Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

nooo jak jest s艂oneczko - to solarium nie potrzebne - trzeba wystawi膰 g艂ow臋 do s艂onca 偶eby organizm wyprodukowa艂 samodzielnie ten hormon szcz臋艣cia zapobiegaj膮cy depresji:))

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Xanaxsik b臋dziesz mie膰 lato jesieni膮. a u mnie sta艂o sie to co zwykle. jak si臋 wczoraj pochwali艂am doskona艂ym samopoczuciem tak dzisiaj zawiesi艂 sie m贸j umys艂. chyba ze 4 minuty powraca艂am do siebie. mo偶e m贸j m贸zg przyzwyczai艂 si臋 do nowego mieszkania i robi to co zwyk艂 robi膰 zawsze;/

Udost臋pnij ten post

Zdr贸wko, ja my艣l臋 偶e poprostu sama wywo艂a艂a艣 atak - niejako wspominaj膮c jego brak tu na forum - i si臋 przytrafi艂o...nie przywi膮zuj do tego uwagi - masz ju偶 dow贸d na to 偶e jak si臋 zajmiesz i nie masz czasu na nic - to i nic Ci nie jest....czyli klasycznie nerwica....

Udost臋pnij ten post

Mandzia...a Ty co??? Mam nadziej臋 偶e u lekarza by艂o ok??? Napisz jak Ci posz艂o?

Udost臋pnij ten post

Ksiuni, masz chyba racj臋 bo przez te ostatnie dni to nawet nie mialam czasu zje艣膰. teraz niby te偶 ale jako艣 rozlu藕nilam si臋 i tu cos zjem, tu chwil臋 si臋 ponudz臋.,czyli m贸zg znowu ma chwile znudzenia. matko, a ja my艣la艂am 偶e to koniec;/

Udost臋pnij ten post

hej, bylam rano u tej ginekolozki-endokrynolog i powiedziala,ze niedoczynnosc tarczycy ma zwiazek z depresja wiec dala leki na podniesienie hormonow ktore obecnie podbiera mi tez dzidzia zaskoczylo mnie to,ze pytajac o relanium powiedziala,ze 1 tab 2mg to jest dla dzieci ,ze moge brac nawet 3 razy dziennie i nic sie nie stanie,ze stres jest gorszy od tabletki kazala isc do swojego psychiatry i niech pomysli nad lekami dla mnie kazala sie polozyc i dla mojego spokoju zrobila usg i pokazala ,ze serce dzidzi bije i zebym sie nie martwila ale tak mi namacila w gliwie dawkami lekow ktore mam brac ,ze jestem zakrecona i troche sie przejelam... nikt a nie wiesz jakie to leki mozna brac w ciazy na depresje? dziewczyny dzis milion razy pomyslalam\"nie chce mi sie zyc\" boje sie,ze to sie poglebi, musi mi ktos pomoc bo oszaleje,coraz gorsze leki i coraz czesciej:( jak mnie moja psychiatra zawiedzie to gdzie szukac pomocy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikt2
madzia, nie wiem dok艂adnie ale gdzie艣 w necie czyta艂am wypowied藕 dziewczyny kt贸ra by艂a w ci膮偶y i bra艂a - dziecko urodzi艂o si臋 zdrowe i nic do tej pory mu nie dolega, musisz zapyta膰 psychiatr臋 on na pewno b臋dzie wiedzia艂 pozdrawiam Ci臋 i 偶ycz臋 wszystkiego dobrego:)

Udost臋pnij ten post

madzia-jak lezalam w szpitalu przed porodem (corci nie spieszylo sie na swiat;))to regularnie dziewczyny dostawaly relanium.niektore lezaly kilka ,kilkanascie tygodni.wszystkie urodzily zdrowe dzieciaczki:D tylko tyle wiem na temat relanium w ciazy. pogadaj z psychiatra.ginekolozka ma racje.niech on pomysli jak ci pomoc. trzymaj sie i pozdrow dzidzie:D

Udost臋pnij ten post

Nikt Xanaxik dziekuje! psychiatra kazala mi brac relanium 2 razy dziennie ale to na l臋ki nie pomaga a i ciagle p艂acze wiec moze wymysli cos innego bardzo sie boje ,ze jej jutro nie bedzie a pomocy potrzebuje natychmiast bo jak dzis maz wrocil z pracy ja bylam otulona w koc po noc i sie bujalam placzac i mruczac\"niech mi ktos pomoze\" jak o tym pomysle w jakim jestem stanie to az mnie sciska w gardle... posiedze tu z wami zeby bylo mi razniej moze naucze sie jakos opanowac zle mysli i odpychac l臋ki!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolantka 99
czesc wszystkm dawno nie pisalam ale czytam jestem na bie偶膮co mandzio co do tego relanium to moja kole偶anka tez bra艂a i dzidzie by艂y zdrowe wsp贸lczuj臋 ci na t膮 bezradno艣膰 bo wiem jaka ja bylam przewra偶liwiona na punkcie mojej ci膮偶y a wtedy by艂am ok tzn bez l臋k贸w 偶ycz臋 ci spokoju i rado艣ci bo ci膮偶a to wsania艂y stan

Udost臋pnij ten post

madziu-po tym jak opisalas teraz stan w ktorym zastal cie twoj m膮z wydaje mi sie ,ze masz depresje..... to wlasnie taki paskudny stan ktory nie mija,wlecze sie ,m臋czy wysysa energie,przepelnia lekiem.ogolnie takie obrzydlistwo...gdzie radosc i sens zycia znika i nawet jak bardzo chcesz nic nie mozesz z tym zrobic.... dobrze ,ze szukasz pomocy.poczujesz ulge juz niedlugo. relanium nie dziala bo na depresje nie zadziala... jezeli nie czujesz zadnej poprawy po nim to nie nie bierz pomaga ci to relanium troszke czy nic? powiedz mi jeszcze czy jest taka pora w ciagu dnia kiedy czujesz sie lepiej? przytulam cie馃尲

Udost臋pnij ten post

Xanaxik ale na relanium jest napisane,ze to lek na l臋ki itp. najlepiej czuje sie wieczorem kiedy leze w lozku z mezem wtulona w jego ramiona, czuje sie bezpieczna i chce zeby ta chwila trwa艂a! najgorsze sa poranki bo budze sie w niepokoju,strachu i troche panice z tego wszystkiego zaczynam p艂akac... jedna ginekolozka powiedziala,ze czytala gdzies,ze w II trym. mozna brac leki na deprsje wiec moze psychiatra mi cos poradzi w mniejszej dawce? maz mi kaze pozytywnie myslec , mowi,ze bedzie dobrze bo musi ale jak mnie zobaczyl w takim stanie chyba sie troche przerazil bo juz nie krzyczal na mnie,ze sobie wmawiam i sama sie nakrecam tylko sie przytulal... trzeba cos z tym zrobic puki czas bo zwariuje! te l臋ki mnie tak opeta艂y ,ze mam ochote uciekac tyle,ze nie mam gdzie:(to straszne:( a ten Validol pomaga na depresje?

Udost臋pnij ten post

witam kochani.. drug膮 noc sp臋dzam sama bo mieszkam teraz w mie艣cie na czas praktyk. wczesniej mieszka艂a ze mn膮 kuzynka kilka dni ,teraz jestem sama. pewnie wyobra偶acie sobie jak musz臋 si臋 czu膰. fizycznie nawet nie藕le ale jest mi ju偶 za cicho,markotnie, za strasznie.. co robi膰 ech..:(

Udost臋pnij ten post

madziu-pytalam o pore dnia dlatego ,ze w depresji najlepiej czlowiek czuje sie wieczorem... ze mna tak bylo.nie kladlam sie spac do 2-3 nad ranem bo mi szkoda bylo. a rano-koszmarrrrrrr od nowa.:( validol na depresje nie pomoze. masz racje relanium jest na leki ale jak mnie pogotowie zgarn臋lo to najpierw w doope zastrzyk dali (relanium)i guzik pomoglo.dalej czulam co czulam....... przepisali - afobam-nie zadzialal...... myslalam ,ze sie przekrece.. dopiero xanax (co dziwne bo to to samo co afobam)w ciagu 15 minut poukladal mi wszystko w glowie. na krotko ale przynajmniej wiedzialam ,ze jak bedzie bardzo zle to mam kolo ratunkowe.bardzo tego potrzebowalam wtedy. lzejsze stany depresyjno -lekowe leczylam u homeopaty.dostalam wtedy kuleczki na depresje i atak paniki(teraz tak mysle ,ze te 1,5 roku przerwy w nerwicy to moze wynik tych kulek???).nawet te same kulki wl膮czylam w leczenie drugiego epizodu depresji i mysle ze dlatego szybciej niz za pierwszym razem wstalam z wyra... .jak chcesz to przeryje swoja apteczke w poszukiwaniu buteleczki. dziecku nie zaszkodzi na 100% .

Udost臋pnij ten post

jutro jak wstane dam znac czy nadal mam leki przy wstawaniu bo wzielam wieczorem relanium moze jakos zalagodzi ten strach... zdrowko ja tez odczuwam pustke kiedy nie ma nikogo w domu a ja jestem sama! stres-stop馃尰

Udost臋pnij ten post

xanaxik to mnie zdolowalas:( relanium nie pomoze, validosl tez nie to co ja mam teraz zrobic buuu nmoja ciotka mowila,ze brala oxazepam w ciazy i to duze dawki i bylo ok zanim zaszlam w ciaze bralam d艂ugo asentre na derpresje, troche citaxin i ostatnio setaloft ktory mi pomagal wiec moze asentra jak i ten setaloft jest lekiem dosc 艂agodnym jak na psychotropy ehh tak bym chciala do nich wrocic by czuc sie szczesliwa dla siebie ale i najwazniejsze dla dziecka!!! jasne daj te liste leku, zobacze sobie co to jest, musze sie czyms ratowac bo zwariuje

Udost臋pnij ten post

madzia-nie chcialam cie zdolowac:(skoro wzielas teraz a nigdy tego nie robilas to faktycznie zobaczymy co bedzie rano. oby byla ulga. aurum-valeriana-firmy WALA 3x dziennie 10 kulek veratrum album-firmy BOIRON 3 kulki w czasie ataku. veratrum-uspokajalo mnie tak w 40% moja kolezanka w 100%....szczesciara.. trudno w necie znalezc ulotke do lekow homeopatcznych. dla aurum valeriana bedzie na butelce. generalnie lek ten tonuje wegetatywny system nerwowy.itp. sprobowac warto .czesc ludzi uwaza ,ze to nie dziala.tez tak myslalam dopuki wysypka u corki ktora nie znikala 3 tyg znikla po 2dawce leku homeopatycznego....zasugerowac sie nie mogla bo miala 6 miesiecy... ps.sama zaczynam jesc te kulki.ciekawe dlaczego o nich zapomnialam? moj nastroj tez jakis taki -bleeee madziu-trzymaj sie .musi byc gdzies pomoc dla ciebie! przeciez mamy 21 wiek!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milka 8909
Witam. Magnez bierz , kwas foliowy jest wskazany na p艂贸d , przy takich nerwach jakie teraz masz to wysysa z Ciebie wszystko i nic nie chroni dziecka , musisz brac koniecznie witaminy , a nie u偶alasz sie nad sob膮 i szukasz pocieszenia na forum. Tu kazdy pisze co innego i nikt nie jest lekarzem. Jestes w ciazy potrzebujesz fachowej opieki ,a ty zadajesz durne pytania na forum co masz wzi膮膰 zeby sie uspokoic!!! dla mnie to albo s膮 jakies kity , albo ty masz co艣 z g艂ow膮 na powaznie !! wez sie w garsc i do lekarza .....

Udost臋pnij ten post

Dzie艅 dobry, przeczyta艂am wszystko.... Milka - Ty chyba dziewczyno nie mia艂a艣 nerwicy i nie wiesz co czuje cz艂owiek podczas ataku? Co si臋 dziwisz dziewczynie jak jest przez ca艂y dzie艅 sama ze sob膮 i ze swoimi l臋kami? To takie dziwne 偶e szuka tutaj rady? Pewnie 偶e idzie do lekarza - bo tutaj nikt jej recepty na lekarstwo nie da - ale mo偶e np. zapyta膰 przy wizycie lekarza czy lekarstwo o takiej nazwie jest dla niej wskazane w jej stanie. To nie s膮 偶adne 偶arty ...niestety i ja i my艣l臋 i偶 wi臋kszo艣膰 os贸b z nerwic膮 l臋kow膮 i depresj膮 j膮 rozumie.... Wi臋cej wyrozumia艂o艣ci dziewczyno. A Ty Madziu mam nadziej臋 偶e dzisiaj ju偶 lepiej si臋 czujesz. I z ca艂ego serca 偶ycz臋 Ci udanej wizyty u lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 minikol
jejku, przecie偶 tu jest prawie jak na forum narkotycznym. ludzie opanujcie si臋, dla w艂asnego bezpiecze艅stwa

Udost臋pnij ten post

Ksiuni obudzily mnie straszne l臋ki i tak mecza do teraz, zaczelam wpadac w panike, nastraszylam meza nie wiem co ze soba robic do lekarza mam isc po 14 ale nie wiem czy bedzie bo pielegniarka jest chora a jedna bez xrugiej nie przychodza! gdzie w tedy szukac pomocy?nie wytrzymam juz d艂uzej!!!

Udost臋pnij ten post

mandzia wlacz muzyczke poloz sie i odprez, na uspokojenie tez cos wez ziolowego a potem sprobuj wybrac sie o tej 14 do lekarza. ja tez dzis nzow czuje sie do kitu, pije kawe wlasnie...ale ide sie polzoyc bo masakra ze mna

Udost臋pnij ten post

Mandzia, pos艂uchaj Stres-stop spr贸buj si臋 zaj膮膰 czym艣... nie wiem - poprasuj? Nastaw pranie...zmu艣 si臋 do jakie艣 pracy... i id藕 dzisiaj, nawet jak nie masz pewno艣ci czy Ci臋 przyjm膮 - popro艣 niech Ci臋 ewentualnie zapisz膮 na najbli偶szy termin -jeste艣 w ci膮偶y do jasnej...to powinni CI臋 potraktowa膰 priorytetowo...a je偶eli nie - to nie wiem czy finansowo jest to mo偶liwe - ale powinna艣 uda膰 si臋 prywatnie.... bo naprawd臋 tego potrzebujesz. I nie martw si臋 wszystko b臋dzie dobrze - tylko musisz stara膰 si臋 by膰 siln膮.

Udost臋pnij ten post

Wiesz Stres Stop ...chyba tak, oczywi艣cie -nie 偶ycz臋 nikomu kto tak pisze 偶eby dosta艂 takiego ataku - ale wydaje a raczej wydawa艂o mi si臋 偶e na posty mo偶na odpowiada膰 jak si臋 naprawd臋 wie na co si臋 odpowiada albo jak si臋 samemu czego艣 podobnego do艣wiadczy艂o...no bo w innym przypadku jaki to ma sens? Mandzia - Ty si臋 takim wpisami w og贸le nie przejmuj ...niestety s膮 Ludzie kt贸rzy maj膮 bardzo niski poziom empatii ...i to ju偶 jest dow贸d na to 偶e nie wiedz膮 o czym pisz膮....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agni-kotka
Lituj膮c sie nad innymi sprawiamy, 偶e zaczynaj膮 sie oni litowac nad sob膮!!! w tym przypadku tak jest z MANDZIA! czytajcie uwaznie posty swoje i jej! bo wydaje mi sie , czy wy ludzie nie macie pojecia o czym piszecie, albo i zadnego wyksztalcenie nie posidacie -tyllko krecicie sie wok贸艂 nerwicy , lek贸w i ciagle tego forum, przeciez was trza leczyc w zakladzie zamknietym bez kompa, zebyscie tu tych bredni nie pisali. Bo jak cz艂owiek ma tylko nerwice, badz depresje to przynajmniej zachowuje sw贸j rozum, a u was tak nie ma, bo g艂owe trzeba leczy膰 porzadnie . Albo przez psychotropy po prostu nie mozecie spojrzec na 艣wiat realnie tylko przez palce . Nie wiem ja mam nerwice i potrafie zachowac trzezwosc umys艂u. Czego i wam 偶ycze z serca. A depresja ust膮pi ,nawet jesli sie o to nie staramy. Nie wpadajmy wiec w rozpacz, kiedy jestesmy przygnebieni, po nocy zawsze przychodzi dzie艅. Jest to jedyna pozytywna cecha frustracji, kt贸rej nie spotyka sie w wypadku uczucia l臋ku i gniewu. Praktycznie mozna byc przez ca艂e 偶ycie nie艣mialym, l臋kliwym czy niespokojnym, a tak偶e zawzi臋tym, zgorzknia艂ym, nienawistym i z艂ym. W wypadku depresji za艣 mo偶na zawsze liczy膰 na jedno: minie bez wzgl臋du na to, czy si臋 bierze lekarstwa czy nie. Minie nawet w贸wczas gdy sie nic nie rokbi. Bez wzgledu na to, jak fatalnie i ponuro sie niekiedy czujemy nalezy pamietac 偶e wczesniej czy p贸zniej wszystko przeminie.Mo偶na byc tego ca艂kowicie pewnym. Nie trzeba wychodzic z siebie, zeby przetrwac trudny okres. Wystarczy miec tylko cierpliwosc.

Udost臋pnij ten post

No gratuluj臋 polotu...naprawd臋! Agni-Kotko - Ty nie masz zielonego poj臋cia o nerwicy i depresji ...proponuj臋 poczytaj sobie to forum uwa偶nie, zanim zdob臋dziesz si臋 na kolejn膮 wypowied藕. Nie wiem, jaki ma zwi膮zek wed艂ug Ciebie posiadanie nerwicy czy te偶 depresji z wykszta艂ceniem - ale s膮dz膮c po Twojej wypowiedzi w艂a艣nie brak wykszta艂cenia mo偶e by膰 powodem przelewania swoich flustracji na agresj臋 wzgl臋dem innych Os贸b. To 偶e tutaj r贸偶ni ludzie pisz膮 wszyscy to widz膮 i to naprawd臋 nie jest dla nikogo problemem - w koncu po to s膮 fora... mo偶na poprostu ich nie czyta膰 je偶eli to Kogo艣 denerwuje. I proponowa艂abym na koniec zobaczy膰 co艣 wi臋cej ni偶 czubek swojego w艂asnego nosa - poniewa偶 Twoje w艂asne do艣wiadczenia zwi膮zane z jak to nazywasz \"nerwic膮\" nie s膮 dowodem na to 偶e inne Osoby nie mog膮 przechodzi膰 przez takie stany zupe艂nie inaczej, gorzej...

Udost臋pnij ten post

witam wlasnie wrocilam z szczawna zdroju bylo fajnie bo zdala od domu inni ludzie i trzeba bylo sie mobilizowac do wszystkiego do wstawania o 7 choc ja zawsze spalam ile sie dalo bo przez to nerwice uciekam w spanie bylam w 4 os pokoju to wiecie jak jest w takim stadzie hi hi ale dalam rade chodzilam na zabiegi cwiczylam czasem do kawiarenki na ciacho i bylo ok choc zawroty glowy mnie trzymaly czasem to szlam na zlosc glowie teraz w domu przyzwyczajam sie ale i tak spie i nerwy mnie biora ze 11 a ja w wyrku a cotam >?? ktos sie pytal o moja wnusie narazie jest dobrze chodzi do szkoly dostala apetyt i jest pod kontrola wiecie schudlam 3 kilo jak sie ciesze bo bylam na diecie tam pozdrawiam i sciskam was wszystkie choc jesien zaczyna mi dawac popalic

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰