Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda16543

dlaczego mi się spóźnia! PROSZĘ PISZCIE JAK COŚ WIECIE

Polecane posty

Gość kingula116
witam dziewczynki tez mam problem z okresem a jeszcze na dodatek jest bardzo dlugi :( zapraszam na moje gg 9518686 popiszemy bo ja mam juz dpscheeh

Gość aniuska03
dziewczyny mi np w zeszlym msc @ spóźniala sie 3 tygodnie !!! dacie wiare, nie pytajcie co ja przechodzilam. 2 wizyty u gina 2 testy az wkoncu przyszla. dzisiaj powinnam dostac kolejna z moich obliczen ale jak narazie ani widu ani slychu, boje sie ze znowu sie rozregulowala i nie przyjdzie na czas.;/

Gość zmęczona wszystkim
hej dziewczyny . jejku boje sie naprawde . okres spóźnia mi sie już 3 dni . miałam regularny . jak sie spóźniał to tylko 1 dzień. miałam dostac 13 . wczesniej wyszkoczyły mi pryszcze . bolały mnie piersi . brzuch wogóle ! do tej pory mnie nie boli . ;( teraz leci mi tylko jakaś dziwna biała wydzielina jak przed każdym okresem. boje sie zrobić testu . ale widze że nie jestem sama. 8 mój chłopak . tak jak tam wyżej opisne wszedł we mnie kawałeczek bez prezerwatyty wcześniej też tak robił ale wszsytko było ok . zawsze jak mamy to robić używamy prezerwatyw. boje sie. nie śpie w nocy, non stop myśle tylko o tym, cały czas jest mi gorąco bo tak sie boje .;( wcześniej jakoś sie nie wysypiałam . nie wiem dlaczego non stop byłam zmęczona kiedy wstawałam rano ale to nawet przed tym 8 . czy powodem spóźnionego okresu może być takie zmęcznie i stres ? boje sie naprawde ;(((( pomóżcie ;((

Gość zmeczona wszystkim
ej dobra już nie ważne xD dostałam :D hehe :P i nie martwcie sie . bo to jest nie potrzebne . teraz zrozumiałam :P :*:*:*

Gość zchizowana
Nie jestescie same! Ja tez powinnam dostac okresu 10 listopada. Dzis mamy 16 a tu ciągle nic. Pobolewa mnie jakos dziwnie brzuch ale tak nie do konca jak na okres, podobnie ale troche innaczej. Jak myslicie czy jesli reka była w spermie ale wyschła (została jakos wytarta albo cos takiego) i po jakims czasie wprowadzona do srodka pochwy. To jest jakies prawdopodobienstwo? Ile moga przezyc plemniki na powietrzu nie w kobiety organizmie tylko tak normalnie na powietrzu? Jaka moze być przyczyna, miałam przeziębiony pecherz przez 3- 4 dni i brałam furagin ale zdazało mi sie to juz nie raz i mimo to okres mi sie nie spózniał. Jak do jutra nic to zrobi test:/ Ach jak bym chiała jutro dostac. Pomocy

Gość meggi861
Witam,współżyłam z narzeczonym ostatni raz 3 tygodnie temu,okres powinnam mieć 7 listopada,chociaż często mam nieregularny,zdarzało się,że spóźniał mi się nawet dwa tygodnie,ale od jakiegoś pół roku miałam dość regularnie.Zrobiłam już dwa testy ciążowe i wyniki były negatywne.Mimo to nadal się martwie,bo nie mam żadnych oznak nadchodzącego okresu ani też żadnych oznak ciąży...Czy według was powinnam pójść jeszcze na test b-hcg czy poczekać na miesiączkę??Będę wdzięczna za podpowiedź.

Gość iluv
no w koncu dostałam. dziewcznyny nie martwcie sie bedzie dobrze:)

Gość ewcia231287
Pierwsze wytłumaczenie, jakie nasuwa się na myśl, to ciąża. Rzeczywiście każda współżyjąca kobieta może się liczyć z taką ewentualnością. Aby potwierdzić lub wykluczyć, czy zostaniesz mamą, możesz kupić w aptece test (od ok. 10 zł). Te obecnie produkowane są tak wrażliwe, że można je stosować nawet dzień po terminie spodziewanego okresu. Uwaga! Wiarygodność testu ciążowego wynosi 95–99 procent. By mieć stuprocentową pewność, czy jesteś (lub nie) w ciąży, powinnaś iść do ginekologa. W twoim przypadku ciąża nie wchodzi w grę, bo po prostu nie było "wiadomych okoliczności"? W takim razie warto rozważyć inne prawdo-podobne przyczyny braku miesiączki. Kilka lub kilkanaście dni, raz na jakiś czas Okres to objaw zdrowia. Jego spóźnienie się jest dowodem na to, że została naruszona równowaga organizmu. Wbrew pozorom niewiele trzeba, by do tego doszło. ► Przepracowanie i intensywne ćwiczenia fizyczne. Opóźnienie miesiączki bywa konsekwencją zarówno długotrwałego zmęczenia, jak i doraźnego przeforsowania. W obydwu przypadkach może dochodzić do rozregulowania gospodarki hormonalnej. Poza tym organizm musi uzupełnić zapasy – kalorie czy utracone wraz z potem sole mineralne i płyny. Miesiączkowanie wiąże się bowiem z utratą czerwonych krwinek i żelaza, na to zaś wyczerpany organizm nie może sobie pozwolić. Warto wiedzieć: z badań wynika, że nieregularny okres to problem ok. 50 procent kobiet wyczynowo uprawiających sport. Co ciekawe, zatrzymanie się okresu najczęściej dotyczy lekkoatletek. ► Podróże. Na opóźnienie okresu może wpłynąć zmiana klimatu, strefy czasowej – w każdym z tych przypadków twój organizm potrzebuje trochę czasu, by dostosować się do nowych okoliczności. Odzyskanie wewnętrznej równowagi utrudnia dodatkowo związana z wyjazdem nerwówka. ► Stres. Na krótką metę mobilizuje do działania, na dłuższą – prowadzi do wyczerpania organizmu. W jednym i drugim przypadku przekierowuje wszystkie siły na pracę mózgu i mięśni. Sprawy kobiece odchodzą na dalszy plan, tym bardziej że stres uaktywnia produkcję androgenów (męskich hormonów płciowych). - Odchudzanie. Jeśli twoja dieta zawiera za mało kalorii, spada poziom leptyny. Hormon ten odpowiada za regulację apetytu. Gdy jego stężenie maleje, mózg włącza tryb oszczędnościowy. A że w "głodowych czasach" lepiej nie zachodzić w ciążę, zanika jajeczkowanie i okres. Wszystko wróci do normy, gdy zarzucisz restrykcyjne odchudzanie i nabierzesz sił. Uwaga! Zatrzymanie miesiączki może być efektem zarówno za niskiej, jak i zbyt wysokiej wagi ciała. Do ustalenia normy służy wskaźnik BMI. Aby obliczyć BMI, trzeba podzielić wagę przez wzrost w metrach podniesiony do kwadratu. Jeśli np. ważysz 50 kg i masz 1,65 m wzrostu, to twoje BMI wynosi ok. 18,4 (1,65 m razy 1,65 m to 2,72, a 50 kg podzielone przez 2,72 daje właśnie 18,36). Wynik w granicach 18–24,9 jest prawidłowy. BMI poniżej 16–17 oznacza wychudzenie. Może ono prowadzić do czasowego zatrzymania się owulacji. Jeśli BMI przekracza 25, mówimy o nadwadze, powyżej trzydziestki – stwierdza się otyłość. Tkanka tłuszczowa to jednak nie tylko balast. Ma ona zdolność produkowania estrogenów. Jeśli poziom tych hormonów jest za wysoki, miesiączka pojawia się za wcześnie lub za późno. ► Infekcje. Kilku, a nawet kilkunastodniowe opóźnienie się okresu może być konsekwencją silnej infekcji. Nie musi ona mieć nic wspólnego z układem rozrodczym (choć oczywiście stany zapalne jajników także potrafią wstrzymać okres). Przesunięcie może jednak spowodować nawet zwykła grypa. W takim przypadku cykl sam wróci do normy, gdy tylko zregenerujesz siły. ► Zażywane leki. Miesiączka potrafi się rozregulować np. po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych – gdy hormony się uspokoją, okres znów będzie regularny. Opóźnienie bywa też skutkiem ubocznym niektórych środków psychotropowych lub na nadciśnienie. W obydwu przypadkach nie należy samowolnie przerywać leczenia. O wiele rozsądniej będzie skonsultować się z lekarzem prowadzącym i poprosić o przepisanie innych leków. Uwaga! Zaburzenia miesiączkowania mogą sygnalizować tzw. zespół Cushinga. Bywa on konsekwencją długotrwałego stosowania dużych dawek kortykosterydów (leków np. na silną alergię). Podobne objawy daje też guz przysadki mózgowej. Dokładną przyczynę może jednak określić tylko lekarz. Wizyty u specjalisty wymagają też zaburzenia cyklu, które nie mają żadnej konkretnej przyczyny. Już sam brak miesiączki może bowiem sygnalizować jakąś dolegliwość. Gdy problem się powtarza albo trwa podejrzanie długo Miesiączką zarządzają głównie wytwarzane w jajnikach estrogeny i progesteron. Ale nie tylko – regularność cyklów w dużej mierze zależy też od pracy przysadki mózgowej i tarczycy. By stwierdzić, co jest przyczyną nieprawidłowości, trzeba zrobić badanie krwi. Zleci ci je ginekolog. On też w razie potrzeby da ci skierowanie do endokrynologa – speca od hormonów. Kiedy interwencja może okazać się niezbędna? ► Menopauza. Opóźnianie się, a w końcu zanik miesiączek może sygnalizować przekwitanie. W spowolnieniu tego procesu pomaga hormonalna terapia zastępcza lub kuracja fitoestrogenami (hormony roślinne, które działają podobnie do estrogenów). Jeśli chcesz się dowiedzieć, kiedy mniej więcej wejdziesz w okres menopauzalny, porozmawiaj ze swoją matką. Prawdopodobnie twoje przekwitanie zacznie się w podobnym co u niej wieku. Uwaga! Menopauza występuje zwykle ok. 45–55. roku życia. U niektórych kobiet zdarza się jednak przedwcześnie – przed czterdziestką. ► Niedoczynność tarczycy. Hormony tarczycy (T3 i T4) regulują m.in. pracę jajników. Sterują wytwarzaniem przez nie hormonów i nadzorują dojrzewanie jajeczek. Gdy we krwi jest zbyt niskie stężenie hormonów tarczycy, wzrasta produkcja estrogenów. Uaktywnia się też przysadka mózgowa. Te dwa czynniki powodują rozregulowanie okresu. By wszystko wróciło do normy, trzeba się leczyć. ► Hiperprolaktynemia. To wynik podwyższonego poziomu prolaktyny (hormonu produkowanego przez przysadkę mózgową). Nadmiar prolaktyny zaburza płodność i może wywoływać laktację, nawet gdy nie karmisz dziecka. Hiperprolaktynemia wymaga dokładnej diagnostyki (może być wynikiem guza przysadki mózgowej!) i leczenia. Warto pamiętać: wysoki poziom prolaktyny występuje także naturalnie – w trakcie laktacji. Jeśli regularnie karmisz, hormony odpowiedzialne za produkcję mleka blokują jajeczkowanie. Efekt? Nie masz okresu, i to nawet przez kilka miesięcy. ► Zespół policystycznych jajników (PCOS). Jego przyczyny nie są dokładnie znane. PCOS stwierdza się, gdy występują rzadkie owulacje (stąd też zaburzenia miesiączkowania), podwyższony poziom androgenów (symptomem może być np. nadmierne owłosienie) i liczne torbiele na jajnikach (wykrywa się je podczas USG). Zespołu policystycznych jajników nie można wyleczyć, można jednak złagodzić jego objawy. Uwaga! Zaburzenia okresu powodują także zrosty (blizny) w jajowodach, macicy, szyjce i pochwie. Powstają one np. po stanie zapalnym, łyżeczkowaniu macicy (np. po poronieniu) lub cesarskim cięciu. Mogą np. zmieniać właściwości błony śluzowej (nie złuszcza się) albo blokować owulację. Kiedy okres (nie)mieści się w normie? Kilkudniowe przesunięcie się okresu nie jest powodem do niepokoju. Jeżeli jednak nie miesiączkujesz od kilku miesięcy albo masz nieregularne cykle, koniecznie idź do lekarza. ► Cykl trwa przeciętnie 28 dni. Jednak nie każde odstępstwo musi oznaczać jakieś nieprawidłowości. Za normę uznaje się, jeżeli okres występuje nie częściej niż co 21 dni i nie rzadziej niż co 36 dni, przy czym krwawienie powinno trwać nie krócej niż dwa i nie dłużej niż siedem dni. ► Pierwsza miesiączka powinna wystąpić do 16. roku życia. Jeśli tak się nie dzieje, mówimy o pierwotnym braku miesiączki – stan ten trzeba skonsultować z ginekologiem. U zdrowej dorosłej kobiety, która nie jest w ciąży, nie karmi i nie przechodzi menopauzy, cykl powinien przebiegać w miarę regularnie. "Wypadnięcie" nawet dwóch okresów nie musi być objawem dolegliwości. Jeżeli jednak przerwa trwa co najmniej pół roku, mamy do czynienia z wtórnym brakiem miesiączki. Jego przyczyny trzeba zbadać. ► Do ginekologa idź też w przypadku innych zaburzeń miesiączkowania, np. za skąpego lub zbyt obfitego krwawienia, silnych bólów czy plamienia międzymiesiączkowego. Konsultacja: dr Jacek Tulimowski, ginekolog, położnik, ultrasonolog

Gość hnmmm
czesc, jestem od 2,5 miesiaca za granica ( z tym, ze jakies 7 tygodni temu bylam na 2tyg w pl) do tamtej pory wszystko bylo regularnie (max do 30 dni), i wlasnie miesiac temu okres mi sie jakies 7-10 dni przesunal (wtedy zero seksu przez kilka miesiecy). teraz w ok. 30 dniu (ostatni czwartek) cyklu byl seks (przedtem nic), z prezerwaywa, wszystko raczej ok bylo, myslalam ze moze znowu mi sie jakis tydzien przesunie, wkoncu jakas zmiana klimatu jest, stres, zle sypiam. ale do dzisiaj miesiaczki nie mam. zastanawiam sie, bo bylam jakies 3 razy w gorach, troche za kazym razem zmarzlam, czy to tez sie moze przyczynic ? (pytam bp dopoki nie wyjechalam z kraju bylam dosc regu;larna, 28-30 dn). sluzu za bardzo nigdy nie obserwowalam, bo nie do konca temu ufam, chociaz ostatnio sie troche wkrecilam, bo akurat w okolicy czwartku byl taki, ze ze mnie wylatywal co jakis czas, plynny i chyba przezroczysty. chce zrobic test, chociaz waham sie czy dzis, bo to dopiero 5 dzien po.

Gość góma
kochałam się z moim chłopakiem jakiś czas temu ... miałam okres 1 listopada a teraz w grudniu nie mam wogóle ... już 9dzień leci a ja wciąż nie mam okresu ... ;/ czy ja jestem w ciąży ??

dziewczyny, mam problem :/ współrzyłam z moim chłopakiem w Mikołajki, gdy juz mial miec wytrysk wyjał penisa ze mnie i mial go na perzescieradlo, i prezerwatywa sie zsuneła :/ (juz po wytrysku) boje sie ze cos mogło pojsc nie tak :/ poszłam do laznienki od razu sie umyłam. Powinnam miec okres w poniedziałek a dzisiaj jest środa :( ale nie mam zadnych objawow ciazy, w głowie mi sie nie kreci nie wymoiotuje, strasznie sie stresuje :( to moze przez to mi sie okres spoznia?? jak sadzicie??:( chyba zrobie tes ciazowy jutro:(

Gość maszynka
witam wszystkich i prosze o rade.. ostatni okres dostalam 27 pazdziernika i do tej pory nie ma zadnych objawow kolejnego (dzis mamy 22.12) mniej wiecej ok 6-7 listopada bawilam sie troche z chlopakiem on mi wkladal ale nie na tyle gleboko zeby rozerwac blone ( chyba nei rozerwal , kazde wlozenei dla mnei nawet plytkie jest bolesne) i byl we mnie przez pare minut oczywiscie wytrysku nie bylo,, ppozniej ok 20 listopada mialam bardzo duzy stres. w listopadzie wogole nie pojawil sie okres, nie zaobserwowalam rowniez kiedy pojawila sie owulacja wiec nie wiem czy wogole sie pojawila., nie stresowalam sie zbytnio poniewaz czasem zdarzaja mi sie opoznienia okresu rzedu 2 tyg a nawet wiecej , ( w tamtym roku po powrocie ze wsi z dosc imprezowych wakacji spoznil mi sie ok 2 miesiecy..) pozniej ok miesiac pozniej - 5,6 grudzien znowu zabawialismy sie z chlopakiem tez mi wkladal na pare minut oczywiscie bez wytrysku,, zaczelam sie stresowac jakies 2 tyg po tym drugim zblizeniu chociaz wiem ze od takich rzeczy raczej sie w ciaze nei zachodzi,, ale zeby sie upewnic 19 grudnia zrobilam rano test wynik wyszedl negatywny ,, ale okresu jak nei bylo tak nie ma izadnych objawow ! i teraz nie wiem za bardzo czym tak duzo opoznienie moze byc spowodowane ,, jeszzce dodam ze od ok pol roku mam w maire regularnie okres ( cykle 32-34 dniowe) , mozliwe ze to przez ten silny stres okres sie opznia juz prawie miesiac? i co z ta owulacja? mam sie jej spodziewac czy mozliwe ze wogole w tym cyklu sie nie pojawila i juz nie pojawi? dziekuje za cierpliwe przezcytanie mojej wypowiedzi i prosze o odp :)

Gość maszynka
witam wszystkich i prosze o rade.. ostatni okres dostalam 27 pazdziernika i do tej pory nie ma zadnych objawow kolejnego (dzis mamy 22.12) mniej wiecej ok 6-7 listopada bawilam sie troche z chlopakiem on mi wkladal ale nie na tyle gleboko zeby rozerwac blone ( chyba nei rozerwal , kazde wlozenei dla mnei nawet plytkie jest bolesne) i byl we mnie przez pare minut oczywiscie wytrysku nie bylo,, ppozniej ok 20 listopada mialam bardzo duzy stres. w listopadzie wogole nie pojawil sie okres, nie zaobserwowalam rowniez kiedy pojawila sie owulacja wiec nie wiem czy wogole sie pojawila., nie stresowalam sie zbytnio poniewaz czasem zdarzaja mi sie opoznienia okresu rzedu 2 tyg a nawet wiecej , ( w tamtym roku po powrocie ze wsi z dosc imprezowych wakacji spoznil mi sie ok 2 miesiecy..) pozniej ok miesiac pozniej - 5,6 grudzien znowu zabawialismy sie z chlopakiem tez mi wkladal na pare minut oczywiscie bez wytrysku,, zaczelam sie stresowac jakies 2 tyg po tym drugim zblizeniu chociaz wiem ze od takich rzeczy raczej sie w ciaze nei zachodzi,, ale zeby sie upewnic 19 grudnia zrobilam rano test wynik wyszedl negatywny ,, ale okresu jak nei bylo tak nie ma izadnych objawow ! i teraz nie wiem za bardzo czym tak duzo opoznienie moze byc spowodowane ,, jeszzce dodam ze od ok pol roku mam w maire regularnie okres ( cykle 32-34 dniowe) , mozliwe ze to przez ten silny stres okres sie opznia juz prawie miesiac? i co z ta owulacja? mam sie jej spodziewac czy mozliwe ze wogole w tym cyklu sie nie pojawila i juz nie pojawi? dziekuje za cierpliwe przezcytanie mojej wypowiedzi i prosze o odp :)

Gość sowa16
Witam wszystkich...ostatnio uprawiałam analny sex z chłopakiem bez zabezpieczenia..niby plemniki nie dostaly sie do pochwy... ehh jestem taka załamana ..okres powinnam dostać wczoraj nie ma go nawet dzisiaj..nieweim co robić:(( Ostatnio od 13 sierpnia cykl mi się cofa co miesiac 3 dni potem 3 dni i potem 4 ...ostatnio w listopadzie miałam okres 28 i powinnam dostac 24 ...tak sie cholernie boje ze niewim co ze soba mam zrobic...nie jem..nie spie..normalnie mam dola... teraz tak sie przejmuje ze obawiam sie ze z tego stresu wogole go nie dostane:( odpiszcie błagam!

Gość sowa16
WYpróbowałm tą metodę z polopiryną i kompielą wczoraj wieczorem a przed chwilą dostalam okres... w sumie niewiem czy to przez ta porade czy po prostu mialbyc ale dzieki ..

Gość mi tez sie spozniaaaaa
Mi sie juz spoznia dokladnie tydzień,kocham sie z moim facetem bez zabezpieczen poniewaz obydwoje juz wiemy ze pragniemy dziecka.Nie wiem czy brak pojawienia sie okresu jest spowodowany ciaza czy innymi czynnikami.Od 2 miesiecy regularnie robie brzuszki wiec wiadomo wysiłek fizyczny w sumie to moze byc powod braku.Jedynie mam problem z oproznieniem od pewnego czasu i od czasu do czasu pobolewa jajnik jeszcze poczekam na zrobienie testu kiedys czytałam ze ocet takze moze zatrzymac okres a niestety troszke duzo w okresie swietecznym go było uwielbiam galarete :)pozdrawiam

Gość sowa16
ja robilam brzuszki prze pol roku po 150 dziennie i okres mialam normalnie... wiec niewiem moze to na mnie nie dziala..najlepiej zrob test lub idz do gin

Gość mi tez sie spozniaaaaa
A ja ciagle czekam i nic :p jutro lub pojutrze zrobie test :)

hej jestem kamila spużnia mi sie okres już 7 dni.co robić (dodam to ze jestem dziewicą)myślicie ze to ze stresu??prosze piszcie

Gość wielka nadzieja
Witam Mam na imie Kasia.Ja ostatni okres miałam 9 listopada i do teraz jeszcze się nie zjawił,juz miałam nadzieje że możę jestem w ciąży ale 14 grudnia robiłam test który wyszedł negatywnie,cierpliwie czekałam ale narzeczony sie denerwował i wczoraj kupił nastepny test którego wynik tez był negatywny co raczej wyklucza ciążę.Zastanawiam sie co możę byc przyczyną ąż tak dużego opoznienia bo nigdy tak nie miałam.Nie stresowałam sie ostatnio itp.itd.mam nadwagę ale od zawsze więc to chyba nie wplynelo na opznienie miesiaczki co?Jezeli mozecie pomozcie

Gość wielka nadzieja
Witam Mam na imie Kasia.Ja ostatni okres miałam 9 listopada i do teraz jeszcze się nie zjawił,juz miałam nadzieje że możę jestem w ciąży ale 14 grudnia robiłam test który wyszedł negatywnie,cierpliwie czekałam ale narzeczony sie denerwował i wczoraj kupił nastepny test którego wynik tez był negatywny co raczej wyklucza ciążę.Zastanawiam sie co możę byc przyczyną ąż tak dużego opoznienia bo nigdy tak nie miałam.Nie stresowałam sie ostatnio itp.itd.mam nadwagę ale od zawsze więc to chyba nie wplynelo na opznienie miesiaczki co?Jezeli mozecie pomozcie

odchadze od zmysłów już 9 dni a miesiączki nadal nie ma co robić?? POMOCY:(!!

Witam. Mam problem w sumie tak jak cala reszta tutejszych osob. Współżyje z dziewczyna juz od 1,5 roku i moze pomyslicie ze jestesmy nienormalni ale nie zabezpieczamy sie. Dodam ze nigdy nie koncze w niej. Zawsze nam sie udawalo ale w tym miesiacu cos jest nie tak. Spoznia jej sie juz 4 dzien. Moze to nie duzo ale martwimy sie :( Czy to przez stres? A jest na prawde smutno :( A no i dodam ze robila 2 testy i wyszly negatywne. Co o tym wszystkim sadzicie? Prosze o konkretne odpowiedzi Pozdrawiam

Cześć mam do Was pytanie . 2 tygodnie temu powinnam dostać okres a nadal go nie mam a ogólnie zawsze jest on bardzo regularny [co 28 dni] do tego od 10 dni mam mdłości, kręci mi się w głowie, mam zgagę, jestem zmęczone i chce mi się spać i co 30min. oddaje mocz a przy tym bolą Mnie jajniki ! I co jakiś czas mam takie dziwne skurcze brzucha ! i od 5 dni bolą mnie piersi. To trochę dziwne ale między mną a chłopakiem nie było stosunku sexualnego ale był petting i pod koniec on dotykał swojego członka, najprawdopodobniej miał na palcach swoją spermę i potem dotykał moje sfery intymne. To wszystko działo się 6 tygodni temu więc czy objawy mogą świadczyć o tym że jestem w ciąży ?

Gość dlaczego nie zrobisz testu
Test z moczy bedzie juz jak najbardziej wiarygodny

Szczerze ? to boje się że jestem w ciąży ;/ dlatego chce wiedzieć czy powinnam się na to przygotować . :(

Gość maszynka
marto11i8, raczej jest male prawdopodobienstwo zajscia w ciaze wiec na twoim miejscu nawet nie robilabym testu, przeczytaj sobie moja historie na str 14 .. okresu nie mialam ponad 60 dni .. (27 pazdziernik i dostalam dopiero wczoraj - 3styczen). nie mam pojecia co moze byc przyczyna az ta duzo opoznenia dlatego w tym tyg jeszcze ide do gin. takze mysle ze raczej nie masz sie czym martwic ;) wielka nadziejo, przeczytaj sobie moja hisotire ze str 14, jest bardzo wiele powodow z ktorych moze okres sie spozniac , jesli 2 tyg od stosunku test wyjdzie negatywy to raczej to na 99% nie jestes w ciazy, najlepeiej w przypadku opoznienia okresiu udac sie do lekarza ;P pozdrawiam wszytskie oczekujace , ;]