Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

Gość
Oddychanie przeponą mnie ostatnio pomogło przy ataku - polecam, jest to dobra metoda relaksacji:)jesli Wam nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi;) pozdrawiam! do Wyleczonej: Nie wysmiewaj się z Katolików i naszej ( a przynajmniej mojej) wiary. Ja się z Ciebie nie nabijam, choć Twój sposób (niby)leczenia jest delikatnie mówiąc...kontrowersyjny.Więcej tolerancji proszę! To naprawdę niesamowite jak bardzo można byc przekonanym o nieistnieniu szatana... Mnie Twoje wypowiedzi tylko utwierdziły w przekonaniu jak bardzo ten zły duch się na Ziemi rozpanoszył...

Cześć dziewczyny! Wróciłam do domu po wizycie u gastrologa. Akurat wybrałam sobie taki upał! Ledwo doszłam od apteki. Teraz mam pić Gasprid i jeszcze dziś Smekte, a od jutra po mału coś normalnego jeść.Pani doktor okazała się lekarką typu,,równiacha\". Starsza ode mnie z 10 lat ale za to z poczuciem chumoru. Od wejścia zaczęła mi mówić po imieniu. Po krótkim moim wystapieniu, zalała mnie masą śmiesznych opowieści i nie wiedziałam czy to dobrze, czy źle a cały czas w napięciu czekałam na konkret.Po chwili wymsknęło mi sie, że chyba też mam nerwice, oprócz tych kołatań serca i aktualnych problemach z jelitami, a ona na to,,wiem, nawet silną nerwicę\". Jejku! Czy to aż tak widać? Pewnie rozpoznała ją po ,,tonie\" badań jakie przywlokłam ze sobą. Chciała tylko oglądać aktualne. Co do moich przypuszczeń że przyczyną dodatkowych skurczy serca mogą być wzmożone ruchy jelit, odpowiedziała, że to tez możliwe, ale nikt mi tego nie powie co jest pierwsze, czy te jelita czy serce? czy serce powoduje bulgot w jelitach, czy odwrotnie.Z moich badań wywnioskowała, że jestem zdrowa, tylko zaniepokoił ją woreczek żółciowy opisany w USG jako ,,esowaty\" Powiedziała, że z tym trzeba iść do dobrego chirurga na konsultację, czy aby to on nie jest przyczyną . Jeśli tak to trzeba go usunąć.Ale najpierw mam powtórzyć USG.Zrobic badania na rozmaite pasożyty, jeszcze coś tam z krwi. Twierdzi, że jednak ta wada zastawki może być wystarczająca przyczyną by mieć te skurcze dodatkowe.Co do bóli z lewej strony-to ponoć tylko kolki gazowe, nalezy dbać o nie powstawanie gazów-czyli ten espumisan jest dobry. Resztę ma mi powiedzieć, jak zrobie wszystkie badania. Chyba, że wyjdą dobre, to wtedy mam iśc tylko do chirurga na konsultacje.także w sumie nic na razie nie wiadomo do końca. Chyba w ogóle, była zdziwiona, że przychodzę na konsultacje? Na gastroskopie mnie nie miała zamiaru wysyłać i potraktowała /jak to zwykle/ jak osobę nadmiernie dbającą o zdrowie.Zbadała mnie też manualnie i wysłuchała brzucha, ale akurat nic mi nie bulgotało. No i tyle. Teraz siedzę w najchłodniejszym pomieszczeniu w domu i chcę o tym wszystkim zapomnieć.Muszę iść do tego psychiatry!

Oddychanie : ja leżąc na wznak wciągam powietrze ustami aż do szczytów ramion i puszczam swobodnie wydech. Tak robię 20 oddechów bez przerw. Co mnie to robi? Świetnie relaksuje. Dotlenia. Zmniejsza uczucie napięcia.

Kringa Dwa listy mi wcięło. Serwer odmawia. Pozdrawiam i czekam może coś się naprawi/ Wczorajszy wieczorny chyba też nie doszedł?

Majaa czyli wszystko w porzadku , sprawdzisz jeszcze woreczek zolciowey i te badania na pasozyty. Ja to tez robiłam ...z 2 razy na lamblie i inne grzyby i gady;-) . Nigdy nic nie wyszło

Kringa Wejdź na moją stronę, tam w ,,kontakty\" jest mój meil. Pisz na tego meila.

Gość pipek
Maaaja ciesze sie ze jest ok.

Gość pytanieee
A Maaaja sie cieszy ze jest OK czy szuka dalszych dolegliwosci? ;)

Gość spokojna -niespokojna
moja kochana nerwica , jest taka uprzejma że , gdy tylko o niej pomyśle boli mnie brzuch i mam biegunke , czesto biore wiec loperamid , a apetyt to mam rzadko jest taki lek na alergie i na apetyt uspokajajacy jednocześnie nazywa sie PERITOL jest na recepte , po nim chce sie jesć , ale także chce spać....wogóle śpioch ze mnie mam tez, czesto bóle głowy ściskajace i wydaje mi sie ze upadne , szczegołnie gdy mam gdzieś pójść , lub jestem na mieście . czy na przyklad nie moge odmowić wizyty u znajomych ,rodzinki, ,, biore relanium, ale i tak bardzo sie boje takich zaaranzowanych sytuacji ,Pozatym czasem , miewam depresje ----moja 2-ga siostre.....uważana jestem za sympatyczna wesoła osobę , ale gdyby zajrzano do mojego wnetrza , okazało by sie że jestem samotnikiem a ludzie i tłumy mnie drażnia.Jeśli chodzi o alkochol to rozlużnia ...ale nie radze nadużywać sama nie czesto pije ale casem jak mam ciesnienie 80/40 to musze napic sie ze 20 gram , albo wziąsc sie za porzadki ...i tak to trwa . mam 46 lat a wyglad dziewczecy /42kg 158cm w sumie mało mnie to obchodzi ile waze , ale ciagle boje sie ze schudne ...Jola

moja kochana nerwica , jest taka uprzejma że , gdy tylko o niej pomyśle boli mnie brzuch i mam biegunke , czesto biore wiec loperamid , a apetyt to mam rzadko jest taki lek na alergie i na apetyt uspokajajacy jednocześnie nazywa sie PERITOL jest na recepte , po nim chce sie jesć , ale także chce spać....wogóle śpioch ze mnie mam tez, czesto bóle głowy ściskajace i wydaje mi sie ze upadne , szczegołnie gdy mam gdzieś pójść , lub jestem na mieście . czy na przyklad nie moge odmowić wizyty u znajomych ,rodzinki, ,, biore relanium, ale i tak bardzo sie boje takich zaaranzowanych sytuacji ,Pozatym czasem , miewam depresje ----moja 2-ga siostre.....uważana jestem za sympatyczna wesoła osobę , ale gdyby zajrzano do mojego wnetrza , okazało by sie że jestem samotnikiem a ludzie i tłumy mnie drażnia.Jeśli chodzi o alkochol to rozlużnia ...ale nie radze nadużywać sama nie czesto pije ale casem jak mam ciesnienie 80/40 to musze napic sie ze 20 gram , albo wziąsc sie za porzadki ...i tak to trwa . mam 46 lat a wyglad dziewczecy /42kg 158cm w sumie mało mnie to obchodzi ile waze , ale ciagle boje sie ze schudne ...Jola

Jolu fajnie, że jesteś tu z nami. Czy na to zbyt niskie cisnienie coś robisz? Myślę, że to ono jest przyczyną tych dolegliwości bólowych ze strony głowy. Ja też jestem odbierana za dośc pogodną i bardzo spokojną osobę, a we wnetrzu dzieje się róznie, ale walczę z tym jak mogę.dzis jadąc na wizytę do lekarza łapały mnie leki od rana z nieokreślonego powodu, bo przecież nic złego sie nie miało dziać, ale jednak podświadomie obawiałam się czegoś, może po prostu niewiadomego? Po wizycie czuję sie dobrze, choć ten esowaty pęcherzyk mnie trochę zastanawia.Zjadłam wreszcie trochę normalnego jedzenia na obiad! Już nie mogę patrzeć na wodę i ryż! Uważajcie na truskawki, to chyba one tak mnie załatwiły.Są czymś pryskane. Jak żyjecie w te upały. U nas w cieniu 33 stopnie.Pozdrawiam wszystkich.

Pipek Cieszę się, że się cieszysz! Bardzo podobał mi sie Twój dialog z Wyleczoną. Śmiałam sie, a to dość rzadkie zjawisko w moim przypadku.Kiedyś wystarczyło kiwnąć palcem, a teraz ..jestem chyba ponurakiem wewnetrznym.Albo może nie mam tak fajnego towarzystwa jak dawniej? Dziewczyny bądzcie zawsze młode! Pozdrawiam.

Gość pipek
Dzieki Maaaja,zawsze musi trafic sie ktos taki jak WYLECZONA,myslalam ze na naszym forum sie nie zdarzy,ale mylilam sie

Gość ulalala
;)

Gość pipek
jak nerwuski minal kolejny dzien upalow?

Gość pipek
u mnie jako taku.mam teraz migrene.

Gość załamana_wawa_
Co tam u WAS? U mnie burza. Jej ale mnie boli ta głowa dziś :O

Gość pipek
nic lepiej WAWA?

Gość pipek
u mnie pochmurnie,bedzie padac

Gość kama75
wITAM MAM PYTANIE CZY KTOS Z WAS MA CODZIENIE PROBLEMY Z ODYCHANIEM BO JA MAM CODZIENIE CIESZKO MI SIE ODYCHA JAK BYM NIE LAPALA POWIECZA WTEDY ODYCHAM GLEBOKO TO JEST STRASZNE MIALAM ROBIONE EKG I WYSZLO ZLE ALE ROBILI MI USG MIESNIA SERCOWEGO I JEST ZDROWE MOJ LEKARZ TWIERDZI ZE JESTEM NERWOWA BARDZO I DLATEGO EKG ZLE WYCHODZI NIE WIEM CO MAM OTYM MYSLEC BARDZO SIE BOJE ZE JESTEM CHORA NA SERCE I ZE MI STANIE BARDZO SIE BOJE: POZDRAWIAM PA Sad Sad Sad Sad

Ja nigdy nie miałam problemów z oddechem, chyba, że w czasie kolki jelitowej/ z godzinkę/ Ale poczytaj trochę to Forum wstecz-tam pełno wypowiedzi o tych problemach. Skoro lekarz mówi, że to nerwowe, to pewnie tak jest. A co masz z sercem? jakieś kłopoty? Dlaczego EKG było złe? napisz coś więcej i nie martw się. W te upały wszystkim trudno się oddycha, bo powietrze jak beton. U nas już po burzy, a jak u Was?

Gość pipek
u nas pokrazyla pogrzmialo i odeszla,bez deszczu.

Gość pipek
nie ma wcale ruchu powietrza

Gość załamana_wawa_
Ale jest gorąco nie wiem jak zasne dziś.. Jeszcze mnie komary pogryzły :O U mnie nic lepiej z głową a u WAS?

Gość A moja ...
wygląda tak, jak się tylko zdenerwuję to zaraz moje dłonie i stopy pokrywają sie ropnymi wybroczynami.Zdjagnozowali to jako POTNICA. dostałam jakies leki ale po nich chodziłam zakręcona że nie wiem co.sama kupiłam NERWOSOL i jakoś daję radę.teraz mam wyjątkowy dołek mój mąż jest alkoholikiem dymi już 2 dzień.A ja tak sie trzymam że od 4 dni nie palę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować