Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość ide na tory
do martusiaczek: wiesz...ja tez bardzo mecze sie psychicznie:( wyzywam sie na bliskich czasem..a przeciez oni nie sa temu winni....w ogole mam tak zryta psychike....zaburzenie osobowosci...naprawde mi ciezko........moja dusza bardziej cierpi niz cialo od maszynek:)

Gość 19 mam lat 19 19
czesc dziewczyny, jstem kolejna, ktora dolacza do waszego grona.mam 19 lat i od jakiegos roku? zauwazylam u siebie wloski.mam je widoczne na rekach, na dole pupy, ale nie wiem czy to normalne czy nie, bo nie wiem jak maja inne dziewczyny, ale wiem, ze wlosy na piersiach i miedzy nimi juz nie sa na pewno normalne:(.nie dosc, ze mam male piersi(AA) to jeszcze owlosione:( mowie sobie ciagle, ze pojde na badania hormonalne, ale pozniej sobie mysle co to zmieni? hormonow i tak brac nie bede bo nie chce, a jeszcze jak widze, ze tyle z was na to cierpi, po roznych zabiegach to juz w ogole stracilam nadzieje. teraz mam do was pytanie, czy dobrym pomyslem jest, wydepiloac sobie te wloski z piersi i poniedzy nimi? myslalam o pascie cukrowej, ciagle mam nadzieje, ze by juz nie odrosly, ze moze sa zbyt slabe..co wy o tym myslicie?a jak wyrosna silniejsze?porazka:( co mam robic?

Gość ide na tory
do lat 19: sluchaj.....ja mam owlosiona brode baczki policzki wasik dol plecow,brzuch i pupcie straasznie:( i piersi i pomiedzy piersiami tez....i kiedys bylam glupia i to pomiiedzy piersiami zgolilam i teraz mam czaarne i grube,wiec odradzam,,..a te z brodawek polecam wyrywac pensetka...mozna sie przyzwyczaic..mnie juz w ogole nie boli....pozdrawiam cie baaardzo....i wiesz..moze lepiej pojdz na badania......bo owlosienie to nie choroba,ale jakas przyczyna tego tak.....ja niedlugo zaczne leczenie..tez sie boje....:/ trzymaj sie...chetnie udziele ci info..jesli bedziesz chciala....:)

Gość ide na tory
do 19: wiesz...jesli nie masz owlosionej twarzy to mysle ze wszystko masz w porzadku...oby....zycze ci tego:)

Gość Beatitas
Z góry przepraszam za długaśnego posta ...dawno tu nie pisałam :) DO ide na tory: Zazdroszczę, że możesz wyrywać, bo mnie wystarczyło wyrwać dwa włosy (wokół brodawki...są dość mocne :/) by sie nabawić zapalenia mieszka włosowego.. spytałam kiedyś ginekolog czy możńa w ogóle wyrywać i powiedziała, by lepiej nie ruszać, chociażby z tego powodu że rosną mocniejsze. Ja od kilku lat wyrywam włoski pod pępkiem, choć problem z wrastajacymi włoskami również jest, to brzuch nie jest aż tak delikatnym miejscem jak piersi, by to było jakieś poważne :) ale wolę czasem rankę niż czarne włosy. Dodam, ze po tych wielu latach wyrywania na brzuchu (pod pępkiem) odrastające włosy nie są cieńsze ani jaśniejsze, może faktycznie łatwiej je wyrywać, bo są nieco osłabione, i mniej boli, bo się przyzwyczaiłam. (Kiedyś też mnie pokusiło jak byłam mała i głupia, żeby je ogolić maszynką i z dwóch zrobiło się dużo więcej..) Mam do was pytanie :) Czy jak zacznę depilować wąsik (wosk) to czy będę musiała robić to już zawsze? Jakoś wcześniej te włosy mi nie przeszkadzały, nie są jakieś grube, ani bardzo ciemne ale jest ich sporo i w okolicach kącików ust są śmiesznie długie :) ...ostatnio je rozjaśniłam Sally Hansen, ale dobija mnie jak w słońcu święcą się :) Mama mi powiedziała że wyglądam jakbym sie mleka napiła :P kawałeczek wyrwałam pastą cukrową (oczywiście nie usunęło wszystkiego, bo prócz tych dłuszych jest jeszcze meszek) i po kilku dniach zauważyłam odrastające ciemniejsze włoski. Możliwe że wyróżniają się tak wśród tych jasnych ale przeraziło mnie że to tak szybko i że są ciemne.. Czasem myślę, ze wszystko byłoby w porządku, gdybyś nie robiły swojemu ciału rentgena i nie szukały tych wszytskich niedoskonałości.. Okazało się że mam jednak podwyższony testosteron i o od niecałego miesiąca biorę Jasminelle. Wiem że to nie spowoduje że niechciane włosy wyjdą :) ale ma to zahamować wyrastanie nowych. Wiadomo że od androgenów u kobiet jest też problem w włosami na głowie i ogólnie przetłuszczania się cery, włosów... Pozdrawiam ciepło!!

Gość 19 mam lat 19 19
wiecie co ja planuje rozjasnic te wlosy:), moze jakos je popale ze beda slabe]:-> jutro pojde do drogerii po ten rozjasniacz z joanny i bedzie pieknie:) grunt to miec dobre nastawienie, nie dolowac sie i znalezc faceta, ktoremu ta przypadlosc, nie bedzie przeszkadzac. chociaz rozumiem wasze zle humory i dolowanie sie, bo moj problem jakby nie patrzec nie jest tak powazny jak wasz..ale wiecie co zauwazylam?ze czasem dziewczyny gorzej reaguja na jakies niedoskonalosci u innej dziewczyny np maly biust, czy owlosienie niz facet;| wlasnie co do biustu jeszcze, przeciez to owlosienie na pewno ma jakis zwizek z moim malym rozmiarem piersi yhm pozdrawiam!🌼

Gość meksi
jeszcze raz polecam usuwanie wąsika woskiem u kosmetyczki.byłam od stycznia trzy razy i jest o niebo lepiej niż było przed.trzy tygodni temu kosmetyczka usunęła mi włoski z brody.teraz zauważyłam,ze juz odrosły, ale też krótsze niz były przedtem i jaśniejsze. od 4 miesiecy biore diane.może mi troche pomaga.od dwóch tygodni nie mam pryszczy ;D a to też już sporo. najbardziej jescze denerwuja mnie wloski na policzkach.bo sa długie. nie wiem czy je usunąć. brzuch rozjaśniłam, ręce też i nie wygląda to aż tak źle. ;) przynajmniej nosze bluzki na ramiączka. jescze nie wiem co zrobić z włoskami na dole pleców.grrr..wkurzają mnie. jakieś trzy tygodnietemu wydepilowałam woskeim bikini, ale tylko po jednej stronie, bo po drugiej coś mi nie poszło;p no i tamte włoski jeszcze nie odrosły.aż jestem w szoku. najgorsza jeste ta twarz..bo mysle,że z reszta jesteśmy sobie jakos w stanie poradzić.

Gość ide na tory
do beatitas: no nie wiem czy masz mi czego zazdroscic:) mam ranki i powrastane wloski przy brodawkach...no ale nie chce tych wlochow wiec usuwam....wasik robie od wielu lat kremem z tanity ok 8 zl...raz na tydzien......policzkow i baczkow nie ruszam....broda:wosk+penseta.... pod peepkiem penseta,tez czasem krem.a tych nad nie ruszam...no i posladkow nie ruszam,a mam gorzej niz facet:( maszz racje...za bardzo sie przejmujemy...ale to normalne,ze to dla nas krepujace.....ja tez niedlugo zaczne leczenie...czekam na wyniki bo juz bylam 2 razy w szpit na badaniach....musimy byc cierpliwe..to jasne,ze wlosy nie wyjda...ale byc moze bede wolniej odrastac kiedy hormony ulegna wyrownaniu.....ale to zalezy od organizmu..niektore dziewczyny po 2 latach nie maja efektow,a niektore po 3 m_cach tak....wiec badzmy dobrej mysli...choc czasem bywa naprawde ciezko...trzymaj sie

Gość ide na tory
do meksi: czesc.....powiedz mi czy tyjesz po tych tabletkach? bo wiesz...ja tez niedlugo zaczynam leczenie i wlasnie przytycia bardzo sie boje.....fajnie,ze piszesz o tym wosku...ja mam policzki baczki wasik i brode i podbrodek..porazka,ale narazie sobie radze....robie brode plasterkami i kremem wasik..reszty nie dotykam.....ale gdybym widziala efekty leczenia to rownie udam sie do kosmetyczki na cala buzke:)

Gość ide na tory
do meksi: tez mam na plecach:( i tez nic z tym nie robie.....ale jak sie opalilam to nie jest tak zle.....a ty mozesz sie opalac biorac hormony??????odp...to mnie ciekawi

Gość ide na tory
beatis: wosk nie usunie ci wasika na stale........co jakis czas trzeba powtarzac....ale wiesz..jednym odrastaja szybciej innym wolnie....ja od kilku lat robie kremem z tanity 8zl:) starcza ten krem na kolka miesiecy......a robie raz na tyzien....tylko mi wszystko bardzo szybko odrasta:(

Gość ide na tory
meksi: powiedz mi czy twoja buzka jest klujaca po wosku?????? odrastaja czarne?....i jeszcze powiedz jesli mozesz jakim woskiem usunelas bikini,ze juz 3 tyg masz spokoj:) plastrami czy jaks inna metoda?:) pozdrawiam cieplutko.....

Gość Beatitas
Hej :) Nie miałam oczywiście na myśli, że kilka depilacji woskiem itp usunie problem wąsika :P ale czy jak już zrobię te kilka razy, to czy może być takie prawdopodobieństwo, że po odrośnięciu te włoski będą dłuższe i ciemniejsze. Wiem, że to średnio logiczne, po tym jak mówi się że wosk, pasta cukrowa osłabiają cebulki włosowe.. Pozdrawiam ciepło !! :)

Gość ide na tory
beatis: hmmm.....jak nie masz ciemnych i grubych to moze je zosta w spokoju:) jka chcesz zreszta...powiem Ci szczerze,ze ja zaluje co niektorych rzeczy....teraz trzeba ciagle sie skubac:( niektorzy robia woskiem i odrastaja im slabe......ale to chcyba zalezy od zaawansowania tego cholernego hirsutyzmu...ja jestem pewna,ze nastepnego dnia juz by mi odroslo....eh...bidula jestem:( pa pa....

hej dziewczynki. dawno mnie tu nie było.Tak czytam sobie teraz i myślę,że chyba najlepszy to laser...ja jestem miesiąc po i mam pojedyncze włoski..przez jakies 3 tyg to żyłam jak w innym świecie, nie wiedziałam,że to tak fajnie budzić się rano i nie wyrywać nic;)niestety skutki finansowe odczuwam do dziś przy moich słabych zarobkach;( Pozdrawiam

Gość meksi
do ide na tory: wiesz, własnie najdziwniejsze jest to, ze nie przytyłam a wrecz przeciwnie, schudłam.przy moim 165 cm. ważyłam 53kg, teraz ważę 49. nie wiem, może to przez stres, bo jestem własnie po maturze.ale zazwyczaj i tak jem raz dziennie, bo jakos mi niedobrze jak patrze na jedzenie ;P czy sie opalam ? a owszem.nawet w solarium.nie zamierzam sobie tego odmawiać.podobno jak sie bierze hormony to nie powinno sie opalać, bo moga wyskoczyc jakieś plamy.ja mam to w dupie.myśle,że jak sie robi to z umiarem to jest okej. ;) bikini wydepilowałam wsokeim joanny, takim w roll-onie(jak to się pisze ?).tylko, ze ja nigdy nie mam do tego cierpliowości..no i wprawy.bo nigdy nie uda mi sie dokładnie wydepilować. co do twarzy.no to ja jestem po depilacji wąsika, brody i okolicy pod ustami.jest o niebo lepiej.wyrastają włoski, owszem, ale są delikatniejsze, cieńsze i jaśniejesze.i jest ich mniej.takze jestem bardzo zadowaolona. ;) pozdrawiam was gorąco w to pochmurne popołudnie

Gość Martusiaczek21
no dziewczyny nie starszcie mnie niedługo ide do niby najlepszego lekarza u mnie w meiscie jak dostane hormony i schudne to mnie wiatr chyba połamie;/dziwne bo niby jest taki stereotyp ze osoby z nadwaga maja problemy z hirsutyzmem tzn ze czesciej u nich wystepuje dziwne ja waże 52 kg

Gość ide na tory
do Martusiaczek: wiesz..ja tez jestem szzcupla....i dlatego tak baaardzo boje sie hormonow...bo nie wiem jak beda na nie dzialac.....a nie wyobrazam sobie siebie grubszej....mam wyryte w psychice ze nie moge przytyc,bo mialam problemy z jedzeniem eh.... dobranoc....

Gość ide na tory
sonia.....laser jest cholernie drogi..ja moze za 10 lat na to zarobie....bo jest wiele miejsc w ktorych chcialabym byc gladka....eh..marzenia

Gość ide na tory
do meksi: fajnie,ze jestes zadowolona po wosku....wiesz,to odrastanie zalezy z pewnoscia od tego ktora z nas ma jak mocno zaburzone te hormony.....tez tak uwazasz?:) moze wyjde na idiotke,ale powiedz mi co to jest roll-on??? dobranoc

Gość meksi
ja niby mam hormony w normie..gin. skierował mnie na podstawowe badania i wyszły okej, nic ponad normę.potem zażyczyam sobie od zwykłego lekarza badań THS i też jest dobrze.w połowie czerwca ide do endo.zobaczymy co on na to.nie wiem co jest ze mna nie tak. nawet mój ojciec nie ma żadnego włoska na brzuchu..a ja ;( zastanawiam sie zy to mogłoby być po dziadku..bo on jest mocno owłosiony, ale moja mama jest jego córką i nie ma ze zbędnym owłosieniem problemu. roll'on...hm..no wiec jest takie plastikowe opakowanie, zakończone takim czymś no samaniew iem jak to nazwać.podobne jak antyperspirant w kulce, tylko,ze takie podłuże.wosk rozgrzewa sie w jakims garnuszku.trudne do wytłumaczenia ;P o już mam : http://edumed.com.pl/sklep.php/p2633-Joanna-Sensual-wosk-do-depilacji-ciala-z-aplikatorem-roll-on.html to jest to ;)

Gość Beatitas
hmmm ciekawe ..coś przeoczyłam, ale czy to jest taki wosk dogotowania ;) czy tam podgrzewania i do tego ten aplikator? Ile razy wchodzę na forum,prześladuje mnie ta reklama Brauna silk-epil :) myślicie że opłaca sie kupić taki depilator? bo nie wiem czy mam tyle cierpliwości jednak do tych wosków,past... Pozdrawiam!! :)

DZiewczyny wiem,że drogi...no i odrobine da się odczuć nieduży ból podczas laseru,ale do wytrzymania. mówię Wam minął miesiąc i ostatnio dopiero jakieś pojedyncze włoski i cieniusie i jasne;) Ale racja...bardzo dużo to kosztuje;(

Gość Z tym samym problemem
wróciłam z nad morza :) - nie było pogody....!!!!!!!!!!!! yeaaaaaaahhhh :D:D:D super!

Gość Martusiaczek21
ja tez własnie nie wyobrażam sobie siebie grubszej pozatym ja nawet duzo jem nie odmawiam sobie zbyt wiele a jesli chodzi o morze to zazdroszcze hehe :) co do laseru to ja zrobie chocbym miała pracować i rok na to musze miec normalny biust ja tez niby mam hormony wnormie moja mama nie ma włosow na brzuchu plecach ani biuscie pojedyncze na brodzie i jakis wasik mały a ja po kim to mam nikt w rodzinie wlochaty nie był chyba że ojciec ale w lini żenskiej tez nikt no nie mam pojecia;/

Gość ide na tory
z tym samym problemem: fajnie,ze juz wrocilas:) pisz tu jak najczesciej:)

Gość onnaa
do beatitis! jesli chodzi o wczesniejsze twoje pytanie dotyczace depilacji woskiem wasiku! to ja depiluje wasik! i powiem tak moja znajoma raz wydepilowala i juz od bardzo dawna tego nie robi bo jej przestaly rosnac! wiec to chyba zalezy od kobiety jak to jest! bo ja depiluje wasik od jakiegos czasu! i robie to co miesiac! to chyba wolno mi rosnal?? ja w kazdym badz razie jestem z tego zadowolona!~poradzila mi to moja siostra kosmetyczka! jestem jedna z was i rozumie was doskonale!!! tyle tylko ze mi woda utlenoiona ulatwila zycie w znacznej mierze! pozdrawiam was serdecznie! uwazajcie na siebie nie robcie niczego pochopnie bo mozna zalowac potem bardzo!

Gość onnaa
przepraszam do beatitas

Gość Beatitas
Nie ma za co :P Dzięki i chyba spróbuję, bo takie długie rozjaśnione włochy nie wyglądają najlepiej w słońcu :) Ech, brak akceptacji samej siebie strasznie utrudnia życie.. Pozdrawiam!! :)

Gość Z tym samym problemem
Dziewczyny! Proszę, niech którach z Was poradzi mi jakiś super depilator, który podrażnia jak najmniej. :) Ciągle jeszcze nie kupiłam. Jest ich full a wybór jednego nie jest łatwy, tymbardziej że nie mam zielonego pojęcia o tego typu sprzęcie;p

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się