Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość z tym samym problemem
a w Toruniu juz sloneczko i 25 stopni :)

ja teraz gdy wyrywalam pojedyncze wlsoki na nogach co odrosly to nie czulam bolu;d mam nadzieje tylko ze nie beda sie wrastac, tak jak to dziewczyny pisza:)

Gość Olka_21
rewelacyjny jest,ale naprawde rewelacyjny la roche-lipikar,te kosmetyki sa bradzo dobre,ale drogie.Mi siostra daje probki tego balsamu.Jest niesamowity!!!!!!!jak posmaruje nogi to swieca sie(sa nawilzone)caly dzien!!!!!!!!!dobry jest tez balsam z AA maslo kakaowe

la roche-lipikar- kupi sie go w normalnej drogerii? znasz moze jego cene?

Gość Olka_21
wiesz co ja kiedys mialam jednego bardzo ciemnego o grubego wlosa na brzuchu,wyrywalam go ciagle,raz zrobila mi sie blizna,mala biala kropka,a wlos juz nie rosnie,powaznie!!!!jest tylko ta blizna(bardzo mala)wole ja niz wlos:(

hehz. :))) ja mialam jednego na szyjce...dlugiego, czarnego, wyrywalam wyrywalam, a teraz mi sie dłuuuugo na oczy nie pokazuje:)

Gość Olka_21
sa dostepne tylko w aptekach,200 ml kosztuje 45zl 400ml 60zl,najlepiej kupic w aptekach,gddzie sa tansze leki i kosmetyki,ale jest bardzo wydajny,bardzo,bardzo

Gość Olka_21
oby tak dalej nie?zebysmy nie zapeszyly,hehehe A balsam z AA w rosmannie kosztuje gdzies 9zl

dzieki Olu za pomoc, jeny jak dobrze ze mozna sie z toba skonsultować we wszystkich kwestiach :)

Gość Olka_21
a dostaniesz tez la roche-lipikar u niektorych dermatologow co prowadza sprzedaz komsetykow,mozesz poprosic o probke,maja ich pelno!!!!!!!

no, AA tez sprobuje... :) Lubie tą firme... dawno temu mialam oliwkowy AA zapomnialam ze on byl fajny.....No ale sprobuje ten z maslemm, bo on fajnie na opalenizne dziala :)

Gość Olka_21
nie ma sprawy;)a ja dziekuje za wsparcie!!!!!!!!!!!

nie ma sprawy :) A moze skoro jestes tak zorientowana to będziesz weidziala cos na temat masci lub kremu jakiegoś na blizny? :> Bo mam straszne pod pepkiem :(

Gość Olka_21
tak utrwala opalenizne,aha moja siostra powiedziala,ze dobre tez sa te nowe balsamy z dove,podobno tez rewelacja,ale nie znam jaka to seria;(

Gość Olka_21
ten dove podobno jest nawet lepszy od AA,tez jest dostepny w rosmannie. Hmm na blizny????a jaka to blizna?wypukla?typu bliznowca???dokladnie nie wiem,ale spytam sie mojej siostry-farmaceutki,oki?

na te z dove mam alergie...mam wrazliwą skore... nawet zwyklym mydlem nie moge sie myc bo mi uczulenie pieniążkowate wyskakuje...i kupuje mydlo dla skory wrazliwej z serii AA

blizny od krostek po wrastaniu wlosow:/ takie od ropnych rzeczy blizny mam :( PRoszę spytaj, bylabym wdzięczna :)

Gość Olka_21
aha:(biedulko!!!wiesz jesli to sa zwykle blizny, takie jak wystepuja np.po tradziku to nawet solarium powinno pomoc,ja mam syfki wlasnie od wloskow i solarium mi pomoglo;)ale popytam sie jeszcze,bo wiem,ze sa odpowiednie kremy

dzięki :) Jeny jak mi teraz lekko na duszy :)

Gość Olka_21
juz wyslalam smska do siostry z zapytaniem

hehe Nie musialaś tak specjalnie jej zawracac glowy, myslalam ze przy okazji spytasz... EHzzz dziękuję ślicznie :)

Gość Olka_21
spoko i tak nie odpisze mi od razu;)hehehe

Olu...najgorzej to z tymi krostkami mam wlasnie pod pepkiem :( I na bordzie (na szczescie od spodu wiec tak nie widac jak ktos ze mna rozmawia, no chyba ze jest nizszy;p ) Ale wiesz jak to brzydko wyglada...licze ze jak sie opale to bedzie lepiej....albo jakas masc mi pomoze...Oby Twoja siostrzyczka mądra coś poradzila :)

Gość Olka_21
osobiscie z nia porozmawiam,powiedzialam jej ze koleznka sie pyta,bo ona nie wie,ze ja sobie tu pisze na forum;)nie musi wiedziec;)bede z nia rozmawiac po 18tej!!!wiesz,ale wydaje mi sie,ze solarium powinno choc troche pomoc,bo te blizny sa takie same jak po syfkach,a ja mam cere mieszana i wyskauja mi np.od czasu od czasu na brodzie i soraium pomoglo:)Trzeba pamietac,ze skora na brodzie jest bardzo bardzo wrazliwa i blizny na niej najdluzej sie utzrymuja

jeszcze dzisiaj ide sie zsolariować....tylko boje sie ze zniszcze sobie cere i bede miec zmarszczki przez to...ale co ja gadam! nie bede chodzic czesto;)

Gość Olka_21
kochana zmarszczki moga Ci sie poawic nawet od palenia,zlej diety,zanieczyszczen,zmartwien....itp:)zlwaszcza,ze nie chcesz chodzic caly czas tylko czasami.Po prostu solarium moze nam troche pomoc,patrz tak na to,najwyzej zaloz sobie te okularki i okolice oczu bedziesz miala zasloniete:)

Gość malaanielka24
na blizny....Contratubex, albo Cepan....oba maja podobny sklad, opierajacy sie glownie na wyciagu z cebuli....tylko sa stosowane przy takich wiekszych bliznach Na mniejsze polecam Alantan Plus! i masc ochronna z witamina A (800j.m.- im wiecej tym lepiej) Contratubex kosztuje okolo 30zl taka mala tubka Alantan plus jakies 8 zl masc z witamina A ok 3zl witamina A przyspiesza gojenie skory, tak samo alantolina...

Gość Baja95
Witajcie :D Dawno mnie nie bylo bo pochlonely mnie obowiazki i normalne zycie. Oj z reszta jak kezdej. Chce powiedziec jak leci sprawa u mnie. Przypomne: Hirsutyzm wykrylam u siebie w tym roku. Cale szczescie bo objawow wciaz dochodzi coraz to wiecej. Zglolosilam sie z tym do lekarza internisty. Dostalam skierowanie do endo gin. Wiec wybralam sie bardzo daleko bo az do Warszawy do dr. Leckiej z Osrodka na targowku. za pierwsza wizyta doastalam skierowanie na badania. Okazalo sie ze hormony mam w dolnej normie. Potem mialam zrobic i zrobilam usg macicy dopochwowo. Zrobilam i jest czysto i bardzo dobrze. Koniec koncow upewnilam sie ze mam hirsutyzm genetyczny i idiopatyczny. Dostalam tabletki antykoncepcyjne Yasmin i mam sie zglosic na kontrole za miesiac. Jak sobie radze: 1 przebywam na sloncu pod filtrem zeby nie miec blizn 2 uzywam wody utlenionej wysoko % na wloski 3 depilator 4 witamina A na skore zeby sie goila szybciej (4 zl) 5 plyn AFRONIS na niedoskonalosci (4 zl) 6 chodzilam na zabiegi roznymi rodzajami laserow Mam nadzieje ze ktorejs a Was to cos pomoze i nie bedzie bladzic ;P

Gość Olka_21
a ilu procentowej wody uzywasz i na jakie miejsca?

Gość Baja95
Olu Na wszystko ! N rece jsli chce, brzuch i twarz. Woda ma chyba 12%

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się