Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

Do Yu Know dzi臋ki za obszern膮 porad臋. Postaram si臋 zapami臋ta膰, ale tylko nie wiem czy ja mam te w艂a艣nie cz臋stoskurcze. M贸j lekarz jako艣 to dzieli-偶e moje arytmie to s膮 skurcze dodatkowe. Mam komorowe i nadkomorowe , by艂a te偶 1 salwa/nie wiem co to znaczy/.jego zdaniem przyczyna mo偶e tkwi膰 w tej zastawce mitralnej, ale nie jest pewien. Ja tym bardziej! Wiem tylko jedno, 偶e na pewno wpierw mia艂am nerwic臋 podkr臋con膮 ju偶 innymi dolegliwo艣ciami. Serducho odezwa艂o si臋 jako ostatnie/mo偶e organizm w ten spos贸b chce co艣 mi zamanifestowa膰?/Po Biosotalu powoli ju偶 przechodz膮 mi dodatkowe wra偶enia typu nag艂e zm臋czenia , senno艣膰 itp. Mo偶e organizm si臋 przystosuje. Mam pytanie, czy takie beta blokery mo偶na spokojnie bra膰 d艂ugi czas? Boj臋 si臋, 偶e jak si臋 do nich przyzwyczai organizm, to potem bed臋 mia艂a jeszcze gorzej. A mo偶e to si臋 ju偶 bierze do ko艅ca? Czy mo偶na bra膰 np Seronil przy tym leku? Czy ta Chydrox-co艣 tam jest na uspokojenie? Czy mo偶na od tego si臋 uzalezni膰? Czy je艣li skurcze s膮 od nerwicy, to tym da si臋 je wyleczy膰? Sporo pytam, ale sama chcia艂a艣! Pozdrawiam i dzi臋ki!!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
hydroxizina jest na uspokojenie - s艂abszy jest syrop (chyba dla dzieci nawet ) od tabs贸w. Seronil to podejrzewam jakis antydepresany - ja bra艂am do bloker贸w Asentre , nie by艂o przeciwskazan (bo zn贸w podejrzenia ze z tym sercem to od ukrytej depresji?) U mnie tez najpierw nerwica , bole g艂owy, sucho w ustach, l臋ki i serce. a teraz mam tak na zmiane : to brzuch przez miesiac , pozniej serce , g艂owa ...... Pyta艂am sie kardiolog o blokery i mowi艂a ze skoro serce jest zdrowe (analizowa艂a moj przypadek;-) to zazywa sie przez okreslony czas do wyciszenia a pozniej stopniowo odstawia. Jak d艂ugo ja bede brac narazie nie wiem ;-(

Udost臋pnij ten post

:-) wiesz Maju jak mnie pierwszy raz w zyciu z艂apa艂y l臋ki (22 lata mia艂am) to podejrzewano ...zwezenie prze艂yku :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gabi147
Helllo;) Ja ma pytanie moze ktoras z Was mi pomoze.Czy k艂ucia w klatce piersiowej mogo byc spowodowane od kregos艂upa...???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda-k
Witaj Gabi Bole te moga byc jaknajbardziej od kregos艂upa magda-k

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda-k
Witam wszystkich Mam pytanie czy ktos zazywa艂 lek Paxtin 20.Mam go przepisany ale nie jestem zwolenniczka chemii.Zreszta po przeczytaniu ulotki i skutk贸w ubocznych jestem przerazona i mam jeszcze wieksze w膮tpliwosci cho膰 wiem ze juz zadnymi innymi srodkami nie dam rady sobie pom贸c :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gabiq47
Dziekuje CI Magdo;)niestety ja CI nie moge pomoc kotek pozdraviam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kolejna z depersja
jak sie czu艂y艣cie jak odstawi艂y艣cie leki??????

Udost臋pnij ten post

Witajcie! jestem zm臋czona po pracy, ale nie mog艂am sobie odm贸wi膰 pogaduszek z Wami. Co do k艂贸cia w klatce piersiowej, mam to do艣膰 cz臋sto i wiem, 偶e s膮 one od kr臋gos艂upa. Mam tzw. B贸le miedzy偶ebrowe i za mostkowe. zawsze sobie sprawdzam palcem te k艂贸j膮ce miejsca i namacuj臋 bol膮c膮 ko艣膰, mostek itp. Wtedy si臋 uspokajam. lekarz mi powiedzia艂, 偶e jak dotykam ko艣ci i czuj臋 b贸艂 taki punktowy, to jest od kr臋gos艂upa, albo nerwob贸l. Sprawd藕 czy masz np. skolioz臋, to wystarczy. Co do lek贸w na uspokojenie to bra艂am tylko Seronil-to taki antydepresant. Pom贸g艂 mi a odstawi艂am po 8 miesi膮cach jak si臋 dobrze czu艂am. Niestety po p贸艂 roku nerwica wraca, przynajmniej w moim przypadku. Mo偶e powinnam za偶ywa膰 d艂u偶ej.W ciagu dnia czuj臋 si臋 nie藕le, ale przed snem wpadam w jaki艣 l臋k, 偶e zacznie mi wali膰 serce i cz臋sto niestety wali. jestem pewna, 偶e sama sobie to wywo艂uj臋. jeszcze dodatkowo czuje takie dziwne pr膮dy w ca艂ym ciele przed snem. Wzmagaj膮 si臋 one, gdy np. niespodziwanie us艂ysz臋 jaki艣 stukot, skrzypni臋cie pod艂ogi itp. Czy kto艣 z Was tak ma? Pamietam 偶e chyba kto艣 na tym forum co艣 podobnego opisywa艂. Ta sytuacja mnie podkr臋ca i wyzwala szybkie bicie serca. Dzi臋ki Kringa za posty dla mnie. Dokszta艂cam si臋 w ten spos贸b! Acha dzi艣 w pracy rozmawia艂am tak sobie na luzie z 2 kole偶ankami i od s艂owa do s艂owa wysz艂o, 偶e i one maj膮 nerwic臋 i od czasu do czasu takie objawy jak ja.jednej pomog艂o sanatorium i 3 tyg, pobyt w samotno艣ci bez m臋偶a i k艂opot贸w. Druga podleczy艂a si臋 hormonalnie i te偶 jako艣 przesz艂o.Tak偶e jest nas du偶o wi臋cej ni偶 s膮dzimy, tylko ludzie tak motwarcie nie lubi膮 o tym rozmawia膰. Mo偶e s膮dz膮, 偶e to wstydliwy temat? Dobrze, 偶e tutaj nikt si臋 cho膰 nie wstydzi i mo偶emy pogada膰 i sobie poradzi膰.Pozdrawiam i do jutra. Pa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda-k
Witajcie Powiedzcie czym mozna sobie pom贸c czy zio艂a i leki jak Persen Deprim pomogly Wam choc troche.Czy naprawde trzeba przechodzic na psychotropy zeby nie czuc b贸li ani lek贸w

Udost臋pnij ten post

pare lat temu pomaga艂y mi te leki , teraz to niestety \"cukierki\" :-( przy lekkich napieciach nerwowych pomoga

Udost臋pnij ten post

magada - mi pom贸g艂 persen forte, nawet przez jaki艣 czs nosi艂am go w torebce.Teraz nosz臋 tik-taki , bo wm贸wi艂am sobie ,偶e to mi pomaga, dziewczynki , mia艂am kiepsk膮 noc , obudzi艂am sie z b贸lem serducha , ale co偶? -inni budz膮 si臋 z b贸lem g艂owy i nie robi膮 sobie z tego nic , wi臋c mam to w dupie , zaraz id臋 na rowerek, 偶eby przesta膰 o tym mysle膰. Zawsze jak mam taki dzie艅 to juz wiem ,偶e koniecznie musze znale藕膰 sobie jakie艣 zaj臋cie. Dziewczynki , zaakceptowanie nerwicy muso troch臋 potrwa膰 . U mnie ci膮gnie si臋 ju偶 9 lat - jedni potrzebuja lek贸w, drudzy psychologa , jeszcze inni nie potrzebuja nic z tych rzeczy . Kazdy jest inny , nie mo偶na miewrzy膰 wszystkich jedn膮 miar膮. Je偶eli ju偶 wiemy ,偶e to nerwica - to przesta艅my sie martwi膰 - PRZECIE呕 TO NAS NIE ZABIJE. Znacie kogo艣 kto umar艂 z powodu nerwicy????Moja babcia ma 95 lat io jest dokumentnie znerwicowana , a 偶yje juz tyle. Mojej kole偶anki mama 偶yje z tym ponad 30 lat i 偶yje .czasami sie potrz臋sie, ale inni maj膮 jeszcze g艂upsze dolegliwo艣ci i 偶yj膮 z tym. Wiele z Was jest na dobrej drodze 偶eby zaakceptowa膰 to. ja 6 lat temu przesz艂am wszystkie gabinety od internisty po gastrologa, kardiologa, okulist臋 po psychiatr臋 .Potem dosz艂am do wniosku ,偶e to bez sensu i zacz臋艂am walczy膰 . Nie pomo偶e 偶aden lekarz jak nie zaczniemy walczyc sami. wszystko zale偶y od nas , ale wcale nie znaczy ,偶e jeste艣my gorsi od innych . Troszk臋 intensywniej reagujemy na r贸偶en bod藕ce, ale kto powiedzia艂 ,偶e w艂a艣nie tak nie mamy reagowa膰.To wszystko przez media , kt贸re wmawiaja nam ,偶e stres jest czym艣 co nas zabije. Ciekawe dlaczego stres nie zabi艂 wszystkich podaczas wojny. To jest wp臋dzanie ludzi wra偶liwych w chorobe , bo zaczynaj膮 sie ba膰 ,偶e to w艂asnie oni sa zestresoiwani i to ich dosi臋gnie kostucha. A firmy farmaceutyczne tylko zbijaj膮 kas臋 na lekach.To nakr臋canie koniunktury. Nie dajcie si臋 , trzeba walczyc , jak musisz wzi膮膰 prosz臋 - we藕 i nie miej do siebie 偶alu , bo to najgorsze co mo偶e by膰 . Trzeba sobie powiedzie膰 ,偶臋 tym razem mi sie nie uda艂o , ale nast臋pnym razem napewno mi si臋 uda , a jak nawet nie to trudno. Ja bior膮 xsanax ba艂am si臋 uzaleznienia. Potem dosz艂am do wniosku ,偶e b臋d臋 go tylko bra艂a w razie potrzeby , po 2 latach odsawi艂am leki i przezuci艂am si臋 na persen . Teraz jestem na Tik - takach,wieczorem pije piwko - nie widz臋 nic w tym zdro偶nego, ale do doskona艂o艣ci mi jeszcze brakuje , ale trudno.

Udost臋pnij ten post

dla ZAINTERESOWANYCH - DO PROFILU DODA艁AM E- MAILA , JAK KTO艢 MA OCHOT臉 NA S艁OWKO TO NAPISZCIE.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda-k
Wiem juz co mo偶e spowodowac nerwica-wiem ze te wszystkie b贸le zawroty g艂owy dusznosci i tym podobne sa tym spowodowane i wcale nie to mnie przeraza i tym sie nie martwie.Boje sie tych napad贸w leku,kt贸re 艂apia mnie niewiadomo kiedy nawet wtedy gdy wydaje mi sie ze jestem zrelaksowana.Zamykam sie wtedy w sobie kreci mi sie w glowie i boje sie tak strasznie ze za chwile strace kontrole nad soba i cos sie wydarzy.I nic sie nie dzieje zanim zacznie dzialac relanium juz w miare sie uspokajam ale lek przed kolejnym atakakiem pozostaje.....a on wraca.Nie umiem sie tego pozbyc nawet nie umiem z tym walczyc :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ods
odswiezam bo pustki straszne

Udost臋pnij ten post

magda k - ja te偶 mam ten sam rodzaj l臋ku . Juz nawet nie boje si臋 艣mierci , bo przecie偶 kiedy艣 trzeba umrze膰 . Moja babcia 偶yje z tym 95 lat , nerwice ma po wojnie. Dodam tylko ,偶e ma sie 艣wietnie. Ja boje si臋 ,偶e atak nastapi w takim miejscu ,偶e wszyscy b臋d膮 przera偶eni , a ja sie osmiesz臋 i b臋d膮 gadali ,na mnie -waryjatka.

Udost臋pnij ten post

Hej Nerwuski. Ale mam m艂yn w pracy, du偶o nerw贸w mnie ostatnio kosztuje. Ale nic na to nie poradz臋. Tak czytam te nasze wpisy i 偶al mi nas wszystkich. Wiadomo jak palec boli, czy noga mo偶na wzi膮艣膰 tabletk臋 i przechodzi, ale co zrobi膰 z chor膮 dusz膮? Ale te firmy farmakologiczne nabijaj膮 sobie na nas kasy. Tyle pi臋knych rzeczy mogliby艣my zrobi膰 za t膮 kas臋, kt贸r膮 wywalamy na lekarstwa, kt贸re zamiast leczy膰 tylko t艂umi膮 nasze l臋ki. Wierz臋 jadnak w to,偶e kiedy艣 si臋 wyleczymy i ju偶 ani centa na nas nie zarobi膮. Pozdrawiam wszystkich cze艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 delikatna psychika
no w艂a艣nie...leki jakby znieczulaj膮, wyt艂umiaj膮 chor膮 zbyt wra偶liw膮 dusz臋. To przejmowanie si臋 wszystkim i wszystkimi, ta dra偶liwo艣膰 i rozedrganie wewn臋trzne po lekach si臋 wycisza...spok贸j....l臋ki te偶 gdzie艣 na chwil臋 znikaj膮... ale co dalej? Terapia jest ci臋偶ka, nie zawsze skuteczna, leki uzale偶niaj膮... co dalej???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 robik
Cze艣膰 dziewczyny ja takie napady paniki mia艂em oko艂o 9 lat temu bra艂em pramolan i troch臋 pomog艂o ale nadal zdarza si臋 ,偶e boj臋 si臋 wyj艣膰 z domu.Teraz po tylu latach my艣l臋 , a nawet jestem tego pewien,偶e takie samopoczucie jak ko艂atanie serca , zawroty g艂owy i paniczny l臋k , kt贸re to objawy uwa偶acie za nerwic臋 to w 20 - 30 procentach wina psychiki tzw nakr臋cania si臋 , a reszta to wynik pobudzenia nerwu b艂臋dnego w 偶o艂膮dku przez nadmiar gaz贸w jelitowych. Czy nie macie przypadkiem przy swoich przypad艂o艣ciach problem贸w z nadmiarem gaz贸w w brzuchu i problem贸w z 偶o艂膮dkiem ? Wiem 偶e wyda si臋 wam to 艣mieszne ale u mnie tak jest.Z tego co uda艂o mi si臋 wyczyta膰 w necie to jest to prawdopodobnie zaka偶enie uk艂adu pokarmowego przez grzyby candida albicans. Ich toksyny bardzo silnie dzia艂aj膮 na uk艂ad nerwowy cz艂owieka. Mo偶e warto zrobi膰 badania i zacz膮膰 leczenie od przyczyny.

Udost臋pnij ten post

tak mam problemy zo艂adkowo -jelitowe zwiazane raczej z jelitem wrazliwym - robi艂am posiewy na grzyba candide i nigdy nic nie wychodowano, tak samo jak helicobacter (-)

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Robik a jak si臋 bada na te grzyby? Ja te偶 mam cz臋sto mas臋 gaz贸w w brzuchu i 艂ykam espumissan, po tym troch臋 l偶ej. Kiedy艣 w艂asnie my艣la艂am, 偶e to ko艂atanie mam od naciskaj膮cych na co艣 wzd臋tych jelit. Lekarz sie usmiechn膮艂, ale nic na to nie odpowiedzia艂. Zgadzam si臋, 偶e trzeba leczy膰 przyczyn臋 nerwicy i 偶e same cz臋sto sie nakr臋camy z r贸偶nych przyczyn. Potem przychodz膮 l臋ki itd.Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pinka23
czesc dziewczyny w koncu udalo sie 7-06 o godz.23-14 urodzilam synka przezylam czuje sie swietnie moj synus jest zdrowiutki sliczniutki wiecie az nie mige w to uwierzyc teraz lula sobie ale niedlugo wstanie na karminienie porod przezylam dobre nie myslalam o zadnych zagrozeniach,wylewach itd.jednak jak wrocilam do domu to sie zaczelo ze mna wszystko dobrze szybko wracam do zdrowia ale zaczelam sobie wkrecac ze jak mnie boli brzuch to zaraz cos sie stanie i bola mnie miesnie i wyczytalam ze cos nie tak i juz zaczelam panikowac a pozatym wrocilam do lekow sprzed ciazy i ogolnie moj stan zaczal sie poprawiac ale mqam leki balam sie depresji poporodowej i tyle sie naczytalam ze zaczelam sobie wkrecac ze nie chce swojego synka i ze nie chce juz zyc i zaczelam sie bac skad takie mysli przechodzi powoliwalcze z tym powiedzcie ze to minie ze sie nie dam moze to spadek hormonow czy ktoras miala takie cos po porodzie? najwazniejsze sie nie dac jak jestem zajeta to nie mysle i to odplywa pozdrawiam wszystkie mamuski teraz wiem jak cudownie jest byc mama i naprawde dla tej chwili warto zyc i walczyc

Udost臋pnij ten post

pinka- serdecznie Ci gratuluj臋 . To co pisujesz to typowy objaw spadku hormon贸w , czyli tzw. depresja poporodowa, cierpi na to wiele kobiet , ale przewaznie ust臋puje to samoistnie. Powodzenia, skup sie teraz na synku , on jest najwa偶niejszy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 molli
Pinka gratulacje !!!馃尰馃尰馃尰 Wszystkiego najlepszego , u艣miechu od ucha do ucha , zdr贸wka jak najwi臋cej. A tu jak sama piszesz naczyta艂a艣 si臋 i si臋 tego boisz , to tylko l臋k , g艂owa do g贸ry , tak jak s膮 l臋ki przed innymi chorobami tak u Ciebie jest ten , a poza tym zm臋czenia po porodzie nie odczytuj jak objaw贸w choroby:) Pozdrowienia dla wsystkich , s艂o艅ca jak najwi臋cej:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 robik
Kringa i Maaaja Te grzyby nie zawsze wychodz膮 w badaniach jest to cholerstwo bardzo trudne do wyt臋pienia. Przeczytajcie strony www.candida.yoyo.pl ( opracowanie ) i www.noni.com.pl zw艂aszcza ciekawe jest opracowanie dr Andrzeja Janusa objawy zakazenia pasuj膮 jak ula艂 do nerwicy. Na tych stronach s膮 preparaty pomocne w leczeniu .Pomo偶e nie pomo偶e spr贸bowa膰 warto ja bior臋 zwyk艂e kapsu艂ki czosnkowe i czuj臋 si臋 o niebo lepiej. Zycz臋 zdrowia spr贸bujcie i jak pomo偶e to prosz臋 o kontakt robbro@neostrada.pl

Udost臋pnij ten post

bez przesady robik, do wytepienia moze i trudne , ale nie do wykrycia!! Mia艂am robione w r贸znych laboratoriach i nic . Kto ma przerost candidy, to zawsze powinno wyjsc, chyba ze w jakims badziewnym laboratorium robi ! Co do soku noni ponoc jest \"na wszystko\", a co jest do wszystkiego jest do .....niczego? przereklamowane !! pare butli oryginalnego soku mam przetrawione bez rezulatat贸w Kapsu艂ek czosnkowych nie pr贸bowa艂am wiec moze kiedys kupie.

Udost臋pnij ten post

Maja , dajesz do badania ka艂 na grzyba candide - ja robi艂am tez wymaz z gard艂a.

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 dziewczyny!Po pierwsze gratuluj臋 synka naszej kole偶ance! Zycz臋 zdrowia jemu i Tobie. Co do grzyba, oczywi艣cie zaraz poczytam sobie te stronki. Pamietam, 偶e kto艣 mi m贸wi艂, 偶e bia艂y nalot na j臋zyku to jeden z objaw贸w? Ja taki mam! Oczywi艣cie zrobi臋 to badanie, dzi臋ki za podpowied藕! Dzi艣 sko艅czy艂am ci臋zk膮 5 dniow膮 prac臋 i od jutra mam troch臋 luzu. O dziwo czu艂am si臋 ca艂kiem do rzeczy. Mo偶e tylko wczoraj cisnienie mi skaka艂o, ale taka by艂a pogoda i wszyscy to potwierdzali, przynajmniej w Wa-wie. Teraz troche si臋 przejmuj臋 zapracowanym nagle m臋偶em i synem, kt贸ry ma mn贸stwo egzamin贸w. Po 艣wi臋tach kontaktuj臋 si臋 z kardiologiem. Ten Biosotal chyba coraz lepiej dzia艂a bo nie czuj臋 skurczy serducha. Czuj臋 si臋 ekstra, ale to mo偶e wp艂yw adrenalinki zwi膮zany z prac膮? U nas wreszcie troch臋 s艂oneczka i ciepe艂ka, a jak tam u Was? Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰