Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

Cześć dziewczynki- Walentynki 🖐️👄 Wiele z was mnie prosiło o przepis na raffaello.nie chce mi sie tyle razy pisać tego samego,więć piszę tu na ogólnym,dostępnym forum kto nie jest zainteresowany po prostu niech nie czyta :-) A więc po kolei.Najpierw należy upiec biszkopt ,mozna kupić też gotowy. Ja piekę tak: 6jaj (białka osobno ubić na sztywno) +25 dag cukru,+żółtka,+25 dag maki (ziemniaczaną i zwykłą pół na pół) + 1,5 łyżeczki proszku+3 łyzki ciepłej wody.Wymieszać i włożyc na blachę.Piec 15-20min na złoty kolor. Teraz krem :-)) O,5 l kremówki,2 śnieżki na mleko,1 paczka kokosowych wiórek,2 białe czekolady,śmietan -fix (usztywniacz smietany) Śmietanę zagotować z 1 czekoladą,odstawić do ochłodzenia.Jak ostygnieubijac mikserem,dodac sniezkę i na koniec wiórki kokosowe.masę wyłozyc na biszkopt i zetrzec na wierzch pół kostki czekolady,posypać. Ja biorę wszystkie składniki na krem podwójnie,wychodzi go na biszkopcie około 4 cm.W wersji którą podałam to na małą blaszkę.Smacznego.

Witam wieczorową porą Pipku ja również dziekuje za karteczkę Basi i IIyamie tez pozdrawiam:):)

Dzieki Ammarylis za przepis. Na dzisiaj mam Plesniaka-pychota. Moze na ostatki zrobie Rafaello. Jutro paczki i faworki. Wszystkie kolezanki walentynkuja!!!:D

Lidzia czesc! Ja minal dzien?mnie jakos glowa ciazy za mocno.

Po 21 na TVN ma byc fajny program walentynkowy,ktory poprowadz Kasia Cichopek.

Zaczelo mnie telepac Nie wiem co mam zrobic Nie chce brac Xanaksu ale jest nie tak Boje sie zeby to nie byl atak WZIELAM ZILKO KTORE WCZESNIEJ PISALAM

Moze narazie Marzenka poczekaj,nie biez xanaxu.Moze przejdzie.

A ja caly dzien dzis slucham Rubika!!!!Dzieki Lidzia!!!!

tAK CZEKAM SIEDZE I CZYTAM GAZETE A W SRODE DRZY nIE CHCE BRAC LEKU zESZLAM NA 0.25 xANAX I W DZIEN BYLO DOBRZE A WIECZORY MAM KOSZMARNE

Na wieczor powinnas pobrac systematycznie po 2 Kalmsy.No nie wiem,ale mnie pomoga.Po ok.40 min.wyciszam sie.Tak zauwazylam.Sprobuj.

Mnie jak dopadnie N,to nie moge wcale sie skupic,a co dopiero pisac!!!Podziwiam Cie,ze piszesz!!!

Pipek sory ze tak pisze ale jak widze ojca siedzacego od 15 w kuchni do 21 godz to jest mi niedobrze i mna trzesie Moze to uraz z mlodych lat jak mnie bil i krzyczal boje sie go teraz On jest caly czas przy mnie nawet w dzien Przepraszam Pipek ale sama bys tez miala dosc Wybacz ze tak napisalam Chcialabym by mial choc jedna osobe do ktorej by poszedl w odwiedziny na godz i do swojego domu na godzinke

Wierze Ci Marzenka i wspolczuje oraz podziwiam.Naprawde.Ale wiesz, to Twoj ojciec.Moze nie zdaje sobie nawet sprawy z tego ,Ze jest taki upierdliwy.A nie ma sasiadow,z ktorymi by pogadal?Albo moze ktos by przyszedl w odwiedziny. Jak tak caly dzien sie denerwujesz,to wieczorem wychodzi wszystko.

Moze w wolnych dniach bys mnie odwiedzila a sama bys sie przekonala jakie slodkie mam zycie jest mi troszke lepiej ale serducho wali i zaraz musze leki na arytmie wziasc w sobote ide na bal i ojciec mi nie pozwala bo sam nie bedzie siedzial a dzieci tez chca gdzies pojsc Boje sie ze nie bede dobrze sie czula i rzeczywiscie nie pojde

Wiesz,teraz sobie przypomnialam,ze moj dziadek tez siedzial caly dzien w kuchni i jeszcze z podkurczonymi nogami.Ale wspomnienie mam!Ja mialam wtedy 8 lat.

Marzenka,mnie jak wali serce a jeszcze nie czas na leki,to popijam zimna wode kilka lykow naraz i przechodzi czesto nawet.

Nie mysl o tym ze juz w sobote bedziesz czula sie zle,bo nie mozesz tego przewidziec. Wzielas leki?Jak sie czujesz?

On nie ma nikogo Sasiedzi sa w moim wieku i nikt do niego nie chce przyjsc Ja zapraszam ludzi ale nikt nie chce zeby on poszedl i nikt nie chce do niego przyjsc Tylko jestem A moj maz sie dziwi ze ja tak sobie daje rade On nawet nie siedzi chwili w pokoju w ktorym spi tylko ze mna i za mna chodzi Ja mysle ze zdaje sobie sprawe ale mysli o sobie zeby mu bylo ieplo wyprane i byl najedzony reszte ma w nosie to slowa jego pani doktor ktora powiedziala ze mnie wykonczy.

Wchodzilas w te linki,ktore dzisiaj podawalysmy na forum?jak nie ,to wejdz-rozluznisz sie troche.

Czje sie lepiej bo powiedzialam Tobie co mnie boli najbardziej Ja bylam bita i w rygorze chowana Nie mam rodzeNstwa wiec wszystko zatrzymuje sie na mnie Siedze u corki w pokoju zamknieta i tu jest mi dobrze Czuje sie bezpieczna Jestem z woj lodzkiego

Marzenka,a mnie sie wydaje,ze z racji swojego wieku-80 lat jak pisalas kiedys,jest taki-miazdzyca i mozg juz inaczej pracuje w tym wieku.Mysle ze mniej ojcu zalezy na praniu,czy sprzataniu,a bardziej na kontaktach z bliskimi.No bo przeciez nie ma zony,czuje sie z tym zle ,teskni za nia napewno.A moze tez czuje sie niechciany u Was?Starsi ludzie swietnie to wyczuwaja.Sama nie wiem.Starosc jest przykra.

Mow Marzenka wszystko.Chcialoby sie i Tobie pomoc i Ojcu.Rozumiem i Ciebie i jego Wierz mi!!

Tak ogladalam wszystko Dziekuje barzo mi sie podobaly Ogladalam z corka bo syn tez gdzies poszedl Maz poiszedl do garazu a ja jestem z Toba

A no wlasnie kolo Lodzi mieszkasz.To niezbyt daleko.Ja mam w Lodzi rodzine-juz Ci o tym pisalam kiedys.

Ja go rozumie ze jest sam ale nie ma zadnego kolegi On wyglada na 74 lata i zadnego leku nie bierze w przeciwienstwie do mnie Samotnosc jest okropna Kobieta dala by sobie rade ale nie on. Siedzi i ma tylko telewizor przed soba i mnie Ja tez go rozumie Ja go wszedzie zabieram jak ide do kolezanek z mezem nawet bo nie chce byc sam.

A moze ojciec poczytalby religijne ksiazki? Ludzie w starszym wieku lubia czytac o Papiezu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować