficie z niego korzystać?????? Całowanie papieża i nazywanie go ojcem świętym- za co to świętym ?? Kiedyś papieżem zostawał najbogatszy koleśi tez go nazywano świętym- tylko za to że był cwany i wzbogacił się na pospólstwie !! TO JEST OBŁUDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ojej Calineczko wiara to jedno a \"rząd dusz\" drugie. Władza moja Droga, władza......

Ka, czy dobrze rozumiem ciebie, że kościół wydał zakaz, bo mieć więcej dusz?? czy znowu coś pokręciłam?? lub zle zrozumiałam???????? Do calineczki , No ciężko nie zgodzić się z likloma punktami z twojego postu ! Ale to ponoć wiara!!!!!!!!!!!!!

Gość bzdura kolejna kościelna
Papież Benedykt podpisał dekret zakazujący wyświęcania gejów na księży. Niech mi ktoś wyjaśni: 1. Jak oni to niby sprawdzą 2. Co za różnica czy się ksiądz ogląda za tylkiem kobiety czy faceta - dla mnie i to i to to źle 3. Czy to oznacza, że są "równi i równiejsi"? Wiecie co, dla mnie to już jest po prostu skandal. CO ZA RÓŻNICA? Wiadomo, że od księdza wymaga się celibatu, czystych myśli itd. więc? usiłuję tylko zrozumieć prawa, na jakich teraz ma kręcić się świat.

Gość pomaranczowsza
wskocze w temat, bo tez ostatnio sobie rozmyslalam na tematzjawiska " kodu", czytalam, ogladalam rozne rzeczy, ogolnie takie smieszne to wszystko troche ;) szczegolnie te niby na powaznie "dokodowywania" i "lamania kodu" ... zerknelam na artykuly z "niedzieli", sa dosc mozliwie napisane, aczkolwiek ten facet nie podaje np. na jakiej podstawie twierdzi rozne rzeczy, ale ok. ich ton jest na poziomie, pare historycznych wspomnien itp. ale strasznie, ale to strasznie zenujacy jest ten portal protestuj.pl :D :D :D czysty idiotyzm, przeciez to, ze dan brown napisal sobie przyjemna w czytaniu (ponoc, sama nie czytalam) ksiazeczke, nie powinno wzbudzac w zludziach tak zalosnych odczuc :D

Gość bzdura kolejna kościelna
Papiez chyba czuje, że koniec kościoła bliski, bo wyglada na przestraszonego i prosił o modlitwe za siebie i kościół.... W/g Maliachiasza jet to papierz "chwała oliwy", czyli oliwa wyplynie na wierzch.. a ja to sie normalnie boje chrzescijan-prawie wszyscy sa FANATYKAMI, moja przyjaciolka kiedys byla ateistka a teraz zostala protestantka i to jest straszne...normalnie nie ma dnia zeby mnie nie probowala nawrocic...swoja droga powiedzcie mi jaki macie dowody ze to BOG natchnal apostolow zeby napisali biblie?///ZADNYCH i kazdy kto nie jest chrzescijaninem to od razu szatan antychryst itd.... ta wizyte papieza tez uwazam ze szopke i osobiscie nigdy nie lubialam ksiezy itd, chociaz do jana pawla II mialam duzy szacunek ale kto nie mial?? a co do benka to ma oczy jak wampir, a tak wogole to nie wiem czemu mam czcic kogos kto sobie na to niczym nie zasluzyl tylko lezy i pasie sie w watykanie za kase innych a od czsu do czasu wyjdzie komus pomachac...to jest zabawne na swoj sposob ale tez tragiczne....boze jacy ludzie sa naiwni, swoja droga nie wiem co katolicy maja do sekt bo sami sa praktycznie sekta tylko taka mniej szkodliwa-niszcza glownie tych co nie naleza aha no ja jestem niedoszla samobojczynia, pogrzebu bym nie chciala koscielnego chociaz moja rodzinka to katolicy wiec oni pewnie tak, ale uwazam ze bezczelnosc uwazaie nas za kogos gorszego, na mnie jak uslyszeli ze sie zabic chialam tylko jakos dziwnie patrzyli, uwazali ze nie slysza co mowie i odchodzili....TO JEST MILOSIERDZIE ITD katolikow jakby ktos nie wiedzial! a nawet nie wiedzieli i nie interesowalo ich to czemu a ja serio chcialabym z kims czasem pogadac . Nie prajmuj sie. Nie tylko ty jesteś wyobcowana w otoczeniu. Katolicy wkrótce zrozumieją ja kościół na nich żeruje oklamując ich. Zobacz, jaka jest histeryczna reakcja na Kod Leonarda da Vinci. Nie twierdzę, że toco napisał jest dokladnie prawda, ale jes faktem historycznym i udokumentowanym, że Jezus miał zone i dzieci. We Francji ród Merovingów . Wszyscy, ktorzy sie tym interesuja i czytają to dawno o tym wiedzą. To jest poczatek końca chrześcijaństwa. A szkoda, bo Jezus miał nam przekazać cos ważnego, aprzez to,ze kosciól klamal i zabijał ludzi, cenzurował ewangelie staje się niewiarygodny... Co z tego, że miał żonę i udane życie osobiste? Jego nauka jest wazna. Biedni ksieża z tym celibatem..

Gość niech będą potępieni
rozwodnicy i ich poplecznicy Kapłani babilońscy Mundury jak kapłani w Babilonie, władzę polityczną nieustannie umacniają Chcą bronić jej wieczorem i rankiem Twoją ręką, ale swoim pistoletem Palec wskazujący podniesiony do góry - to wzmacnia powagę postury I teraz Ci powiem, mój miły kolego To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego Apostołowie słowo boże spisali, ludzie je zmienili celom swym poddali Podają sobie ręce ze świata zbrodniarzami Naradzają się i knują ponad ludu głowami Ja w dniu w którym w Boga uwierzyłem Członkiem tej instytucji przestać być musiałem I teraz ci powiem mój miły kolego To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego Na świecie głód, świątyń w brud podróże po całym świecie, czy zboże dla głodnych dzieci? Politycznie wzrasta, oczy naprawdę zamyka Czy ty potrzebujesz takiego pośrednika? Bo ja nie potrzebuję takiego pośrednika "Święć się imię Twoje" mówią i imię Twoje ukrywają "Odpuszczamy naszym winowajcom", win nie odpuszczają "Przyjdź Królestwo Twoje" - wcale jego nie czekają "Po owocach ich czynów poznacie ich"... K.Staszewski

Gość ach katolicy katolicy
Hm... Katolicy nie byliby sobą, gdyby nie wytykali innym słabej wiary lub braku wiary. Zawsze tak było i tak pewnie już zostanie. Katolikiem można być nie chodząc do kościoła, a we wszystkie rzeczy, które mówi ksiądz też nie warto wierzyć, bo się gorzko można rozczarować... Niestety...