Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ula s

KOMU UDAŁO SIĘ WYJŚĆ Z NAŁOGU NADMIERNEGO WYCISKANIA/OCZYSZCZANIA TWARZY???

Polecane posty

Dokładnie,skóra może być po tym zabiegu trochę podrażniona,ale nie powinno być mowy o żadnych strupach. Profesjonalna kosmetyczka+profesjonalny sprzęt i powinno być ok. Dzisiaj mój 6 dzień:) I już drugi raz w ciągu tych dwóch dni śniło mi się,że zrobiłam masakrę xD Za pierwszym razem sen nie zrobił na mnie większego wrażenia,ale dzisiaj obudziłam się zdenerwowana,przez chwilę nie do końca pewna czy to był sen czy nie xD Ulga,że jednak tak-bezcenne:] Mam pytanie,czy to normalne,że po nałożeniu kremu nawilżającego skóra robi mi się troszkę zaczerwieniona?Rano po nocy już jest ok.

Gość balbisia
Jeżeli krem zawiera jakis składnik kwasu to normalne,albo jeśli masz przesuszoną skórę to w momęcie silnego nawilżacza może wystąpic taka reakcja ale powinno szybko minąć.Mam podobnie,mimo że mam skóre mieszaną to często przesusza sie. Snów Ci nie zazdroszcze...;)

Witam dziewczynki! ;) Dziś mój 17 dzień, z tego powodu jestem dumna ale przez moją głupotę złość mnie rozpiera! Podczas robienia porządków z kosmetykami przedwczoraj wieczorem znalazłam acnederm, nie myśląc wiele dlaczego go nie używałam posmarowałam buzie i niemal od razu poczułam pieczenie... ale tak czesto mam przy wiekszosci kosmetykow. po pol godzinie swędzenie straszne, no nie wytrzymam myślę! zmyłam to i nie smarując już niczym poszłam spać. wczoraj rano buzia w czerwona plamy i to w miejscach gdzie mialam zdrowa skore! ;( dzisiaj schodzi mi skora... a mialam isc do pierwszą mikro! Od dziś wyznaje zasade im mniej mazideł tym lepiej!

Gość Znam Wasz ból
Dziewczyny, pamiętajcie, każdy kosmetyk może być skuteczny ale używany z osobna, nakładanie na twarz różnych mazideł, może przynieść odwrotny efekt w postaci wysypki, plam, pieczenia. W każdym kosmetyku jest jakaś chemia i nie zawsze kosmetyki ze sobą współgrają. Ja przyjęłam prostą zasadę, im mniej-tym lepiej. Mam na półce cztery kosmetyki do pielęgnacji twarzy. Krem na dzień, na noc, pianka i pasta cynkowa nakładana punktowo i cera jest mi bardzo wdzięczna! Pamiętajcie, że skóra też się męczy...

Gość Znam Wasz ból
Tawinna, krem Nivea albo bambino na twarz i już nic nie kombinuj. Na mikro, trzeba mieć podgojoną twarz, jeśli nie chcesz mieć większych podrażnień :*

Gość uda mi się !
boję się mikro tylko ze względu na fakt pokazania twarzy bez makijazu ;) a tak wątpie zeby miala miec jakies negatywne skutki raczej spodziewam się tylko pozytywnych ktorych nie mogę się doczekać ;) więc w poniedziałek odrazu dam wam znac co i jak i bedę się na bieżąco chwalić rezultatami ;) dzisiaj na noc użyłam po raz pierwszy kremu Dermedic Hydrain 2 (laguappa go chwalila) i zgadzam się że jest bardzo w porządku ;) skóra po nim jest miękka i gładka ;) tylko teraz mam dylemat czy używać go na noc czy miejscowo cepan na blizny... dzisiaj byłam w szkole i czułam sie calkiem w porządku ;) (moze jeszcze nie całkiem swobodnie, bo często zerkałam w lusterko zeby sprawdzić stan mojego pokładu ale był ok.) na czole ze względu na oststni strupek zaczesałam włosy i funkcionowałam bardzo fajnie ;) przegenialnie sie posmiałam z ludzmi z klasy ;) juz nigdy wiecej nie chcę tracić tych licealnych chwil zw względu na ten urojony nałóg ;) generalnie jest w porządku ale wiadomo że szału nie ma ;) mam nadzieję że idealną skórą będę mogła się chwalic na wakacjach ;) a moze szybciej ;)) a i bardzo mnie cieszy fakt ze żadna z nas nie wyciska ;) tak dalej dziewczynki ;*

Gość Znam Wasz ból
Ja już myślę o jutrzejszym koncercie, twarz mam super, zero pryszczy, zero strupków :))) Jestem pełna pozytywnych emocji :)))

A ja właśnie wróciłam do domu,kupiłam sobie nowe buty,które bardzo mi się podobają:) Jak zawsze miałam obsesję gapienia się w każde napotkane lustro i niestety cały czas widać przebarwienia (wiadomo że nie znikną w ciągu paru dni...ale jak nie wyciskam,to chciałabym jakąś zachętę;) 6 dzień mija bez zakłóceń. Cały czas myślę czy nie kupić tego http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16023 . Jak myślicie? Muszę jakoś pomóc tym przebarwieniom...

Gość Znam Wasz ból
Jutro Hurts gra w Krakowie :) U mnie dzień przebiega też bardzo miło, robię porządki, pranie, miedzy czasie patrzę, czy coś ciekawego napisałyście. Krem wydaje się być OK, a stosujesz teraz coś na przebarwienia?

Gość balbisia
zmienic-swoje-zycie:jak ci to chodzi po głowie to kup,nie zaryzykujesz to sie nie dowiesz czy działa,opinie ma fajne. A jakie buty kupiłaś??? ja też kupiłam,ale tak bardziej na ciepłą wiosne-lato a strasznie bym juz chciała je ubrać,brrrr jak ja nie lubie czekać... uda mi się-fajnie,że wreszcie poszłaś do szkoły i dobrze się czułaś to właśnie takie chwile powinny nam przypominać o tym by sie nie krzywdzić więcej,żyjmy:D

No właśnie nie:/ Wkurzające jest to,że nigdzie nie znajdzie się kremu czy zabiegu "na ślady po wyciskaniu". Zawsze jest,że albo po hormonach,albo po słońcu i nie wiem KOMPLETNIE co wybrać...Jeszcze raz powiem,że ja nie mam żadnych dziurek,tylko paskudne czerwone przebarwienia.

Gość balbisia
Wydaje mi się ,że skoro rozjaśnia ślady po trądziku to z Twoimi tez powinien sobie dać rade,ale to juz Twoja decyzja. Ja dzisiaj wyskoczyłam na miasto na godzinkę i zobaczyłam zajefajną marynarkę skórzaną,ale już po przecenie kosztuje 200euro:(

Gość uda mi się !
zmienic-swoje-zycie tez mam nawyk przegladania sie w czym kolwiek w czym moge ;x ale niedlugo sie zmieni w przyjemnosc, bo będziemy patrzec na siebie i widziec siebie a nie przebarwienia itd ;) a co to masci to nie wiem czy nie polecalabym ci cepanu, jest taniutki bo jakies 16 zl ;) tylko nie wiem czy dziala na zaczerwienienia... dlatego ja idę na mikro ;D zeby pozbyc sie zaczerwienien ;) balbisia żyjmy! bardzo mi się spodobało to słowo ;) żyjmy dziewczynki a nie wegetujmy ;D znam-wasz-ból baw się dobrze za nas wszystkie ;D jak dobrze pójdzie to i ja jutro albo w sobotę wyskoczę na jakas impreze ;) bo kocham tanczyc ;) jest coraz lepiej moje panie i niech tak zostanie ;) plus zaczelam sie spotkac z fajnym facetem ;D

uda mi się - podziwiam...ja w życiu nie czuję się na siłach żeby z taką twarzą umawiać się z jakimś chłopakiem. Moje życie to totalna wegetacja xD No ale może Ty wyglądasz lepiej:) Cepan niedawno kupiłam, bo myślałam że jest i na przebarwienia i na blizny...a tu się okazuje że tylko na blizny...chyba nie ma sensu go stosować...naprawdę nie wiem co takie czerwone plamy może ruszyć. Najlepiej by było,jakby mikro to zrobiła i mogłabyś mi ją polecić:) Ahhh jakie to by było szczęście:) Znalazłam taki tekst,myślisz że możemy go trochę odnieść do siebie? "Niewłaściwe traktowanie guzków trądzikowych w czasie ich powstawania, a także nieodpowiednie leczenie stanów zapalnych może prowadzić do uszkodzenia i pękania naczynek włosowatych,przesączania krwi i w efekcie powstawania czerwonych przebarwień. Mikrodermabrazja stymuluje mikrokrążenie przez co doprowadza do wchłonięcia skrzepów. Poprzez złuszczanie dochodzi jednocześnie do spłycenia blizn i wygładzenia struktury skóry" Ciekawe czym się różni czerwona plama po wyciskaniu od takich. Obecnie wyskoczyły mi jakieś głupie pryszcze na czole pfffff...nie wiem co z nimi zrobić, pewnie posmaruję na noc maścią cynkową i na tym się skończy.

Gość Jumka
Ja poległam dzisiaj:( nie wiem czemu...:( beznadzieja:/ szperałam trochę po necie i znalazłam blog jakiejś dziewczyny z dermatilomanią: http://lilacdermatillomaniac.blogspot.com/2009/11/guess-whos-being-proactive.html Patrzcie na te zdjęcia ja jak na nie patrze to jakbym widziała swoje odbicie w lustrze identycznie... masakra:( dzisiejszy dzień zaliczam do nieudanych

Gość balbisia
Czytałam o tej dermatillomanii ,można to leczyć,jednym z pomocnych rzeczy to zrobienie paznokci akrylowych bądź żelowych byle były sztuczne ,nimi nie da się nic wygnieść ani rozdrapać.

Gość uda mi się !
tawinna uduszę cie za tą stronę ! myslalam ze zwymiotuję. a blog tej dziewczyny, to no tak wygladam podobnie, tylko ze u mnie to nie s pryszcze tylko blizny i zaczerwienienia ktpre da sie zamaskowac podkladem (widomo nie idealnie ale sie da!) zmienic-swoje-zycie według mnie wygladam załoscie, bez tapety nie mogę na siebie patrzeć. nie wiem jak moglam tak zniszczyc sobie taką ladną skórę. naszczescie jest coraz lepiej. a ten tekst, to tak, o nas. a ten chlopak jest bardzo fajny ;D przystojny w dodatku xD no i wlasnie napisal mi ze jestem najpiekniejsza ;) mhm. nie widzial mnie bez makijazu. ale to juz nie dlugo, nie dlugo wroce do pięknej skóry i cery ! generalnie ja mam powodzenie u facetów, jestem ladna, zgrabna, i na prawdę nie wiem jak moglam sie doprowadzic przez oststsni rok do tego dnia. cóż, bylo i minie, i będę czuc się piękna w 100% ;) jumka jak moglas ;( masz totalny zakaz zblizania sie do lustra ! mnie nie wiem czemu wysypało na plecach... podrapalam to troche i do dupy to wyglada ;D ale będę to nawilzac i mysle ze do studniwki (za tydzien) to przejdzie ! bo tak w ogole to pękam ze szczescia bo mam najpiekniejsza sukienkę xD z przodu krotka z tylu dluga, czarno czerwona jest piękna ! wyjątkowa i orginalna :) i bardzo bardzo ładnie w niej wygldam ;) niech do tego dojdzie makijaz i moja poprawina cera po mikro ;d a bedę najpiękniejsza dziewczyną na sali ;D

Gość balbisia
uda Ci się;) uwielbiam taki krój kiecki!!! aż czuć przez internet jaka jesteś szczęśliwa,wspaniale:)

Gość uda mi się !
balbisia to prawda zaraz zwariuję xD w dodatku ten chłopak wlasnie zadzwonil i powiedzial ze jutro wiczorem zabiera mnie na film o nim, bo podobno chce go poznac 'och karol 2' mial na mysli xd i plus to ze kocham tanczyc to powiedzial ze pozniej idziemy do clubu na imprezę ;) ja pieprzę ;) tylko jest jeden problem. strup na czole ! watpie ze do jutra zejdzie, dlatego chcialam z nim spedzic sobote... hm. dam rade ;) w koncu podklad i slabe oswietnie czynią cuda ;))))

Gość balbisia
Tak właśnie myśle dziewczyny po co my sobie to robimy?! kurde 3 razy w tygodniu biegam na siłownie,zdrowo sie odżywiam,rozmiar xs,idealna skóra na całym ciele oprócz twarzy bo tylko na niej sobie to robiłam,szok ile nas to przezywa...już nigdy nie wrócę do takiego stanu.

Gość uda mi się !
po za tym przeciez ma zakochac sie w moim wnętrzu a nie w wyglądzie. ! no ;) jestem szczęśliwa ;) bądźmy wszystkie takie, co ;) ? :*

uda mi sie: tak zwana sukienka hiszpanka? :) ja mam skromniejsza, kobaltowa asymetryczna z falbana na jedno ramie i dopasowana, jaram sie nia. moja studniowka dopiero za miesiac, do tego czasu zrobie ze 3x mikro i nie bede wyciskac i pokaze wam zdjecia mnie szczesliwej ;D

Gość uda mi się !
balbisia ja jeszcze od pewnego czasu nabroiłam na plecach i dekoldzie, ale juz nigdy więcej tego nie zrobie nie ma mowy ;) na twarzy tym bardzie ;) chocby nie wiem co ;) w poniedzilek mikro i wracam do życia ;) do pieknego zycia ;))

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować