Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda16543

dlaczego mi się spóźnia! PROSZĘ PISZCIE JAK COŚ WIECIE

Polecane posty

Gość kolezanka franka
hej, tez mam podobny problem, ostatni okres mialam 20 listopada, czyli dzis mam 45 dzien cyklu a okresu nie ma, przes ten czas kochalam sie z chlopakiem tylko 3 razy po ostatnim okresie, tzn zaraz jak sie skonczyl 24 i 25 listopada, a nastepnie dopiero w nocy z 15 na 16 grudnia, czyli w teorii powinny to byc dni nieplodne, zawsze zabespieczalismy sie prezerwatywa, ktora nigdy nie pekla, nie zsunela sie i zawsze byla zalozona prawidlowo. cykle czesto mialam kiedys nieregularne spowodu niskiej masy ciala, teraz tez troche schudlam i mialam pare stresow, ze tak powiem, nie wiem czy to jeszcze wazne ale od polowy lipca nie biore tabletek, a bralam bardzo dlugo z przerwami oczywiscie, ale od prawie 7 lat ze wzgledu na dosc spory tradzik o podlozu hormonalnym. wiem ze to glupio i tragicznie zabrzmi ale panikuje, ze jestem w ciazy i wiem, ze powinnam zrobic test albo isc do lekarza, wiem o tym doskonale i tak pewnie zrobie, ale powiedzcie co o tym myslicie...

CZESC DZIEWCZYNY!MAM DO WAS PYTANKO OTOZ LECZONA BYLAM LUTEINA GDYZ MIALAM BEZOWULACYJNE CYKLE I ZARZYWALAM CLOSTILBYGET OD 6 MIESIECY W CELU POCZECIA DRUGIEGO DZIECKA.CLOSTILBYGET BRALAM OD 5-10 DC PO 2 TABL (W TYM OSTATNIM MIESIACU ,WCZESNIEJ 1*1 TABL)LUTEINE 10 DNI PRZED MIESIACZKA-SPODZIEWANA!.OD OSTATNIEJ ZARZYTEJ TABL LUTEINY MINELO JUZ 21 DZIEN I MIESIACZKI NIEMAM ,DODAM ZE ZAZWYCZAJ MIALAM NA 3-4 DZIEN OD OSTATNIEJ TABLETKI.CO DO OWULACJI TO W TYM CYKLU CHYBA BYLA-NIEWIEM DOKLADNIE ALE BARDZO CIAGLY I BOLALY MNIE JAJNIKI,WIEC PO TYM SADZE ZE CHYBA SIE COS DZIALO.NA OSTATNIEJ WIZYCIE GIN.POWIEDZIAL ZE JAK NAM SIE TERAZ NIE UDA TO CZEKA MNIE SZYBKO LAPAROSKOPIA.A DODAM ZE ROBILAM TEST W 34 DC-NEGATYWNY. A DZIS WYPADA MI 41 DC.CO O TYM MYSLICIE?MIALAM UMOWIONA WIZYTE U LEKARZA ALE JA ODWOLAL I IDE W SRODE CHOC TAK CZEKAM I BYM CHCIALA BY POWIEDZIAL PO BADANIU GRATULUJE JEST PANI W CIAZY!,NIECHCIALABYM SIE NIEMILO ROZCZAROWAC ALE TEZ NIEMOGE SIE TAK NAKRECAC!PROSZE O SZYBKO ODPOWIEDZ

Gość kolezanka franka
jesli robilas test z moczu to, to mogl nie wykazac ciazy, to rzadkie ale sie zdarza, czasami stezenie hormonow jest w moczu dosc niskie, mozesz zrobic test z krwi, kosztuje jakies 20 zl a jest pewniejszy. powodzenia i zycze dzidziusia

Gość miśka25
witam wszystkich, też mam małe stresy związane ze spóźniającym się okresem, to już siedem dni jak go nie ma, zrobiłam dwa testy ciążowe i wynik w obu przypadkach negatywny, więc raczej w ciąży nie jestem, czuję dziwny ból w dolnych partiach, tak jak by okres się zbliżał, ale niestety nie ma...teraz jeszcze bolące piersi dochodzą...nic tylko czekać. pozdrawiam

Gość topic jest z lipca
więc już autorka wie, czy jej się spóźnił @, czy jest w ciąży ciągnięcie topica nie ma chyba sensu

Gość Sylwia 20
głupie jesteście dziewczyny? ,, boje sie ze jestem w ciazy ,, ,, spożnia mi sie okres 6 dni !! ,, ,, czy moge byc w ciaży,, nie kumam, skoro juz decydujecie sie na uprawianie seksu zabezpieczajcie sie odpowiednio , nie sluchajcie ,, mądrych słów ,, waszego ukochanego ,, oj chodź bez gumki wyjde wczesniej ,nic sie nie stane ,, i nigdy nie pozwalajcie sie dotykać w miejsca intymne , po tym jak koleś sie sposcił !! na co wam tam panika? idzcie do apteki po test , co rozwieje wasze wątpliwości... a do tych które pisza ,, boże jestem załamana .... co ja zrobie jezeli jestem w ciazy ,,? nie badzcie głupie;)

Wygląda na to, że temat jest cały czas aktualny. Niestety mnie też dotyczy - spóźnia mi się juz 5 dni :( Niby mam charakterystyczne bóle brzucha, nadwrażliwe piersi i przeczucie, że zaraz się zacznie, ale niestety nic... Idę chyba dzisiaj po test - trzymajcie kciuki! :(

Do Sylwia 20 - rozumiem, że jesteś tu z czystej złośliwości, bo jak mniemam Ty takiego problemu nie masz i nigdy mieć nie będziesz... Dodam jeszcze tylko, że nie uprawiałam seksu, a w grę wchodził tylko petting i to zanim doszło do wytrysku (potem poszliśmy grzecznie spać), ale boję sie, że chłopak mógł palcem wprowadzić do środka troche wydzieliny z członka, a tam jak wiemy - mogą być plemniki :( Z drugiej strony koniec grudnia i styczeń to dla mnie istna nerwówka w pracy, więc może to dlatego to opóźnienie... Szok masakra :(

Gość xxxlllmm
Czesc Dziewczynki, przedstawie Wam moja krotka historie . Nie spoznial mi sie @ ,ale chcialam sprawdzic a moze jestem w ciazy wiec zrobolam sobie test negatyw wyszedl , natromiast 4 dni pozniej bylam u pielegniarki ktora zrobila mi 2 testy i obydwa pozytywne, dla upewnienia zrobilam jeszcze jeden 3 dni pozniej a teraz czekamna wyniki z krwi. Mam nadzieje,ze beda rowniez pozytywne, choc nie wydaje mi sie,zeby 3 testy mowil nieprawde.W dniu dzisiejszym okres spoznia mi sie jakies 9 dni

Gość doris2008
hej ! mam pytanie do \\\"doświadczonych kobiet\\\" bo widzę, że takie są na tym forum... od miesiąca współżyję z chłopakiem (bo jeszcze miesiąc temu bylam dziewicą) a w trakcie kazdego aktu seksualnego jest krew. Nie jest jej duzo ale sie pojawia...to normalne?

Dziewczyny, u mnie wszystko ok - zrobiłam test i wyszedł negatywny, a jeszcze tego samego dnia wieczorem dostałam okresu :) Jak bym była w ciąży to tragedii by nie było, bo za 1.5 roku planujemy się pobrać, ale wolimy wziąć ślub zgodnie z planem, a nie w trybie przyspieszonym :) Ale nie ryzykujemy już - idziemy po znowu tabletki (brałam tabletki jakiś rok ale zrobilimy 5 m-cy przerwy, żeby organizm odpoczął, jakby była wpadka, to wtopa jak nie wiem :) ) Do Doris2008 - słyszałam że to jest noramlne na początku. Zależy też, ile masz lat, ale podobno u młodych dziewczyn to jest nawet częste. Jeżeli natomiast wiąże sie to z bólem dla Ciebie, to powinnaś skonsultować to z lekarzem. Ja tak miałam - na początku bolało mnie prawie za każdym razem, więc poszliśmy do lekarza i okazało się, że to drobna dolegliwość pochwowa, szybko ją wyleczyliśmy i juz jest ok :)

Gość doris2008
Do Kasiatki: Bardzo dziękuję Ci za informację :)! Uspokoiłaś mnie.Jeśli chodzi o wiek to mam 22 lata.Właściwie odczuwam niewielki ból na początku, ale szybko mija...może dlatego, że jak to powiedziała moja gin, jest tam dośc ciasno;) co o tym sądzisz?

Gość Bebka_152
Witam! Boje sie bo spoznia mi sie juz 3 dni...ostatnio współzyłam z chłopakiem 20 stycznia...ale zawsze sie zabezpieczalismy. Ostatnio mam duzo stresu i dalej sie stresuje tym ze jeszcze nie dostałam...Prosze odpiszcie:)

Gość Aat
Witam nie mam okresu 9 tygodni. Wcześniej nic nie pisałam,bo nie chciałam sobie sama wkręcać ciąże, po miesiącu zrobiłam test i był negatywny. Ale dziwi mnie parę rzeczy: 1.mam już 6 tyg. śluz jak w czasie owulacji 2. rano mam dziwy smak w ustach 3.zrobiłam się bardziej okrągła i jędrna 4.przytyłam o 1 rozmiar i jestem zdziwiona Ale dalej czekam na ciąże. Kochałam się tylko w dni niepłodne i wtedy dochodziło do wytrysku we mnie. pozdrawiam czekam n jakąś odpowiedz czy mogę być w ciąży?

Do Doris2008: nie ma sprawy, między nami kobietami musimy się trzymać :) Co do ciasności, to może to być powód, ale z drugiej strony przecież powinno być rozciągliwie na tyle, żeby np. dzidziuś kiedyś tamtędy wyszedł ;) Mi też czasami jest na początku „ciasno”, ale szybko się rozkręcam ;) Do Bebka_152: Jak współżyłaś 20.01, dziś mamy 24 i spóźnia Ci się 4 dni, to nie ma szans na ciążę :) Musiałabyś współżyć jakoś w okolicy połowy cyklu, a teraz – jak mniemam – masz jego koniec :) Dla pocieszenia – mi ze stresu spóźnił się równy tydzień :) Do Aat: na Twoim miejscu już bym dzwoniła do lekarza, bo skoro masz test negatywny, to może w czym innym jest problem i dobrze by było to sprawdzić. A tak od siebie dziewczyny – czy się z reguły zabezpieczacie? Bo my od lutego wracamy do tabletek HURRRA ! (tak jak pisałam wcześniej – po roku brania Celest zrobiliśmy 5 m-cy przerwy, żeby organizm mi odpoczął). Mówię Wam tabletki to komfort niesamowity – współżyjemy kiedy mamy tylko ochotę, bez liczenia dni, bez zabaw z prezerwatywą, która odbiera połowę przyjemności. Poza tym lekarz wypisuje mi recepty na rok z góry i tylko raz na 12 m-cy cytologia obowiązkowo, ale to grosze kosztuje, a przynajmniej czuję, że ktoś ma mnie na oku :)

Gość Bebka_152
Do Kasiatka: Dziekuje Ci bardzo za odp...choc i tak dalej sie martwie..;/ nigdy mi sie nie zdazyło zeby mi sie spóźniał wczesniej co prawda tez sie kochałam ale moj chłopak miał na sobie zawsze prezerwatywe i nigdy nie pekła ani sie nie zsunęła...A zabezpieczamy sie tylko prezerwatywa ale wkrotce chce isc do ginekologa zeby przepisał mi jakies tabletki...

Bebka_152: Spokojnie, wszystko będzie dobrze, zobaczysz :) A tabletki polecam każdemu, bo zupełnie odchodzi wszelki stres związany z zajściem w nieplanowana ciążę :)

Gość zmartwina
MAM PROBLEM ZAWSZE MIALAM REGULARNY OKRES CO 32DNI JEDNAK OD KILKU MIESIECY TO SIE ZMIENILO.MOJ PRZEDOSTATNI CYKL TRWAL 35DNI. NASTEPNY 31. OSTATNIA MIESIACZKE MIALAM 26GRUDNIA I TERAZ NIE DOSTALAM WCALE. A W POCHWIE MAM TAK CIASNO WOGOLE JAK WłOZE PALEC TO WYCZUWAM COS DZIWNEGO NIE WIEM CZY TO SZYJKA MACICY ...COS TAKIEGO TWARDEGO, ALE TO JEST TAK NISKO... DODAM ZE MAM NADZERKE. BARDZO WAS PROSZE POMOZCIE ODPISZCIE

Do zmartwinej -> Moim zdaniem powinnaś pójść do ginekologa i powiedzieć mu o swoich dolegliwościach. Przecież od tego w końcu są ci lekarze :) Ja osobiście nie wiem, co Ci doradzić i jak uspokoić, a lekarz jak Cię zbada od razu będzie wiedział co się dzieje i jak Ci pomóc. Zdarza się, że w cenie wizyty u lekarza jest wliczone też USG pochwy, więc tymbardziej warto się skontrolować. Ja kiedyś bałam się ginekologa jak ognia, ale teraz do mojej lekarki chodzę z przekonaniem, że mogę jej opowiedzieć co i jak, no i że mi zawsze pomoże w TYCH sprawach :) Pozdrawiam!

Gość Minik
Witam Dziewczyny przepraszam ze tu pisze ale musze mojej dziewczynie spuznie sie juz 11 dni okres robilismy to z zabespieczeniem lecz w miedzyczasie miala przeziebione jajniki a co do zabespieczenia to raczej niemozliwe zeby zasza w ciaze bo byly 2 prosze o rade w jej imieniu z gory dziekuje

Gość Mycho89
Witam, okres mi się spuznia 4dni... kochałam się dokładny miesiac temu z chłopakiem raz w prezerwatywie kolejne 3bez niczego.... jest dużą szansa na ciążę? pozdrawiam

Gość nananananana
okres spoznia mi sie 3 dni ,nigdy tak nie bylo,zawsze byl regularnie co do godziny...w 23 dniu uprawialismy petting,teoretycznie byly to nieplodne dni ale boje sie..moge byc w ciazy???

Gość Małgośka1987
o boshe.... chyba jestem w ciąży...nie mam okresu 12tyg. i boli mnie krocze...

Gość Dupcink
Hej dziewczyny ... Chciałabym krótko przybliżyć wam moją sytuację, a więc... 25 grudnia ostatnio dostałam okres, był dość mały... W styczniu spodziewałam się go około 28 ponieważ mam nieregularne miesiączki od zawsze ;-) Jednak nie mam go to tej pory :( . W styczniu w dniach niepłodnych uprawiałam petting z moim chłopakiem(13 -15stycznień), to był mój 1x jednak bez stosunku robiliśmy to dość dużo razy, ale on doszedł tylko 2x, i zapewnia mnie że nie dotykał spermy i mnie po tym... Ja sama też tego nie robiłam... miałam antybiotyk ponieważ miałam chore gardło ... Potem robiono mi zabieg chirurgiczny usunięcia ropniaka z pod pachy bardzo się tym denerwowałam, po nim brałam dość silny antybiotyk ... Teraz znów biorę antybiotyk bo miałam chore zatoki. Brzuch mnie boli ale tylko czasami, szczerze mówiąc czasem czuję swędzenie i pieczenie \'\' w tych okolicach\'\'. Czy to może być ciąża lub coś innego ???

Gość liss1234
prossze pomozcie!! Napiszcie jakie moga byc powody długich opóźnien okresu, mam na mysli 3 miesiące. Czy to moze byc cos innego niz ciaza? Czy miala ktoras taki przypadek albo slyszala??boze strasznie sie martwie bo nie moge byc w ciazy a okresu juz baaarrrdddzzzooo długo nie mam ;(( ODPISZCIE!!

Gość Wrrrrr
Jak był to twuj pierwszy raz i teraz ci się spóźnia to się tym nie przejmuj!!! Mi za pierwszym razem się spóźniał prawie cztery miesiące!!!!!!!!!

Gość lalkaooooo111111
Mam pytanie...Prosze was bardzo odpowiedzcie mi na nie!!kochalam sie z chlopakiem przez spodnie....tylko prosze sie nie smiac!!a pozniej poprostu sie przytulalismy na go!i tak jak bysmy to robili ale bez wkladania!i okres mi sie troche spoznia...Czy sa obawy ciazy ??????podkreslam tylko sie przytulalismy na go nie doszlo do stosunku!

Gość lalkaooooo111111
mam pytanie!!odpowiedziec mi na nie prosze!ostatnio sie przytulalam z chlopakiem na go!ale nei doslzo do stosunku podkreslam nie wlozyl mi go chlopak!Ale po mimo to okres mi sie sponia !cz sa obawy ciazy??

Gość SMUTNA90
Czesc nazywam się Kaśka mam 18 lat, wspołżyje z moim facetem od 2 miesiecy.No i mam problem.Kochalismy sie zawsze bylismy zabezpieczeni.Zawsze sprawdzał czy prezerwatywa nie jest dziurawa no i nie było.Nie biore tabletek anty.Okres spóźnia mi się już 4 dni ;/.Mam pytanie czy jest taka możliwość przesunięcia sie okresu jak było się za granicą bo tam jest całkiem inny klimat.PROSZE POMóZCIE MI BOJE SIE ZE JESTEM W CIAZY ;(