Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haircutter

100 powodów dla których dziewczyny zcinają długie włosy.

Polecane posty

Gość Eynaa
Nie po to, żeby kojarzyć się z 'kobiecością i erotyzmem', tylko dla siebie. Na pewno nie jakieś "włochacze" tylko zdrowe, zadbane włosy ;) Moim zdaniem im dłuższe tym więcej dają pola do popisu, za każdym razem można upiąć inaczej, czy też nosić rozpuszczone, układać w loki, fale.. Natomiast kiedy ktoś ciągle chodzi w zwyczajnym kucyku nie ma to za bardzo sensu. Krótkie fryzury też są ciekawe, prostsze i tańsze w "utrzymaniu" że tak powiem ;) Dają większe możliwości zmiany koloru - krótkie dobrze zniosą drastyczne rozjaśnianie i dekoloryzowanie. Natomiast fryzura 10 cm za ramiona, pocieniowana z grzywką to jedna z najnudniejszych i najzwyklejszych fryzur ;)

Gość wałeczka
Ja jej nie mówię, że ma zrobic 10 cm za ramiona i grzywkę, tylko że jak sie boi na krócej, to niech przynajmniej nie robi dłużej niż 10 cm za ramiona. A jak grzywki nie miała, to niech zrobi, albo jakis inny wynalazek, bo jak po prostu zetnie na krechę, to niewiele sie zmieni. Po prostu bedą krótsze. Najlepiej jakby zrobiła całkiem krótką fryzurę, nie dłuższą niż do brody, ale tak to napisała, ze sądzę, ze sie nie odważy. i nie wiem, co jest oryginalnego w glugich do ziemi wlosiskach, jak cały czs je zwiazywac w warkocz

Gość Eynaa
To prawda, ale nawet jeśli skrócić je do łokci, można zacząć inaczej je upinać - bo jeśli są zawsze zaplecione w warkocz niewiele w tym sensu i oryginalności ;) Grzywkę też można zrobić, tył wyciąć na okrągło, szpic czy pocieniować i zawsze będzie inaczej, oryginalniej ;) Również jestem zwolenniczką drastycznego cięcia, ale skrócenie włosów do pasa na długość do policzka też jest dużą zmianą, jeśli się na taką w późniejszym czasie zdecydować.

Gość giczka
No ale do łokci to niewiele zmieni. Dalej są to bardzo długie wlosy, dalej koło twarzy nic się nie dzieje.

bylam dzis u fryzjera z kumpela.i tak sobie obserwowalam dziewczyny i jedna do pasa miala kudly i chciala podciac z 2-3 cm :o no zenada po prostu.fryzjerka albo miala zly humor,albo nie wiem,bo powiedziala jej ze nie chce byc zlosliwa,ale ma umowione klientki,a te 2-3cm to moze sobie sama podciac a i tak roznicy nikt nie zobaczy.niby nie powinna tak powiedziec,ale pomyslalam sobie ze ma racje.mnie rozwalaja takie panny co maja takie wlosy dlugie/.......to nawet nie wyglada ladnie Moja kumpela ktorej akurat scinali wlosy az czkawki dostala ze smiechu.bardzo fajnie sie obciela,tak do konca szyji,naprawde fajnie.mi niestety duzo fryzur nie pasuje bo bez prostownicy wygladam tak samo obojetnie jaka dlugosc

Gość MałaMila
co zrobić,żeby wlosy się nie puszyły? moje strasznie się puszą i jak rozpuszscze to wyglądam jak...jak jakiś pudel x// plis,pomocy x))

Gość Eynaa
Bo w podcinaniu końcówek nie chodzi o to, żeby ktoś widział różnicę, a o to, żeby się włos nie rozdwajał. Mówię, podciąć końcówki lepiej u fryzjera, który posiada dobre nożyczki (jak ktoś podcina zwyczajnymi to więcej szkody zrobi niż pożytku) a jeśli włosy były ścięte na prosto dalej będą na prosto, nie powycinane w fale przez ciotkę ;))

Gość sharky
Mam bardzo długie włosy, prawie do pasa, takie jak na zdjęciu niżej http://img172.imageshack.us/my.php?image=dsc1536qw5.jpg nigdy nie miałam krótkich, najkrótsze do łopatek. Chciałabym je ściąć http://img212.imageshack.us/my.php?image=thumbmandymoore1fl2.jpg http://img515.imageshack.us/my.php?image=mandymoorevi3.jpg na taką długość. Proszę o radę. Ścinać czy nie?

Hmmm...Sharky,co ja ci mogę powiedzieć. Przede wszystkim bardzo długie włosy wyglądają tak: http://www.northon-haircut.pl.tl/Long-hair.htm Twoje włosy są po prostu długie. Fryzury które chciała byś sobie zrobić są śliczne, ale jak można ci coś doradzić nie widząc twojej tważy? Jak sama zauważyłaś dwie fotki z fryzurami które ci się podobają pokazują modelki których tważ jest widoczna.Twoje foto pokazuje tylko długie włosy i postać (chyba twoją) od tyłu. W sumie czemu nie, możesz sobie obciąć włosy tak jak na tych dwuch fotkach, ale gdybyś pokazała swoją tważ każdy mógł by być w 100% pewny doradzając ci ten drastyczny krok. Pokaż jak wyglądasz a będzie łatfiej ci pomóc. Mając fotkę z Twoją buzią można by ci zrobić symulację komputerową i dopasować ci fryzurkę tak byś mogła zobaczyć siebie w takiej fryzurce jakiej marzysz. Pozdrawiam. Adam.

Gość piczka koziczka
To jest oczywiscie kwestia gustu, ale dla mnie te dlugie wlosy ze strony, którą podał haircutter, są obrzydliwe. Oprócz tej babki rudej z mieczem - wszystko do ściachania.

Gość Shiloh Nouvel
Zgadzam się z moją poprzedniczką- te bardzo długie włosy są odrażające! Ja zawsze miałam włosy ok.10- 15 cm. za łopatki, ale już mam ich dość. Chcę radykalnej zmiany. Planuję obciąć włosy na wzór fryzurki Rihanna... Trochę się boję efektu końcowego, ale nie przesadzajmy- przecież to tylko włosy... koniec końców i tak kiedyś odrosną;) Odwagi dziewczyny!

Gość sizi
dzisiaj scielam wlosy chcialam tylk podciąc koncowki i je wycieniowac ...na dlugosc sa dobre ale grzywka jest straszna wygladam strasznie:(:( jestem zalamana i bardzo zaluje caly dzien placze i niewiem co zrobic :(:( pomocy co teraz ile bedzie mi ona odrastala??? jest mi strasznie zle i bardzo bardzo zaluje bo w tamtych wlosach bylam ladniejsza i wogole i kazdy sie zemnie smieje:(

Gość Em.
u mnie to był spontan. potem żałowałam. powiedz mi teraz lepiej, co zrobić, żeby włosy szybciej rosły... ;]

Polecam cierpliwość. Nie ma specyfiku na porost włosów, a jeśli ktoś ci wmawia że ma coś takiego w super cenie... to go olej bo wciska ci kit. Pozdrawiam.

Gość olek24
kupię każdą ilość włosów naturalnych bardzo dobrze zapłacę

Gość olek24
moze i nie ma specyfikow na porost wlosow ale zawsze mozna je przedluzyc trwa to 2-3 godziny a nie 3 lata

Gość olek24

Oleczku, masz rację.Włosy można przedłużyć, tylko nie każdego stać na ten wspaniały zabieg. Niestety żyjemy w Polsce i nie każdy zarabia tyle co nieroby sejmu lub senatu. Ale pomysł z przedłużeniem jest przedni! Pozdrawiam!

Gość olek24
wiesz mysle ze w wkiekszosci przypadkow mozna zrobic super fryzure z wlosow przedluzonych za nie duze pieniadze wykonuje to wiec wiem ze mozna zrobic fajna awangarde lub przedluzyc lasce wlosy ze bedzie wygladala super pozdrawiam

Gość Eynaa
Może i żaden specyfik nie sprawi, że mieszków włosowych zrobi się dwa razy więcej a włosy będą rosnąć pół metra na miesiąc - ale sposobów przyspieszania porostu jest multum, choć na każdego co innego bardziej zadziała ;)

Gość Witaj ADam
Witaj adam mam prozbe podaj swoj nr gg

Gość Kari14
Mam 14 lat i włosy sięgające pośladków mam wielką ochotę je ściąc i wyglądac inaczej ,poczuc sie jak moja kolezanka która niedawno ścieła włosy (miała tej samej długości co ja) wszyscy mówią ze wygląda świetnie tez tak myśle i ja równiez chcę w sobie cos zmienic ale boję się ze nie będe wyglądała fajnie w krótkich włosach choc mam ocotę ściąc je bo teraz jest wiele nowych pomysłów na fajne fryzurki i ciągle się zastanawiam:)

Kari14,pomysł masz bardzo dobry,byle byś zrobiła sobie fryzurkę \"swoją, niepowtażalną, inną\" a nie kopiowała to co ma na głowie koleżanka. Jeśli masz obawy czy krótka fryzurka będzie do ciebie pasować,to prześlij mi fotkę a ja odeśl ci ją w kilku krótkich warjantach. adamnorthon@tlen.pl Zapraszam też na moją strnę internetową: www.northon-haircut.pl.tl Oczywiście całą tą mtamorfozę skonsultuj z rodzicami, żeby nie byli wściekli że bez ich zgody zrobiłaś tak poważną zmianę swojego wyglądu. Włosy są tfoje, ale jak sama napisałaś masz14 lat, a więc jesteś jeszcze niepełnoletna i rdzice mają jeszcze prawo do decydowania i wyrażania opini w sprawach ciebie i twojego wyglądu. Pozdrawiam. Adam.

Gość fiesta666
ja mam 25 lat i włosy do pasa !!! tez mysle o tym zeby je obciąc bo juz okrutnie mnie denerwują ...Musze je codziennie myc , bo strasznie sie przetłuszczaja i są cienkie ...jak ja to mowie ...jak nogi pająka :-) Tak strasznie stercza :-) Z drugiej strony boje się zmiany ...bo dlugie wlosy mam od zawsze ...Blagam wygoncie mnie do fryzjera ...tylko jak sie ostrzyc ????heh ...pomoocy ....chcialabymmiec jakis program w którym mogłabym spprawdzic siebie w roznych fryzurach ...

fiesta666 ,tuż nad twoim wpisem masz mój z adresem e-mail. Prześlij fotkę to...z resztą pisałem to już Kari14. Jeśli chcesz to coś ci doradzę,może pomogę dobrać fryzurkę. Pozdrawiam.

Gość malutka_152
Ja mam długie włosy, i naprawdę już tyle razy szlam do fryzjera zeby obciąc wlosy. Niestety dochodzilo do obciecia 3 cm, bo ja,jak weszlam za każdym razem nie wyobrazalam siebie w krotkich wlosach i za kazdym razem sie wycofywalam.(jaka ja bylam glupia????!!!????)nie wiem nawet czy mi by pasowały. Ale moim zdaniem te przyzwyczjenie nie pozwala nam(w środku-w serduchu) ich sciac bo to by bylo za bardzo bolesne. Nikt by cie nie chwalil ze masz takie piekne wlosy...itd.,itp. Ale i tak kiedys je zetne..;D

malutka_152 , piszesz że \"Nikt by cie nie chwalil ze masz takie piekne wlosy...itd.,itp.\",ale nie wiesz jak wiele osób pochfali cię za odważną decyzję, za nowy wygląd itp. Zajrzyj na: http://www.northon-haircut.pl.tl/WASZE-OPOWIADANIA.htm Poczytaj opowiadania dziewczyn które obcieły naprawdę bardzo długie włosy. Odwagi! Może niedługo i twoje opowiadanie pojawi się na mojej stronie internetowej. Pozdrwiam!