dezdemona 0 Napisano Lipiec 8, 2006 do tez gosia: gosiu mialas mi napisac w ktorym dniu cyklu lekarz kazal ci badania zrobic:) jesli juz wiesz to napisz prosze bardzo mi na tym zalezy:) z gory dzieki a tak ogolnie to jesli chodzi o mnie to mnie tylko wkurzaja wlosy na twarzy, gdybym ich nie miala to wogole nigdy do lekarza bym nie poszla. wiem ze wiele kobiet depiluje rece, bikini, ze o nogach juz nie wspomne. depiluja tez wasik i to jest w miare powszechne. ale ja jak na zlosc wasika nie posiadam za to mam wloski na szyi (zaraz pod broda i troszke dalej) i to niestety sa takie ciemne i twarde wloski a ja jestem blondynka (co prawda ciemna) i jesli chodzi o mnie to to mnie dobija. a co gorsza moze same wloski bym przezyla ale jak je wyrywam to sie robia podraznienia w formie krost i to to juz totalnie potrafi poposuc mi humor od rana. wstaje a tu buch pryszcze na szyi ale co, przeciez sie z tego powodu nie rzuce pod pociag :) czasami sobie poplacze w zaciszu domowym i to troszke pomaga. trzeba z tym zyc no to zyje, czasem nie jest latwo ale musze powiedziec ze spotykam na swojej drodze wspanialych ludzi, ktorym co prawda nigy nie powiedzialam ze cos jest nie tak, ale oni rowniez o to nie pytaja, wiec albo tego nie zauwazaja albo sa na tyle taktowni, ze o tym nie mowia. po tym wzgledem chyba jestem szczesciara:) milego dnia zycze karola Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ************ Napisano Lipiec 8, 2006 poza tym wiadomo ze człowiek nie ma włosów tylko na podeszwach stóp, wnętrzach dłoni, oraz na wargach sromowych mniejszych.... ja na prawde nie rozumiem jak mozna sie przejmowac ze ma sie na ciele meszek?????? to juz CHYBA tworzenie sobie problemu przeciez to normalne!!!!jesli sa jasne, nawet troche długie, to jeszcze git. gorzej jak sa czarne i twarde...i tylko takimi chyba jak juz cos nalezy sie przejmowac!! i to tez nie za bardzo, po prostu je wydepilowac.... niektórzy mają łatwo, inni trudno, nno cóz..my mamy troche trudniej od tych dziwczym mało owłosionych..:):) pamiętajcie! TAKIEGO MESZKU W OGÓLE, WCALE A WCALE NIE WIDAC!!!!!!! CHYBA ZE KTOS PRZYGLĄDA SIE Z BLISKA, a i tak wtedy uzna to za normalne..po prostu nie zwróci uwagi!!! a faceci to juz w ogóle na to nie zwracają uwagi... dziewczyny!! nie przejmujcie sie tym tak!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość he a mi kiedys jakis koles Napisano Lipiec 8, 2006 przy setkach ludzi powiedzial ze chce zeby ta pani z broda go obsluzyla.powtorzyl to kilka razy.pozniej z kolega rozprawial nad tym skad te klaki i ciekawe czy na cyckach tez mam.to bylo totalne upokorzenie.pozniej przez rok nie wychodzilam z domu.zerwalam wszystkie znajomosci.te klaki byly zawsze moim problemem,ale ten gosc upokorzyl mnie przy setkach ludzi i nie moglam nic zrobic...slyszalam ze na to tylko androcur pomaga ale moj in nie hccial mi zapisac.dawal mi diane 35 ktora gowno pomagala.teraz powoli musze uczyc sie z tym zyc.wiekszosc facetow mowila do mnie brzoskwinko...wiadomo dlaczego.a moje wlosy na klacie sa jasne ale 0,7cm inne sa ciemne,wszedzie.gorylnia normalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
starania_pl 0 Napisano Lipiec 9, 2006 wiecie co ale na to są leki a czy macie regularne cykle? bo często hirsutym jest objawem PCOS. Powiem, szczerze, że nie wiedziałam, że to taka skala zjawiska. np 27 punktów w skali hirsutyzmu pierwszy raz słyszę zazwyczaj jest panika przy 8 już Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość daguuunia Napisano Lipiec 9, 2006 dziewczyny jedne mówią,ze mają meszek a inne włoski? Nie wiem jak to rozumieć i co niektórzy uwazają za meszek a co za włoski, bo meszek to chyba ma z 1mm długość a wloski to są juz dłużse i chyba w takim razie ja mam wloski na calym ciele. Nie są one zbyt ciemne, w sumie sa jasne, zalezy jeszcze w jakim swietle, ale nie są twarde i czarne. Tez mam calą klatke piersiową we wloskach takich ok. 5 mm i na dekolcie tez rosną tuz przy szyi i też nie meszek a wloski ze 3mm :((( Czytalam,ze niektóre dziewczyny tez tak mają na tym topiku.na twarzy mam normalne, wąski tez jest jasniutki i niewidoczny prawie wiec go nie ruszam. Dziewczyny czy Wy myslicie ze mam hirsutyzm????? wypowiedzcie sie na moj temat prosze!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
starania_pl 0 Napisano Lipiec 9, 2006 podaj mi wynik http://starania.webd.pl/viewtopic.php?t=179 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czarna16- już 17 Napisano Lipiec 9, 2006 No więc tak :) ja w tej skali co podajecie mam 19 punktów. Jeżdziłam już do Specjalnej kliniki do poznania, początkowo byłam zadowolona bo miała mnie rpzyjąć kobieta a w ostatniej chwili okazało sie ze facet w zastępstwie, no ale poszłam. A on stwierdził ze to normlane że takie mam geny i tyle. Że nie powinnam sie przejmować. Baran:( jak sie włoasy ma na całym ciele i to w dodatku czarna to jak tu sie nie przejmowac. Mam to szczeście, że jak narazie nogi gole depilatorem(do kolan tylko:P) i nie mam podrażnień duzych, twarz woskiem, pachy oststnio tez zaczęłam depilatorem-troche boli ale co tam :) Najgorsze ejst to zę musze depilować plecy, gole je plastrami z woskiem TANITA- bardzo dobre polecam, ale oststnio zastanawiałam sie nad rozjaśnianiem? Mam pytanie potrzebują jakiegoś dobrego rozjaśniacza, możecie cos polecić? Tenz joanny jest do włosów i razem z włosami rozjaśnia tez skóre- to niezbyt dobrze, a znowu tez z sally hansen kosztuje ok 27 zł, a mi pewnie starczy na jeden raz- to znowu wychodzi zbyt drogo. prosze poradzcie mi jakiś dobry rozjśniacz> A co robicie z tymi włoskami na brzuchu ja jak bnyłam młodsza to goliłam ale potem normlanie szok. Zaczeły rosnąc i rosnąć, teraz robie depilatorem ale nie ładne podrażnienia sa a potem jeszcze wrastają. Znacie może na to jakiś sposób? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
starania_pl 0 Napisano Lipiec 9, 2006 miałam kiedyś fajny artykuł w książce Endokrynologia Ginekologiczna więc tam napisano, że 1. w leczeniu stosuje sie kortykosteroidy złożóne środki natykoncepcyjne ale wtedy gdy posiom we krwi DHEAS>5 mg/ml (a jaki macie? Wtedyu daje się Deksametazon. 2. doustne środki antykoncepcyjne ale unikać lewonorgestylu tylko raczej najnowsze zawierające progestageny 3. Agonisci gonadoliberyny to w cięższych przypadkach jak dla mnie duzo z was mogłoby spróbować - problem to zastrzyki domięśniowe co 4 tygodnie np. Depo Lupron 4. Śroodki blokujące receptory hit USA. Podsumowywując bo widzę, że chyba za bardzo naukowo napisalam Badamy DHEAS, Testosteron jak DHEAS5 lub podwyższony testosteron dajemy deksametazon jak Testosteron>100 to agoniści gonadoliberyny jeżeli nic w wynikach nie wychodzi a hirsutyzm jest to dajemy spironolakton Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mi to sie chyba skala konczy Napisano Lipiec 9, 2006 bo nie wiem czy mam liczyc wlosy jasne geste dlugi ok0,7cm czy tylko czarne. a jak jestem szatynka to brazowe oczywiscie.mam chyba ze 40 tych punktow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do rozjasnoania Napisano Lipiec 9, 2006 wlosow woda utleniona w kremie 9% lub 12% jest w rozjasniaczach do wlosow np BLONDI.zalozyc foliowa rekawiczke i smarowac wloski 2 razy dziennie.dziala.wloski sa jasne i delikatne.szczypie ale mozna sie do tego przyzwyczaic.na godzine skora tez sie rozjasnia ale pozniej wraca do normy.po ok 20min zmyc dokladnie.UWAZAC na oczy!!!!!!!!!!!!jak ktos ma duzo klakow jak ja to goraco polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NO TO ŁADDDDDDDDDNNNIE Napisano Lipiec 10, 2006 pisano tu o preparacie saly hansen-drogie odpusciąła pisano o joannie do pasemek- Tanie -9 zł- skorzystałam miało to rozsjasniac wlosy-wiec uwierzylam i ......... Ok.rozjasnilo, tylko ze (własnie wydawalo mi sie ze po tym czym mialam mniej wlosow) to sie potwierdzilo,albo wyrosły jeszcze inne i to CZARNE!!! jak to mozliwe,jestem załamana. !!! to mialo rozjasniac a nie usuwac albo powodowac ze rozna nowe ciemniejsze wlosy PROSZE O POMOC, bo po tym moja sytuacja zamiast sie poprawic bardzo sie pogorszyla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zrob ta woda w kremie Napisano Lipiec 10, 2006 i zmyeaj delikatnie.bron boze nie trzyj pumeksem,tylko gabka.powiem vci jedno.tylko ci sie wydaje zt uroslo ci wiecej wlosow.gdyby tak bylo tyo polecali by ten preparat na przyrost wlosow np dla lysiejacych panow.poza tym tego trezeba uzywac regularnie.zreszta popatrz na panie ktore czesto rozjasniaja sobie wlosy.z czasem maja ich coraz mniej i mniej i wlosy sa coraz ciensze.wiec powodzenia i odstresuj sie kobieto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Oluś Napisano Lipiec 13, 2006 Do też Gosia. Preparat Sally jest rewelacyjny. W moim przypadku nie spowodował uczulenia, skóra sie nie odbarwiła. Może faktycznie jest drogi ale w moim przypadku okazuje sie naprawde wydajny.Warto zainwestować. Rozwiązał, na szczescie, polowe moich problemów. A reszte rozwiązuje najukochańszy facet.Krztuszac sie od płaczu, przyznalam mu sie ostatnio no i zareagował fantastycznie. Dziewczyny ,zycze Wam takich cudnych chłopów bo jednak takowi chodzą na tym świecie.Buziaki dla wszystkich! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewusia20 Napisano Lipiec 16, 2006 Ja mam wloski a brodzie. Jak je mozna dyskretnie ukryć? Chce uzyskac wszelkie informacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Paulla Napisano Lipiec 17, 2006 Ja wam coś powiem!!!! mam super rozwiązanie na wąsik i brodę!!! męczyłam się z tym dobre parę lat, woski, wyrywania pęsetą itp. finał zawsze był taki sam - podrażnienia, wrastające włoski, niedokładnie usunięte. kupiłam sobiue krem do depilacji Sally Hansen i normalnie efekt jest super!!!!! mówię wam warto spróbować. włoski odpadają już po 3 minutach i nie odrastają tak szybko jak po wyrywaniu no i stają się nawet słabsze i jaśniejsze. ja stosuję go dopiero od miesiąca ale już widzę efekty. na początku szybciej odrastają ale później coraz wolniej i są jaśniejsze i jest ich w ogóle mniej.moja siostra używała go 2 lata i teraz ślad po wąsach u niej zniknął.poważnie !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bella-dona Napisano Lipiec 24, 2006 Witam Was kochane! Co za upaly ,mam dosc ...a skubanie tych klakow na twarzy gdy pot ja zalewa po prostu wykancza! Trzeba sporowac tego kremu ktory kolezanka poleca tylko czy on usunie takie 1 mm odrosty-ktore sa twarde?bo nie wyobrazam sobie hodowac na twarzy az "zlapie "je krem ,na nogach to co innego ale to tez tylko zima... Pozdrowka! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rower Napisano Lipiec 25, 2006 gorąco, a ja szczelnie opakowana, nie ma co narzyć o topie na ramiączkach i mini spódniczce... włosy między piersiami mam czarne, długie do 2 cm, na udach gąszcz wiekszy niż pewnie wiele kobiet ma wzgórku łonowym, ramiona i ręce też we włosach... twarz i szyja... plecy, pośladki... lekarze twierdzą, że to hiperprolaktynemia i sie tego nie usunie, trzeba polubieć (!) I co teraz? ja się boję kogoś dotknąć ręką w tramwaju... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość też gosia Napisano Lipiec 25, 2006 Hej dziewczyny!!! Wiecie co odpuściłam sobie z tymi badaniami, szkoda mi pieniędzy na to wydawać bo tak przemyślalam,ze co z tego jak ja je zrobie i bedzie coś nie tak, a hormonów brać nie chce bo słysze tylko negatywne opinie na ich temat. Jesli chodzi o rozjaśnianie włoskow to przeczytalam w książce dla kosmetyczek,ze one po jakimś czasie sie wykruszają, myslicie ze to prawda??? Jejku ja to sie wstydze swoich wlosków na piersiach i dekolcie jak juz Wam wspominałam, ale kupilam rozjaśniacz sally hansen i są jaśniutkie teraz choć wczesniej też były, moze niektóre były ciut ciemniejsze od golenia.Dziewczyny a Wy macie gładziutkie brzuchy, tylko taka kreska od pępka w dół czy jak? Bo ja mam cały brzuch w jasniutich włoskach tez maja one z 5 mm :| Chyba dam sobie spokoj z tymi wloskami, lekarze mowią ze nie mam nadmiernego owłosienia,a i włoski moje nie są czarne i mocne, tylko takie delikatne a przeszkadza mi to,ze mają ok. 3-7mm długosci, ale wydaje mi sie ze spowodowane to jest tym,ze je depilowałam i goliłam kiedyś. Chociaz jak sie przyjze tym wloskom moim to ja je widze i czuje w dotyku, a nawet ostatnio to juz poprosiłam kolezanke zeby przejechala ręką po moim dekolcie bo Jej powiedzialam,ze mam duzo włsokow tam,ale Ona powiedziala,ze nic nie czuje. Moze juz jestem za bardzo przewarażliwiona na tym punkcie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina 21 Napisano Lipiec 25, 2006 dziewczyny jak odroznic meszek od włosków?????ja mam naprawde cale cialo w takich jasniutkich i miekkich ze 3-6 mm na piersiach i pomiedzy nimi i na dekolcie rozwniez,brzuch to samo caaaaaaly brzuch tak jak u kolezanki wyzej, rece takie sobie ale golilam je kiedys i sa mieekie te wloski i jasne nawet, na posladkach tez mam takie 2mm gdzies tak, na udach mało i naplecach na dole tez mam troche bo golilam,a z twarza wydaje mi sie ze wszytskow porzadku, nawet cale piersi takie mam a jak patrze na dziewczyny w bikini to one tez mają ale chyba o długości 2mm najwięcej, a moje są dluzsze bo je usuwalam :( Myslicie ze jestem chora na hirsutyzm? Prosze dajcie mi odpowiedz!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bella-dona Napisano Lipiec 27, 2006 Karolinko>>>>>>>>>>meszek ma kazdy wiekszy czy mniejszy....Ty masz moze wiekszy ,cos tam golilas wiec...i tak masz szczescie ,ze z tego golenia nie zrobily Ci sie krzaczory!Hirsutyzm jest wtedy gdy wlosy sa grube ,twarde czesto geste typu meskiego i w miejscach nietypowych dla kobiety a bardziej dla faceta i przede wszystkim na twarzy sa wtedy a Ty nie masz na twarzy czli badz spokojna i ...szczesliwa .Mysle ,ze kobiety majace takie problemy nie maja watpliwosci,ze to hirsutyzm Wiele kobiet ma silnie owlosione jedynie nogi a reszta meszek i to nie jest hirsutyzm! to zaczynamy podejrzewac gdy pojawia sie na twarzy ,brodzie ,szyi ,piersiach.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina 21 Napisano Lipiec 27, 2006 Bella Dona ale ja tez mam włoski na dekolcie i piersiach i powiem Ci szczerze,ze jest ich strasznie duzo, moje piersi są cale w takich 4-7mm jasnych ale nie grubych wloskach:( strasznie duzo mam ich tez na dekolcie i tez sa dłuzsze i jasne, nie wiem czy to jest normalne. Wiem,ze kazdy ma meszek na calym ciele ale moje są naprawde dluzsze niz u innych dziewczyn:(, grube i czarne wloski mam tylko pod pępkiem z 10 ich jest. Ale czemu mi rosną na dekolcie?:(takie delikatne jasne:((( noi te piresi nie są gładkie, ale na pierisach to zapewne urosly bo kiedys depilowalam:(, ale uwazacie ze to nie jest hirsutyzm, ze to co mnie spotkało to norma i jest w porządku? Prosze napiszcie co o tym sądzicie bo ja juz sama nie daje rady:(, pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bella-dona Napisano Lipiec 27, 2006 Te dluzsze u Ciebie na piersiach czy dekolcie chyba sa skutkiem depilowania ..tak jak piszesz a hirsutyzm to przede wszystkim na twarzy -broda ,szyja ,baczki....takie ja u faceta ale i piersi i inne ,na Twoje obawy jedynie moze odpowiedziec lekarz po badaniach bo wiesz wydaje mi sie ze jak nie masz na twarzy to lekarz moze Cie splawic mowiac ,ze to nie choroba i takie tam....uczep sie tych badan aby miec pewnosc/ Jesli Twoje wlosy sa dlugie -jak piszesz ale nie twarde i ciemne to raczej je rozjasniaj odpowiednimi preparatami(tu sa info jakimi)wtedy beda sie wykruszac...raczej nie gol ich bo sie wzmocnia I ciesz sie ,ze nie masz na twarzy ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bella-dona Napisano Lipiec 27, 2006 do rower>>>>>>>>>ja mam tak jak Ty czyli wszedzie,ech!co robic ....wyrywac ,depilowac golic i tak w kolko-to jedyny sposob ,u mnie nie wiadomo co jest ich przyczyna ...a ja juz nie wnikam ,nie robie zadnych badan,,trzeba sie troche zaakceptowac-wiem to ciezkie ale ...wykonalne!Trzymaj sie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rower Napisano Lipiec 27, 2006 dzięki za słowa wsparcia, jakoś się trzymam ale wiecie same, że w te upały szczególnie ciężko. Może macie jakieś podpowiedzi co do sklepów, w których można kupić fajnie wyglądające ciuchy, co to jednak nie odsłonią za dużo ale nie są też beznadziejne, jak z szafy starej ciotki? niby masa ciuchów i pełna dowolność w tym, co się nosi ale dla mnie odpadają spódnice do kolan i takież spodnie, o dekoltach nie mówię... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina 21 Napisano Lipiec 27, 2006 Wiesz bella- dona no ja nie mam grubowych tych wloskow ( o ile dobrze rozpoznaje, bo w tym jaki on jest to juz sie trudno polapać)chodzi mi o to,ze np. na brodzie mialam ale to tylko jednego grubszego i ciemnego wloska, reszta to jasne, wydaje mi sie,ze takie zwyczajne, tak samo mam z pierisami, raz na pare miesiecy wyskoczy mi jeden,czy dwa ciemny i gruby wokół brodawek, tak to mam te jasne i moim zdaniem takie delikatne te wloski i to samo z brzuchem, tylko ta kreska od piersi do pepka i od pepka w dół sa troszke ciemniejsze i niektóre grubsze, ale niewiele ich jest, a reszta brzucha są jasne. Tylko problem w tym,ze i brzuch i piersi i dekolt kiedys wydepilowalam, a brzuch i piersi to nawet ze 4 razy:| i tak myśle,ze przez to mam takie teraz te wloski bo jak patrze na inne dziewczyny one też maja meszek na dekolcie i na piersiach i pomiedzy nimi nawet takie dlusze czasem,a u mnie jest tak jak opisalam powyżej:( Lekarz powiedzial,ze to nie jest hirsutyzm oglądał moje ręce,nogi, brzuch i dekolt, powiedzial,ze jest wszystko w porządku.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina 21 Napisano Lipiec 27, 2006 Dziewczyny przeczytalam to teraz na jakiejs stronce o hirsutyzmie- "Hirsutyzm wymaga odróżnienia od nasilonego owłosienia o typie meszku, w którym długie, cienkie włosy pojawiają się na całym ciele. Stan taki zwykle ma podłoże genetyczne (występuje u członków rodziny i nie ma podłoża hormonalnego), lub jest spowodowany głodzeniem (jadłowstręt psychiczny)" wiec skoro napisane jest,ze to nie hirsutyzm, mając dlugie jasne wloski, to moze ja tez nie mam tej choroby? Co Wy o tym myślicie? A dodam jeszcze, ze 2 lata temu ja sie strasznie odchudzalam i to moze tez byc tym spowodowane te moje wloski:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KOchane Napisano Lipiec 27, 2006 wypowiedź nr 2: http://www.sfd.pl/temat85666-strona8/ oraz nr 10: http://www.sfd.pl/temat85666-strona7/ a zresztą cały temat ciekawy :) Ja idiopatyczna, zmierzam w tym kierunku, plus fitohormony ( izolat soi, olej z wiesiołka, lnu, z pestek dyni...) Ponieważ androgeny składają się z tłuszczu, należy go zminimalizować (jest jednak konieczny - te zdrowe tłuszcze w nawiasie - omega3 i omega6), tłuszcz powstaje również z węglowodanów - też out, zostają warzywa. Dieta to podstawa. Plus ta niesamowita kuracja: http://medi-flowery.pl/index.php?id=2&kategoria=1124279034 Nie poddam się do końca! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna 1122 Napisano Lipiec 28, 2006 Czesc dziewczyny ! Czytam o tych rozjasniaczach i znalazlam na stronie Joanny Professional Utleniacze w kremie 3%, 6%, 9% i 12%. Stosowal ktos cos takiego? Bo przy zakupie farby,to sam rozjasniacz to jakas niewielka tubka. Poza tym dostepne sa rozne stezenia od 3 do 12% . Ktos pisal ze wlosy sie skruszyly i wyrosly czarne. Ja bym wolala rozjasnic niz usunac rozjasniaczem,wiec moze lepszy bylby ten 6%. wypowiedzcie sie na ten temat prosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bella-dona Napisano Lipiec 28, 2006 Ja o rozjasniaczach jestem zielona wiec nic nie powiem.... do KOchane>>>>>ciekawy forumek podalas musze sobie poczytac.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewusia20 Napisano Lipiec 28, 2006 Hej Dziewczyny. Mam troszeczke wloskow na brodzie i wąsiki. Czy to znaczy ze jestem chora na hirsutyzm. Doradźcie jak sie pozbyc tych wloskow na stałe. PROSZE o odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach