Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda16543

dlaczego mi się spóźnia! PROSZĘ PISZCIE JAK COŚ WIECIE

Polecane posty

Gość Cannes
Hej dziewczęta Mam problem/nie problem. Ostatnią miesiączkę miałam 19 sierpnia. No i cóż dalej jej nie mam. nie robie testu ponieważ mam bardzo nieregularny okres i jakoś nie mogę się wziąść za siebie iść do apteki i kupić test, zwłaszcza, że miesiąc temu byłam na badaniu u ginekologa, ale nic nie widział - tylko, że czaami jak nie powiesz co chcesz wiedzieć to on nie będzie się nad tym zastanawiał, a nie byłam tam żeby potwierdzić ciąże. Nie mam żadnych objawów - ŻADNYCH, ale wywaliło mi brzuch (nie naleze do jakiś szkieletorów, no ale guba też nie jestem) - wygląda tak jakbym ostanimi czasy jadła więcej. I co myślicie? Robic test czy czekać?

Gość jadziut
Możesz być w ciąży bo jak piszesz byłąś miesiąc temu na badaniu mogła być bardzo wczesna ciąża i mógł lekarz nic nie zauważyć. zrób test.

Gość onaa.
Cześć dziewczyny. Chciałam was zapytac o porade...Ostatnio okres mialam 29 wrzesnia, a do tej pory nic. Nie współżyłam z chłopakiem, ale były zabawy i boje sie ze moglo w jakis sposob dojsc do tego ze mogl jakos przeniesc sprerme na palcach... On mnie zapewnia ze pamieta i uwaza i ze to jest niemozliwe , bo uwazał wtedy naprawde. Mimo wszystko chodze rozdrazniona , pobolewaja mnie jajniki nieraz ale okresu nie widac...:( A test zrobilam i wyszedl negatywny. Mozecie powiedziec mi czy jestem w ciazy, bo chyba nie skoro nie wspolzylismy no i uwazalismy ? A chciałam jeszcze dodac ze w tym miesiacu sie odchudzlalam i to malo jadlam rzez pare dni - czy moze to miec wplyw na opoznianie okresu? Prosze o odpowiedzi..

Gość klaudia961
cześć dziewczyny, mam problem. mam 17 lat. jeszcze nigdy nie współżyłam, jednak ostatnio uprawialam ze swoim chlopakiem seks analny. partner zakonczyl we mnie stosunek, pozniej przez pare dni sperma wylatywala mi. i spoznia mi sie okres. mialam dostac 28 a jest 30 tak wiem, 2 dni to nic, ale bardzo sie boje ze moglam zajsc w ciaze bo tak juz na jednym forum pisali. ale jakim prawem, jake jestem dziewica i blona dziewicza jest nie naruszona.? dodam ze w ostatnim czasie mialam duzo nerwow, przestalam jesc wiec to moze dlatego.? blagam pomozcie.!!

Gość lala898
Hej dziewczyny z tym okresem to spokojnie np ja zawsze miałam okres regularnie natomiast ostani miałam 7września później w październiku brązowe plamienie jasna rzecz ze wykonałam test pod koniec października bo wtedy jeszcze od tego września nie miałam miesiączki a teraz jest juz oj okres dostała 2 listopada więć spoko okres przyjdzie tylko cierpliwośći

Gość lala898
Hej koleżanko błona mogła pęknąć nawet podczas wysiłku i nawet o tym nie wiedziałaś niestety tak się zdarza nie musi to być podczas stosunku.. dla jasności wykonaj test ciążowy ponieważ moim zdaniem może to być ciąża ale pewność nie ma więc upewnij sie POWODZENIA napisz jak już będziesz coś wiedziała POZDRAWIAM

Gość go8743
hej mam problem okres mi sie spoznia juz 4 dni chodz przyznam ze nie zawsze mniała regularnie troche sie boje bo zawsze mnie cos bolalo a teraz mnie nic nie boli tylko czasem brzuch na dole zaboli ale zabezpieczyłam sie i zawsze spuszcza sie poza mna ale i tak sie boje moze dlatego ze mnie nic nie boli

Gość go8743
i chce dodac ze zawsze mam sluz biały i teraz tez mniała ...

Gość go8743
pomurzcie

Gość patze
czesc dziweczyny mam 15 lat i mieszkam w niemczech od paru dni spoznia mi sie okres.. uprawialam sex z mojim chlopakiem ale zawsze z prezerwatywa. nie mam zadnych objawow ciazy, i nadal mam oplawy. ale tak strasznie sie boje ze jestem w ciazy to mi nie wychodzi z glowy. caly czas o tym mysle !!! pomocy:(

Gość <mon>
Heey..wiem, co czujesz...mnie też spóźnia sie okres, z tym, że ja nawt nia mam jego objawów, nic mnie nie boli, nie puchnę w podbrzuszu, może oprócz piersi, bo te owszem, "dają o sobie znać". Boję się, bo nie wiem, co mi jest, a przecież przez baaaardzo długo, praktycznie pół roku naprawdę z nikim nie współżyłam; a to już 6 dni. I w przeciwieństwie do Ciebie, nia mam żadnych upławów, więc może się wreszcie pojawi?;/ nie stosuję diet, nie przemęczam się i inne takie, które powodują obsuwę czasową. Sama już nie wiem, co zrobić...chyba tylko cierpliwie czekać..;|

Gość mati310789s
Witajcie ;) Jeszcze kilka dni temu byłam w podobnej sytuacji do większości z Was. okres spóźniał mi się 18 dni, a zazwyczaj mam cykl 28- dniowy. w wyjątkowych sytuacjach-sesja spóźnił mi się o 5-7 dni. Na początku czekałam, ze może dostanę miesiączkę z lekkim opóźnieniem... i nic... jeden test ciążowy-wynik NEGATYWNY. Potem jeszcze 3 testy i znów 3 wyniki negatywne (każdy test to inna firma @ strumieniowe i 2 płytkowe) Naprawdę już fiksowałam, czytałam fora i różne historie i coraz bardziej się dołowałam, bo wyczytałam nawet, ze niektórym kobietom testy do 6-7 tygodnia ciąży dawały wyniki negatywne. Postanowiłam zrobić badanie krwi na beta HCG.Znam już normy prawie na pamięć... Byłam w środe, po wynik mam iść w poniedziałek, oczywiście prywatnie. Jednak wczoraj dostałam miesiączkę. Boli mnie i skręca aż z bólu, ale jestem przeszczęśliwa :) Podejrzewam, ze u mnie było to wynikiem ogromnego stresu. Nie zmienia to faktu, że z moim chłopakiem-byłym przeżyliśmy niezłe chwile nerwówki.Napisałam to wszystko, żeby dodać otuchy Wam, które w większości nie jesteście w ciąży, tylko nakręcacie się i przedłużający się stres jeszcze bardziej opóźnia Wasze miesiączki. Oto kilka rad, polecam: 1. zrób test ciążowy 2. brak pewnośći i nadal nic... nie kupuj testów w nieskończoność, tylko idź na badani B HCG. Wynik prawie 100% pewności, ja zapłaciłam 25 zł. Na testy ciążowe z aptek wydałam 50 zł... 3. spokój Cię uratuje, nie nakręcaj się, bo nawet zaczną Ci rosnąć piersi w oczach i będziesz znajdowała u siebie pierwsze objawy ciąży. 4. Testy i badanie wykazują, że nie jesteś w ciąży -> idź do ginekologa, mogą być to (niekoniecznie poważne) problemy hormonalne lub zdrowotne. 5. Jeżeli wszystko okazało się niepotrzebnym alarmem, pamiętaj: ZAWSZE RÓB W PRZYSZŁOŚCI TO, CZEGO NIE BĘDZIESZ PÓŹNIEJ ŻAŁOWAŁA. POMYŚL WCZEŚNIEJ, FACET NIE WIE I NIGDY SIĘ NIE DO WIE, CO MY - KOBIETY PRZEŻYWAMY W TAKICH CHWILACH. A NIE KAŻDY POTRAFI PÓŹNIEJ ZACHOWAĆ SIĘ JAK MĘŻCZYZNA. Pozdrawiam Was wszystkie, bądźcie dzielne!

Gość alexsis
hej dziewczyny, biore tebletki dopiero 2 miesiac. w pierwszym krwawilam tak jak powinnam. a w drugim spoznia mi sie troche. jakies 6dni. jutro powinnam zaczac nowe opakowanie a nie dostalam miesiaczki tak jak powinnam. chcialam tez wam powiedziec ze zapomnialam jednej tabletki w 2albo 3 tygodniu nie pamietam dokladnie. mam sie co stresować?:D

Gość aniaumi
Hej.... miesiac temu na imprezie mnie i moje chloapak troche ponioslo wszedl we mnie 2 razy (bez wytrysku) dwa dni potem dostalam normalnie okres 7 dniowy teraz juz jest 30 dzien i okresu nie ma.... strasznie sie boje codziennie sie budzie i modle sie zeby ten okres sie pojawil a tu nic ;( boje sie zrobic test. strasu jako takiego nie mialam tyle ze zaczelam prawko i mialam egzaminy... a pozatym teraz jestem chora i biore antybiotyk czy to tez ma jakis wplyw na to ? POMOCY !!!!!!!!!!

Gość Majka1111
Mam 27 lat i okres mam zawsze co 28-29 dni. Niedawno brałam antybiotyk przez 10 dni i okres spóznił mi się 6 dni,a więc antybiotyk może przesunąć miesiączkę.Pozdrawiam

Gość dlaczego głupota nie boli?
aniaumi, kobieta ma coś takiego jak okres płodny i niepłodny. Proponuję dowiedzieć się jak je rozpoznawać i nie będziesz musiała modlić się o pierdoły

Gość aniaumi
Na moje szczęście.. okres się pojawił (4 dni spóźnienia) POZDRAWIAM WSZYSTKICH ;)

Gość zmartwionyFACET'88
Powiedzcie mi, czy zdarzyło się którejś z was nie mieć okresu ponad miesiąc? Tak się składa, że mojej dziewczynie się zdarzyło, ale za nic w świecie nie chce zrobić testu! :/ Mówi, że schudła za bardzo a jak się schudnie, to tak może być. Dodam jeszcze, że jest szczupłą osobą.

Gość aniaumi
chudnięcia okres moze zaniknąć.... nich spokojnie jeszcze poczeka;)

Gość anuska15
hej mam pytanie mam 14 lat i okres od 2 lat i zawsze dostaje co 2-3 miesiace powiedzialabym nawet ze z wiekiem coraz bardziej nieregularnie czy powinnam z tym isc do lekarza?

Gość bartek044
Witam kochałem sie ze swoja dziewczyna jakieś dwa tygodnie temu i przed wczoraj. i tego dnia powinien zacząć jej się okres a juz mija 2 dnień i moja dziewczyna nie ma okresu. Mówiła ze ma takie śmieszne mdłości jak przed okresem ale okresu nie ma. Czy może byc w ciąży?? zabezpieczaliśmy się i na pewno nie spuściłem się w pochwie. proszę o szybką odp

witam. miesiaczke powinnam dostać 30 grudnia jednak się do tego czasu nie pojawiła. współżyłam 10 , 25 i 29 grudnia z zabezpieczeniem. czy mam zacząć się obawiać że jestem w ciąży? bolą mnie piersi, jestem strasznie marudna, od 2 dni boli mnie brzuch, a "tam" mam strasznie sucho... proszę o poważne odpowiedzi.

witam. miesiaczke powinnam dostać 30 grudnia jednak się do tego czasu nie pojawiła. współżyłam 10 , 25 i 29 grudnia z zabezpieczeniem. dodam, iż cykle zwykle były 31-dniowe. czy mam zacząć się obawiać że jestem w ciąży? bolą mnie piersi, jestem strasznie marudna, od 2 dni boli mnie brzuch, a "tam" mam strasznie sucho... proszę o poważne odpowiedzi.

w ciąży zazwyczaj pojawia się śluz i jest "ślisko". Jak się zabezpieczaliście? Była jakas sytuacja awaryjna? Jeśli nie to wszystko spowodowane jest stresem :)

nie było żadnych sytuacji awaryjnych. wg moich obliczen kochalismy sie "niby" w niepłodne, zabezpieczenie- prezerwatywa. strasznie sie martwię.,

nie wiem jak CI przetłumaczyc, ze nie ma szans, bo pewnie będzie ciężko. Kobiety mają problem z zajściem w ciąże w dni płodne, z pełnym wytryskiem. Ty miałabyś zajsc przypuszczalnie w dni niepłodne, z prezerwatywą i dodatkowym środkiem plemnikobójczym? Jeśli wytłumaczysz mi jak to jest możliwe, to może wtedy zaczne widziec szansę na ciąże.

to dlaczego mi się spóźnia? Nigdy mi się tak nie zdarzyło. stresu nie było w tym miesiącu, czy ma to związek z przejedzeniem świątecznym? Piersi chcą mi bombardować z bólu a okresu jak nie było tak nie ma.

kobieto, Ty uwazasz, ze mozna zajsc w ciaze bez zadnej sytuacji awaryjnej z dwoma zabezpieczeniami? to jest jakas kompletna głupota. Ale rozumiem, moze to przez Twoj stres i nerwy. A nie wiesz, że okres może opoznic wiele chorob "kobiecych"? Organizm kobiety to nie jest zegarek... Jeśli bedziesz co minute patrzyła czy okres przyjdzie to może się jeszcze długo, długo nie pojawic. Jeśli mi nie wierzysz, uwazasz, ze ciaza w Twoim przypadku jest możliwa, to się przekonasz, że nie. pozdrawiam

a bolące piersi mogą byc przyczyną zbliżająego się okresu, ktory hamuje Twoj stres :)